Beste commerciële stofzuigers van 2023

Ben je op zoek naar iets krachtigers dan de “zoals te zien op tv” stofzuigers? Is uw huis (of bedrijf) groot en heeft u behoefte aan een stofzuiger met sterkere specificaties en hogere mogelijkheden?

Commerciële stofzuigers kunnen de oplossing zijn die u zoekt. Deze modellen zijn bedoeld voor industriële of gespecialiseerde omgevingen. Ze zijn dus gebouwd om meer terrein te bedekken en langer mee te gaan.

Maar voordat we onze keuzes voor de beste commerciële stofzuigers onthullen, willen we je vertellen waarom ze het overwegen waard zijn. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van hun residentiële tegenhangers en kunnen uw schoonmaakervaringen verbeteren.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Oreck - U2000RB-1 Commerciële, professionele rechtopstaande stofzuiger, voor tapijt en harde vloer, U2000RB1, rood / grijs
Beste All Round
Oreck Commercieel U2000RB1
 • Topvulzak vermindert verstoppingen
 • Automatisch instelbare kop
 • Krachtige motor
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vacmaster 4 Gallon, 5 Peak HP met 2-traps industriële motor natte/ droge vloervacuüm, VF408, blauw
Het beste voor kleinere ruimtes
Vacmaster Industriële Stofzuiger
 • Meerdere toepassingen, waaronder nat/droog
 • Rustig op 72 decibel
 • Handige add-ons
Prijs controleren
Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, Super CoachVac commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en telescopische wandgereedschapskit, 10 Quart,...
Meest veelzijdig
ProTeam Rugzak Vacuüm
 • Residentiële kit voor thuisgebruik
 • Extra 50 voet bereik
 • Allergie vriendelijk
Prijs controleren
Productafbeelding van de eureka NEU182A PowerSpeed zakloze rechtopstaande stofzuiger, Lite, Blauw
Het beste voor dieptereiniging
Eureka NEU182A
 • Extra grote stofbeker
 • Handige accessoires
 • Machine met meerdere verdiepingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover commerciële lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart
Het beste voor uw rug
Hoover C2401
 • Comfortabel in gebruik
 • Geweldig voor huisdieren
 • Coole accessoires
Prijs controleren
Productafbeelding van de ORECK XL COMMERCIAL rechtopstaande stofzuiger, Bagged Professional Pro Grade, voor tapijt en harde vloer, XL2100RHS, grijs / blauw
Meest compact
Oreck XL2100RHS
 • Minder poespas en gebruiksvriendelijk
 • Zijborstels voor het reinigen van randen
 • Penseel automatisch aanpassen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover Commerciële PORTAPOWER lichtgewicht busstofzuiger met bijlagen, draagbare carriable handheld kleine professionele kwaliteit zak, 8 pond, CH30000, zwart
Beste voor precisie
Hoover CH30000 PortaPower
 • Converteerbaar als blower
 • Voor verschillende ondergronden
 • Compact ontwerp voor eenvoudige opslag
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • De beste commerciële stofzuigers van 2023
 • Productvergelijkingstabel
 • Commerciële versus residentiële stofzuigers
 • Soorten commerciële stofzuigers
 • Hoe een commercieel vacuüm te kiezen
 • Veelgestelde vragen


De beste commerciële stofzuigers van 2023

Hier zijn de zeven beste commerciële stofzuigers die u moet overwegen.

1. Oreck Commerciële U2000RB1 Rechtopstaande stofzuiger

Beste allround commerciële stofzuiger

Productafbeelding van de Oreck - U2000RB-1 Commerciële, professionele rechtopstaande stofzuiger, voor tapijt en harde vloer, U2000RB1, rood / grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Tevreden klanten zijn het erover eens dat dit een duurzame machine is. Het is een krachtige, lichte machine die gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor thuisgebruik.

Deze stofzuiger met meerdere verdiepingen past zich automatisch aan uw vloeren aan. We vinden het leuk dat het geschikt is voor hardhouten vloeren, laminaatvloeren, tegelvloeren en tapijten. Het past ook goed onder meubels.

Het heeft high-speed dubbele helixborstels en een 12-inch reinigingspad. Beschermende functies voorkomen verstoppingen, vastlopen en uitglijden. Het netsnoer van 40 voet biedt u een groot bereik en bevat een klem voor eenvoudiger beheer.

Deze machine heeft een top-fill build om verlies van zuigkracht tijdens het stofzuigen te voorkomen. Het heeft een trigger grip voor eenvoudige controle. Ten slotte maakt de handgreep van de helpende hand het wendbaarder.

Wat we leuk vinden

Top-Filling Build voorkomt zuigverlies

Wat een geniale en effectieve technische beslissing. Deze machine is gebouwd om zuigkracht te besparen door de zak vanaf de bovenkant te vullen, zodat verzameld stof niet interfereert met vuil dat binnenkomt. In combinatie met de veiligheidsvoorzieningen is het onwaarschijnlijk dat deze machine verstopt raakt.

Automatisch verstelbare kop voor gebruik op meerdere oppervlakken

De kop past zich aan het type vloer aan dat u schoonmaakt zonder dat u van instelling hoeft te wisselen of de borstel hoeft te wijzigen. Dit beschermt uw harde vloeren en reinigt tapijten beter. Het heeft ook zachte wielen, speciaal gebouwd om harde vloeren te behouden.

Krachtige motor

Een high-speed motor, top-fill ontwerp, eenen anti-klompfunctie maken van deze stofzuiger een sterke machine. Je krijgt een consistente, krachtige zuigkracht die zelfs taai vuil aanpakt.

Wat we niet leuk vinden

Montage vereist bij aankomst

Een bijzonderheid is dat je deze machine zelf in elkaar moet zetten. Maak je niet druk; er komt geen ingewikkelde wetenschap aan te pas. Het is gewoon iets dat het overwegen waard is als je niet bereid bent om extra tijd te besteden aan het voorbereiden van deze machine.

Geen reinigingsaccessoires

Gezien hoe sterk deze machine is, heb je misschien geen extra’s nodig. Toch zijn stofzuigers die worden geleverd met hulpstukken en handige accessoires favoriet. Helaas krijg je niet veel meer dan de basis met dit model.

Productspecificaties

Macht 480 watt
Dimensies 35 inch bij 13 inch bij 5,5 inch
Gewicht 8 pond
Bijzonderheden Automatisch verstelbare borstel, anti-klomp veiligheidsfunctie, top-fill ontwerp, helpende handgreep
Accessoires Kabelklem

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

2. Vacmaster industrieel vacuüm

Beste commerciële stofzuiger voor kleinere ruimtes

Productafbeelding van de Vacmaster 4 Gallon, 5 Peak HP met 2-traps industriële motor natte/ droge vloervacuüm, VF408, blauw

Prijs controleren

Deze stofzuiger heeft misschien niet zo’n breed bereik als andere commerciële modellen, maar hij is nog steeds net zo krachtig. Het is een multifunctionele machine met een tank van vier gallon. Het heeft ook een 18-voet kabel met automatische terugspoeling.

Of u nu op zoek bent naar commerciële stroom bij u thuis of u heeft een klein commercieel pand, dit kan het vacuüm voor u zijn.

U kunt deze machine op alle oppervlakken gebruiken en gebruikers vermelden dat deze ook buiten beheert. De beste eigenschap is echter de natte / droge capaciteit.

Het wordt geleverd met een spleetgereedschap, drie verlengstaven en een stofborstel. Je krijgt ook een vloermondstuk en een 2-in-1 hulpprogramma. Opslag aan boord maakt het opslaan van deze componenten eenvoudig. Er is ook een HEPA-filter, dus het is goed voor mensen met allergieën.

Wat we leuk vinden

Meerdere toepassingen, waaronder buiten

We vinden het fijn dat je deze stofzuiger voor bijna alles kunt gebruiken. Het is een machine met meerdere verdiepingen met natte / droge mogelijkheden die buiten goed werken. Veelzijdigheid zoals deze is niet standaard in traditionele stofzuigers.

Het is stil bij 72 decibel

Geloof het of niet, dit model bereikt slechts 72 decibel. Het is dus een goede optie voor ouders en eigenaren van gezelschapsdieren. Het is ontworpen om minder geluid te maken met behoud van zijn zuigkracht.

Handige add-ons voor diepe reiniging

Commerciële stofzuigers worden meestal geleverd met alleen de basis, maar deze breekt de mal. Het bevat een uitstekende selectie accessoires die elk het schoonmaken een fluitje van een cent maken.

Het wordt geleverd met drie verlengstokken, wat een grote hoffelijkheid is. De stofborstel, het vloermondstuk en het hulpprogramma verbreden de functionaliteit van dit model.

Wat we niet leuk vinden

Het is beter voor residentieel gebruik

Klanten hebben opgemerkt dat dit vacuüm niet zo krachtig is als zijn commerciële concurrenten. We denken dat het een sterke kanshebber is. Het schijnt echter beter in huizen dan in industriële omgevingen.

Het heeft aandacht nodig

Gebruikers zeggen ook dat de filters van deze machine verrassend snel vollopen. Ze klagen dat de extra inspanning die nodig is om ze te beheren vervelend kan zijn.

Productspecificaties

Macht 960 watt
Dimensies 17,1 inch bij 13,2 inch bij 17,3 inch
Gewicht 15 pond
Bijzonderheden Nat/droog vermogen, geïsoleerde motor, opslag aan boord, automatisch terugspoelen van snoeren
Accessoires Spleetgereedschap, 3 verlengstaven, stofborstel, 2-in-1 gebruiksmondstuk

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

3. ProTeam Super CoachVac Rugzak Vacuüm

Meest veelzijdige commerciële stofzuiger

Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, Super CoachVac commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en telescopische wandgereedschapskit, 10 Quart,...

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Dit rugzakmodel is gebouwd om vermoeidheid en overbelasting te voorkomen. Het maakt gebruik van filtratie met vier niveaus voor een effectievere zuigkracht, en een geweldige bonus is dat het een gecertificeerd HEPA-filter bevat.

De ProTeam Rugzakstofzuiger werkt voor verschillende ondergronden. Het wordt ook geleverd met een verscheidenheid aan coole accessoires voor een effectievere reiniging. Het is geweldig voor harde vloeren, laagpolige tapijten en bekleding.

In termen van zuigkracht beweert ProTeam dat het drie keer zo sterk is als standaard stofzuigers. Het is ontworpen voor veelzijdigheid en is een uitstekende keuze voor mensen met grotere huizen of ruimtes.

Het omhoog of omlaag verplaatsen gaat moeiteloos met een snoer van 50 voet en de rugzakstijl.

Wat we leuk vinden

7-delige residentiële kit inbegrepen

Hoewel deze machine commercieel is, bevat deze een 7-delige woonkit om u thuis te helpen. De kit is een set handige hulpstukken die de bekleding, spleten en onbereikbare plekken reinigen.

Extra bereik dankzij lange kabel

We houden van de 50-voet kabel, telescopische toverstaf en flexibele slang. Deze dragen allemaal bij aan de veelzijdigheid, draagbaarheid en toegankelijkheid van deze machine. U kunt meer ruimte krijgen zonder van stekker naar stekker te hoeven gaan.

Allergievriendelijk filter

De combinatie van de vier-niveau filtratie en HEPA-filter is een must-have voor mensen met gevoeligheden. Dit is een uitstekende machine voor eenvoudige dieptereiniging. Bovendien, omdat het een commercieel model is, is het gebouwd voor frequent gebruik.

Wat we niet leuk vinden

Er kan ongemak zijn

We houden van het idee van rugzakstofzuigers, maar ze zijn even wennen. Sommige klanten merken op dat deze machine in het begin onhandig is om te dragen. Ter verdediging bevat het echter een verstelbaar harnas voor extra comfort.

Ruimte voor verbetering

Klanten merken ook op dat deze machine niet zo duurzaam is als ze hoopten. De slang valt gemakkelijk uit elkaar en de kwaliteit van de build is niet zo hoog als die van andere machines.

Productspecificaties

Macht 1188 watt
Dimensies 10.12 bij 18 inch
Gewicht 11 pond
Bijzonderheden 4-niveau filtratie, flexibele slang, verstelbare harnas
Accessoires Spleetgereedschap, zachte stofborstel, klauwmondstuk, turboborstel, onderscheppen microfilterzakken, harde vloergereedschap, telescopische staaf, mesh opbergzak

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

4. Eureka NEU182A Zakloos rechtopstaand vacuüm

Beste commerciële stofzuiger voor dieptereiniging

Productafbeelding van de eureka NEU182A PowerSpeed zakloze rechtopstaande stofzuiger, Lite, Blauw

Prijs controleren

Dit model implementeert een dynamische motor die hardnekkig vuil en puin bestrijdt. Het heeft een 12,6-inch mondstuk dat is ontworpen om meer en sneller op te ruimen. De 4,1-liter diepe stofbeker elimineert extra onderhoud en bespaart u tijd. Kortom, als je op zoek bent naar een diepe reiniging, dan is deze stofzuiger misschien wel je beste vriend.

Of je nu harde vloeren, tapijten of vloerkleden hebt, je kunt op deze stofzuiger rekenen. De borstel kan zich op vijf hoogtes aanpassen en de gladde wielen beschermen harde vloeren tegen krassen. Het wordt geleverd met de standaardtools, maar ze worden zeer gewaardeerd.

Je krijgt een spleetgereedschap, een afstofborstel, een bekledingsgereedschap en een afwasbaar filter. Er is ook een strekslang voor hoge reiniging. Elk accessoire wordt voor het gemak aan boord opgeborgen en kan ook worden gebruikt om het haar van huisdieren schoon te maken.

Wat we leuk vinden

Extra grote stofbeker

De 4,1-liter stofbeker op deze machine maakt een groot verschil. In lijn met hoe handig dit model bedoeld is, bent u minder tijd kwijt aan onderhoud. Het vermindert ook het risico op verstopping en verlies van zuigkracht.

Handige accessoires voor dieptereiniging

Herhalend dat niet alle commerciële stofzuigers worden geleverd met extra’s, vinden we het leuk dat Eureka de basis voor thuisgebruik heeft opgenomen. We houden vooral van de flexibele slang voor het reinigen van hoge plekken of moeilijke gebieden.

Machine met meerdere verdiepingen

De borstel van deze machine is verstelbaar en heeft gladde wielen. Het behoudt dus de conditie van uw harde vloeren en beschermt tegen schaafwonden. U kunt de machine ook gebruiken op tapijten, tapijten en bekleding.

Wat we niet leuk vinden

Onstabiel en zwaar

Het is niet de lichtste machine die er is. Het weegt 10 pond, wat vrij zwaar is. Hoewel het geen groot probleem is, melden sommige klanten een lichte instabiliteit in de machine. Een paar gebruikers zeggen dat het de neiging heeft om te leunen of om te kantelen als je het loslaat.

Het is luider dan concurrenten

Het zal de geluidsbarrière niet doorbreken, maar deze machine is een van de luidere. Hoewel het het haar van huisdieren kan reinigen, kan het gevoelige of binnendieren bang maken of verstoren.

Productspecificaties

Macht 960 watt
Dimensies 13,4 inch bij 14 inch bij 44,5 inch
Gewicht 10 pond
Bijzonderheden Stretchslang, in hoogte verstelbaar, wasbaar filter, extra grote stofbeker
Accessoires Spleetgereedschap, stofborstel, bekledingsgereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 3.5 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

5. Hoover C2401 lichtgewicht rugzak vacuüm

Beste commerciële stofzuiger voor uw rug

Productafbeelding van de Hoover commerciële lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart

Prijs controleren

Een chiropractor heeft deze Hoover rugzakstofzuiger ontworpen, zodat je weet dat deze veilig is voor je rug. Het registreert op slechts 66 decibel en is een van de stilste op de markt, dus het is uitstekend voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Er zijn ook geweldige accessoires inbegrepen. Het heeft een Hypercone-filter met HEPA-mogelijkheden. Je ontvangt ook twee rechte toverstokken, een spleetgereedschap, een bekledingsgereedschap, een turbogereedschap en een stofborstel.

Er is een 43-voet, driedraads snelwisselkoord dat tijd bespaart bij installatie, reparaties en vervangingen. Het transparante koepeldeksel maakt eenvoudige bewaking mogelijk. Bovendien heeft het de capaciteit voor een wegwerpzak als u dat liever hebt.

Wat we leuk vinden

Comfortabel in gebruik

Het is geruststellend dat een chiropractor het harnas van deze machine heeft ontworpen. Deze stofzuiger is gemakkelijk mee te nemen en veroorzaakt geen vermoeidheid, spanning of letsel. Het is beter voor je houding, spieren, rug en schouders.

Filter en volume zijn geweldig voor huisdieren

Dit model is zowel stil als HEPA efficiënt. Eigenaren van gezelschapsdieren hebben veel baat bij deze machine. Het maakt uw ruimte vrij van allergenen en zal uw huisdieren niet bang maken.

Coole accessoires voor veelzijdig gebruik

We vinden het leuk dat deze machine twee toverstokken en een turboborstel bevat. Je krijgt ook de basis, waardoor het een veelzijdige machine is die je op verschillende oppervlakken in je huis kunt gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Het is kieskeurig om te gebruiken

Klanten zeggen dat de bijlagen lastig te gebruiken zijn en frustrerend kunnen zijn om verbinding te maken. Het is niet dat het een uitdaging is om mee te werken. Misschien moet je gewoon wat tijd nemen om het eerst uit te zoeken.

Lagere afzuiging op woonniveau

Gebruikers vermelden dat deze machine niet zo goed zuigt als ze hadden verwacht. In vergelijking met andere commerciële stofzuigers voelt de zuigkracht van deze meer residentieel aan. Het is echter nog steeds een krachtige machine en de meeste klanten zijn er tevreden mee.

Productspecificaties

Macht 1020 watt
Dimensies 13,2 inch bij 13,2 inch bij 30 inch
Gewicht 9,2 pond
Bijzonderheden Chiropractisch harnas, Hypercone filter, 66-decibel motor
Accessoires Spleetgereedschap, stofborstel, bekledingsgereedschap, turbogereedschap, twee rechte staven

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

6. Oreck XL2100RHS Commercieel rechtopstaand vacuüm

Meest compacte commerciële stofzuiger

Productafbeelding van de ORECK XL COMMERCIAL rechtopstaande stofzuiger, Bagged Professional Pro Grade, voor tapijt en harde vloer, XL2100RHS, grijs / blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Net als onze topkeuze heeft het een 12-inch reinigingsassortiment voor een effectievere reiniging. Deze stofzuiger is ontworpen voor eenvoudige opslag en weegt slechts 8,2 pond. De artritis Foundation heeft ook de Helpende Handgreep opgemerkt. Het maakt zeker gemakkelijker draagbaarheid en gebruik van deze machine mogelijk.

Het is een model met meerdere verdiepingen dat effectief is op harde vloeren en tapijten, en de borstel past zich automatisch dienovereenkomstig aan. Met zijn hogesnelheidsmotor kan hij hardnekkig vuil en puin gemakkelijk aanpakken. We vinden het leuk dat het ook zijborstels bevat.

Een andere functie die het compact maakt, is het snoer van 35 voet. Het is een goede lengte, maar minder dan andere commerciële stofzuigers. Dit is handig als je in een kleinere ruimte bent en geen overmatig bereik nodig hebt.

Wat we leuk vinden

Minder gedoe, gebruiksvriendelijker

De 35-voet kabel is handiger als u op zoek bent naar een commerciële stofzuiger voor thuisgebruik. Dit geldt vooral als u zich in een kleiner huis bevindt en het zonder de extra lengte van andere commerciële stofzuigers zou kunnen doen. Het hanteren ervan is minder gedoe, net als de opslag en draagbaarheid.

Zijborstels Schone randen

Wij vinden het gaaf dat deze rechtopstaande stofzuiger de capaciteit heeft voor Side Edge borstels. Het draagt bij aan de veelzijdigheid van de machine en reinigt plekken die moeilijk te bereiken zijn met andere staanders.

Penseel automatisch aanpassen voor gebruik op meerdere oppervlakken

Dit is een machine met meerdere verdiepingen die uw harde vloeren beschermt tegen schaafwonden door zich er automatisch aan aan te passen. Het is ook vrij flexibel rechtopstaand en werkt goed onder meubels. Bovendien, als je tapijten hebt, zal deze stofzuiger je ook bedekken.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo duurzaam als klanten hoopten

Sommige klanten hebben gezegd dat ze worstelden met de duurzaamheid van deze machine. Het is onduidelijk of deze klachten voortkomen uit nalatigheid of ontwerpfouten. Zorg er dus voor dat u dit model goed onderhoudt om de levensduur te verlengen.

Geen accessoires inbegrepen

Net als bij onze topkeuze krijg je met dit model niet veel extra’s. Het bevat het gereedschap dat u nodig hebt, maar er zijn geen hulpstukken voor spleten, bekleding of extra bereik.

Productspecificaties

Macht 480 watt
Dimensies 6 inch bij 13 inch bij 35 inch
Gewicht 8,2 pond
Bijzonderheden Zijrandborstels, Handgreep met de helpende hand, penseel automatisch aanpassen
Accessoires N.V.T

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 3.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

8. Hoover CH30000 PortaPower commerciële bus vacuüm

Beste commerciële stofzuiger voor precisie

Productafbeelding van de Hoover Commerciële PORTAPOWER lichtgewicht busstofzuiger met bijlagen, draagbare carriable handheld kleine professionele kwaliteit zak, 8 pond, CH30000, zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

De kracht van deze Hoover ligt in veelzijdigheid en wegligging. Het is een lichtgewicht model, met een gewicht van slechts 8,3 pond. Ondanks zijn compacte formaat geeft het snoer van 33 voet je een goede hoeveelheid bereik.

U kunt deze stofzuiger op verschillende oppervlakken gebruiken, waaronder stoffen, bekleding, tapijten en harde vloeren. Het is ook draagbaar, dus het is geweldig voor trappen, auto-interieurs of hoge plekken. Er is een keuze tussen papieren en stoffen stofzakken, wat uniek is. U kunt dus afwisselen op basis van wat er moet worden schoongemaakt.

Het hoogtepunt van dit model is echter dat het ook dienst doet als blower. Het is een allrounder die je desnoods buiten kunt gebruiken.

Wat we leuk vinden

Blower Vacuüm Combo

Een bepalend kenmerk van deze stofzuiger is dat je hem ook als blower kunt gebruiken. Het is een topkeuze voor mensen die een stofzuiger nodig hebben voor buitengebruik. Een bonus is dat het u geld bespaart op extra apparatuur.

Voor diverse oppervlakken inclusief bekleding

Deze stofzuiger onderscheidt zich als commercieel model omdat hij effectief kan omgaan met stoffen en bekleding. Het is perfect voor auto-interieurs, meubels en vloeren en is een van de meer veelzijdige commerciële stofzuigers op de markt.

Het is compact en gemakkelijk op te bergen

De kleine gestalte van dit model maakt opslag, draagbaarheid en gebruik zoveel gemakkelijker. Het gewicht is concurrerend in vergelijking met andere cinjectiebussen en commerciële stofzuigers. Mensen met grotere of meer verdiepingen tellende huizen moeten deze stofzuiger op de shortlist zetten.

Wat we niet leuk vinden

Het ontbreekt voor tapijten

Een paar gebruikers zijn ontevreden over hoe deze stofzuiger omgaat met tapijten. Het is blijkbaar beter voor harde vloeren of kleine rommel. Het lijkt goed te werken op bekleding en interieurs, maar kan niet effectief zijn als u op zoek bent naar diepe reiniging.

Kleine stofcapaciteit

Vergeet niet dat dit een compacte commerciële stofzuiger is, dus de stofcapaciteit is kleiner dan andere. Het is geen deal-breaker als je het blijft gebruiken zoals je een handheld zou gebruiken, in plaats van een diepe reiniger. Maar als u het dagelijks gebruikt, verwacht dan meer onderhoud.

Productspecificaties

Macht 1440 watt
Dimensies 20,9 inch bij 7,8 inch bij 12,5 inch
Gewicht 8,3 pond
Bijzonderheden 33-voet koord, blower
Accessoires Afstofborstel, vloermondstuk, spleetgereedschap, filterzakken, filterzakkit

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Gebruiksgemak 3.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Dimensies Gewicht
Oreck Commercieel Allround 480 W 35″ x 13″ x 5,5″ 8 pond
Vacmaster Industrieel Voor kleinere ruimtes 960 W 17,1″ x 13,2″ x 17,3″ 15 pond
ProTeam Rugzak Meest veelzijdig 1188 W 10,12 x 18″ 11 pond
Eureka NEU182A Voor dieptereiniging 960 W 13,4″ x 14″ x 44,5″ 10 pond
Hoover C2401 Voor je rug 1020 W 13,2″ x 13,2″ x 30″ 9,2 pond
Oreck XL2100RHS Meest compact 480 W 6″ x 13″ x 35″ 8,2 pond
Hoover CH30000 Voor precisie 1440 W 20,9″ x 7,8″ x 12,5″ 8,3 pond

Commerciële versus residentiële stofzuigers

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat commerciële stofzuigers efficiënter zijn dan residentiële machines, maar weet je waarom? Wat onderscheidt de twee? En klopt het dat de eerste over het algemeen betere machines zijn?

Er is een eenvoudige verklaring om onderscheid te maken tussen de twee. Woonstofzuigers zijn ontworpen voor lichter gebruik in kleinere, minder bevolkte ruimtes.

Aan de andere kant zijn commerciële machines bedoeld voor regelmatig gebruik in zones met veel verkeer. Mensen gebruiken ze meestal in ziekenhuizen, fabrieken, scholen en hotels.

Commerciële machines zijn ook gemaakt om bestand te zijn tegen hoge gebruiksniveaus, dus ze zijn structureel sterker.

Commerciële en residentiële stofzuigers verschillen op subtielere maar belangrijke manieren. Maar je moet je niet laten intimideren door commerciële stofzuigers. Het zijn geen onmogelijk te hanteren, gigantische machines.

U kunt er een in uw huis gebruiken als u dat wilt. Het zijn hun bouw, ontwerp en specificaties die ertoe doen. Dit is hoe commerciële stofzuigers wegen tegen residentiële modellen.

Ze hebben een breder bereik

Commerciële stofzuigers zijn ontworpen om meer grond te bedekken. Hun borstels zijn breder, hun stofbakken zijn groter en – als het een vergelijking met snoeren is – zullen hun kabels verder uitrekken.

Hoe dan ook, ze zijn niet veel groter of zwaarder dan residentiële machines. Dit zou de reden kunnen zijn waarom ze in populariteit stijgen voor thuisgebruik. Ze zijn in staat tot alle taken waarvoor u een woonvacuüm zou gebruiken – en zijn er efficiënter in.

Ze leggen de nadruk op filtratie

Commerciële stofzuigers worden vaak gebruikt in fabrieken, ziekenhuizen en dichtbevolkte gebieden, dus ze hebben meestal uitstekende filters. Dit is niet altijd het geval, maar het is bijna gegarandeerd in commerciële modellen.

Filters die de lucht reinigen, vuil opvangen en bevatten en verontreinigende stoffen en allergenen verminderen, zijn essentieel in commerciële stofzuigers. Dit wordt echter nog steeds beschouwd als een bonusfunctie in residentiële machines in plaats van een verwachting.

Tip: U wilt nog steeds controleren of uw commerciële machine voldoende filtratie heeft. Over het algemeen zijn hun standaard stofzuigers indrukwekkender dan hun residentiële equivalenten. Maar dit betekent niet dat ze allerg zijny-goedgekeurd.

Ze zijn capabeler en duurzamer

Commerciële stofzuigers zijn gemaakt van sterker spul omdat ze meer te verduren hebben. Ze kunnen ruwer of groter puin opzuigen en zijn beschermd tegen interne schade en verstopping.

De meeste commerciële machines hebben ook natte / droge mogelijkheden, omdat het waarschijnlijk is dat ze morsen zullen tegenkomen.

Sommige modellen hebben zelfs een speciale magneet geïnstalleerd. Het doel hiervan is om scherpe stukken metaal in de machine te vangen en te voorkomen.

Deze machines hebben over het algemeen een hardere behuizing, sterkere filters en schadebestendige componenten. Over het algemeen betekent dit dat ze duurzamer zijn. Bij regelmatig onderhoud kunnen ze dus langer meegaan dan de gemiddelde residentiële machine.

Let op

Voordat u een commerciële machine koopt, moet u zowel naar de garantie als naar de componenten kijken. Hoewel deze machines zijn gebouwd om langer mee te gaan, worden ze vaak geleverd met kortere garantievoorwaarden. Zorg er dus voor dat vervangende onderdelen makkelijk te vinden zijn.

Sterkere zuigkracht

De meeste commerciële machines zijn ontworpen om al het vuil op hun pad in één keer op te ruimen. De zuigkracht zou maar liefst 10 keer sterker zijn dan in residentiële modellen.

Commerciële machines moeten ook sneller en vaak voor langere reinigingsbeurten werken.

Ze zijn hiertoe in staat omdat ze grotere (en structureel sterkere) motoren hebben. Commerciële stofzuigers zijn daarom beter voor het aanpakken van hardnekkig vuil en grotere rotzooi.

Oppassen

Een sterkere zuigkracht kan een hoger elektriciteitsverbruik betekenen. Je zou op de lange termijn meer kunnen uitgeven. Kijk dus naar de eenheden van het model voordat u het koopt.

Soorten commerciële stofzuigers

Commerciële stofzuigers komen niet zo breed in het assortiment als residentiële. Verwar commercieel niet met industriële stofzuigers – ze zijn een hele categorie op zichzelf.

Het belangrijkste verschil is dat industriële machines veel groter zijn. En als gevolg daarvan hebben ze vaak meer dan één set handen nodig om ze te bedienen.

Rechtopstaande commerciële stofzuigers

Dit zijn de belangrijkste voorbeelden van commerciële stofzuigers. Ze zijn bijna precies zo ontworpen als hun residentiële equivalenten en hebben slechts een paar unieke eigenschappen.

We hebben gezegd dat commerciële stofzuigers grotere capaciteiten hebben, dus wees niet verbaasd als ze groter zijn. Dit zal natuurlijk niet altijd het geval zijn. Maar er is potentieel voor commerciële staanders om iets dikker te zijn dan je zou verwachten.

Hun kabels zijn langer en hun stekkers zijn anders. Ook hebben standaard stofzuigers twee tanden, terwijl commerciële stofzuigers er drie hebben. Ze hebben meer stroom nodig, dus het is logisch dat hun structuur aan hun elektriciteitsvraag voldoet.

Hun borstels zijn groter, maar ze hebben minder accessoires dan residentiële stofzuigers. Je kunt natuurlijk nog steeds extra’s of add-ons kopen. Maar een nieuw model heeft waarschijnlijk alleen de basis om mee te beginnen.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor het diep reinigen van vloeren.
 • Extra lange kabels voor een groter bereik.
 • Sterkere zuigkracht dan residentiële stofzuigers.
 • Redelijk geprijsd in vergelijking met industriële commerciële stofzuigers.
 • Grotere stofcapaciteit, vaak 2-4 liter.

Tegens

 • Zwaar, gemiddeld rond de acht pond.
 • Beperkte accessoires maken het moeilijk voor krappe plekken.
 • Niet zo veelzijdig als residentiële staande stofzuigers.

Rugzak Stofzuigers

Rugzakstofzuigers zijn niet populair in huizen, maar ze zijn ongelooflijk veelzijdig. Het uitgangspunt is dat je de bus van deze stofzuiger op je rug draagt. Door ze op deze manier vast te houden, wordt de machine als geheel beweeglijker, veelzijdiger en functioneler.

Omdat je deze stofzuigers draagt, moeten ze licht van gewicht zijn. Ze worden meestal geleverd met een reeks hulpstukken en zijn vaak stofzuigers met meerdere oppervlakken. Ze hebben een sterkere zuigkracht en hogere capaciteiten dan residentiële rugzakstofzuigers.

Mensen houden van hen omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn en je niet in de weg zitten. Gebruikers halen meer bereik en vermogen uit deze machines en ze kunnen nuttig zijn in grotere reinigingsgebieden.

Pros

 • Veelzijdig, werkend op meerdere oppervlakken.
 • Lichtgewicht, dus het zou geen kwaad moeten doen om het voor lange periodes te dragen.
 • Draagbaar door het rugzakontwerp.
 • Zorg voor meer bereik voor ononderbroken reiniging.

Tegens

 • Ze kosten meer dan rechtopstaande of busstofzuigers.
 • Niet zo populair voor thuisgebruik.
 • Kan in het begin ongemakkelijk zijn.

Canister Stofzuigers

Busstofzuigers komen veel voor bij het reinigen van woningen omdat ze veelzijdiger zijn dan staanders. Ze zijn echter niet zo wijdverspreid in commerciële reiniging.

Met jerrycans hoeft u niet de hele machine mee te duwen terwijl u onderweg bent. Een slang verbindt de staaf met de bus, die achter je loopt op een set wielen. Ze zorgen voor minder bewerkelijke reiniging, dankzij hun ontwerp.

Wat het meest aantrekkelijk is aan busstofzuigers, is hun capaciteit voor accessoires. De meeste bussen worden geleverd met standaard add-ons, dus bespaar u geld op gereedschappen.

Pros

 • Gemakkelijkst te gebruiken, wat zorgt voor een snelle reiniging.
 • Minder inspanning om te bedienen dan rechtopstaande stofzuigers.
 • Accessoires zijn inbegrepen om u geld te besparen op add-ons.
 • Met de veelzijdige slang kunt u op hoge of lage plekken komen.

Tegens

 • Minder controle over de bus.
 • Niet gebruikelijk in commercieel gebruik.
 • Montage kan nodig zijn.

Hoe een commercieel vacuüm te kiezen

Als je je hart op een commercieel vacuüm hebt gezet, maar niet zeker weet welke je moet kiezen, kunnen we je helpen beslissen. Commerciële stofzuigers kosten meestal meer dan residentiële stofzuigers, dus verspil geen geld aan iets waar je niet zeker van bent. Voordat u gaat winkelen, moet u het volgende bepalen:

Heeft u een commerciële stofzuiger nodig?

Nu willen we je dromen niet de kop indrukken; we kijken gewoon naar je uit. Een commerciële stofzuiger is misschien niet nodig voor uw situatie.

Vergeet niet dat ze niet zo veel verschillen van standaard stofzuigers; ze zijn gewoon gebouwd voor zwaar werk. Dus als je een klein huis hebt dat geen frequente, intense schoonmaak nodig heeft, heroverweeg dan. U kunt geld besparen door genoegen te nemen met een woonvacuüm.

Commerciële stofzuigers zijn bedoeld voor drukke ruimtes die dagelijks grondig gereinigd moeten worden. Ze zijn ontworpen om grote of moeilijke rotzooi te bestrijden. Hoewel ze een massale aantrekkingskracht hebben, heb je ze niet per se nodig in huizen.

Kun je er een huisvesten?

Als u zich herinnert, hebben we vermeld dat commerciële staanders meestal verschillende pluggen gebruiken dan residentiële stofzuigers. Dit is geen ramp, maar als je er een voor thuisgebruik wilt, moet je ervoor zorgen dat je hem kunt aansluiten. Mogelijk hebt u er een adapter voor nodig.

Helaas zullen niet alle woningen voorzien zijn van de juiste stopcontacten.

Veelzijdigheid of kracht?

Als je een machtige machine nodig hebt, ga dan voor een staander. Maar als je liever veelzijdigheid hebt, kies dan voor een rugzakstofzuiger.

De eerste is misschien niet van veel nut, als je hoopt alle delen van je huis grondig schoon te maken. Je kunt het upgraden via bijlagen (afhankelijk van het merk), maar dit kost extra. Bovendien zijn staanders niet altijd de beste keuze als je in een huis met meerdere verdiepingen woont.

Hoe dan ook, het zijn krachtige machines en er zijn niet veel alternatieven voor hun efficiëntie.

Rugzakstofzuigers zijn misschien niet zo krachtig, maar ze pakken nog steeds een klap uit. Hun kracht ligt in bruikbaarheid.

Dus, als je bereid bent om kracht op te offeren voor een machine die bijna alles in je huis kan schoonmaken, ga dan voor een van deze. Ze zijn ook beter voor huizen met meerdere verdiepingen omdat ze licht van gewicht zijn.

Wat is uw budget?

Staanders zijn de meer betaalbare optie, maar je moet rekening houden met het extra dat je misschien te besteden hebt. Als u niet tevreden bent met de accessoires, kost het kopen van wat u nodig hebt u. Hetzelfde geldt voor de adapter die we noemden, of filters indien nodig.

Aan de andere kant worden rugzakken waarschijnlijk geleverd met alles wat je nodig hebt, maar ze zijn niet goedkoop.

Denk daarom, voordat je je aan een van beide verbindt, na over wat je meer wilt. Wil je liever geld besparen en veelzijdigheid missen? Of zou je meer uitgeven voor meer waarde?

Welke filters zijn geïnstalleerd?

U zou geen commerciële machine willen als dieptereiniging niet belangrijk voor u was. Daarom moet u de filtratie van uw gewenste model dubbel controleren. HEPA-filtratie is de norm voor schone lucht, vooral als u allergieën of ademhalingsproblemen heeft (1).

Het zal niet veel helpen als uw machine fantastische zuigkracht heeft, maar nutteloze filters. Controleer de specificaties voordat u zich ertoe verbindt er een te maken. Het geeft u een realistische verwachting van uw machine, zodat u later niet met teleurstelling wordt geconfronteerd.


FVragen

Hoe gebruik je een commerciële stofzuiger?

Weten hoe u een commerciële stofzuiger moet gebruiken, is cruciaal als u de beste prestaties wilt. Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u begint en kies de juiste bijlage voor de taak.

Sluit het apparaat aan en schakel het in. Begin bij het verste punt van de kamer en werk in rechte lijnen totdat je het hele oppervlak hebt bedekt.

Hoe lang gaat een commerciële stofzuiger mee?

Een commerciële stofzuiger gaat tot acht jaar mee, maar kan variëren afhankelijk van het merk. Het hangt ook af van hoe vaak het vacuüm wordt gebruikt en of het voldoende wordt onderhouden.

Welke stofzuiger gebruiken hotels?

De stofzuiger die hotels gebruiken is de Oreck Commercial Upright. Het is lichtgewicht, heeft een netsnoer van 40 voet en maakt gebruik van Saniseal-technologie om allergenen in de tas te vergrendelen. Het heeft ook een topvulzak, een 12-inch zuigspanne en een krachtige motor.

Wat voor soort vacuüm gebruiken autodetailers?

Het soort vacuüm auto detailers gebruik is een nat en droog model, zoals deze Craftsman 16-Gallon heavy-Duty stofzuiger. Het is krachtig, met dual-flex-technologie om knikken van de slang te voorkomen, en het heeft een blowerpoort aan de achterkant die werkt als een bladblazer.

Is een Dyson Stofzuiger goed voor commercieel gebruik?

Een Dyson is goed voor commercieel gebruik omdat ze compact, lichtgewicht en krachtig zijn. Dyson-motoren produceren efficiënte zuigkracht, wat uitstekend is voor vuile vloeren, en ze zijn stil.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Beste afwasmiddel van 2023