Beste stoommop voor hardhouten vloeren van 2023

Het schoonmaken van uw hardhouten vloeren op de ouderwetse manier met een standaard dweil levert u misschien niet de resultaten op die u wilt.

Het benutten van de vuilbestrijdende krachten van stoom kan wonderen doen. Maar tegelijkertijd bent u waarschijnlijk op uw hoede voor het riskeren van schade aan uw vloer.

Uw bezorgdheid is terecht. Het kiezen van een incompatibele stoommop kan desastreuze gevolgen hebben voor uw vloeren. Hier is alles wat u moet weten om de beste stoommop voor uw hardhouten vloeren te vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW
Het beste voor alle verdiepingen
Light ‘N Easy S3101 Stoom Mop
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Geschikt voor zachte & harde vloeren
 • Ideaal voor snelle reiniging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe
Het beste voor Koppige Rotzooi
Bissell PowerFresh Stoom Mop
 • Snelle warming-up & voorbereiding
 • Twee instellingen voor verschillende oppervlakken
 • Soepel glijden
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs
Meest innovatieve functies
Shark Genius Harde Vloer Stoom Mop
 • Drie instellingen voor bijna alle oppervlakken
 • Laat pads rechtstreeks in uw mand vallen
 • Stoomblaster voor onderbrekingsvrij dweilen
Prijs controleren
Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY elektrische foorstoomboot voor hardhout / tegels / tapijt / laminaat, houten vloer dweilstoom met draaibare kop, M watertank (7338ANW), 20 voet netsnoer, wit violet
Het beste voor zwaar ingerichte huizen
Light ‘N Easy S7338 Auto Stoom Mop
 • Snelheidsgestuurde stoom
 • Lang snoer voor extra bereik
 • Gemakkelijk te manoeuvreren
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Steam Mop Harde Vloerreiniger voor reiniging en ontsmetting met XL verwijderbare watertank en 18-voet netsnoer (S1000A), wit
Het beste voor kleinere huizen
Haai S1000A Stoom Mop
 • Ruimtebesparend ontwerp
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Lichtgewicht & low-effort
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Kan ik een stoommop gebruiken op houten vloeren?
 • Zijn Steam Mops de moeite waard?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Tips voor stoom dweilen met hardhouten vloeren
 • Veelgestelde vragen
 • Voordat je begint met stomen


Product beoordelingen

We dompelden ons namens u onder in de stoommopmarkt. We hebben elk model zorgvuldig voor u onderzocht, beoordeeld en beoordeeld. Dus we zijn blij om te zeggen dat ons diepgaande speurwerk zijn vruchten heeft afgeworpen. We hebben vijf potentiële kandidaten gevonden voor de beste stoommop voor hardhouten vloeren.

1. Light ‘N Easy S3101 Stoom Mop

Het beste voor alle verdiepingen

Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW

Prijs controleren

Met verschillende vloeren in één huis kan schoonmaken ontmoedigend zijn. Maar niet met dit product.

We vinden het geweldig dat de S3101 is geclassificeerd voor harde oppervlakken (hout, laminaat, tegels en steen) en tapijt.

Je kunt deze veelzijdige dweil in bijna elke woning gebruiken. Je hebt waarschijnlijk geen hardhouten badkamers en veel huizen hebben ten minste één kamer met vloerbedekking.

Trouw aan de naam, zal de Light N ‘Easy je rug niet breken. Het weegt vier pond; het op en af trappen dragen moet niet te belastend zijn.

Wat we leuk vinden

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Er is niets ingewikkelds aan het opzetten of gebruiken van deze dweil. Ten eerste hoeft u de tank niet te verwijderen om deze bij te vullen, wat u tijd bespaart.

De bediening is eenvoudig. Je pompt het handvat en beweegt de dweil rond om stoom te produceren: hoe sneller je gaat, hoe meer stoom je genereert.

Geschikt voor zachte en harde vloeren

Gebruikers met tapijten zullen de dualiteit van deze dweil waarderen. U kunt misschien uw oude tapijtreiniger met pensioen laten gaan of uzelf de kosten van een nieuwe besparen.

Omdat het apparaat op andere vloeren dan hout werkt, kunt u het door het hele huis gebruiken. Vernieuw de steen op uw terras of garage, of gun uzelf een pauze van het schrobben van tegels.

Gemakkelijk te dragen en op te bergen

Er zijn handstoomreinigers die meer wegen dan deze compacte stoommop. Het zou niet omslachtig moeten zijn om van kamer naar kamer te gaan.

Het laatste wat we nodig hebben is nog een groot apparaat om in een kast te proppen. De slanke bouw en het lichte gewicht zijn praktisch voor mensen met beperkte ruimte.

Ideaal voor snelle reiniging

Je kunt snel schoonmaken met deze dweil. Het krachtig bewegen van de dwingt meer stoom af.

De 7,4-ounce tank warmt op in minder dan een minuut. Degenen die niet graag tijd verspillen, zullen waarderen hoe snel dit model klaar is voor actie.

Wat We Niet leuk vinden

Tapijtbevestiging wordt apart verkocht

Hoewel de Light N’ Easy wordt geleverd met één dweilpad, wordt het tapijtzweefvliegtuig apart verkocht. Om te profiteren van het complete vloerpakket, moet u het zelf aanschaffen.

Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de machine, maar het is enigszins irritant. De manier waarop het wordt geadverteerd, zou je verwachten dat het inclusief is.

Geen aan/uit-schakelaar

Wanneer je dit wilt uitschakelen, moet je het fysiek loskoppelen van de muur. Zodra je hem aansluit, begint hij op te warmen. Dit is onhandig als je snel moet stoppen met stomen om de deur te beantwoorden of voor je kind te zorgen. U kunt uw vloeren beschadigen als u deze op één plek laat staan en vergeet de stekker uit het stopcontact te halen.

Het zegt dat het stopt met het produceren van stoom wanneer je handen het handvat verlaten, maar klanten ontdekten dat dit niet altijd het geval was.

7,4 ounce reservoir

Het reservoir houdt rond een kopje water, waar de dweil snel doorheen gaat. Je hebt misschien vaak uitstapjes om deze dweil bij te vullen, vooral als je meer stoom uitstoot terwijl je schoonmaakt.

Productspecificaties

Tankinhoud en opwarmtijd 7,4 gram, klaar in 30 seconden
Dweil Pad Wasbare microvezelpad, 10,5 bij 6 inch
Instellingen Automatische uitschakeling wanneer u de hendel loslaat
Gewicht 4 pond
Lengte van het snoer 20 voet

2. Bissell PowerFresh Deluxe Stoom Mop

Het beste voor koppige rotzooi op hardhouten vloeren

Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op BestBuy
Zicht op Bissell

Zijn uw hardhouten vloeren regelmatig onderhevig aan een groot aantal beledigingen? Kleintjes, huisdieren en onvoorzichtige echtgenoten kunnen uw glanzende vloeren in een oogwenk bevuilen.

In dit geval kan de Bissell PowerFresh Deluxe een aantrekkelijke keuze zijn. Het wordt geleverd met een ingebouwde borstel voor het aanpakken van gedroogde modder, vergeten kleverige morsen en aangekoekt vuil.

Zodra het grootste deel van de rommel is opgelost, kunt u de dweilkop opnieuw bevestigen. Met een breedte van 12 inch kan het grote delen in één keer bedekken om uw reinigingstijd te verkorten.

Wat we leuk vinden

Snelle opwarming en voorbereiding

Deze machine kan klaar zijn om net zo snel als u in actie te komen. De Bissell warmt op in 30 seconden.

Dus tegen de tijd dat je een voorlopige veegbeurt uitvoert, is het klaar om de klus te klaren met een ontsmettende stoomstoot.

Twee instellingen voor verschillende oppervlakken

Als je verplicht bent om je hardhout vaak te stomen, is het het beste om het op een lage stand te doen. Afhankelijk van wat je stoomt, kun je dit model schakelen tussen laag en hoog.

Zet het op tot hoog voor je tegels, marmer en keramiek. Hardhout, verouderend linoleum en andere delicate oppervlakken kunnen voorzichtig worden behandeld op laag.

Soepel glijden

De microvezel van deze wijdgebouwde dweilpad is dempend en dik. Afgezien van het beschermen van uw vloeren tegen krassen, zou het er zonder problemen overheen moeten glijden.

Optie om geurschijf op te nemen

Stoom heeft veel voordelen, maar het laat geen geur achter. Dus na de overgang naar stoom, mis je misschien je favoriete geparfumeerde reinigingsproducten.

Gelukkig heeft de dweilbevestiging een dienblad dat is gebouwd om Bissell-geurschijven vast te houden. Het lenteverse aroma moet voldoen aan uw verlangen om te genieten van aromatisch bewijs van uw harde werk.

Wat we niet leuk vinden

Kan een kortere levensduur hebben

Een handvol gebruikers meldt dat hun Bissells niet zo lang meegingen als ze hadden gehoopt. Verschillende klanten zagen hun stoommoppen binnen een jaar na aankoop opgeven.

Uw product valt onder een paraplu met beperkte garantie van twee jaar, maar het is nog steeds teleurstellend. Hoewel dit bij een minderheid van de kopers is gebeurd, is het begrijpelijk als u het niet wilt riskeren.

Niet effectief op specie

Hoewel deze stoommop wordt geleverd met een borstelige opzetstuk die eruitziet alsof hij fantastisch zou moeten zijn op specie, zeggen klanten anders. Na het schrobben en schrobben van hun voegen tot hun armen moe waren, zeiden veel klanten dat er geen fysiek verschil was in hoe hun voeg eruit zag. Nog steeds zo vies als altijd!

Dweilpads worden snel vies

De dweilpads absorberen niet veel van het vuil. In plaats daarvan zit het op het oppervlak van het dweilpad en verspreidt het vuil water rond.

Productspecificaties

Tankinhoud en opwarmtijd 19 gram, klaar in 30 sekegels
Dweil Pad Microvezel pad, 12 inch breed
Instellingen Laag en hoog
Gewicht 5,7 pond
Lengte van het snoer 25 voet

3. Shark Genius Harde Vloer Stoom Mop

Meest innovatieve functies

Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs

Bekijk op Amazon
Zicht op Kohls
Bekijk op Macys

De Shark Genius kan gebruikers verleiden die dol zijn op apparaten met ingenieuze functies.

Als je het germofobe type bent, zul je waarschijnlijk dol zijn op deze dweil. Met een druk op de knop kunt u de pad losmaken en opnieuw bevestigen van het apparaat – geen handen nodig.

Het heeft ook een gerichte stoomblaster voor hardnekkige vlekken. Dus als je plotseling een veerkrachtige vlek tegenkomt, kun je deze in onderwerping blazen en terugkeren naar stoom dweilen.

Wat we leuk vinden

Drie instellingen voor bijna alle oppervlakken

De Shark Genius geeft je totale controle over het genereren van stoom. Je kunt dweiloppervlakken stomen, variërend van delicaat tot winterhard met instellingen van laag tot gemiddeld en hoog.

Alle drie de instellingen zijn beoordeeld voor gebruik op hardhouten vloeren. Natuurlijk is het aan jou om te bepalen welke instelling het meest geschikt is voor jouw hout.

Drop Pads direct in uw mand

De aanraakvrije dweilpad van deze gadget zal een beroep doen op gebruikers die zich ongemakkelijk voelen bij het aanraken van vuile dweilpads.

Houd de Genius vast om het pad recht in je wasmand te laten vallen. Dump het in je wasmachine zonder het één keer aan te raken.

Steam Blaster voor onderbrekingsvrij dweilen

Je moet meestal stoppen als je een plakkerige of vuile plek tegenkomt met een traditionele dweil. Meestal ben je verplicht om op je knieën te gaan zitten en te schrobben om het los te maken.

De kans op dergelijke verzwarende vertragingen wordt met deze machine geminimaliseerd. Het heeft een ingebouwde stoomblaster om een geconcentreerde stoomstraal te sturen naar alles wat je in de weg staat.

Mop Pads met een langere levensduur

De dweilpads zijn dubbelzijdig. Zodra je één kant hebt versleten, kun je overschakelen naar de tweede.

Shark stelt dat de pads bij regelmatig gebruik tot vier maanden mee kunnen gaan. Aangezien vervangende pads een doorlopende kostenpost zijn, zou dit u een beetje geld moeten besparen.

Wat we niet leuk vinden

Zwiepende dweilkop kan je hinderen

Verschillende klanten melden dat de dweilkop uiterst buigzaam is. De draaibare dweilkop kan voor sommigen van jullie te flexibel blijken.

Als je veel wijd open ruimtes hebt om te stomen, kan het lastig zijn om de dweil recht te houden irritant worden. Gebruikers die al jaren gewend zijn aan stijve dweilkoppen kunnen ook moeite hebben om zich aan te passen.

Moeilijk te vullen met water

Als je een verwijderbare tank wilt, is dit niet de stoommop voor jou. Je moet eerst de maatbeker vullen en vervolgens in het reservoir gieten, wat extra tijd kost. Bovendien is de opening klein, dus het is lastig. Ten slotte kun je het reservoir niet gemakkelijk zien, waardoor het moeilijk is om te zien hoeveel water er in zit.

Kan niet op zichzelf staan

Het verlaten van de stoommop en het opslaan ervan is nog nooit zo frustrerend geweest. Deze stoommop staat niet vanzelf op. Je moet het tegen een muur leunen.

Productspecificaties

Tankinhoud en opwarmtijd 11,8 gram, klaar in 30 seconden
Dweil Pad Twee dubbelzijdige wasbare pads met vuilsluiting,
4,71 bij 13,8 bij 7 inch
Instellingen Laag, gemiddeld, hoog. Stoomblaster beschikbaar
Gewicht 6 pond
Lengte van het snoer 22,4 voet

4. Light ‘N Easy S7338 Automatische regeling Stoom Mop

Het beste voor zwaar ingerichte huizen

Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY elektrische foorstoomboot voor hardhout / tegels / tapijt / laminaat, houten vloer dweilstoom met draaibare kop, M watertank (7338ANW), 20 voet netsnoer, wit violet

Prijs controleren

Onze meubels en decoraties maken onze huizen uniek. Helaas kunnen ze ook lastig zijn om te navigeren met omvangrijke apparaten.

Gebruikers met overvolle hardhouten vloeren konden de S7338 van Light N’ Easy stoommop aantrekkelijk vinden. De vierkante kop van 8,6 bij 8,6 inch kan draaien om onder banken en tafels te schuiven. De flexibiliteit van de machine stelt u in staat om gemakkelijk door obstakels te navigeren.

De kleinere kop is petite enough om niet vast te lopen onder kleinere meubels. Het heeft ook het voordeel dat het netjes in de meeste standaardhoeken past. En je hoeft niet herhaaldelijk over hetzelfde gebied te gaan als bij een smallere, rechthoekige dweil.

Wat we leuk vinden

Snelheidsgestuurde stoom

Je bent in staat om de stoomgeneratie te reguleren door je bewegingen. Als je de dweilkop snel heen en weer duwt, krijg je meer stoom.

Dus als je tijdens het dweilen een taaie vlek tegenkomt, kun je deze met een paar stevige bewegingen afbreken. Vertraag het dan gewoon om de stoomproductie af te snijden.

Wanneer u de dweilgreep rechtop plaatst, stopt de stoom onmiddellijk. Dit is praktisch als je nieuwsgierige huisdieren of kinderen hebt die ronddwalen terwijl je aan het schoonmaken bent.

Lang snoer voor extra bereik

Het hebben van veel items in een kamer kan de snoerlengte van apparaten zoals deze verkorten. Een snoer van 10 voet kan bijvoorbeeld veranderen in een 5-voets koord als je stopcontact achter een enorme bank zit.

We zijn blij dat dit apparaat een snoer heeft dat 20 voet lang is. Het zal waarschijnlijk genoeg zijn om mee te werken, zelfs als je het rond verschillende meubels moet winden.

Eenvoudig te manoeuvreren

Een hoofd dat 360 graden draait, zal je niet beperken in een drukke ruimte. U hoeft meubels misschien niet te buigen of te verplaatsen zoals u zou doen met een model met stijve kop.

Daar komt nog bij dat de hele dweil minder dan vijf pond weegt. De meeste stoommoppers zouden zich niet versleten moeten voelen nadat ze het een tijdje hebben gemanipuleerd.

Ergonomische handgreep

Het handvat van deze stoommop is als geen ander. Het is een cirkelvormig handvat waardoor het comfortabel is om vast te houden. Het biedt ook een ruimte om het snoer rond te wikkelen, wat fantastisch is voor opslagdoeleinden.

Wat we niet leuk vinden

Dunnere pads

Een paar klanten hebben ontdekt dat de pads dun zijn, wat betekent dat ze sneller slijten. Dit betekent dat je je dweilpads in de gaten moet houden; controleer ze regelmatig.

Anders loopt u het risico op slijtage of krassen op uw hardhouten vloeren. Als je de vergeetachtige soort bent en dit klinkt te gevaarlijk voor je om te toeval, kies dan een model met dikkere pads.

Vereist meer inspanning dan gewenst

De reden dat dit iets lager op onze lijst staat, is omdat het meer moeite kost dan andere opties. Hoewel het in 30 seconden opwarmt, kan het nog een paar minuten duren om op gang te komen. Zodra het dweilkussen nat is, begint het beter te werken, wat tot vijf minuten kan duren. Misschien moet je meerdere keren over dezelfde plek gaan om een verschil te zien.

Niet heavy duty

Met veel stoommoppen kun je fysiek de stoom zien die het apparaat uitstoot. Dit laat je weten dat het werkt. Met deze stoommop zie je de stoom er niet uit komen. Daarom is het niet zo zwaar als andere opties. Bovendien is het niet het beste voor grote huizen, omdat het meer moeite kost.

Productspecificaties

Tankinhoud en opwarmtijd Tankinhoud N/A, klaar in 30 seconden
Dweil Pad 8,6 bij 8,6 inch
Instellingen Slimme sensor, automatische uitschakeling wanneer rechtop geplaatst
Gewicht 4,9 pond
Lengte van het snoer 20 voet

5. Shark S1000A Stoom Mop Met Verwijderbare Tank

Het beste voor kleinere huizen

Productafbeelding van de Shark Steam Mop Hard Floor Cleaner voor reiniging en ontsmetting met XL verwijderbare watertank en 18-voet netsnoer (S1000A), wit

Prijs controleren

Woon je in een kleinere woning met minder vierkante meters om te stomen? Dit product kan voor u werken. Het netsnoer is 18 voet lang, wat niet al te beperkend zal zijn in nederigere woonplaatsen.

De pads zijn herbruikbaar en blijven zolang je geen enorme stukken vloer stoomt. Dit lichtgewicht model zal geen ruimte opeten die je niet hebt. Het is slank en onbullig, dus het zou je niet veel moeite moeten geven om op te slaan.

U kunt bepalen aan hoeveel stoom u uw hardhouten vloeren blootstelt. Stoom wordt gegenereerd door de dweilhandgreep zo weinig of zo vaak als je nodig hebt te pompen.

Wat we leuk vinden

Ruimtebesparend ontwerp

Wanneer uw leefruimte bescheiden is, is bezuinigen op ruimte een prioriteit. Een groter apparaat past mogelijk niet in uw aangewezen opslagruimten.

De Haai moet handig in de kleinste kasten passen. Een koper slaagde erin om er een haak voor op te tuigen, wat zou kunnen werken als het handvat is afgerond.

Eenvoudig te gebruiken

Deze eenvoudig te bouwen machine wordt handmatig bediend via een pomp. Je knijpt in het handvat om stoom uit te duwen terwijl je manipuleerte de dweil.

Er zijn geen elektronische instellingen om tussen te schakelen en het is eenvoudig in te stellen. Het bevestigen van pads aan de dweil is net zo eenvoudig als het hoofd naar beneden drukken op de pad terwijl deze op de grond ligt.

Het bijvullen van de verwijderbare tank is een fluitje van een cent. Je giet er water in (rechtstreeks uit de kraan), schroeft de dop er weer op en bevestigt hem weer aan de dweil.

Lichtgewicht en low-effort

Het manipuleren van de S1000A mag het gebruik van alle niveaus van fysieke mogelijkheden niet overweldigen. Het totale gewicht van deze dweil is 4,6 pond.

Het hijsen over je tapijten of uit de opslag zal waarschijnlijk niet al te vermoeiend zijn. Het heeft ook een lang handvat, wat betekent dat de meesten van jullie niet voorover hoeven te buigen tijdens het stomen.

Geweldig voor snelle reiniging

Klanten vinden het geweldig hoe snel ze hierdoor hun vloeren kunnen reinigen. Het warmt op in 30 seconden en zendt vanaf het begin sterke kracht uit. U kunt uw badkamervloeren, tapijten en andere harde vloeren in slechts een paar minuten reinigen.

Wat we niet leuk vinden

Minder duurzame pads

Een van de redenen waarom we dit product voor kleinere bewoners aanbevelen, zijn de pads. Verschillende kopers hebben gemeld dat de pads snel vuil verzamelen, waardoor ze regelmatig moeten worden vervangen.

Deze machine is mogelijk niet optimaal voor het regelmatig stomen van grote gebieden. De pads gaan langer mee als je ze minder gebruikt.

Pomp kan je handen vermoeien

Een paar gebruikers hebben geklaagd dat het hanteren van de pomp na een tijdje vermoeiend is. Als u beperkingen heeft (bijvoorbeeld artritis), kan de repetitieve beweging pijnlijk worden.

Degenen onder u in deze categorie geven misschien de voorkeur aan een model met handsfree bedieningselementen. Een paar voorbeelden zijn de Light N’ Easy S7338 of de Shark Genius.

Productspecificaties

Tankinhoud en opwarmtijd 12,6 gram, klaar in 30 seconden
Dweil Pad N.V.T
Instellingen Pomp om stoom te genereren
Gewicht 4,6 pond
Lengte van het snoer 18 voet

Productvergelijkingstabel

Product Best Tankinhoud, opwarmtijd Dweil Pad Instellingen Gewicht Lengte van het snoer
Light ‘N Easy S3101 Alle verdiepingen 7.4 oz, 30 sec Microvezel pad, 10,5″ x 6″ Automatische uitschakeling 4 pond 20 voet
Bissell PowerFresh Koppige Rotzooi 19 oz, 30 sec Microvezel pad, 12″ Laag en hoog 5,7 pond 25 voet
Shark Genius Harde Vloer Innovatieve functies 11.8 oz, 30 sec Dubbelzijdige dirt-grip pads Laag, gemiddeld, hoog. Stoomblaster 6 pond 22,4 ft
Light ‘N Easy S7338 Auto Zwaar ingerichte woningen N.v.t. 30 sec 8,6″ x 8,6″ Slimme sensor, automatische uitschakeling 4,9 pond 20 voet
Haai S1000A Stoom Mop Kleinere woningen 12.6 ounce, 30 sec N.V.T Pomp – stoom genereren 4,6 pond 18 voet

Je hebt gelijk om jezelf te wapenen met informatie voordat je een stoommop koopt. Er zijn zoveel soorten dweilen op de markt dat winkelen je tijdelijk kan overweldigen. Laten we nu enkele veelgestelde vragen beantwoorden over stoomreiniging van dit vloertype.

Kan ik een stoommop gebruiken op houten vloeren?

Je kunt in theorie een stoommop gebruiken op zowel massief (volledig hout) als bewerkt hout (hout en composietmaterialen) – zolang ze zijn afgedicht (1).

Vernis beschermt en beschermt het onderliggende hout tegen dagelijkse slijtage. Deze vloeistof droogt om een transparante film te vormen die duurzaam en meestal glansversterkend is.

Hout is stevig met esthetische aantrekkingskracht, maar je moet de zwakke punten kennen. Een grote fout is de neiging om vocht te absorberen, wat het uiterlijk kan veranderen.

Omdat stoom verdampt water is, kun je er niet ongedicht hout aan blootstellen. Restvocht van de stoom kan de planken na verloop van tijd vervormen.

Overdrijf het niet

Herhaaldelijk en regelmatig stoom dweilen van uw hardhouten vloeren is af te raden, zelfs als ze zijn afgedicht. Warmte en vocht kunnen afdichtingsmiddelen slijten. Neem dus contact op met een houtbewerkingsexpert om te bepalen of en wanneer u een nieuwe jas nodig heeft (2).

Zijn Steam Mops de moeite waard?

Als je een hekel hebt aan dweilen en vloeren schrobben, is een stoommop de moeite waard. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen het schoonmaken versnellen, maar kunnen ook uw vloeren wegvreten. Aan de andere kant kan stoom heet zijn, maar het is biologisch afbreekbaar en niet giftig.

Gebruikers die zich zorgen maken over ziektekiemen kunnen deze apparaten ook vindens behulpzaam. Hout vereist dezelfde zorgvuldige ontsmetting als tapijt. Vervelende organismen zoals salmonella kunnen wekenlang op elk oppervlak overleven (3).

Controleer uw garantie

Als uw hardhouten vloer nieuw is of onlangs is overgelakt, bekijk dan de garantie. Omdat de National Wood Flooring Association stoomreiniging niet aanbeveelt, kunt u uw garantie ongeldig maken door dit te doen.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

U wilt geen exorbitante reparaties riskeren door de verkeerde stoommop te kiezen. Dit zijn dus alle productspecificaties waar u op moet letten:

Beschikbare instellingen en controle

Als u vastbesloten bent om uw vloeren regelmatig te stomen, wilt u misschien een model met besturingsinstellingen, zodat u een lagere optie kunt kiezen.

Het is van cruciaal belang dat u de stoomproductie kunt stoppen wanneer u maar wilt. Als het uitschakelen van de machine lastig is, loopt u het risico uw hardhout te beschadigen of uzelf te verwonden.

Mop Pad Constructie

Dweilpads moeten zacht en niet-schurend zijn om slijtage, krassen of markering van uw vloeren te voorkomen.

Je moet ook een stevig materiaal kiezen, zoals kwaliteitsmicrovezel, dat tientallen keren meegaat.

Let op de afmetingen en vorm van de dweilkop en pad. Is het breed of smal? Driehoekig voor hoeken, of rechthoekig? Deze facetten hebben invloed op hoe je ze kunt gebruiken.

Gewicht

Stoommoppen kunnen aanzienlijk opwegen tegen hun traditionele tegenhangers.

Als je een gewone dweil aan het slepen bent, moet het gewicht als eerste op je prioriteitenlijst staan. Het heeft geen zin om een model te kopen dat je niet aankunt.

Aan de onderkant van het spectrum wegen stoommoppen vier pond. Aan de bovenkant kunnen ze 6-7 pond zijn.

Tankinhoud

De tankinhoud is gekoppeld aan hoeveel stoom dweilen u kunt doen voordat u bijvult. Toch, voordat u een model met een enorme tank koopt, moet u onthouden dat de extra grammen u kunnen belasten.

Tankcapaciteit is over het algemeen ergens tussen de zes en 20 ounces. 12 ounces is gemiddeld en de meest voorkomende.

Opwarmtijd

Vergeet de tankinhoud niet als je ziet hoe lang het duurt voordat de dweil opwarmt. Een opwarmtijd van 30 seconden is ideaal voor een tank van gemiddelde grootte. Maar als de tank klein is en het minuten duurt om warm te worden, kan het frustrerend worden om te gebruiken.

Gebruiksgemak en wendbaarheid

Je wilt een flexibele stoommop die gemakkelijk te manoeuvreren is.

Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid? Moet je non-stop een schakelaar ingedrukt houden terwijl je aan het stomen bent?

Is het snoer lang of zo kort dat je het om de paar stappen opnieuw moet aansluiten? Zoek naar een minstens 15 voet lang.

Zijn er futuristische functies zoals een slimme schakelaar om uw leven gemakkelijker te maken?


Tips voor stoom dweilen met hardhouten vloeren

We bieden een paar stoomdweiltips voor gebruikers die nieuwsgierig, aarzelend of beide zijn:

 • Niet stilzitten: Als u de stoom een lang moment in een deel van uw vloer laat blazen, kan dit worden beschadigd.
 • Werk snel: Houd daarom een snel tempo aan terwijl je stoomt. Sleep het niet langzaam over je vloer: een korte pas moet voldoende reinigend zijn.
 • Laat het opwarmen: Probeer je stoommop niet met geweld te gebruiken voordat deze klaar is. U kunt schade toebrengen aan de interne mechanismen of heet water spuwen in plaats van stoom.
 • Houd maandverband schoon: Een opeenhoping van vuil zal je stoommop ineffectief maken. Je loopt het risico je vloeren te schuren door er een dweil bedekt met stevig vuil overheen te duwen. Maak ze schoon als dat nodig is, of vervang ze als ze niet meer gewassen zijn.
 • Laat de dweil veilig afkoelen: De dweilpad zal gloeiend heet zijn nadat je hem hebt gebruikt. Zet het niet op je hardhouten vloeren om te drogen. Plaats in plaats daarvan de dweil, zodat de pad niets raakt.

Veelgestelde vragen

Welke stoommop is het beste voor hardhouten vloeren?

Naar onze mening is de beste stoommop voor hardhouten vloeren de Light ‘N’ Easy S3101 Steam Mop. Het is gemakkelijk te gebruiken, geschikt voor harde en zachte vloeren en perfect voor snelle floor schoonmaken.

Hoe vaak kan ik mijn hardhouten vloeren met stoom reinigen?

Weten hoe vaak u uw hardhouten vloer met stoom kunt reinigen, is lastig omdat hardhout vocht kan absorberen, waardoor schimmelgroei en kromtrekken ontstaat. Als u echter om de paar weken uw hardhouten vloer met stoom reinigt, zou het goed moeten komen. Maar doe dit alleen als de vloer is afgedicht.

Ook als u huisdieren en kinderen heeft, moet u mogelijk de frequentie enigszins aanpassen om uw hardhout ontsmet en bacterievrij te houden.

Wat moet je niet op een hardhouten vloer leggen?

Je moet geen ammoniak op je hardhouten vloer leggen. Ammoniak is zeer schurend en bevat actieve ingrediënten die lignine in hout oplossen, waardoor de vloer effectief verzwakt.

Welke stoommop laat geen strepen achter?

De stoommop die geen strepen achterlaat is het Shark Genius Hard Floor Cleaning System. Het heeft drie warmte-instellingen voor alle soorten vloeren en een stoomblaster voor streepvrij dweilen.

Waarom is my floor sticky after I Steam Mop?

Je vloer is plakkerig nadat je met stoom dweilt omdat je het verkeerde wasmiddel hebt gebruikt, of omdat je te veel of weinig van het wasmiddel hebt gebruikt. Het droogt en laat een residu achter dat plakkerig aanvoelt onder de voeten.


Voordat je begint met stomen

Als u niet zeker weet of uw hardhouten vloeren al dan niet zijn verzegeld, neem dan contact op met een professional. Waag je niet aan een gok en hoop op het beste.

Controleer nogmaals of stomen uw garantie niet ongeldig maakt als uw hardhouten vloeren nieuw zijn. Als er nog een ongeluk gebeurt dat reparatie vereist, wilt u gedekt zijn.

Tot slot, wees voorzichtig wanneer je hardhout stoomt. Vergeet niet om het niet te overdrijven en controleer hoe uw hardhout reageert op stomen. Als je merkt dat de vloeren beginnen te verslechteren, stop dan met het gebruik van je stoommop erop.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe pitten gasfornuis schoonmaken