Beste stofzuigers voor kleine appartementen van 2023

Regelmatige rechtopstaande stofzuigers zijn niet altijd praktisch voor mensen die in kleine huizen wonen. Je hebt er een nodig die je gemakkelijk door je huis kunt navigeren zonder de hoeken en gaten te verwaarlozen.

Waar begin je bij het kiezen van een stofzuiger voor je beperkte ruimte? Daar komen wij om de hoek kijken.

We zullen u door de belangrijkste factoren leiden waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar de beste stofzuiger voor het reinigen van kleine appartementen. Bovendien hebben we het beperkt tot onze zeven topkeuzes.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de EUREKA NEC222 HyperClean draadloze stofzuiger, Deep Ocean, Blauw
Favoriet van de klant
Eureka HyperClean
 • Weegt slechts 6,5 pond
 • MAX-modus
 • Eenvoudig onderhoud
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Eenvoudigste opslag
Dyson Cycloon V10 Absoluut
 • Geweldig voor tapijten
 • Muurbevestiging
 • Een uur looptijd
Prijs controleren
Productafbeelding van de Handheld VacuĆ¼m Draadloze 8Kpa Sterke Zuigkracht Aangedreven door Li-ion Batterij Oplaadbare Quick Charge Tech, Wet Dry Draagbare Mini VacuĆ¼m voor Thuis en Auto...
Meest betaalbaar
Siamrose draadloze handheld
 • Nat/droog vermogen
 • Verlengslang
 • Bespaart geld
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark HV322 Rocket Deluxe Pro snoerstamstofzuiger met LED-koplampen, XL Dust Cup, lichtgewicht, perfect voor huisdierhaar pick-up, converteert naar een handvacuĆ¼m, met huisdierbijlagen, Bordeaux / zilver
Beste voor huisdieren
Haai Rocket DeluxePro
 • Voor huisdieren
 • Harde vloer held
 • Draaibare besturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de Atrix AHC Turbo Red HEPA 6-Quart Canister Vacuum, Standard Bundle
Beste compacte bus
Atrix Turbo Rood
 • Uitstekende opzetstukken
 • Het is compact
 • HEPA-filtratie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark IZ163H Pet Plus draadloze steelstofzuiger met zelfreinigende borstelrol, PowerFins, MultiFLEX, Crevice Tool &Pet Multi-Tool, 40-min Runtime, Raspberry
Meest handig
Haai IZ163H Pet Plus
 • Langere looptijd
 • Multiflex technologie
 • Anti-allergeen technologie
Prijs controleren
Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Tijdsbesparing
Eufy Boost IQ RoboVac
 • Rustig
 • Verschillende scheve modi
 • Afstandsbediening
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Stofzuigers voor kleine appartementen: wat te overwegen
 • Soorten stofzuigers voor kleine appartementen
 • Voordelen van kleine stofzuigers
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Deze zeven stofzuigers zullen je kleine huis opfleuren.

1. Eureka NEC222 HyperClean draadloze steelstofzuiger

Favoriete stofzuiger van de klant voor een klein appartement

Productafbeelding van de EUREKA NEC222 HyperClean draadloze stofzuiger, Deep Ocean, Blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

U kunt deze steelstofzuiger gebruiken voor al uw behoeften, van tapijten tot auto-interieurs. Het heeft een motor van 220 watt en gaat 30 minuten per run mee. Je kunt hem met een druk op de knop naar de MAX-modus zetten voor extra vermogen.

Dit model weegt slechts 6,5 pond. De montage is snel en eenvoudig en kan worden omgezet in een handstofzuiger. De stofbeker heeft een ontspanknop en er is een wasbaar anti-allergeenfilter voor eenvoudig onderhoud.

Twee andere meegeleverde accessoires zijn een spleetgereedschap en een 2-in-1 bekledingsgereedschap. De prijs-kwaliteitverhouding die u krijgt met dit model is uitstekend.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 6,5 pond

Met slechts 6,5 pond is dit model ongelooflijk licht, zelfs volgens steelvacuĆ¼mnormen. Het maakt het bedienen en verplaatsen van de stofzuiger eenvoudiger en bespaart u moeite in opslag. Je kunt deze stofzuiger bijna overal monteren of opbergen zonder je in te spannen om hem terug te halen.

MAX-modus zorgt voor extra zuigkracht

Je kunt het vermogen van dit model eenvoudig van normaal naar MAX schakelen als je een extra zuigboost nodig hebt. Het is geweldig voor hardnekkig vuil of probleemgebieden of gewoon snellere, efficiƫntere reiniging.

Eenvoudig onderhoud en legen

Deze steelstofzuiger is eenvoudig te legen, dankzij de ontspanknop voor de stofbeker. De stofbeker maakt moeiteloos los wanneer u hem moet spoelen. We houden ook van het wasbare filter, wat u geld bespaart op vervangingen.

Wat we niet leuk vinden

Beter voor tapijten

Veel klanten zeggen dat hoewel deze stofzuiger geweldig is voor tapijten en stoffen, het moeilijk is een beetje met harde vloeren. Het kan ook haperen over groter puin, zoals kattenbakvulling. Het is dus het meest geschikt voor lichte of matige reiniging.

Niet duurzaam als je niet voorzichtig bent

Het is veel betaalbaarder dan high-range steelstofzuigers, maar je krijgt waar je voor betaalt. Er is wat kritiek op de duurzaamheid van dit model. Behandel het echter met zorg en gebruik het niet te veel om het gebruik ervan te verlengen.

Productspecificaties

Dimensies 11 inch bij 11 inch bij 44,3 inch
Gewicht 6,5 pond
Macht 220 watt
Functies Handheld convertible, MAX-modus, 30 minuten looptijd, LED-koplamp, rubberen wiel, afneembare batterij
Accessoires Spleetgereedschap, 2-in-1 bekledingsgereedschap, wasbaar anti-allergeenfilter

2. Dyson Cyclone V10 Absolute draadloze steelstofzuiger

Eenvoudigste opbergvacuĆ¼m voor klein appartement

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Dyson

Dyson is een topkeuze in stofzuigen en de V10 Absolute is een favoriet van de klant. Het is een krachtige stofzuiger die je tot een uur aan zuigkracht geeft wanneer je wordt opgeladen. Het beschikt over de Torque Drive-reinigingskop voor diepe penetratie van tapijten, terwijl een zachte roller perfect is voor harde vloeren.

Er zijn drie vermogensmodi om uit te kiezen. U kunt deze stofzuiger eenvoudig docken of monteren, wat ruimte bespaart. Het kan worden omgezet in een handheld en is geschikt voor de meeste oppervlakken.

Hoewel het prijzig is, hebben we dit vacuĆ¼m geprobeerd en kunnen we uit de eerste hand bevestigen dat het het extra geld waard is.

Wat we leuk vinden

Geweldig voor tapijten

De Torque Drive reinigingskop is ontworpen om diep in tapijtvezels te graven voor een effectievere reiniging. Niet alle steelstofzuigers zullen deze faciliteit hebben. Als u in een appartement met vloerbedekking of meerdere verdiepingen woont, moet u deze proberen.

De zachte roller pikt niet alleen meer vuil op. Het behoudt ook harde vloeren.

Muurbevestiging voor eenvoudig opbergen en opladen

Inbegrepen bij deze stofzuiger is een muurbevestiging die eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het enige wat je hoeft te doen is je Dyson erin te laten vallen. Het houdt je stofzuiger uit de weg en binnen handbereik wanneer je het nodig hebt.

Het dient ook als een handig, ruimtebesparend laadstation voor deze stofzuiger.

Een uur looptijd

Een uur is veel voor een steelstofzuiger. Het is meer dan voldoende voor kleine appartementen en overschrijdt de looptijd van de meeste andere sticks.

Wat we niet leuk vinden

Zuigkracht vs Batterij

Gebruikers merken op dat de batterij van de stofzuiger leegloopt wanneer u de zuigkracht verhoogt. Dus als je je volledige uur wilt krijgen, moet je deze stofzuiger op de laagste stand bedienen. Je krijgt nog steeds voldoende zuigkracht als je dat doet.

Lastig onderhoud van de stofbeker

Een andere kritiek is dat de stofbeker een beetje kieskeurig is. Het verwijderen ervan is in het begin een uitdaging en zal enige oefening vergen. Het onderhouden van een Dyson-stofzuiger kan hierdoor een gedoe zijn, maar de algehele feedback is hoe dan ook goed.

Productspecificaties

Dimensies 9,5 inch bij 10,1 inch bij 49,2 inch
Gewicht 5,9 pond
Macht 525 watt / Max. 150 luchtwatt
Functies Handheld cabrio, drie zuigmodi, 60 minuten looptijd, torque drive cleaner head, soft roller brush
Accessoires Spleetgereedschap, combinatiegereedschap, mini zachte stofborstel, mini gemotoriseerd gereedschap, aan de muur te monteren oplaadstation

3. Siamrose draadloze handheld vacuĆ¼m

Meest betaalbare stofzuiger voor klein appartement

Productafbeelding van de Handheld VacuĆ¼m Draadloze 8Kpa Sterke Zuigkracht Aangedreven door Li-ion Batterij Oplaadbare Quick Charge Tech, Wet Dry Draagbare Mini VacuĆ¼m voor Thuis en Auto...

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u ruimte, moeite en geld wilt besparen, kijk dan naar deze handstofzuiger. Het is een van de meest budgetvriendelijke modellen die we ooit hebben gezien en je krijgt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Deze ergonomisch ontworpen stofzuiger is in staat om ook alle oppervlakken en vloeistoffen te reinigen. De batterij, die wordt geleverd met een indicatielampje, gaat tot 30 minuten mee. Met 8000 pascal is het een krachtige handheld met een indrukwekkende zuigkracht.

Het wordt geleverd met een wasbaar HEPA-filter en een paar handige accessoires. Je krijgt een borstelzuigmond, spleetbevestiging, verlengslang en hulpverbinding.

Wat we leuk vinden

Nat/droog vermogen

Dit is een veelzijdige handstofzuiger die je overal in huis kunt gebruiken. We vinden het geweldig dat het morsen kan reinigen. Natte/droge capaciteit is altijd handig, maar niet zo gebruikelijk als je misschien denkt.

Verlengslang biedt extra reinigingsvermogen

Handhelds zijn beperkt in hun bereik. De toevoeging van een verlengslang zal dus een groot verschil maken in wat en hoe u schoonmaakt. Dit model heeft meer bereik dan andere in zijn soort.

Bespaart u geld

Het is een geweldige budgetoptie. Dit is een krachtig vacuĆ¼m dat niets van zijn efficiĆ«ntie heeft verloren tegen lage kosten. We raden dit model aan als aanvulling op grotere machines. Het werkt ook als een kosteneffectief hulpmiddel voor het opruimen van kleine rommel in uw huis.

Wat we niet leuk vinden

Batterijduur van 20 minuten

We waren verrast om erachter te komen dat deze stofzuiger een looptijd van 20 minuten heeft, wat mogelijk constant opnieuw moet worden opgeladen. Het kan voldoende zijn voor eenvoudige opruimtaken zoals het schoonmaken van auto’s, maar het is gewoon de moeite waard om op te merken dat je weet waar je aan toe bent.

Minder bereik door het kleinere ontwerp

Klanten zeggen dat dit model kleiner is dan ze hadden verwacht. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken en doet zijn werk goed. Het is echter niet geschikt voor grote rotzooi en kan worstelen met hardnekkig puin.

Productspecificaties

Dimensies 15,31 inch bij 4,96 inch bij 4,92 inch
Gewicht 0.03 pond
Macht 120 watt
Functies Wasbaar HEPA-filter
Accessoires Borstel zuigmond, spleetbevestiging, verlengslang, hulpverbinding

4. Shark Rocket DeluxePro Rechtopstaande snoerspindelstofzuiger

Beste huisdiervriendelijke stofzuiger voor klein appartement

Productafbeelding van de Shark HV322 Rocket Deluxe Pro snoerstamstofzuiger met LED-koplampen, XL Dust Cup, lichtgewicht, perfect voor huisdierhaar pick-up, converteert naar een handvacuĆ¼m, met huisdierbijlagen, Bordeaux / zilver

Bekijk op Amazon
Zicht op Kohls

Deze lichte Shark stick stofzuiger weegt ongeveer negen pond. Het kan worden omgezet in een handheld en wordt geleverd met een duster-spleetgereedschap en een pet-multi-tool. We raden het aan eigenaren van gezelschapsdieren aan als een multifunctioneel en veelzijdig vacuĆ¼m voor al uw behoeften.

Meer functies zijn onder meer draaibare besturing, een extra grote stofbeker en LED-koplampen. Dit model is ontworpen om zijn zuigkracht te behouden en is geschikt voor alle vloertypen. Bonusaccessoires zijn onder andere een muurbevestiging en een Hard Floor Hero-bevestiging.

Wat we leuk vinden

Ruimt taaie rommel op

Uw stofzuiger is ontworpen om u te helpen bij het opruimen van uw huisdieren. U kunt het gebruiken om uw vloeren, meubels en stoffering schoon te maken. De meegeleverde spleettool helpt je ook om lastige plekken te bereiken.

Harde vloer Hero Bevestiging

Dit model is ook het overwegen waard als u harde vloeren in uw appartement heeft. De Hard Floor Hero opzetstuk reinigt fijn en hardnekkig vuil van uw gladde vloeren. We vinden het fijn dat deze stofzuiger een allrounder is.

Draaibare stuurfunctie

Het regelen van dit vacuĆ¼m is eenvoudig en deze functie komt goed van pas op krappe plekken. U zult geen moeite hebben om deze machine rond uw meubels te manoeuvreren. De zwenkbesturing bespaart je veel moeite en frustratie.

Wat we niet leuk vinden

Het is luid, misschien te luid

Sommige gebruikers vermelden dat deze stick behoorlijk wat lawaai maakt. Het is niet de luidste op de markt, maar het is iets dat u (en uw huisdieren) moeten omzeilen.

Het is onhandig en omslachtig

Dit is niet de meest ergonomische stofzuiger. Klanten, vooral kleine gebruikers, noemen wat gedoe bij het bedienen ervan. Het is misschien even wennen.

Productspecificaties

Dimensies 10,25 inch bij 13 inch bij 47,5 inch
Gewicht 9,1 pond
Macht 500 Watt
Functies Handheld cabrio, geavanceerde zwenkbesturing, LED-koplampen, extra grote stofbeker
Accessoires Pet multi-tool, duster spleet gereedschap, Hard Floor Hero bevestiging, muurbevestiging

5. Atrix Turbo Rood AHC-1 Draagbare Canister VacuĆ¼m

Beste compacte busstofzuiger voor klein appartement

Productafbeelding van de Atrix AHC Turbo Red HEPA 6-Quart Canister Vacuum, Standard Bundle

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Hier is een bus die niet veel ruimte in beslag neemt en alle functies heeft die u nodig hebt voor efficiƫnt stofzuigen. Het bevat een HEPA-filter, dus het is een goede optie voor diepe reiniging. De motor met variabel toerental maakt veelzijdig reinigen eenvoudiger en geeft u meer controle.

Dit is een multi-surface stofzuiger die je kunt gebruiken op stoffen en bekleding. Het weegt slechts 10,9 pond en is klein voor probleemloze opslag. De telescopische toverstaf heeft 17 instellingen en een indicatielampje geeft aan wanneer de tas onderhoud nodig heeft.

Je krijgt ook een reeks bijlagen. Deze omvatten een vloergereedschap, turboborstel, stofborstel, bekledingsmondstuk en spleetmondstuk.

Wat we leuk vinden

Uitstekende hulpstukken helpen diepe reiniging

Wat deze bus mist in grootte, maakt het goed in veelzijdigheid. Je krijgt meer accessoires dan gebruikelijk is met bussen, en elk is handig. Wissel tussen hen voor bereik, harde vloeren, stoffen, tapijten of krappe plekken.

Het is compact en gemakkelijk op te bergen

Je hebt niet veel ruimte of kastruimte nodig om deze kleine bus op te bergen. Opslag is eenvoudig, zelfs als je er geen aangewezen plek voor hebt. Hoewel het kleiner is dan veel, zo niet de meeste bussen, ontbreekt het helemaal niet aan stroom of nut.

HEPA-filtratiesysteem

Het is misschien klein, maar we denken dat dit model een goede keuze is als u geĆÆnteresseerd bent in dieptereiniging. Het heeft alle tools die u nodig hebt, inclusief HEPA-filtratie voor frissere lucht. Handig in een kleine ruimte.

Wat we niet leuk vinden

Het is luid en afleidend

Een paar gebruikers hebben gezegd dat deze stofzuiger verrassend luid is gezien zijn kleine formaat. Hoe dan ook, klanten zijn blij met de efficiƫntie. De kracht die je ervan krijgt, is dit kleine nadeel waard.

Het raakt af en toe oververhit

Gebruikers zeggen dat dit vacuĆ¼m snel opwarmt, dus zorg ervoor dat u het niet voor langere periodes gebruikt. Geef het een pauze tussen de reinigingsperiodes om de kwaliteit te behouden en storingen te voorkomen.

Productspecificaties

Dimensies 18 inch bij 8,5 inch bij 12 inch
Gewicht 10,9 pond
Macht 1400 watt
Functies HEPA-filtratie, motor met variabele snelheid, stofzakindicatorlampje, telescopische staaf
Accessoires Vloergereedschap, turboborstel, ronde stofborstel, bekledingsmondstuk, spleetmondstuk, 2 HEPA-zakken, accessoirehouder, HEPA-uitlaatmotorfilter en -deksel, intern pre-motorfilter en deksel

6. Haai IZ163H Pet Plus

Meest handige stofzuiger voor klein appartement

Productafbeelding van de Shark IZ163H Pet Plus draadloze steelstofzuiger met zelfreinigende borstelrol, PowerFins, MultiFLEX, Crevice Tool &Pet Multi-Tool, 40-min Runtime, Raspberry

Bekijk op Amazon
Zicht op Kohls

Het mooie van deze Shark is dat hij een verwijderbare batterij heeft die 40 minuten looptijd biedt. Nog beter als u besluit een extra batterij aan te schaffen, kunt u de ene batterij gebruiken terwijl de andere wordt opgeladen, zodat u tijd bespaart.

Dit model heeft nog veel meer coole functies, zoals Multi-Flex-technologie voor meer manoeuvreerbaarheid. Het heeft ook een anti-allergiefunctie om uw tapijten en harde vloeren grondig te reinigen en te behouden. Een perfecte metgezel voor mensen met bontbaby’s.

Je krijgt een spleetgereedschap, een multitool voor huisdieren en alle oplaadcomponenten die je nodig hebt.

Wat we leuk vinden

Langere looptijd

We vinden het leuk dat deze stick een verwijderbare batterij heeft. Als u een reservebatterij koopt, kunt u afwisselen. U hoeft niet te wachten tussen het schoonmaken totdat de batterijen zijn opgeladen. U kunt de ene opladen terwijl de andere wordt uitgevoerd.

Bovendien kan elke batterij, afhankelijk van uw instelling, maximaal 40 minuten meegaan.

MultiFlex-technologie

Dit betekent dat de toverstaf van deze stok buigbaar is. Het verhoogt de wendbaarheid van het vacuĆ¼m als geheel. Dat komt vooral van pas bij het schoonmaken van lastige of krappe plekken.

Anti-allergeen technologie

Deze stofzuiger is gemaakt voor zowel tapijten als harde vloeren en behoudt de conditie van beide. De anti-allergiefunctie is een geweldige toevoeging als je huisdieren thuis hebt.

Wat we niet leuk vinden

Muurbevestiging

Gebruikers zijn blij met de efficiƫntie van deze stofzuiger, maar een ding om te overwegen is dat muurbevestiging niet is inbegrepen bij aankoop, dus dat is een toevoegingitional kosten van uw kant.

Productspecificaties

Dimensies 10,24 inch bij 7,09 inch bij 46,1 inch
Gewicht 3,35 pond
Macht 181 watt
Functies Handheld convertible, MultiFlex-technologie, anti-allergie
Accessoires Spleetgereedschap, multitool voor huisdieren

7. Eufy door Anker Boost IQ RoboVac

Tijdbesparende stofzuiger voor klein appartement

Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Bekijk op Amazon
Zicht op Eufy

Last but not least raden we deze robotstofzuiger aan aan iedereen die op zoek is naar moeiteloze reiniging. Dit product verzorgt de vloerreiniging voor u, zodat u geen vinger hoeft uit te steken.

U krijgt 1300 pascal zuigkracht voor maximaal 100 minuten looptijd. Het is klein genoeg om onder uw meubels te passen en heeft geavanceerde functies voor nog eenvoudiger schoonmaken. Beschermende sensoren voorkomen vallen en stoten. Het heeft ook een anti-kras cover en is een zelfopladende machine.

Accessoires zijn onder andere extra filters, afstandsbediening met batterijen, een schoonmaakmiddel, kabelbinders en vier zijborstels.

Wat we leuk vinden

Het is stil bij 55 decibel

Zou je geloven dat dit vacuĆ¼m werkt op slechts 55 decibel? Het is een effectieve reiniging die hetzelfde geluid maakt als een standaard magnetron. Dit is een rustige optie voor uw kleine huis.

Instelbare reinigingsmodi

Je kunt aanpassen waarvoor je deze robotstofzuiger nodig hebt. Kies tussen automatische, spot-, rand- of eenpersoonskamermodus voor nauwkeurige, geconcentreerde reiniging.

Neem de controle met de afstandsbediening

Er is geen inspanning van uw kant vereist, maar als u uw robotstofzuiger wilt aanpassen, kunt u dit op afstand doen. Het wordt geleverd met een handige en eenvoudig te gebruiken afstandsbediening.

Wat we niet leuk vinden

Worstelt met donkere vloeren

De sensoren van deze stofzuiger werken niet goed op donkere vloeren. Als u zwarte tapijten of tegels in uw huis heeft, zult u merken dat dit model niet zo effectief is als het zou moeten zijn. Het zal nog steeds werken, maar het zal niet zo nauwkeurig zijn.

Het kan vastlopen

Geen enkele robotstofzuiger is perfect, dus af en toe moet je deze misschien helpen zijn weg te vinden. Gebruikers zeggen dat het soms in de war raakt en een duwtje in de goede richting nodig heeft.

Productspecificaties

Dimensies 12,8 inch bij 12,8 inch bij 2,85 inch
Gewicht 5,85 pond
Macht 15 watt / batterij: 2600mAh Li-ion, DC14.4V
Functies Afstandsbediening, anti-drop technologie, anti-bump technologie, vier modi, 55 decibel
Accessoires Kabelbinders, vier zijborstels, extra filters, afstandsbediening met batterijen, schoonmaakgereedschap

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Dimensies Gewicht Macht
Eureka HyperClean Favoriet van de klant 11″ x 11″ x 44,3″ 6,5 pond 220 W
Dyson Cycloon V10 | Eenvoudigste opslag 9,5″ x 10,1″ x 49,2″ 5,9 pond 525 W
Siamrose Draadloos Meest betaalbaar 15,31″ x 4,96″ x 4,92″ 0,03 pond 120 W
Haai Raket Beste voor huisdieren 10,25″ x 13″ x 47,5″ 9,1 pond 500 W
Atrix Turbo Beste compacte bus 18″ x 8,5″ x 12″ 10,9 pond 1400 W
Haai IZ163H Meest handig 10,24″ x 7,09″ x 46,1″ 3,35 pond 181 W
Eufy Boost IQ Tijdsbesparing 12,8″ x 12,8″ x 2,85″ 5,85 pond 15 W

Stofzuigers voor kleine appartementen: wat te overwegen

De meeste stofzuigers op de markt zijn gebouwd met grotere ruimtes in gedachten. Maar u kunt geld en moeite besparen door verstandig te kiezen. Er zijn een paar dingen waar u zich op moet concentreren om er zeker van te zijn dat uw stofzuiger bij uw appartement past.

Dimensies

U wilt geen stofzuiger die niet comfortabel in uw huis past, dus grootte is het eerste waar u rekening mee moet houden. Het is gemakkelijk te doen in een fysieke winkel, maar het kan moeilijk zijn omo meter bij het online winkelen. Dus voor uw gemak hebben we de afmetingen van elk van onze aanbevelingen hieronder vermeld.

Veelzijdigheid

De beste manier om waar voor je geld te krijgen, is door een multifunctionele machine te kopen. Op die manier hebt u geen ander gereedschap nodig voor elke schoonmaakklus, waardoor u geld en opslagruimte bespaart. Multi-surface stofzuigers zijn de meest voorkomende. U kunt zich echter ook vertakken naar verschillende oppervlakken en zelfs naar natte / droge vacuĆ¼mcapaciteit.

Opslag

Over ruimte gesproken, bedenk hoe eenvoudig het opslaan of opbergen van uw stofzuiger zal zijn. Vergeet niet om rekening te houden met de componenten en bijlagen. Kleinere stofzuigers zullen minder gedoe hebben dan stijve modellen of modellen die moeten worden gemonteerd.

Draagbaarheid

Je hebt misschien niet zo’n grote behoefte aan een draagbare stofzuiger in je appartement, maar denk na over hoe je het daar krijgt. Als u in een hoogbouw woont, kan het leveren van een groot of zwaar vacuĆ¼m problematisch zijn. Het kan je zelfs extra kosten! Ter vergelijking: een draagbare stofzuiger neemt minder ruimte in beslag en is ook goedkoper.

Lawaai

Zoek indien mogelijk uit hoeveel geluid uw stofzuiger zal maken. Dit is een essentiƫle overweging als je met anderen in een krappe ruimte woont of buren hebt met wie je een goede relatie wilt.

De meeste standaard stofzuigers registreren ongeveer 70 decibel. Dus als je kunt, kies dan voor iets rustigers (1).

Opslagopties

Als u bereid bent om extra moeite te doen, kunnen sommige grotere stofzuigers worden gedemonteerd voor gemakkelijkere opslag. Anderen worden ook geleverd met ingebouwde accessoire-opslag.

Soorten stofzuigers voor kleine appartementen

U kunt elke stofzuiger kiezen die u verkiest, maar we denken dat sommige typen meer geschikt zijn voor kleine huizen dan andere. Dit is wat we aanbevelen:

Steelstofzuigers

Steelstofzuigers kosten meer dan traditionele stofzuigers, maar zijn het handigst. Ze zijn gebouwd om zo compact mogelijk te concurreren met de zuigkracht van grotere modellen. Deze modellen worden bijna altijd geleverd met monteerbare docks voor eenvoudige opslag.

Een ander groot voordeel van sticks is hun veelzijdigheid. Vaker wel dan niet, zetten ze om in handstofzuigers en draadloze steelstofzuigers. Het is ook gebruikelijk om sticks te vinden met multifunctionele bijlagen.

Pros

 • Compact formaat maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en op te bergen.
 • Veelzijdige optie, die vaak kan worden omgezet in een handstofzuiger.
 • Er zijn draadloze opties beschikbaar, die u geven. meer vrijheid bij het bewegen.
 • Typisch aan de muur te monteren, wat opslagruimte kan besparen.

Tegens

 • Dure, vaak prijzen veel hoger dan rechtopstaande opties.
 • Opladen tussen gebruik is noodzakelijk als u kiest voor een draadloos model.
 • Niet zo duurzaam als traditionele modellen.

Canister Stofzuigers

Een busstofzuiger kost u geen exorbitant bedrag en u krijgt een uitstekende waarde. Ze worden vaak over het hoofd gezien in kleine huizen omdat men gelooft dat hun vorm ze moeilijk op te bergen maakt. Integendeel, bussen kunnen worden gedemonteerd – een voordeel dat u niet zult krijgen van de meeste andere stofzuigers.

Jerrycans zijn ook veelzijdig. Ze hebben de neiging om te worden geleverd met een reeks nuttige hulpstukken voor gebruik op verschillende oppervlakken en op krappe plekken. Je zult ook geen gebrek hebben aan zuigkracht, en ze zijn lichter dan staanders voor een betere draagbaarheid.

Pros

 • Kan worden gedemonteerd, waardoor ze beter beheersbaar zijn om op te slaan.
 • De meegeleverde bijlagen geven u de mogelijkheid om een diepere reiniging te bereiken.
 • Redelijk geprijsd met veel budgetvriendelijke opties beschikbaar.
 • Lichter dan staanders, dus ze zijn minder inspannend om te gebruiken.
 • Hoogste capaciteit met grote stofbakken.

Tegens

 • Montage vereist, wat tijd en gedoe kan toevoegen.
 • Niet ergonomisch of comfortabel om langdurig te gebruiken.

Robotstofzuigers

Robotstofzuigers zijn de meest geavanceerde modellen die u kunt kopen. Ze zijn ook klein, dus opslag zal geen probleem zijn, zelfs als je in een eenkamerwoning woont. Er is geen arbeid nodig met robotstofzuigers omdat ze zijn geprogrammeerd om al het werk voor u te doen.

Aantrekkelijke functies zijn onder meer planning, afstandsbediening en bewaking, automatische vloeraanpassingen en ingebouwde veiligheidsfuncties. Ze zijn ook stiller dan grotere stofzuigers. Een nadeel is echter dat ze niet veelzijdig zijn.

Pros

 • Geautomatiseerde functies reinigen uw huis voor u.
 • Minder lawaai zodat je buren niet op je zaak komen.
 • Planningsopties maken het gemakkelijksy om de machine te programmeren om schoon te maken wanneer u maar wilt.
 • Eenvoudige opslag omdat de machines compact en slank zijn.

Tegens

 • Opladen vereist tussen gebruik (de meeste laden zichzelf automatisch op, dat wel).
 • Een kleine capaciteit betekent dat u de tank vaak moet legen.
 • Alleen voor vloeren; u kunt deze stofzuigers niet gebruiken om bekleding of verhoogde oppervlakken te reinigen.

Handstofzuigers

We kunnen niet over ruimtebehoud praten zonder handhelds te noemen. Deze zijn misschien wel het gemakkelijkst op te bergen van allemaal omdat ze bijna overal kunnen passen.

Handhelds zijn perfect voor kleine taken, maar ze zijn niet bedoeld voor het reinigen van diepe vloeren. Dus als u onder druk staat voor ruimte of niet kunt investeren in een geavanceerder model, zijn deze een uitstekende aanvulling op vegen.

Hun belangrijkste voordeel is dat ze de meest betaalbare stofzuigers op de markt zijn.

Pros

 • Budgetvriendelijk; het zijn de meest betaalbare opties op de markt.
 • Het gemakkelijkst op te bergen omdat ze compact zijn. Velen worden geleverd met een wand- of tafeloplader.
 • Meest draagbaar en gemakkelijk te manoeuvreren vanwege het lichte gewicht.
 • Draadloze opties beschikbaar; het snoer zit je niet in de weg.

Tegens

 • Een stoftank met een kleine capaciteit betekent dat u deze vaak leegt.
 • Opladen vereist tussen gebruik, en sommige hebben een extreem korte levensduur van de batterij.
 • Niet bedoeld voor dieptereiniging; beter voor spotreiniging.

Voordelen van kleine stofzuigers

Het kiezen van een stofzuiger voor kleine appartementen heeft meer voordelen dan u zich misschien realiseert. Dit is waarom u zou moeten kiezen voor een compact model in plaats van een standaard binnenlands model:

U bespaart geld

Zelfs als u kiest voor een steelstofzuiger, kunt u nog steeds geld besparen omdat ze minder elektriciteit verbruiken. Jerrycans besparen u geld op gereedschap en hulpstukken, terwijl handhelds de meest betaalbare stofzuigers zijn.

Gebruik minder energie

Daar zitten twee kanten aan. Ten eerste zijn compacte stofzuigers lichter en gemakkelijker te bedienen. Bovendien, omdat uw ruimte kleiner is, besteedt u minder tijd aan schoonmaken, wat betekent dat er minder energie wordt verbruikt.

Beter voor het milieu

Draadloze stofzuigers zijn groen omdat ze op batterijen werken. Het is ook waarschijnlijk dat uw stofzuiger herbruikbare filters of stofzakken zal hebben, omdat hun capaciteit lager zal zijn.

Minder onderhoud

Natuurlijk, hoe lager de capaciteit, hoe meer tijd u uw machine schoonmaakt. Omdat je plaats echter klein is, heb je sowieso minder schoon te maken. Je stofzuiger zal dus niet zo snel vol raken. En als u een handheld naast vegen gebruikt, zal de kleine capaciteit een lange weg gaan.

Ze gaan langer mee

Minder frequent gebruik verlengt de levensduur van uw stofzuiger. U hoeft niet zo vaak te betalen voor reparaties of vervangende onderdelen, dus u bespaart geld. Dit is belangrijk voor sticks, die niet lang meegaan bij overmatig gebruik.

Let op

Je hebt geen kasten of kelders nodig om een stofzuiger efficiƫnt op te bergen. Met een beetje creativiteit kan zelfs een plank de schoonmaakhub van uw appartement worden. Je stofzuiger blijft uit de weg en ziet er ook netjes uit.


Veelgestelde vragen

Waar plaats je een stofzuiger in een klein appartement?

De beste plaats om een stofzuiger in een klein appartement te plaatsen, is om hem aan een muurhaak te hangen of in een kast op te slaan. Het neemt minimale ruimte in beslag en rommelt geen kleinere ruimtes.

Hoe vaak moet ik mijn appartement stofzuigen?

U moet uw appartement minstens ƩƩn keer per week stofzuigen, volgens hygiƫne-experts. Het is cruciaal dat u stof en bacteriƫn verwijdert die bijwerkingen voor de gezondheid veroorzaken.

Hoe laat is te laat om te stofzuigen in een appartement?

De tijd dat het te laat is om een appartement te stofzuigen, varieert afhankelijk van waar je woont. Als je een modern appartement bezit, zullen je buren je veel eerder horen schoonmaken, dus beperk het tot acht uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds.

In oudere apartments met massieve muren en vloeren, je kunt na negen uur ’s avonds wegkomen met stofzuigen omdat het onwaarschijnlijk is dat de buren je zullen horen.

Kunnen mijn bovenburen me horen stofzuigen?

Je bovenburen kunnen je horen stofzuigen omdat geluid zich tussen muren, vloeren en plafonds verplaatst. Op dezelfde manier kun je ze waarschijnlijk ook horen stofzuigen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   HG vloeibare white wash meubelwas Geeft witte tekening en beschermt