Beste Samsung Vaatwasser Reviews van 2023

Samsung-apparaten staan bekend om hun geavanceerde technologie en duurzaamheid. In ons huis hebben we een paar ongelooflijke Samsung-producten die nog steeds werken en vele jaren later nieuw zijn.

Bent u in de markt voor een vaatwasser en overweegt u dit merk? Vervolgens hebben we de zeven beste Samsung-vaatwasserrecensies verzameld op basis van echte klantervaring en deskundig advies.

Met deze intensief onderzochte lijst kunt u de juiste Samsung-vaatwasser voor u vinden. Of je nu iets rustigs wilt, geweldig in drogen, stijlvol of iets heel anders – wij hebben je!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Samsung Linear Wash 39 dBA vaatwasser
Meest stil
Samsung Linear Wash 39 dBA Vaatwasser
 • Ultrastil bij 39 dB
 • Linear Wash biedt volledige dekking
 • Wi-Fi-verbinding, bediening via telefoon
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung StormWash™ vaatwasser
Meest stijlvol
Samsung StormWash™ Vaatwasser
 • 42 decibel stil
 • Vingerafdrukbestendige afwerking
 • Verborgen verwarmingselement
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung StormWash™ met 3rd Rack
Het beste voor het drogen van gerechten
Samsung StormWash™ met 3e rack
 • Heeft roterende jets &spray
 • Inclusief een verstelbaar derde rek
 • Laadt een halve lading
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung StormWash™ inbouwvaatwasmachine
Beste ruime Samsung vaatwasser
Samsung StormWash™ Inbouw vaatwasser
 • StormWash spuitstralen
 • AutoRelease deur verdampt vocht
 • Verstelbare rekken creĂ«ren meer ruimte
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung StormWash™ Top Control
Beste budgetkeuze
Samsung StormWash™ Top Bediening
 • Duurzaam roestvrij staal
 • Digitale leksensor
 • Verstelbaar stellingsysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung Top Control InBouw vaatwasser
Beste lekvrije Samsung vaatwasser
Samsung Top Control Ingebouwde Vaatwasser
 • Digitale touch bediening
 • Geavanceerd wassysteem (ideaal voor potten)
 • Vijf bedieningsopties
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Geschiedenis van Samsung
 • Zijn Samsung vaatwassers betrouwbaar?
 • Hoe lang gaan Samsung vaatwassers mee?
 • Waar worden Samsung vaatwassers geproduceerd?
 • Soorten Samsung vaatwassers
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na urenlang onderzoek naar klantrecensies, productbeschrijvingen en deskundig advies, hebben we onze uitgebreide lijst met beoordelingen samengesteld. Deze zijn gebaseerd op het was- en droogvermogen van elk product, het geluidsniveau en de extra functies.

Hier zijn zeven aanbevelingen van ons favoriete apparaatmerk: Samsung.

1. Samsung Lineair Wassen 39 dBA Vaatwasser

Meest stil

Productafbeelding van de Samsung Linear Wash 39 dBA vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op BestBuy

Negenendertig decibel is de stilste vaatwasser die er kan. Het is bijna stil en je zou heel hard moeten luisteren om te weten dat het draait.

Zodra je de keukendeur achter je dichttrekt, heb je echter geen idee dat het hard werkt!

Als je in de markt bent voor een stille Samsung vaatwasser, dan is dit de optie voor jou!

Wat we leuk vinden

Prachtig exterieurontwerp

Natuurlijk is het wat er aan de binnenkant van een vaatwasser zit dat telt. Maar de buitenkant is nog steeds belangrijk! Ten eerste is deze buitenkant vingerafdrukbestendig, dus het ziet er goed uit wanneer het aankomt en het blijft er goed uitzien.

Ten tweede is het verkrijgbaar in vier kleuren: roestvrij staal, marineblauw, Toscaans en zwart. Het heeft ook een mooie zakgreep waardoor de vaatwasser er stijlvol uitziet. Dat is nog niet alles – het heeft een digitaal scherm dat de resterende tijd weergeeft!

Lineair wassen zorgt voor volledige dekking

Deze vaatwasser maakt gebruik van een fancy reinigingssysteem genaamd Linear Wash. Dat werkt door gestraalde jets te gebruiken die hoek-tot-hoek dekking mogelijk maken die 100 procent reiniging biedt.

Wi-Fi-verbinding — Bediening vanaf telefoon

Deze vaatwasser heeft slimme bediening. Je kunt de app gebruiken om de vaatwasser vanaf je telefoon te monitoren en te bedienen. Zo kunt u uw vaatwasser bedienen, of u nu in bed ligt of met vrienden.

AutoRelease-deur versnelt het drogen

Aan het einde van de cyclus klapt de deur automatisch open. Hierdoor kan de lucht circuleren naar verdere droge gerechten. Alles zal kurkdroog zijn als je ’s ochtends de vaatwasser uitlaadt.

Wat we niet leuk vinden

Geen verwarmd droog

Met condensdroging en de AutoRelease-deur droogt hij voldoende. Toch heeft het geen verwarmd droogelement, wat voor sommige klanten een nadeel is.

Niet ruim genoeg

Hoewel er 15 couverts en een derde rek zijn, is het een krappe knijp. Het derde rek is niet erg spacious, en keukengerei moet erg dun zijn om te passen.

Wanneer het derde rack binnen is, verlies je ook ruimte op de andere racks. Dit voelt een stuk kleiner dan andere modellen op de markt.

Productspecificaties

Geluidsniveau 39 decibel
Wasprestaties Lineaire wash en zone booster
Droogcapaciteit Condensatiedroging en AutoRelease deur
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies LED-display, verstelbaar rack en Express 60

2. Samsung StormWash™ vaatwasser met AutoRelease

Meest stijlvol

Productafbeelding van de Samsung StormWash™ vaatwasser met AutoRelease

Prijs controleren

Alle Samsung vaatwassers zijn esthetisch aantrekkelijk, dus je kunt met geen enkel model fout gaan. Maar we denken dat deze uit de massa steekt.

Het handvat in de zak en de onberispelijke grijze afwerking brengen een nieuw gevoel van futuristische technologie in de keuken.

Als je niet van grijs houdt, is het ook verkrijgbaar in zwart. Over het algemeen ziet het er gewoon een stuk duurder uit dan het in werkelijkheid is!

Wat we leuk vinden

42 decibel stil

Je hoort deze vaatwasser nauwelijks terwijl hij draait. Met slechts 42 decibel is deze vaatwasser bijna stil. Het ziet er dus niet alleen goed uit in je keuken, maar het creĂ«ert ook een rustige sfeer die vooral ’s avonds handig is.

Vingerafdrukbestendige afwerking

Als je een vaatwasser krijgt die er zo goed uitziet, wil je dat deze stijlvol blijft! Gelukkig is deze vaatwasser vingerafdrukbestendig. Dus als je kinderen rondrennen en hun handen aan elk apparaat plakken, weet je tenminste dat deze niet vies en vies wordt.

Verborgen verwarmingselement

Het verwarmingselement op veel vaatwassers is blootgesteld. Dit is prima, maar het kan gevaarlijk zijn als items van de rekken vallen en in de buurt van het verwarmingselement terechtkomen.

Het verwarmingselement op deze vaatwasser is verborgen, dus het is extra veilig. Bovendien zal het je plastic niet kromtrekken!

StormWash roterende jets

Deze vaatwasser is gebouwd om grotere items schoon te maken en verborgen plekken te bereiken. We houden hiervan voor dingen als hoge flessen of grote potten. De roterende jets zitten onder je gerechten en zorgen voor een krachtige kracht die vanuit alle hoeken naar binnen komt.

Wat we niet leuk vinden

Kleine binnenmaat

Als je van een andere vaatwasser naar deze gaat, zul je misschien verrast zijn door de grootte van het interieur. Veel klanten waren verrast door de constructie van de binnenkant. Ze meldden dat ze hier niet zoveel in pasten als hun vorige vaatwasser.

Geen verwarmd droog

Deze vaatwasser maakt gebruik van condensdroging en de AutoRelease deur om je vaat te drogen. Dit houdt in dat je ongeveer 30 minuten nadat de cyclus is voltooid moet wachten om je gerechten op te halen en weg te zetten. Er is geen verwarmde droge optie, wat voor sommige mensen een groot nadeel is.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Wasprestaties StormWash
Droogcapaciteit Condensatiedroging en AutoRelease deur
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies Derde rack, verstelbare racks en verborgen verwarmingselement

3. Samsung – StormWash™ met 3e rack

Het beste voor het drogen van gerechten

Productafbeelding van de Samsung - StormWash™ met 3rd Rack

Prijs controleren

Samsung-vaatwassers vertrouwen op hun AutoRelease-deur om gerechten op 100 procent droogheid te brengen. Dit model heeft echter zowel condensatie als verwarmingsdroging als back-upopties.

Hoewel de AutoRelease-deur geweldig is, moet je een tijdje wachten zodra de cyclus is voltooid. Dat is niet altijd handig.

Gebruik in plaats daarvan de verwarmde droogcyclus hierop om je gerechten droog te krijgen, zodat je ze meteen kunt wegzetten.

Wat we leuk vinden

StormWash Spray Optie

Naast het drogen doet deze vaatwasser geweldig werk bij het schoonmaken. Het heeft zes wascycli, evenals de optie om StormWash in te schakelen. StormWash maakt gebruik van roterende jets om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, zodat alles er schoon uitkomt.

Verstelbaar en verwijderbaar derde rek

Met 15 couverts en een derde rek heeft deze vaatwasser genoeg ruimte voor iedereen in het gezin, plus gasten! Je kunt ook het derde rek aanpassen. Als het in de weg zit, verwijder het dan gewoon.

Doe een halve lading

We houden van het idee van een halflastoptie. Soms wil je een halve cyclus lopen, vooral op weekends als je geniet van restjes of afhaalmaaltijden! Maar je kunt het niet altijd verantwoorden om de vaatwasser te laten draaien als er maar een paar dingen in zitten.

Nou, nu kan dat omdat deze vaatwasser een halflastcyclus heeft die minder energie en minder water verbruikt, maar toch de vaat schoon krijgt!

Vingerafdrukbestendige afwerking

Als je kleine kinderen hebt rondrennen, weet je dat ze overal hun vingerafdrukken achterlaten. Maar deze vaatwasser is bestand tegen die vlekken. Daarom ziet uw apparaat er altijd stijlvol en schoon uit in uw keuken.

Wat we niet leuk vinden

Derde rack offert ruimte op bovenrek

Als u het derde rek behoudt, verliest u hoogteruimte op het onderste rek. Dus terwijl het derde rek op zijn plaats staat, kun je moeite hebben om in grote kommen, potten, pannen en bakplaten te passen.

Lange cycli

De normale cyclus op deze vaatwasser is meer dan 2,5 uur. Als je de StormWash toevoegt, is het nog langer. Dit is vrij gemiddeld voor een vaatwasser, maar houd daar rekening mee omdat veel klanten een hekel hebben aan de cycluslengtes.

Productspecificaties

Geluidsniveau 48 decibel
Wasprestaties StormWash
Droogcapaciteit Condensatiedrogen, verwarmd drogen en AutoRelease-deur
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies Derde rack, verstelbare racks en half load optie

4. Samsung StormWash™ inbouw vaatwasser

Beste ruime Samsung vaatwasser

Productafbeelding van de Samsung StormWash™ inbouwvaatwasmachine

Prijs controleren

Als je een groot gezin hebt, ken je de strijd als het gaat om het afwassen van de hand. Het duurt een eeuwigheid, en er is altijd ruzie! Daarom heb je een vaatwasser nodig voor in huis, en wat is een betere aanbeveling dan de Samsung Stormwash vaatwasser?

Het heeft ruimte voor 15-plaats instellingen, zodat niemand zijn bord met de hand hoeft te wassen. Bovendien heeft het een derde rek voor keukengerei en platte items. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor kopjes en kommen op het bovenste rek!

Krijg alles in Ă©Ă©n keer gedaan, waardoor uw gezin meer tijd krijgt. Bovendien besteedt u minder tijd aan huishoudelijke taken.

Wat we leuk vinden

StormWash Spray

Als je je zorgen maakt over onreine gerechten aan het einde van de cyclus, is deze vaatwasser een fantastische keuze. De StormWash spray maakt gebruik van roterende sproeistralen die op moeilijk bereikbare plaatsen komen, zodat elk laatste item sprankelend schoon is en klaar om te worden opgeborgen.

AutoRelease Deur verwijdert vocht

Aan het einde van de cyclus gaat de deur automatisch open. Dit helpt bij het drogen aan de lucht totdat het 100 procent droog is en klaar om te worden opgeborgen.

Deze functie is geweldig als je slaapt of het huis uit bent. Wanneer u terugkeert naar de keuken, wordt uw afwas voor u gedaan en afgestoft!

Verstelbare racks creëren meer ruimte

Je kunt de rekken in deze vaatwasser aanpassen, wat fantastisch is als je grotere items wast. U kunt het bovenste rek eenvoudig verplaatsen om meer ruimte te maken. Dit is ook geweldig als je hogere items aan de bovenkant hebt en het derde rek een beetje in de weg zit.

Inclusief digitale leksensor

Maak je geen zorgen dat je vaatwasser lekt. Dit apparaat heeft een ingebouwde leksensor, die lekken detecteert en voorkomt voordat ze zich voordoen.

Wat we niet leuk vinden

Snelle was onvoldoende

Zoals het geluid van je afwas in 60 minuten? Dat doen we ook, maar houd er rekening mee dat dit het beste werkt voor extreem licht bevuilde gerechten zoals mokken en bekers. Als je aangekoekt voedsel hebt, zal het het werk niet doen.

Onreine gerechten?

De meeste klachten over deze vaatwasser zijn dat hij het niet zo goed doet als andere modellen of merken.

Natuurlijk heeft de meerderheid van de klanten dit probleem niet. Het is ook even wennen, maar tenzij je de StormWash-instelling elke keer gebruikt, heb je dit probleem misschien. Het gebruik van de StormWash-functie verlengt de cyclus, dus het is niet elke dag praktisch.

Productspecificaties

Geluidsniveau 48 decibel
Wasprestaties StormWash
Droogcapaciteit Condensatiedroging en AutoRelease deur
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies Derde rack, verstelbare racks en half load optie

5. Samsung StormWash™ Top Control Vaatwasser

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de Samsung StormWash™ Top Control Vaatwasser

Cheque Prijs

Er zijn veel budgetvriendelijke Samsung-opties in hun assortiment, maar dit is de meest betaalbare vaatwasseroptie.

Ondanks dat je eerder zei dat plastic goedkoper was, zul je enthousiast zijn om te horen dat dit eigenlijk roestvrij staal is. Het is dus betaalbaar en duurzaam!

Beter nog, dit product is ook vingerafdrukbestendig. Dus zelfs als je kinderen hun handen eroverheen smeren, ziet het er schoon en luxueus uit.

Wat we leuk vinden

StormWash Spray

Deze vaatwasser heeft ook StormWash. Het is nooit meer nodig om af te spoelen. De roterende jets zorgen ervoor dat vaat schoon wordt, ongeacht de hoek waarin ze zich bevinden of waar ze in de vaatwasser worden geplaatst.

Digitale leksensor

Niemand wil een lekkende vaatwasser, zeker niet als je in een appartement woont en buren onder je hebt. Gelukkig heeft deze vaatwasser een super gave leksensor. Het detecteert onmiddellijk lekken en sluit het apparaat af om ervoor te zorgen dat uw vloeren en vaatwasser veilig en beschermd zijn.

Flexload

FlexLoad racks geven u meer veelzijdigheid als het gaat om het laden van de vaatwasser. De standaard vaatwasser lay-out is niet one size fits all. Daarom houden we van deze optie! U kunt het stellingsysteem wijzigen om ervoor te zorgen dat elk item erin past.

Wat we niet leuk vinden

Bodem rack ontwerp

Houd er rekening mee dat veel mensen geen fan zijn van het ontwerp van het onderste rek. Ze vinden het moeilijk om alles in te passen vanwege de afstand.

De tanden zitten te dicht op elkaar, wat niet geschikt is voor grotere kommen of borden. Het betekent ook dat als je echt vuile borden hebt, ze er niet altijd schoon uitkomen omdat er niet genoeg ruimte is voor het water en het vaatwasmiddel om het vuil aan te pakken.

Lange cycli

Als u niet uren wilt wachten tot uw gerechten klaar zijn, kunt u een andere optie overwegen. Bij gebruik van de StormWash-functie duurt de cyclus meer dan drie uur. Een typische cyclus is iets minder dan drie uur.

Productspecificaties

Geluidsniveau 48 decibel
Wasprestaties StormWash
Droogcapaciteit Condensatiedroging en AutoRelease deur
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies Indicatielampje, leksensor en FlexLoad

6. Samsung Top Control ingebouwde vaatwasser

Beste lekvrije Samsung vaatwasser

Productafbeelding van de Samsung Top Control InBouw vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Maakt u zich zorgen dat uw vaatwasser lekt? Je vloeren verpesten? Lekt u in de keuken van uw benedenbuurman? Dan is dit de vaatwasser voor jou.

Deze Samsung vaatwasser heeft een digitale leksensor. Dit werkt door lekken te detecteren en automatisch de vaatwasser uit te schakelen om de lekken in hun sporen te stoppen. Het doet dit zodat er geen water kan ontsnappen.

Uw vloeren zijn beschermd. Je vaat is schoon.

Wat we leuk vinden

Digitale touchbediening

Sommige vaatwassers hebben echt stijve knoppen die voor sommige mensen moeilijk in te drukken zijn. Deze vaatwasser heeft eenvoudig in te drukken digitale aanraakbediening. Met een zachte tik kunt u uw cyclus instellen en de machine inschakelen.

Advanced Wash (geweldig voor potten en pannen)

Wanneer u de zware cyclus op deze vaatwasser selecteert, maakt deze gebruik van een geavanceerd wassysteem. Dit zorgt ervoor dat elk item brandschoon is – inclusief potten en pannen met aangekoekt voedsel.

Vijf bedieningsopties

Naast de vier praktische cycli heeft deze vaatwasser ook vijf bedieningsopties, zodat u de cycli kunt aanpassen.

Dit omvat Hi-Temp voor hardere rotzooi. De Sanitize-cyclus doodt ziektekiemen en bacteriën. Gebruik Delay Start om de vaatwasmachinecyclus te programmeren om later te starten. Het bedieningsslot houdt de vaatwasser op slot voor kinderen. En Heated Dry droogt je gerechten!

Auto Cycle detecteert de beste instellingen

Wanneer u de functie Auto Cycle kiest, detecteert het toestel de bodemniveaus. Dan kiest hij automatisch de beste cyclus, waardoor je vaat brandschoon is, maar de vaatwasser minder water en energie verbruikt.

Wat we niet leuk vinden

55 dB (luider)

Dit is nogal een luide vaatwasser, vooral in vergelijking met de gemiddelde apparaten tegenwoordig. Bij 55 decibel merk je het als het draait. Dit geluidsniveau is vergelijkbaar met een gesprek, dus het zal merkbaar en misschien zelfs onhandig zijn, vooral ’s avonds.

Doet de basis

Hoewel Samsung innovatief is en op veel gebieden verbijsterende technologie creëert, is deze vaatwasser vrij eenvoudig.

Gelukkig is het een budgetvriendelijke optie, dus je betaalt niet te veel. Maar als u wilt dat uw vaatwasser meer doet, raden we u aan elders te zoeken.

In het bijzonder doet dit geen buitengewoon werk als het gaat om het drogen van gerechten. Het heeft ook niet de AutoRelease-deur om te helpen bij het drogen aan de lucht.

Productspecificaties

Geluidsniveau 55 decibel
Wasprestaties Geavanceerde was
Droogcapaciteit Verwarmd drogen en condensdrogen
Capaciteit vaatwasser 14 couverts
Extra functies Digitale leksensor en verstelbare racks

7. Samsung Front Control ingebouwde vaatwasser

Beste plastic Samsung vaatwasser

Productafbeelding van de Samsung Front Control Built-In Vaatwasser

Prijs controleren

Hoewel we roestvrij staal zouden verkiezen boven plastic vaatwassers, zijn plastic vaatwassers nog steeds een geweldige optie.

In feite hebben we er een in ons eigen huis – geen klachten! Bovendien is plastic voor sommigen beter omdat het budgetvriendelijker is.

Als je op zoek bent naar een Samsung plastic vaatwasser, bekijk dan dit model.

Wat we leuk vinden

Digitale touchbediening

Hoewel dit een klassieke uitstraling heeft met een bedieningspaneel aan de voorkant, is het nog steeds een beetje moderner. In plaats van op knoppen te drukken, maakt het gebruik van digitale aanraakbedieningen, die gemakkelijker in te drukken zijn.

Wees gewoon voorzichtig met kinderen en huisdieren. Het is ook gemakkelijk voor hen om met de knoppen te knoeien. Gelukkig voorkomt een bedieningsvergrendelingsknop dat ze de cyclus starten en pauzeren.

Negen wasopties

U kunt uw cycli aanpassen aan uw vaat met vier wascycli en vijf bedieningsopties. De vier wascycli omvatten Auto, Normal, Heavy en Express 60. De vijf aangepaste functies omvatten Hi-Temp Wash, Sanitize, Delay Start, Control Lock en Heated Dry.

Digitale leksensor

Deze vaatwasser kan lekken detecteren zo klein als 2,4 gram. Het schakelt het apparaat automatisch uit om te voorkomen dat het water ontsnapt, waardoor uw vaatwasser en vloeren worden beschermd.

In hoogte verstelbaar rek

Het bovenste rek is in hoogte verstelbaar. U kunt dus de hoogte aanpassen aan de gerechten op het onderstaande rek. Dit is geweldig als je in een hoge snijplank of diepe pot zit te wiggen.

Wat we niet leuk vinden

Gevoelige knoppen

Hoewel de knoppen voor veel mensen een pro zijn, zijn ze een nadeel voor anderen. Als je tegen de vaatwasser poetst, kun je hem per ongeluk aanzetten! Het is belangrijk om de bedieningsvergrendelingsknop tussen het gebruik door te gebruiken om dit te voorkomen.

Droogt geen gerechten

Hoewel er een verwarmde en condensatiedroogfunctie is, doet deze vaatwasser het gewoon niet goed. Het kan zijn dat wanneer u de vaatwasser opent, uw vaat nog nat is. De AutoRelease deur zou hier zeker van pas komen!

Productspecificaties

Geluidsniveau 51 decibel
Wasprestaties Geavanceerde was
Droogcapaciteit Verwarmd drogen en condensdrogen
Capaciteit vaatwasser 15 couverts
Extra functies Verstelbare racks en digitale leksensoren

Productvergelijkingstabel

Product Best Geluidsniveau Wasprestaties Droogcapaciteit Capaciteit vaatwasser
Samsung Lineair Wassen 39 dBA Rustig 39 DB Lineair wassen & zone booster Condensatiedroging & AutoRelease deur 15 couverts
Samsung StormWash™ Vaatwasser Stijlvol 42 DB StormWash Condensatiedroging & AutoRelease deur 15 couverts
Samsung StormWash™ 3e Rack Voor het drogen van gerechten 48 DB StormWash Condensatiedrogen, verwarmd drogen & AutoRelease deur 15 couverts
Samsung StormWash™ ingebouwd Ruime Samsung Vaatwasser 48 DB StormWash Condensatiedroging & AutoRelease deur 15 couverts
Samsung StormWash™ Top Bediening Budget keuze 48 DB StormWash Condensatiedroging & AutoRelease deur 15 couverts
Samsung Top Control ingebouwd Lekvrije Samsung Vaatwasser 55 DB Geavanceerde was Verwarmd drogen &condenseren drogen 14 couverts
Samsung Front Control ingebouwd Plastic Samsung Vaatwasser 51 DB Geavanceerde was Verwarmd drogen &condenseren drogen 15 couverts

Geschiedenis van Samsung

Samsung is nu een enorm bedrijf en biedt innovatieve technologie. Maar ze begonnen eigenlijk in 1938 met het exporteren van vis. (1)! In de jaren 1950 en 60 vertakte het zich naar levensverzekeringen en textiel. Uiteindelijk begonnen ze in 1969 met Samsung Electronics, met als eerste producten zwart-wit-tv’s.

Rond de jaren 1970 begon Samsung met het maken van huishoudelijke apparaten en begon zo zijn onderneming in de productie van vaatwassers. Hoewel ze niet veel modellen in hun collectie hebben, hebben ze wel praktisch en krachtig.

Elektronica werd hun belangrijkste focus en in de jaren 1990 lanceerden ze hun eerste mobiele telefoons, waar ze vandaag de dag het meest bekend om staan.

In de afgelopen jaren heeft Samsung veel meer gedaan. Ze onthulden hun Samsung Bot, een roboticaplatform, brachten hun 5G-smartphone uit en introduceerden hun op maat gemaakte koelkast (2).

Zijn Samsung vaatwassers betrouwbaar?

Samsung vaatwassers zijn zeer betrouwbaar, maar ze zijn nog steeds vrij nieuw, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen hoe lang ze meegaan. Hun serviceratio is echter minder dan 10 procent, wat een van de beste is voor alle vaatwassermerken (3).

Snelle opmerking

Wanneer u echter naar de garantie kijkt, zult u zich op uw gemak voelen. Samsung biedt een garantie van 24 maanden, maar als u uw apparaat binnen 90 dagen na aankoop registreert, krijgt u gratis vijf jaar garantie (4)!

Hoe lang gaan Samsung vaatwassers mee?

Omdat Samsung vaatwassers nog vrij nieuw zijn, kunnen we dat niet met zekerheid zeggen. Zelfs een samsung-vertegenwoordiger heeft gezegd dat ze de levensduur niet kunnen voorspellen (5). Omdat een geregistreerd product echter een garantie van vijf jaar heeft, zou het iets langer mee moeten gaan dan dat, waarbij de meeste vaatwassers van verschillende merken ongeveer 10 jaar meegaan.

Waar worden Samsung vaatwassers geproduceerd?

De meeste Samsung-apparaten worden gemaakt in een fabriek in South Carolina, VS (6).

Soorten Samsung vaatwassers

Nu je wat achtergrondinformatie hebt over de bedrijfsgeschiedenis van Samsung, is het tijd om hun vaatwassers te laten zien. Ze hebben twee hoofdtypen vaatwassers: vrijstaand en ingebouwd. Binnen deze categorie hebben ze ook roestvrijstalen en plastic vaatwassers.

Ingebouwd

Ingebouwde vaatwassers zijn ingebouwd in de kastruimte, zodat deze gelijk is met uw kastruimte. Zodra het is geĂŻnstalleerd, is het er om te blijven. Je hoeft het niet te verplaatsen en het zal niet wiebelen.

Pros

 • Ze steken er niet uit.
 • Zodra ze zijn geĂŻnstalleerd, hoeft u ze niet te verplaatsen of los te koppelen.
 • Veel opties beschikbaar.
 • Ze zijn verkrijgbaar in een reeks prijzen en stijlen.

Tegens

 • Je moet kastruimte opofferen.
 • Niet iedereen heeft er ruimte voor.

Edelstaal

Het interieur van vaatwassers valt in twee categorieën: roestvrij staal en kunststof. Samsung maakt ook hybride kuipen gemaakt van beide materialen. Maar roestvrij staal is altijd onze nummer één keuze.

Pros

 • Zeer duurzaam en duurzaam materiaal.
 • Helpt bij het krijgen van droge gerechten.
 • Veel opties van Samsung.
 • Stevige bouw.
 • Makkelijk schoon te maken.

Tegens

 • Duurder.
 • Je kunt geen bleekmiddel gebruiken om het schoon te maken.

Plastic

Plastic is een goede keuze voor vaatwaskuipen, vooral als je een beperkt budget hebt. Maar als u zich het beetje extra geld kunt veroorloven, is roestvrij staal een duurzamere keuze.

Pros

 • Budgetvriendelijk.
 • Je kunt het schoonmaken met bleekmiddel.
 • Verkrijgbaar in hybride keuzes.

Tegens

 • Niet zo duurzaam.
 • Niet zo makkelijk schoon te maken.
 • Niet zoveel opties.

Waar het op neer komt

We raden aan om een roestvrijstalen inbouwvaatwasmachine te kopen als je het beste van het beste van Samsung wilt. We zullen echter ook onze topaanbeveling voor een plastic vaatwasser delen.

Vrijstaande

Een vrijstaande of draagbare vaatwasser is geschikt voor mensen die in kleinere woningen wonen en geen ruimte hebben voor een inbouw vaatwasser. Je moet het in de buurt van een gootsteen en een stopcontact installeren, maar het is voor veel mensen een uitstekende oplossing.

Pros

 • Geweldig voor kleinere huizen.
 • Groot genoeg voor gezinnen.
 • Meer betaalbare prijzen.
 • Je kunt flexibel zijn met waar je het neerzet.
 • Ze lopen nog redelijk rustig.

Tegens

 • Momenteel niet beschikbaar in de VS.
 • Het moet in de buurt van een gootsteen zijn voor installatie.
 • Maximaal 14 couverts.

Hoe te kiezen (koopgids)

Naast het kijken naar de verschillende soorten Samsung vaatwassers, met welke andere factoren moet je rekening houden?

Geluidsniveau

Vaatwasmachinegeluiden worden gemeten in decibel. Hoe hoger dit getal, hoe luider de vaatwasser.

Wil je iets bijna stils, zoek dan naar vaatwassers tussen de 39 en 42 decibel. Alles onder de 50 is indrukwekkend. Naarmate dit aantal toeneemt, zal het aanzienlijk meer opvallen.

Onze Samsung-aanbevelingen vallen tussen de 39 en 55 decibel.

Wasprestaties

Samsung heeft een verscheidenheid aan functies die suggereren hoe krachtig de wasprestaties zijn. Zoek hieronder naar deze functies als je iets extra’s wilt.

Water muur

Dit straalaangedreven reinigingssysteem maakt gebruik van een veegwand van water die elk item in de vaatwasser bedekt.

Storm wassen

In plaats van uw gemiddelde sproeiarm gebruiken Storm Wash-vaatwassers roterende jets die op moeilijk bereikbare plekken terechtkomen. Op die manier komen je gerechten er elke keer sprankelend schoon uit.

Zone Booster

Met Zone Booster kunt u delicate en zware items in dezelfde was richten. Je hoeft geen twee ladingen gerechten te doen. Zone Booster heeft twee regelbare zones, zodat u efficiënt kunt reinigen, afhankelijk van uw behoeften.

Capaciteit vaatwasser

Natuurlijk wilt u dat uw vaatwasser ruim genoeg is voor iedereen in het gezin. U kunt dit controleren door te kijken naar de instellingscapaciteit van de plaats. Als u extra ruimte wilt, controleer dan of uw vaatwasser een derde rek heeft dat meer ruimte biedt voor keukengerei.

Onze Samsung-aanbevelingen variëren van 14 tot 15 couverts.

Droogcapaciteit

Samsung vaatwassers gebruiken condensatie en verwarmd drogen, afhankelijk van het model. Maar veel van hun vaatwassers gebruiken ook een AutoRelease Dry, die automatisch de deur opent aan het einde van de cyclus om te helpen bij het drogen aan de lucht.

Veelgestelde vragen

Worden Samsung vaatwassers geleverd met slangen?

Samsung vaatwassers hebben een afvoerslang voor drainage, maar worden niet geleverd met inlaatslangen. U moet ze apart kopen.

Hebben alle Samsung vaatwassers filters?

Alle Samsung vaatwassers hebben filters. Het helpt het water in het apparaat te reinigen en vangt voedselresten op om te voorkomen dat de afvoeren verstopt raken.

Hoe onderhoud je een Samsung vaatwasser?

De beste manier om een Samsung vaatwasser te onderhouden is door de richtlijnen van de fabrikant te volgen en alleen producten te gebruiken die compatibel zijn met het apparaat.

Kan ik afwaspods gebruiken in mijn Samsung vaatwasser?

Ja. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met uw apparaat voordat u ze gebruikt, anders loopt u het risico de vaatwasser te beschadigen.

Waar stop je het glansspoelmiddel in de Samsung vaatwasser?

De spoelmiddeldop van uw Samsung vaatwasser bevindt zich in de buurt van de deur, dicht bij de wasmiddeldispenser.

Waarom duurt mijn Samsung vaatwasser drie uur?

De meest waarschijnlijke reden waarom je Samsung vaatwasser er 3 uur over doet, is vanwege koud water. U kunt uw vaatwasser aansluiten op een koudwaterinlaat, maar dit wordt niet aanbevolen. Een andere oorzaak kan een lekkende verbinding zijn.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents