Beste stofzuigers voor trappen van 2023

Het stofzuigen van de trap is geen gemakkelijke klus. Vind je het een worsteling om in alle hoeken en gaten te komen? Bovenop de krappe plekken maakt het dragen van een zware machine het werk er niet makkelijker op.

Als je ooit hebt geprobeerd om een rechtopstaande stofzuiger op de trap te gebruiken, weet je hoeveel gedoe het kan zijn. Het bereiken van het hele vloeroppervlak is al moeilijk genoeg zonder het stof op de leuningen aan te pakken.

Maar geef nog niet op. We zijn op een missie om het schoonmaken van uw trap een fluitje van een cent te maken door u te helpen de absoluut beste stofzuiger voor trappen te vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron
Beste bijlagen
Haai Raket
 • Uitstekend geschikt voor gezinnen met huisdieren
 • Eenvoudig te reinigen vuilnisbak
 • Wasbaar filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Lithium Ion draadloze handstofzuiger, paars
Beste voor huisdieren
Bissell Pet Haar Gum
 • Uitstekende opzetstukken
 • Grote vuilnisbak
 • Drievoudig filtratiesysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark NV501 Rotator Professional Lift-Away Rechtopstaande stofzuiger met HEPA-filter, draaibare besturing, LED-koplampen, brede bekledingstool, stofborstel en spleetgereedschap, wit / rood
Beste voor vloeren en trappen
Haai Rotator
 • Lift-away functie
 • LED-verlichting voor donkere kleuren
 • Draaibare besturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de ZesGood handheld stofzuiger draadloos, 7000PA krachtige zuigkracht met oplaadbare handstofzuiger 120W cyclonische motor, voor het reinigen van huis en auto
Beste natte en droge stofzuiger
ZesGood Handheld VacuĆ¼m
 • Drie opzetstukken voor dieptereiniging
 • Krachtige batterij
 • Ergonomisch ontwerp
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLACK+DECKER dustbuster AdvancedClean Cordless Handheld Vacuum (CHV14)10L)
Beste lichtgewicht vacuĆ¼m
Zwart+ Decker Dustbuster
 • Slimme laadtechnologie
 • Wasbare vuilnisbak
 • Sterke zuigkracht
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover commerciƫle lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart
Beste professionele stofzuiger
Hoover Lichtgewicht Rugzak
 • Gespecialiseerd harnas
 • Meerdere bijlagen
 • Effectief filter &stofbak
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Welk type stofzuiger is het beste voor trappen?
 • Waar moet je op letten?
 • Tips om stofzuigende trappen gemakkelijker te maken
 • Veelgestelde vragen
 • Waar het op neer komt


Product beoordelingen

Hier zijn onze top zeven stofzuigerkeuzes voor vlekkeloze trappen.

1. Shark Rocket HV292 ultralicht handvacuĆ¼m

Beste vacuĆ¼m voor trappen met hulpstukken

Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron

Prijs controleren

Dit is een uitstekende keuze als u een stofzuiger nodig heeft om uw trap met vloerbedekking aan te pakken. De Shark Rocket wordt geleverd met verschillende bijlagen om de taak die voor ons ligt mogelijk te maken.

Het is lichtgewicht en heeft een comfortabel handvat voor een gemakkelijke grip. Het snoer is slechts 15 voet lang, genoeg voor kleinere trappen.

De vuilnisbak is ook groot, wat betekent dat je hem niet halverwege de klus hoeft te legen. Het is gemakkelijk om de Shark stofzuiger te onderhouden, omdat u de container kunt reinigen en het filter herbruikbaar is.

Wat we leuk vinden

Bevat een aantal bijlagen

Ondanks zijn kleine formaat kan deze Shark Rocket veel. Het 12-inch spleetgereedschap is uitstekend geschikt voor het verwijderen van stof en puin dat zich in diepe hoeken verbergt.

De stofborstel is zacht op harde oppervlakken. Er is ook een verlengde slang met een groter bereik voor moeilijke plaatsen. Een groot pluspunt is dat u elk gereedschap op de slang kunt aansluiten, waardoor deze extreem veelzijdig is.

Uitstekend geschikt voor huisdierfamilies

Als je een gezin met huisdieren bent, ken je de strijd om fijn haar van banken en tapijten af te komen. De Shark Rocket is een droom die uitkomt voor ouders van huisdieren. Het wordt geleverd met een TruePet gemotoriseerde borstel – het perfecte hulpmiddel om koppige vacht aan te pakken.

Een veel voorkomende zorg bij borstels is dat haar vast kan komen te zitten. U kunt echter gemakkelijk een schaar gebruiken om het los te knippen wanneer dit gebeurt.

Eenvoudig te gebruiken-Schone stofbak

De vuilnisbak bevat 0,4 liter. Hoewel het niet de grootste is, is het uitstekend geschikt voor zo’n compacte stofzuiger. De maximale vullijn is handig gemarkeerd, zodat u niet hoeft te raden wanneer deze moet worden geleegd.

Gooi de inhoud gewoon weg en spoel deze vervolgens af met warm water. Laat het vervolgens drogen voordat je het terug in het vacuĆ¼m plaatst.

Wasbaar filter

De Shark Rocket wordt geleverd met verschillende filters. Het heeft twee voormotorfilters bovenop het vacuĆ¼m. U kunt de schuim- en vilten schermen wassen met kraanwater – vergeet niet om ze volledig aan de lucht te laten drogen.

Shark raadt aan om de voorfilters Ć©Ć©n keer per maand te wassen. Je kunt ze ook schoon tikken tussen de wasbeurten door als dat nodig is.

Het namotorfilter bevindt zich aan de achterkant van het vacuĆ¼m. Dit hoeft maar Ć©Ć©n keer per jaar gewassen te worden.

Wat we niet leuk vinden

Snoer kan niet worden ingetrokken

Helaas trekt het snoer niet vanzelf in – dit betekent dat je het handmatig moet opwinden. Verschillende klanten vinden dit onhandig als ze snel klaar willen zijn.

Het snoer is ook relatief kort en meet slechts 15 voet. Als je een lange trap hebt, is het misschien niet mogelijk dat deze niet zonder verlengsnoer kan komen.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 3,7 pond
Fabrikant HaaiNinja
Batterijen N.V.T
Snoerlengte 15 voet

2. Bissell draadloze vacuĆ¼m huisdier haar gum

Beste stofzuiger voor trappen voor huisdieren

Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Lithium Ion draadloze handstofzuiger, paars

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op BestBuy
Zicht op Bissell

Gezinnen met huisdieren hebben vaak te maken met het verharen van haar. Dit kan de bank bedekken en de tapijten er enigszins pluizig uit laten zien. Om van dit harige probleem af te komen, is de juiste apparatuur nodig.

De Bissell Pet Hair Eraser is speciaal ontworpen voor de taak. Het is een klein handheld-apparaat dat op batterijen werkt. Er is geen snoer om je te beperken en je kunt het zowel op de trap als in de auto gebruiken.

De Pet Hair Eraser wordt geleverd met een grote vuilnisbak om al het bont in op te bergen. Het wordt ook geleverd met verschillende handige bijlagen.

Wat we leuk vinden

Uitstekende bijlagen

De Pet Eraser wordt geleverd met een bekledingstool – perfect voor zachte oppervlakken zoals de bank of matras. Het gereedschap voor lange spleten is geweldig om diep in de hoeken van de trap te komen.

Je krijgt ook een gemotoriseerde borstel die speciaal is ontworpen om fijn haar van huisdieren te verwijderen. Het beweegt soepel over vloerbedekking en trappen. Bovendien kunt u met het formaat in Ć©Ć©n keer een uitgebreider gebied bestrijken.

Een andere uitstekende toevoeging is de spleettool. Trappen hebben veel krappe plaatsen die moeten worden schoongemaakt, wat helpt om de klus te klaren.

Draadloos met 30 minuten looptijd

Je kunt de Pet Hair Eraser overal mee naartoe nemen. Het werkt op batterijen en wordt daarom niet beperkt door een snoer.

De 14V lithium-ion batterij is ideaal voor draadloze stofzuigers omdat hij licht van gewicht is en een lange levensduur heeft. Het geeft deze stofzuiger tot 17 minuten looptijd.

Veel gebruikers merken op dat ze eigenlijk meer dan 17 minuten krijgen. Sommigen melden een volledige 30 minuten reiniging met lage zuigkracht.

Grote stofbak

De stofbak kan ongeveer 0,7 liter bevatten. Het is gemakkelijk te verwijderen en te legen – til gewoon het deksel op en dump de inhoud in de vuilnisbak. Je kunt het wassen wanneer dat nodig is.

Drievoudig filtratiesysteem vangt stof af

Gezinnen met huisdieren hebben vaak te maken met allergieƫn of irritatie door het afstoten van haar. Het is dus cruciaal om het van je tapijten te verwijderen, vooral als je een kruipende baby hebt.

De Pet Hair Eraser wordt geleverd met een drievoudige filtratie die de kleinste stofdeeltjes elimineert. Dit is uitstekend in het elimineren van kleine allergenen voordat ze problemen veroorzaken.

Wat we niet leuk vinden

Lange lading en korte levensduur

Omdat dit een draadloze stofzuiger is, vertrouw je op de looptijd van de batterij. Het geeft je vaak ongeveer 17 minuten om de schoonmaak gedaan te krijgen. Helaas is dit niet genoeg voor grotere huizen met meer te dekken.

Verschillende klanten hebben gezegd dat de oplaadtijd te lang was in vergelijking met de looptijd. Ze dachten echter nog steeds dat de stofzuiger de moeite waard was, omdat het erg goed presteerde.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 4,54 pond
Fabrikant Bissell Homecare Inc
Batterijen 4 lithium-ion batterijen zijn inbegrepen
Snoerlengte N.V.T

3. Shark Rotator NV501 met lift-away handvacuĆ¼m

Beste stofzuiger voor trappen en vloeren

Productafbeelding van de Shark NV501 Rotator Professional Lift-Away Rechtopstaande stofzuiger met HEPA-filter, draaibare besturing, LED-koplampen, brede bekledingstool, stofborstel en spleetgereedschap, wit / rood

Prijs controleren

Als u niet van het idee bent om meerdere stofzuigers te hebben, kunt u profiteren van een twee-in-Ć©Ć©n. De Shark Rotator is een rechtopstaande zakloze stofzuiger met de mogelijkheid om deze om te zetten naar een handheld.

Je kunt het overal in huis gebruiken om vloeren, banken en trappen schoon te maken. Het heeft een actief filter dat allergenen binnenin afsluit.

De Shark Rotator is ontworpen om het schoonmaken gemakkelijker te maken met extra functies zoals LED-verlichting. Het is een zwaar apparaat, maar het is sterk en duurzaam.

Je krijgt ook een paar hulpstukken om het stofzuigen van de trap gemakkelijker te maken. Men is gespecialiseerd in het diep graven in tapijten.

Wat we leuk vinden

Lift-Away functie

Met een klik op de knop kunt u de bus verwijderen en de stofzuiger als handheld gebruiken. Dit maakt het eenvoudig om de trap op en af te gaan, omdat u geen zware machine hoeft te slepen.

Bevestig eenvoudig het gereedschap voor de lange spleet of de elektrische borstel om fijnstof te verwijderen dat zich tussen de balusters verbergt. Het koord is maar liefst 25 voet lang. Dit geeft je nog meer vrijheid terwijl je je een weg omhoog of omlaag schoonmaakt.

Geweldig voor gezinnen met huisdieren

Overal omgaan met los haar kan vervelend zijn. Dit is vooral belangrijk als u familieleden heeft die gevoelig zijn voor allergenen.

De Shark Rotator wordt geleverd met een Pet Power Brush die is ontworpen om diep in tapijten te graven en zelfs het fijnste haar eruit te halen. Als welkomstbonus werkt het ook goed op vlakke oppervlakken.

Het pakt het haar van huisdieren nog beter op dan sommige duurdere stofzuigers.

Anti-allergeen filter

Gezinnen die te maken hebben met allergieĆ«n weten het enorme verschil dat een goed vacuĆ¼m kan maken. Fijnstof en haar van huisdieren zijn vaak triggers, maar je hoeft er niet mee te leven.

De Shark Rotator wordt geleverd met een HEPA-filter dat 99,9 procent van het stof en puin opvangt. Het vangt alles op in de XL-stofbak. Het is dan gemakkelijk te legen, wat altijd een pluspunt is.

Draaibare besturing

Stofzuigers kunnen vaak stijf aanvoelen en je kunt snel merken dat je pijnlijke polsen hebt. Maar de draaibare besturing op deze maakt het een fluitje van een cent om door meubels en krappe hoeken te bewegen. U hoeft geen tafels en stoelen op te tillen om een goede schoonmaakbeurt te krijgen.

Wat we niet leuk vinden

Stofbak creƫert stof

Het filter en de stofbak zijn uitstekend in het opvangen van vuil en haar van huisdieren. Sommige gebruikers hebben echter problemen gehad bij het legen ervan. Het verspreidt naar verluidt stof terug in de lucht als je niet voorzichtig bent. Wees dus extra voorzichtig bij het dumpen van de inhoud om dit te voorkomen.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 15,5 pond
Fabrikant HaaiNinja
Batterijen N.V.T
Snoerlengte 25 voet

4. ZesGood 7000PA draadloze handheld stofzuiger

Beste vacuĆ¼m voor natte en droge rommel

Productafbeelding van de ZesGood handheld stofzuiger draadloos, 7000PA krachtige zuigkracht met oplaadbare handstofzuiger 120W cyclonische motor, voor het reinigen van huis en auto

Prijs controleren

Als je met jonge kinderen leeft, raak je gewend aan het zien van gemorste melk of sap – het maakt allemaal deel uit van het ouderschap. Je kunt echter soms niet anders dan ineenkrimpen als je bedenkt hoe moeilijk deze schoon te maken kunnen zijn.

Deze kleine ergonomische handstofzuiger van ZesGood is misschien wel de oplossing. Het kan droge en natte rommel opruimen. Dit voorkomt dat je ze moet dweilen met een bos papieren handdoeken.

Letterlijk, niet meer huilen om gemorste melk!

Er is een kleine maar krachtige 7000 pascal die een uitstekende zuigkracht geeft. Deze stofzuiger is echter niet ideaal voor grote stofzuigklussen, hij is perfect voor de trappen en kleinere ruimtes.

Wat we leuk vinden

Drie opzetstukken voor dieptereiniging

De stofzuiger wordt geleverd met drie opzetstukken die passen bij het oppervlak dat u schoonmaakt. Een van onze favorieten is de lange borstel die oppervlakken zoals tapijten en matrassen effectief reinigt.

De tweede bevestiging is de zachte borstel die helpt bij het schoonmaken van banken en auto’s. Ten slotte is de derde een crevice gereedschap. Deze lange buis zorgt voor een sterke zuigkracht die elk deeltje dat het tegenkomt aantrekt.

Slimme batterij met 25 minuten speelduur

Na twee tot drie uur oplaadtijd krijg je ongeveer 25 minuten volledige reinigingskracht. Dit is een indrukwekkend resultaat gezien het feit dat het een kleine handstofzuiger is.

De stofzuiger heeft een lithium-ion batterij met een capaciteit van 2200mAh. Een groot voordeel van deze batterij is dat deze kortsluitingsbeveiliging heeft. Dat betekent dat het de batterij van de stofzuiger bewaakt met stroompieken. Batterijen van andere stofzuigers hebben deze functie niet en zijn gevoelig voor beschadiging en verkorten hun levensduur.

Stil volume bij 75 decibel

Stofzuigen is geen taak om te doen als iedereen slaapt, maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met een luid apparaat. Deze stofzuiger heeft een lage bedrijfsmodus, met een geluidsniveau van 75 decibel. Het is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die dutjes doen of mensen met huisdieren die gevoelig zijn voor lawaai.

Ergonomisch ontwerp

Een veel voorkomend probleem met handstofzuigers is de werkhoek. Velen zijn onhandig om vast te houden, wat resulteert in een zere pols. Deze stofzuiger is lichtgewicht met 1,5 pond en zal geen problemen veroorzaken tijdens het schoonmaken van de trap.

Wat we niet leuk vinden

Kleine stofbeker

De stofbeker moet regelmatig worden geleegd – u moet dit onmiddellijk doen. Het is echter soms vervelend en vervelend, vooral bij het schoonmaken van een groot gebied.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 1,5 pond
Fabrikant ZesGoed
Batterijen Lithium-ion
Snoerlengte N.V.T

5. Zwart + Decker CHV1410L Dustbuster draadloze stofzuiger

Beste lichtgewicht vacuĆ¼m voor trappen

Productafbeelding van de BLACK+DECKER dustbuster AdvancedClean Draadloze handstofzuiger (CHV1410L)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Snellere opruimsessies vereisen geen zware, omvangrijke machine om de klus te klaren. Dit Black and Decker model is extreem licht van gewicht maar zeer krachtig.

Het heeft een slim ontwerp en een handige handgreep die zorgt voor een solide, comfortabele grip. We houden er ook van dat het draadloos is en werkt op een lithium-ionbatterij.

De stofzuiger wordt geleverd met een doorschijnende stofzak die gemakkelijk te legen en schoon te maken is. Als je huisdieren hebt, ken je waarschijnlijk dat knapperige gevoel wanneer je op voedsel of kattenbakvulling stapt. De Dustbuster is perfect voor deze klus en de sterke zuigkracht verwijdert eventuele restjes in een handomdraai.

Wat we leuk vinden

Smart Charge-technologie

De lithium-ion batterij heeft een lange levensduur. Het zal ook zijn lading tot 18 maanden vasthouden wanneer het niet in gebruik is. Hierdoor is de stofzuiger op elk moment gebruiksklaar.

De oplader is ontworpen met een Smart Charge Technology die 50 procent minder energie verbruikt. De stofzuiger wordt geleverd met een handig laadstation.

Laat de stofzuiger nooit langere tijd op de oplader zitten. Als u de batterij te veel oplaadt, kan de batterij worden gedood of de looptijd worden verkort.

Wasbare stofbak

De Dustbuster wordt geleverd met een transparante vuilbak die tot 20,6 gram vuil kan bevatten. Druk op een knop om het snel los te koppelen en u kunt het wassen wanneer dat nodig is.

De stofbak is ook niet moeilijk te verwijderen voor reiniging, wat altijd een pluspunt is. Sommige stofzuigers lijken dit te ingewikkeld te maken – maar niet deze. Je kunt de filters ook verwijderen om ze te wassen met kraanwater.

Extra tools ingebouwd

Bij de meeste stofzuigers, wanneer u tussen gereedschappen moet wisselen, moet u eerst stoppen en ze aan het apparaat bevestigen. Maar met dit model zijn ze allemaal ingebouwd. Dit betekent dat u snel en eenvoudig kunt schakelen tussen het gewone mondstuk, spleetgereedschap en een kleine borstel.

Het spleetgereedschap is uitschuifbaar en klikt op zijn plaats wanneer het wordt uitgetrokken. De kleine borstel wordt snel omhoog of omlaag geklapt om te gebruiken als je hem nodig hebt.

Sterke zuigkracht voor een klein apparaat

Je krijgt veel stroom bij het bedienen van deze stofzuiger. Het staat misschien niet gelijk aan grotere busstofzuigers, maar het is behoorlijk indrukwekkend voor zo’n licht apparaat.

Het is meer dan genoeg voor het schoonmaken van je trap en het verzorgen van kleine rommel in huis.

Wat we niet leuk vinden

Onhandig oplaadstation

Het oplaadstation ziet eruit als een klein bordje. Maar als je de stofzuiger erop legt, is er niets om op zijn plaats te klikken. Sommige klanten vinden dit een beetje onhandig en maken zich zorgen over hoe gemakkelijk het kan kantelen.

Er is echter een blauw lampje dat aangeeft dat de stofzuiger aan het opladen is.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 2,6 pond
Fabrikant Zwart+Decker
Batterijen Lithium-ion
Snoerlengte N.V.T

6. Hoover C2401 lichtgewicht rugzak vacuĆ¼m

Beste professionele stofzuiger voor trappen

Productafbeelding van de Hoover commerciƫle lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart

Prijs controleren

Het hebben van een groot huis met veel gebieden om te stofzuigen kan snel aanvoelen als een mission impossible – vooral met meer dan Ć©Ć©n trap. Maar Hoover heeft misschien wel het antwoord op je gebeden.

Deze rugzakstofzuiger is een robuust apparaat dat je ā€“ zoals de naam al aangeeft ā€“ op je rug kunt plaatsen.

Het wordt geleverd met een comfortabel harnas, zodat je het lange tijd kunt dragen zonder pijnlijk te worden. Het is bedoeld voor professioneel gebruik, maar wie zegt dat we thuis geen profs zijn?

Deze Hoover wordt geleverd met verschillende opzetstukken en heeft een ongelooflijk lang snoer. Het is ook redelijk licht in vergelijking met hoe krachtig het is.

Wat we leuk vinden

Gespecialiseerd harnas voor gemakkelijk dragen

Rugzakken zijn handig om mee te nemen. Ze kunnen echter soms meer kwaad dan goed doen als het gewicht niet correct wordt verdeeld. Chiropractors hebben het harnas op deze machine ontworpen om de belasting van uw rug en schouders te verminderen.

Het geeft je meer vrijheid omdat je geen omvangrijke bus hoeft rond te slepen. De stofzuiger heeft ook een netsnoer van 48 voet – een ongelooflijk indrukwekkende lengte.

Meerdere bijlagen voor elke reinigingstaak

Je krijgt een verscheidenheid aan bijlagen die bij de baan passen. Het spleetgereedschap is zes centimeter lang, waardoor het uitstekend is om de diepe hoeken van de trap te bereiken. Er is ook een 2-inch stofborstel voor moeilijk bereikbare plaatsen tussen de balusters.

Om de treden of vloer effectief schoon te maken, krijgt u een 11-inch turbovloergereedschap. Het zuigt snel stof en puin op. De 4-inch bekledingstool reinigt vuil en haar van banken en matrassen zonder schade.

Stille werking, handig voor kinderen en huisdieren

Stofzuigen zonder de hele buurt te storen moet niet te veel gevraagd zijn. Gelukkig heeft dit model een zeer stille werking. Dit maakt het een goede pasvorm voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren.

Effectief HEPA-filter

De Hoover wordt geleverd met een hypercone filter dat bestaat uit een HEPA medium. Het geeft het vacuĆ¼m een consistente luchtstroom zonder verstopping, zelfs na continu gebruik.

Het HEPA-filter verwijdert tot 99,97 procent van de deeltjes zo klein als 0,3 micron. Het is een effectieve manier om zich te ontdoen van veel voorkomende allergenen zoals huisstofmijt, pollen en haar van huisdieren. Dit is dus een geweldige stofzuiger voor uw huis als uw gezin last heeft van allergieƫn.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor snelle klussen

Dit is niet het vacuĆ¼m om naartoe te gaan voor die tussenliggende, snelle banen. Als je bijvoorbeeld kruimels op de vloer ziet, kun je het er niet zomaar uithalen. Het duurt een tijdje om het op te zetten en aan de slag te gaan.

Wanneer u echter grotere gebieden in Ć©Ć©n keer moet schoonmaken, is dit zonder twijfel een uitstekende keuze. Daarom kan het nuttig zijn om een kleine handstofzuiger bij de hand te houden voor die kleinere rommel.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 9,2 pond
Fabrikant Stofzuiger
Batterijen N.V.T
Snoerlengte 48 voet

7. Eureka NES210 3-in-1 draaibare lichtgewicht stofzuiger

Beste budgetkeuzevacuĆ¼m voor trappen

Productafbeelding van de Eureka Blaze-steelstofzuiger, krachtige zuigkracht 3-in-1 kleine handheld-stofzuiger met filter voor lichtgewicht rechtopstaand huisvrouwenhaar op de harde vloer, donkerzwart

Prijs controleren

Het hebben van een enkele stofzuiger die u voor het hele huis kunt gebruiken, kan u geld besparen. U kunt dit model van Eureka aanpassen aan uw behoeften. Je kunt het gebruiken als een steelstofzuiger voor grotere kamers en het vervolgens omzetten in een handheld om de trap schoon te maken.

De Eureka heeft een paar innovatieve eigenschappen die de efficiƫntie verbeteren. Deze omvatten draaibare besturing en een breed mondstuk.

Het wordt ook geleverd met een 18-inch netsnoer. Dit is niet de langste die we hebben gezien, maar het is genoeg om je wat bewegingsvrijheid te geven.

Wat we leuk vinden

Kenmerkende draaibare besturing

De draaibare besturing maakt het gemakkelijk om rond meubels te manoeuvreren zonder te stoppen om stoelen en tafels te verplaatsen. Het moves soepel en gemakkelijk met minimale inspanning van uw kant.

De Eureka is een lichtgewicht machine, die iets minder dan vier pond kost. Het is gemakkelijk mee te nemen, waardoor het vooral handig is voor gebruik op trappen.

Pakt groot puin op

Veel stofzuigers hebben moeite om grotere stukken puin op te rapen en duwen ze vaak gewoon rond. De Eureka heeft een uniek breed mondstuk met veel ruimte om alles op te zuigen. Eigenaren van gezelschapsdieren vinden dit erg handig omdat het voedselresten kan oprapen zonder vast te komen te zitten.

Meerdere toepassingen voor dieptereiniging

U kunt de steelstofzuiger gebruiken om grotere vloeroppervlakken van het huis schoon te maken. Het heeft een comfortabele hoogte om de meeste mensen te passen.

Wanneer u vervolgens naar de trap moet gaan, kunt u de stok verwijderen en als handheld gebruiken. Het is compact en licht om mee te nemen.

Bevestig eenvoudig het brede mondstuk voor extra zuigkracht op de brede treden. Of u kunt het spleetgereedschap aansluiten om in de hoeken van de trap te komen. Het is ook geweldig voor het schoonmaken van het meubilair.

Eenvoudig te monteren

De stofzuiger is eenvoudig direct uit de doos te monteren. Het enige dat u hoeft te doen, is de stick aan de bus bevestigen en deze is klaar voor gebruik. Dit montagegemak is zeker een pluspunt wanneer andere stofzuigers behoorlijk lastig kunnen zijn.

Wat we niet leuk vinden

Niet goed voor tapijten

Hoewel de stofzuiger uitzonderlijk goed werkt op harde vloeren, is hij niet zo effectief op tapijten. Voor lagerpolige vloerkleden zou dit geen probleem moeten zijn. Maar als je een huis vol diepe tapijten hebt, is dit misschien niet de ideale keuze.

Productspecificaties

Gewicht van het artikel 3,97 pond
Fabrikant Midden-oosten
Batterijen N.V.T
Snoerlengte 18 voet
Dimensies 6 x 10 x 44 inch

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Fabrikant Batterijen Snoerlengte
Haai Raket Bijlagen 3,7 pond HaaiNinja N.V.T 15 voet
Bissell Gum Voor huisdieren 4,54 pond Bissell Homecare Inc Lithium-ion N.V.T
Haai Rotator Vloeren & Trappen 15,5 pond HaaiNinja N.V.T 25 voet
ZesGood Handheld Nat & Droog Messes 1,5 pond ZesGoed Lithium-ion N.V.T
Zwart+Decker Lichtgewicht 2,6 pond Zwart+Decker Lithium-ion N.V.T
Hoover Rugzak Professionele stofzuiger 9,2 pond Stofzuiger N.V.T 48 voet
Eureka Draaibaar Budgetkeuze 3,97 pond Midden-oosten N.V.T 18 voet

Welk type stofzuiger is het beste voor trappen?

Het uitzoeken van het beste type is een persoonlijke keuze. Misschien ben je dol op je nieuwe handheld draadloze apparaat terwijl je buurvrouw zweert bij haar bus met snoer.

Het type vloer dat je hebt speelt ook een grote rol. Veel huishoudens hebben vloerbedekking, die een veel diepere reiniging vereisen dan onbedekte vloeren. Dan hebben we hardhout, dat ongelooflijk gevoelig is voor krassen. Hardhout kan zeker niet dezelfde kloppers en borstels verdragen als tapijten.

Hoe uw trap is gebouwd, is een andere overweging. Gebogen trappen kunnen nog ingewikkelder zijn omdat ze verschillende krappe gebieden hebben. Aan de andere kant vereisen grote stappen een grotere vacuĆ¼mkop, zodat u in Ć©Ć©n keer meer kunt doen.

Waar moet je op letten?

U kunt alle stofzuigers op trappen gebruiken. Sommigen zullen het werk echter moeilijker maken dan nodig is. We hebben een lijst gemaakt van een paar kenmerken die een stofzuiger geschikt maken voor dit type reiniging.

Grootte

Het stofzuigen van trappen betekent vaak dat je je stofzuiger de trap op of af moet dragen. Dit kan een tol eisen van je rug.

Daarom is een lichtgewicht model het beste. Maar wat je als lichtgewicht zou kunnen beschouwen, kan door een ander als zwaar worden beschouwd.

Dus we raden aan om een stofzuiger te kiezen die minder dan 10 pond weegt. Dit is een comfortabel gewicht voor de meeste mensen. Een compacte stofzuiger is gemakkelijker mee te nemen en past ook beter op de treden.

Mobiliteit en gebruiksgemak

Zelfs als je nieuwe stofzuiger licht is, kan het nog steeds lastig zijn als je je lichaam moet verdraaien om de hoeken te bereiken. Zoek naar een stofzuiger met een comfortabele en rubberen grip.

Horener riemen zijn een andere slimme functie. Een telescopische toverstaf kan het een fluitje van een cent maken om meerdere stappen vanuit Ć©Ć©n positie te bereiken.

Het is ook handig om te overwegen hoe u de stofzuiger kunt legen en reinigen. Dit is waarschijnlijk een van de meest gevreesde klusjes. Zakloze stofzuigers hebben een stofbak die om de zoveel tijd geleegd moet worden, afhankelijk van de grootte. Op sommige modellen kan dit een rommelige klus zijn.

Het is gemakkelijk om stofzuigers te vinden waarmee u de stofbak kunt verwijderen, wat handig is als deze gesloten is. Een open bak kan vuil en puin terug in de lucht verspreiden.

Sommige nieuwere modelstofzuigers hebben een point-and-shoot-functie. Het werpt de inhoud diep in de vuilnisbak, zodat u niet te maken krijgt met een stofwolk.

Stofzuigers in zakken gebruiken uiteraard zakken en je moet ze regelmatig vervangen. Maar deze zijn schoner omdat je ze verwijdert en weggooit. Het is ook meer geschikt voor gezinnen die te maken hebben met allergieƫn (1). Helaas kan dit op de lange termijn duur worden, omdat je nieuwe tassen moet kopen.

De meeste stofzuigers worden geleverd met een filter dat ook moet worden gereinigd. Bovendien zijn sommige wegwerpbaar, wat een probleem kan zijn, omdat het niet altijd is om een vervanging te vinden.

Idealiter zou je er een moeten zoeken met een wasbaar filter. Deze zijn eenvoudig te verwijderen en vereisen alleen een snelle wasbeurt of zelfs gewoon een kraan om schoon te maken.

Handige functies om tijd te besparen

Naast een telescopische toverstaf en schouderbanden kunnen andere handige functies u tijd besparen. Een buigbare slang kan u helpen om verder in de krappe hoeken te reiken. Ook maakt een draaifunctie het gemakkelijker om meubels te verplaatsen.

Als uw stofzuiger zakloos is, zoek dan naar een grote bekercapaciteit. Hoe meer je bak kan bevatten, hoe langer je kunt stofzuigen zonder te stoppen.

De lengte van het snoer is ook een belangrijke overweging. Een kortere betekent dat je vaker moet stoppen om van stopcontact te wisselen. Dit kan een groot ongemak zijn, omdat er niet veel rond trappen zijn.

Meegeleverde bijlagen

Om de trap effectief schoon te maken, heb je de juiste apparatuur nodig. Stofzuigers worden meestal geleverd met verschillende hulpstukken die geschikt zijn voor verschillende taken.

Het kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn om een brede borstel in de diepe hoeken te krijgen. Daarom is een spleetbevestiging een waardevol hulpmiddel. Deze zijn over het algemeen aan het einde gericht, waardoor ze perfect passen.

Als je tapijt hebt, heb je een borstel nodig om een diepe reiniging te krijgen. Een gewone kan het werk doen, maar we raden een gemotoriseerde borstel ten zeerste aan als je een dik vloerkleed hebt. Dit kan diep in de vezels komen en fijnstof en puin verwijderen.

U kunt ook stofzuigers vinden met gespecialiseerde hulpstukken. Bissell’s slimme rubberen mondstuk werkt geweldig bij het veroveren van huisdierenhaar. Andere producten kunnen een brede kop hebben die nuttig is voor de trappen en vloeren.

Zuigkracht

Zuigkracht is een cruciale factor – u wilt natuurlijk met het hoogste vermogen gaan. Veel fabrikanten geven hun stofzuigers een beoordeling, meestal in ampĆØre of volt. U moet uw beslissing echter niet alleen op dat aantal baseren.

Veel dingen kunnen het vermogen beĆÆnvloeden, zoals het materiaal dat wordt gebruikt om het vacuĆ¼m te bouwen. Het is dus essentieel om beoordelingen te lezen en te leren hoe andere consumenten over het model denken.

Sommige apparaten verliezen na verloop van tijd zuigkracht. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de vuilnisbak of zak vol is. Andere stofzuigers kunnen echter gewoon aanzienlijk minder efficiƫnt worden naarmate ze ouder worden.


Tips om stofzuigende trappen gemakkelijker te maken

Het stofzuigen van trappen is geen gemakkelijke taak, maar er zijn manieren om het werk een beetje minder vervelend te maken.

Maak de trap vrij

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om alles uit de weg te ruimen. Het moet oppakken van speelgoed en gevallen wasgoed terwijl je probeert te stofzuigen, kan frustrerend zijn. Je kunt een stukje Lego opzuigen, of een misplaatste sok kan vast komen te zitten in het vacuĆ¼m.

Begin in de hoek

Het maakt niet uit of je de trap van boven of van onder opneemt. In beide gevallen raden we aan om te beginnen waar het stof zich het meest ophoopt – in de hoeken en rond de balusters. Het doen van deze gebieden vereist meestal een bevestiging, zoals het spleetgereedschap.

Slim werken

Doe de kleine hoekjes en balusters op weg naar de trap. Doe dan het grotere gebied op de treden die terug naar beneden gaan. Het verdelen van het werk kan het efficiƫnter maken, omdat u niet hoeft te stoppen en van attac hoeft te veranderenhments bij elke stap.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste stofzuiger om te gebruiken op vloerbedekking trappen?

De beste stofzuiger om te gebruiken op trappen met vloerbedekking is de Shark Rocket. Het wordt geleverd met veel hulpstukken om het om te zetten in een handheld, maar met de capaciteit van een steelstofzuiger. Het heeft ook draaibare besturing en huisdierbevestigingen voor ingebedde ontharing.

Is er een robotstofzuiger die op trappen werkt?

Er is op dit moment geen robotstofzuiger voor trappen, maar het is iets waar de industrie aan werkt. Houd deze ruimte dus in de gaten voor een robotstofzuiger die trappen kan beklimmen.

Hoe vaak moet je traptapijt schoonmaken?

Je moet je traptapijt elke week stofzuigen en om de zes maanden wassen. Mogelijk moet u dit vaker doen als u huisdieren en kinderen heeft.

Kun je stomen schoon traptapijt?

Je kunt traptapijt stomen met een stoomreiniger zoals deze Bissell Steam Shot Deluxe. Het is lichtgewicht en draagbaar en verwijdert 99,9 procent van de ziektekiemen van uw tapijt. Het wordt ook geleverd met een breed scala aan hulpstukken, waardoor het veelzijdig is.

Hoe maak je tapijt op een trap leeg?

De beste manier om tapijt op een trap leeg te maken, is door het nat te maken met lauw water en het vervolgens te fƶhnen. Je kunt een borstel voor huisdieren gebruiken om de vezels te kammen terwijl je ze droogt.


Waar het op neer komt

Het schoonmaken van de trap is geen gemakkelijke taak, maar het hebben van de juiste apparatuur kan een groot verschil maken. Idealiter wil je iets dat zowel lichtgewicht als relatief klein is. Het op en neer moeten slepen van een zware bus kan zijn tol eisen.

Naar onze mening is de beste stofzuiger voor trappen de Shark Rocket Ultra-Light Hand Vacuum. Het is een lichte handstofzuiger met verschillende hulpstukken om aan bijna elke reinigingsbehoefte te voldoen.

Over het algemeen kunnen al onze keuzes uw trap vuilvrij houden, stap voor stap.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents