Beste kelderontvochtiger van 2023

Bent u herstellende van een waterlek in uw kelder? Of heb je misschien vocht, condensatie of een muffe geur opgemerkt? Een luchtontvochtiger kan extra vocht uit de lucht in uw kelder (of een kamer van het huis) verminderen.

Het handhaven van de luchtvochtigheid onder de 50 procent in uw kelder is van cruciaal belang voor het behoud van een gezonde omgeving (1). Dit vermindert allergieën, maar voorkomt ook dat schimmels groeien, bloeien en zich verspreiden in uw huis (2).

Luchtontvochtigers verschillen aanzienlijk van het ene apparaat tot het andere. Dus om u te helpen bij het selecteren van het juiste model voor uw kelder, hebben we elke functie en eigenschap besproken om op te letten. Op basis van klantrecensies en deskundig advies vindt u hieronder onze lijst met de beste kelderontvochtigers die beschikbaar zijn.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Vremi 22 Pint 1.500 Sq. Ft. Ontvochtiger Energy Star beoordeeld voor middelgrote ruimtes en kelders
Beste voor luchtreiniging
Vremi Energy Star Luchtontvochtiger
 • Reinigt de lucht
 • Eenvoudig onderhoud
 • Goede draagbaarheid
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pro Breeze elektrische mini-luchtontvochtiger, 2200 kubieke voet (250 sq ft), compact en draagbaar voor hoge luchtvochtigheid in huis, keuken, slaapkamer, kelder, caravan, kantoor, garage
Beste draagbare luchtontvochtiger
Pro Breeze
 • Weegt 5,04 pond
 • Zeer rustig bij 33 decibel
 • Budgetvriendelijk
Prijs controleren
Productafbeelding van de hOmeLabs 4.500 Sq. Ft Energy Star-ontvochtiger voor extra grote kamers en kelders
Meest energiezuinige luchtontvochtiger
HomeLabs Luchtontvochtiger
 • Hoog rendement, zelfs voor matrijs
 • Energy star gecertificeerd
 • Handig waterreservoir
Prijs controleren
Productafbeelding van de TOSOT 50 Pint met interne pomp 4.500 sq ft luchtontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Stil (vorige 70 Pint)
Het beste voor extra grote kelders
Tosot Energiester DeLuchtbevochtiger
 • Verwijdert dagelijks 45 pinten
 • Stillere luchtontvochtiger
 • Inclusief waterpomp
Prijs controleren
Productafbeelding van de Inofia 30 Pint 1500 SQ FT luchtontvochtigers voor thuiskelders Kamer, draagbare luchtontvochtigers voor kleine kamers met continue afvoerslang en waterreservoir
Meest High-Tech Luchtontvochtiger
Inofia Luchtontvochtigers
 • Start automatisch
 • Automatische foutdetectie
 • Actieve koolfilters inbegrepen
Prijs controleren
Productafbeelding van de COLZER 3500 Sq Ft Luchtontvochtigers 50 Pinten voor thuiskelders, garage, vochtige badkamer, wasruimte, kweekruimte, met afvoerslang voor continue drainage
Meest veelzijdige kelderontvochtiger
Colzer Luchtontvochtiger
 • Veelzijdige toepassingen
 • Design en stilte
 • Goede draagbaarheid
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom investeren in een kelderontvochtiger?
 • Soorten luchtontvochtigers
 • Belangrijke functies om te overwegen
 • De juiste maat selecteren
 • Waar installeer ik mijn luchtontvochtiger?
 • Veelgestelde vragen
 • Afsluiten


Product beoordelingen

Met producten met vergelijkbare ontwerpen en kenmerken is het onderscheiden van de verschillende luchtontvochtigers niet altijd een gemakkelijke taak. Dus we hebben het harde werk voor je gedaan.

We hebben elke functie bekeken, de fijne lijntjes gelezen en de opmerkingen van gebruikers geanalyseerd. Hier is onze selectie van de zeven beste kelderontvochtigers.

1. Vremi Ontvochtiger Energy Star Luchtontvochtiger

Beste voor luchtreiniging

Productafbeelding van de Vremi 22 Pint 1.500 Sq. Ft. Ontvochtiger Energy Star beoordeeld voor middelgrote ruimtes en kelders

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Vremi

Deze 22-pint luchtontvochtiger verwijdert efficiënt vocht in kleine tot middelgrote kelders – tot 1.500 vierkante voet. Het klassieke en discrete ontwerp past bij de meeste stijlen en smaken. Bovendien maken de wielen en handgrepen het draagbaar.

De Vremi ontvochtigt niet alleen oppervlakken. Het reinigt en zuivert ook de omgeving. Het apparaat is eenvoudig te bedienen, wat altijd een bonus is. Het heeft een automatische uitschakelfunctie wanneer de tank vol is en een afvoerpoort als u de voorkeur geeft aan continu gebruik.

Wat we leuk vinden

Inclusief high-performance filter

Als u last heeft van allergieën of gevoelig bent voor stofdeeltjes, is dit een eenheid die u misschien waardeert. Het bevat een high-performance filter dat in staat is om niet alleen stof, maar ook schimmels, geuren en bacteriën op te vangen.

Wanneer de luchtvochtigheid of stof uitzonderlijk hoog is, activeert u de Turbo-modus om het verwijderingsproces te versnellen.

Eenvoudig onderhoud met herbruikbaar filter

Recensenten genieten van hoe eenvoudig het apparaat te onderhouden is. De wateremmer kan moeiteloos worden verwijderd en is eenvoudig schoon te maken.

Wat betreft het filter, het is verwijderbaar en herbruikbaar. De fabrikant raadt aan om het maandelijks te wassen, wat gemakkelijk genoeg is om te beheren.

Goede draagbaarheid met handgrepen

Indien nodig is deze luchtontvochtiger eenvoudig te verplaatsen. Het bevat alle functies om deze taak eenvoudig en soepel te maken. Het apparaat heeft twee ingebouwde zijgrepen om het apparaat op te tillen en te dragen.

Het is ook lichtgewicht met 30,9 pond, wat voor de meeste recensenten beheersbaar lijkt te zijn. Ten slotte kunt u met de vier wielen de machine naar de gewenste locatie rollen.

Energie-efficiënt ontwerp

Dit model wordt geleverd met de “Energy Star”-herkenning om het stroomverbruik te optimaliseren en het milieu te beschermen. Je zou geen enorme sprong in je elektriciteitsrekening moeten opmerken!

Wat we niet leuk vinden

Bevat geen slang

Hoewel het apparaat wordt geleverd met toegang tot de afvoer, moet u er rekening mee houden dat de buis zelf niet is inbegrepen. Recensenten vermelden echter dat het standaard slangen past.

Kleine 1-Gallon watertank

Als u van plan bent om de watercontainer te gebruiken, vonden gebruikers deze kleiner dan verwacht. Sommigen moeten het zelfs twee keer per dag legen.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 22 pinten
Aanbevolen keldergrootte 1.500 vierkante voet
Emmer Volume 1 gallon
Dimensies 16,1 bij 10,4 bij 19,9 inch
Gewicht 30,9 pond

2. Pro Breeze 2200 kubieke voet mini-luchtontvochtiger

Beste draagbare luchtontvochtiger

Productafbeelding van de Pro Breeze elektrische mini-luchtontvochtiger, 2200 kubieke voet (250 sq ft), compact en draagbaar voor hoge luchtvochtigheid in huis, keuken, slaapkamer, kelder, caravan, kantoor, garage

Bekijk op Amazon
Zicht op Probreeze

Deze draagbare luchtontvochtiger is ideaal als u het apparaat door de kelder of het huis moet verplaatsen. Het is ook ontworpen om het droogproces van je kleding te versnellen.

Het kleine formaat – 6,6 bij negen bij 12,69 inch – zou in de kleinste ruimtes en kamers moeten passen.

Hoewel compact, kan dit model toch meer dan één pint water per dag verwijderen. Dit is geschikt voor kelders tot 250 vierkante voet.

Het wordt echter alleen aanbevolen om deze machine te gebruiken met temperaturen tussen 59 graden Fahrenheit en 86 graden Fahrenheit.

Wat we leuk vinden

Weeg minder dan zes pond

We houden van het kleine formaat en het schattige ontwerp van dit model. Hoewel je het als een gewoon model op de vloer kunt plaatsen, is het compact genoeg om veilig op meubels te worden geplaatst.

Met een gewicht van 5,04 pond kun je het apparaat onderweg pakken en dragen. Het past zelfs in kasten om schimmelgroei op kleding te voorkomen.

Zeer rustig op 33 decibel

Veel luchtontvochtigers kunnen luidruchtig zijn – meer dan 60 decibel. Aan de andere kant is dit model misschien wel een van de stilste eenheden, wat kan worden toegeschreven aan zijn thermo-elektrische peltier. Als je van je kelder een woonruimte hebt gemaakt, mag deze de slaap van de bewoners niet verstoren.

Eenvoudig te gebruiken

Deze luchtontvochtiger is ook zo gebruiksvriendelijk als maar kan. Er zijn geen mooie knoppen of instellingen. Bovendien schakelt het automatisch uit en gaat er een lampje branden wanneer er water moet worden geleegd.

Budgetvriendelijk

Als dit uw eerste luchtontvochtiger is, kunt u met deze economische optie de werkzaamheid ervan testen zonder een zware investering. Niettemin lijkt het in prestaties te leveren en recensenten zijn enthousiast over de prijs-kwaliteitverhouding.

Wat we niet leuk vinden

Komt niet met drain

Dit apparaat bevat geen afvoerpoort. In omgevingen met een hoge luchtvochtigheid moeten sommige gebruikers het water om de zes uur verwijderen.

Pakt ernstig vocht niet aan

Het kan moeilijk zijn als je een overstroming hebt gehad of dit in een vochtige badkamer wilt bewaren. Klanten ontdekten dat het weken duurde om vocht op te vangen in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Het is het beste voor lichtere banen.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 1.125 pinten
Aanbevolen keldergrootte 250 vierkante voet
Emmer Volume 0.41 gallon
Dimensies 6,6 bij 9 bij 12,69 inch
Gewicht 5.04 pond

3. HomeLabs 50-pint luchtontvochtiger

Meest energiezuinige luchtontvochtiger

Productafbeelding van de hOmeLabs 4.500 Sq. Ft Energy Star-ontvochtiger voor extra grote kamers en kelders

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Overweeg het gebruik van deze zeer efficiënte luchtontvochtiger voor kelders zo groot als 4.500 vierkante voet.

Eenvoudig te gebruiken, u hoeft alleen maar op de aan / uit-knop te drukken om het apparaat te bedienen en de beste instelling voor u te selecteren.

In tegenstelling tot de andere machine geeft HomeLabs u een extra boost van vochtverwijdering en geurreductie door de turbomodus in te schakelen. Eenmaal functionerend, blijft de machine stil ondanks dat hij op zichzelf groot is.

Wat we leuk vinden

Hoog rendement, zelfs voor schimmels

De grootte van dit model is trouw aan zijn efficiëntie. Het kan tot 50 pinten water per dag verwijderen en de tank kan tot 1,6 gallon bevatten. Sommige recensenten noemen het legen ervan een fluitje van een cent.

Bovendien kan deze luchtontvochtiger vocht, stof, schimmel en geuren stoppen. Een paar gebruikers hebben het apparaat zelfs gebruikt na waterlekkage om schimmelvorming te voorkomen.

Energy Star-gecertificeerd

De toevoeging van een andere machine in uw huishouden zou niet alleen extra kosten voor de aankoop betekenen, maar ook terugkerende elektriciteitsrekeningen.

Nou, dit kost misschien iets meer dan de vorige op de lijst, maar het bespaart je op de lange termijn meer omdat het energy-star gecertificeerd is. Uw oproep!

Handige watertank

Dit model bevat wel een lichtindicator. En wanneer het tijd is om de watertank te legen, kunt u nog steeds de niveaus in de gaten houden.

Bovendien bevat de machine een handige lade-achtige tank om het waterverwijderingsproces gemakkelijker te maken.

Inclusief afvoer

Het HomeLabs-model bevat een waterslang voor continu aftappen, waardoor u twee opties hebt: gebruik de handmatige watertank of vertrouw op de slang voor drainage.

Wat we niet leuk vinden

Aan de prijzige kant

Hoewel dit misschien een beetje te veel is van de twee kanshebbers hierboven, doet het zeker zijn werk goed en is het zeer energiezuinig. Geen wonder dat het het vertrouwen van duizenden consumenten heeft gewonnen. Beschouw dit item als een investering.

Bereikt 62 decibel

Als je iets fluisterstils wilt, raden we je aan naar een andere optie te kijken. Deze loopt tussen de 58 en 62 decibel wat veel luider is dan de gemiddelde eenheid.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 50 pinten
Aanbevolen keldergrootte 4.500 vierkante voet
Emmer Volume 1.6 gallons
Dimensies 15,4 inch bij 11 inch bij 24,3 inch
Gewicht 40 pond

4. Tosot Energy Star 50 Pints Luchtontvochtiger Met Pomp

Het beste voor extra grote kelders

Productafbeelding van de TOSOT 50 Pint met interne pomp 4.500 sq ft luchtontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Stil (vorige 70 Pint)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Tosotdirect

Heb je een enorme kelder? U hoeft niet per se meerdere eenheden aan te schaffen om de uitgebreide ruimte aan te kunnen. Dit krachtige apparaat moet in staat zijn om vocht uit de lucht te verwijderen in kelders tot 4.500 vierkante voet.

Ook dit hoogwaardige model van Tosot is veilig en efficiënt. Het is zowel “Energy Star” als UL-goedgekeurd. Bovendien, als u twijfelt, biedt de fabrikant een garantie van een jaar.

Wat we leuk vinden

Hoge efficiëntie door dagelijks 45 pinten te verwijderen

Deze zeer efficiënte unit kan 45 pinten water per dag verplaatsen. Hoewel veel modellen twee ventilatorsnelheden bevatten, wordt deze machine geleverd met drie verschillende modi. Bovendien, als u in een gebied woont met regelmatige stroomuitval, worden de laatste instellingen hersteld wanneer de elektriciteit terugkeert.

De machine stopt automatisch wanneer de watercontainer vol is en een lampje gaat branden. Op dezelfde manier, wanneer het tijd is om het filter schoon te maken, brandt ook het bedieningspaneel.

Stillere luchtontvochtiger

Met deze hoeveelheid energie zou je een luide machine verwachten. Maar integendeel, dit apparaat stoot slechts 48 decibel uit en 52 op zijn hoogste vermogen. Hoewel je het kunt horen, zou het nauwelijks nee moeten zijnticeable.

Inclusief waterpomp

Een belangrijk voordeel van deze unit is de meegeleverde waterpomp. Als u besluit de tank niet te gebruiken, bevestigt u de slang en wordt het water uit het apparaat gepompt.

Hoe krachtig is de pomp? Het kan water zo hoog als 15 voet in elke richting duwen.

Andere unieke functies

Met de automatische ontdooifunctie kunt u een luchtontvochtiger gebruiken in alle seizoenen, inclusief koude winters. Het wordt ook geleverd met een timer en vertragingsinstellingen van elk twee en vier uur.

Wat we niet leuk vinden

Frequente drainage

Bij gebruik van de watertank moet deze om de vijf uur of zo worden vervangen. Dit betekent dat u het ’s nachts moet uitschakelen. Anders zal de luide “piep” van de volle watertank je waarschijnlijk wakker maken.

Korte levensduur

Een veelgehoorde klacht van klanten is dat deze luchtontvochtiger amper twee jaar meeging. Veel apparaten gingen binnen de eerste 18 maanden kapot. Voor de prijs die je betaalt is dit behoorlijk teleurstellend.

Bovendien is er slechts een garantie van 1 jaar, dus als het daarna breekt, is het uit je zak.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 45 pinten
Aanbevolen keldergrootte 3000 – 4.500 vierkante voet
Emmer Volume 1 gallon
Dimensies 14,8 bij 11,4 bij 24 inch
Gewicht 48 pond

5. Inofia 30 Pints Luchtontvochtigers

Meest High-Tech Luchtontvochtiger

Productafbeelding van de Inofia 30 Pint 1500 SQ FT luchtontvochtigers voor thuiskelders Kamer, draagbare luchtontvochtigers voor kleine kamers met continue afvoerslang en waterreservoir

Prijs controleren

Deze luchtontvochtiger kan ideaal zijn voor middelgrote kelders. Het is compact, maar kan desondanks 30 pinten luchtvochtigheid per dag verwijderen. Dit is geschikt voor kelders tot 1.056 vierkante voet.

Op deze machine biedt de fabrikant een 60-dagen geld-terug-garantie. Er is ook een fabrieksgarantie voor een jaar.

Wat we leuk vinden

Start automatisch

Als u het apparaat moet gebruiken wanneer u afwezig bent van thuis, is dit misschien een product dat de moeite waard is om naar te kijken. Net als de meeste andere modellen, stel je de gewenste vochtigheidsgraad in en laat je de luchtbevochtiger zijn gang gaan.

Een belangrijk verschil is echter dat dit model weer wordt ingeschakeld als de luchtvochtigheid weer stijgt. Als u de afvoerslang niet gebruikt, wordt de machine automatisch uitgeschakeld wanneer de watertank vol is.

Automatische foutdetectie

De luchtontvochtiger wordt geleverd met een automatisch foutdetectieprogramma. Als het apparaat om welke reden dan ook niet meer werkt, wordt de oorzaak van het probleem aangegeven. Als dit een klein probleem is, kan deze functie u geld besparen door te voorkomen dat u een professional belt.

Actieve koolfilters inbegrepen

Een paar recensenten vroegen zich af wat de zwarte mesh-vierkanten – inbegrepen in de verpakking – waren. Het zijn “actieve koolvezelfilters” die fijne deeltjes opvangen (3).

Deze speciale gaasvierkanten zijn bedoeld om voor het meegeleverde reguliere filter te worden geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat ze niet wasbaar zijn en moeten worden vervangen.

Veilige gebruikte materialen

Het apparaat is niet gemaakt van gewoon plastic. In plaats daarvan is het gebouwd met duurzaam en milieuvriendelijk ABS-materiaal. Bovendien is het product zowel FCC- als ETL-gecertificeerd om de veiligheid van het apparaat te garanderen (4).

Wat we niet leuk vinden

Ondoorzichtig waterreservoir

Recensenten waarderen het dat de machine wordt in- en uitgeschakeld omdat de luchtvochtigheid varieert. Sommige gebruikers wensten echter dat ze de watercontainer visueel konden volgen. Het apparaat is ondoorzichtig van zowel de voor- als achterkant, wat geen snelle controle mogelijk maakt.

Het heeft lekkende problemen

Het laatste wat je nodig hebt van een luchtontvochtiger is lekkage. Meer vocht? Nee dank je.

Dit apparaat heeft enkele klachten van lekken en overlopen. Houd daar rekening mee voordat u koopt, of laat er een handdoek onder liggen, voor het geval dat.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 30 pinten
Aanbevolen keldergrootte 1.056 vierkante voet
Emmer Volume 0.5 gallons
Dimensies 12,2 bij 8,2 bij 17,3 inch
Gewicht 24,9 pond

6. Colzer 50 Pints Luchtontvochtiger

Meest veelzijdige kelderontvochtiger

Productafbeelding van de COLZER 3500 Sq Ft Dehumidifiers 50 pinten voor thuiskelders, garage, vochtige badkamer, wasruimte, kweekruimte, met afvoerslang voor continue afvoer

Prijs controleren

Deze luchtontvochtiger heeft een modern design, maar heeft meer dan zijn look om voor te laten zien. Het bevat een zwart LED-display humidistat, twee ventilatorsnelheden, een timer en andere waarschuwingen.

We houden ervan dat het dagelijks tot 50 pinten water kan verwijderen. Als zodanig zou het in staat moeten zijn om vocht uit een kelder tot 3.500 vierkante voet te verminderen.

In tegenstelling tot andere producten bevat de machine een afvoerslang van 5,65 voet als het gebruik van de watertank niet uw voorkeursmethode is. De fabrikant raadt aan om het apparaat eens in de twee weken te reinigen voor de beste duurzaamheid en prestaties.

Wat we leuk vinden

Veelzijdige toepassingen

Veelzijdige producten besparen doorgaans geld en ruimte. Dit model wordt geleverd met handige functies waardoor het bruikbaar is in verschillende omstandigheden.

Dit model heeft drie afzonderlijke modi. De eerste zal uw kelder ontvochtigen, terwijl u de “droge” modus kunt gebruiken om kleding te drogen.

Bovendien droogt de “cont” -modus continu de gewenste locatie. Bovendien moet de automatische ontdooiingsinstelling voorkomen dat uw machine bevriest.

Design en stilte

We houden van de compacte en trendy uitstraling van dit product. Rechthoekig van vorm, de schone presentatie moet geschikt zijn voor de meeste woonruimtes, of het nu in een gemeubileerde kelder of andere woonruimtes is.

Ten slotte is dit apparaat een van de stilste die beschikbaar is en heeft het een kinderslotfunctie.

Goede draagbaarheid

Dit model is misschien zwaarder – 26 pond – dan de meest compacte modellen. Recensenten vermelden echter dat het licht genoeg is om te bewegen. Het heeft ook vier wielen en twee ingebouwde zijgrepen voor eenvoudig transport.

Verwijdert 50 pinten per dag

Dit is een van de meest efficiënte en heavy-duty luchtontvochtigers die we hebben gevonden. Het kan dagelijks 50 pinten overtollig vocht verwijderen in kamers tot 3.500 vierkante voet. Dit maakt het een uitstekende keuze voor kelders, garages en andere grote kamers.

Wat we niet leuk vinden

Geen pomp

Gebruikers wensten dat dit apparaat werd geleverd met een interne pomp. In plaats daarvan moet water de zwaartekracht gebruiken om uit de luchtontvochtiger te lopen. Dit betekent dat u de machine niet kunt legen in iets hoger dan het maaiveld.

Beperkt reservoir

Wanneer u ervoor kiest om een watertank te gebruiken in plaats van een afvoerslang, verwacht dan dat u het waterreservoir drie of vier keer per dag moet legen, wat vervelend is omdat het energie nodig heeft voor die taak.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 50 pinten
Aanbevolen keldergrootte Tot 3.500 vierkante voet
Emmer Volume 0.66 gallons
Dimensies 12,5 bij 8,6 bij 18,6 inch
Gewicht 26 pond

7. AirPlus 30 Pints Luchtontvochtiger

Eenvoudigst te gebruiken

Productafbeelding van de AIRPLUS 1.500 Sq. Ft 30 Pints Luchtontvochtiger voor huis en kelders met afvoerslang (AP1907)

Prijs controleren

De Airplus luchtontvochtiger is ontworpen voor eenvoudig gebruik, wat vooral handig is als u nieuw bent in de wereld van luchtontvochtigers.

Er zijn vier modi om uit te kiezen: standaard, drogen, slapen en regenen. Dus wat uw behoefte ook is, een van deze vier opties zal het dekken.

Het is supereenvoudig om de gewenste modus te selecteren of tussen modi te schakelen. U kunt zelfs een timer- of uitschakelfunctie instellen om de luchtontvochtiger langer te laten werken dan nodig is.

Bovendien heeft hij wielen! U kunt het dus gemakkelijk van kamer naar kamer vervoeren of zonder gedoe verplaatsen.

Wat we leuk vinden

Vier modi in één

Met één druk op de knop kun je schakelen tussen de vier modi. Standaard ontvochtigt automatisch om een gezonde relatieve luchtvochtigheid te bereiken.

De droogstand is perfect als je kleding aan de lucht droogt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er water in je kleding blijft zitten. Gebruik de slaapmodus voor ’s nachts, omdat het erg stil is.

Geniet ten slotte van de regenmodus, die de relatieve luchtvochtigheid op 45 procent instelt om prioriteit te geven aan comfort voor u.

Handige drainage

Of je de watertank nu handmatig wilt legen of automatisch wilt laten doen, je kunt kiezen met deze luchtbevochtiger. Het kan continu en automatisch leeglopen, waardoor u het gedoe bespaart.

De 1,5 liter is zeer ruim. So zelfs als u kiest voor handmatig, geeft het u nog steeds een hoge looptijd voordat u het leegmaakt. Wanneer de watertank vol is, wordt de machine automatisch uitgeschakeld.

Absorbeert rustig

Oordoppen nodig met deze luchtbevochtiger! De stille vochtverwijderingsfunctie zorgt ervoor dat alles rustig blijft draaien, vooral in de slaapmodus.

Het is perfect voor slaapkamers, maar het is ook geweldig voor kelders als je gasten hebt, een filmavond hebt of gewoon wat probeert te lezen.

Intelligente constante vochtigheidsfunctie

Het apparaat controleert het vochtgehalte constant en past de machine automatisch aan. Dit betekent dat het een goede luchtvochtigheid behoudt, die u vooraf instelt, zodat u het apparaat niet hoeft bij te houden. Dit bespaart u tijd en gedoe en houdt uw luchtvochtigheid precies goed.

Wat we niet leuk vinden

Kieskeurige automatische uitschakeling

Wees voorzichtig wanneer u vertrouwt op de automatische uitschakeling. Sommige klanten zeiden dat die van hen wordt uitgeschakeld als de tank bedekt is met condensatie, zelfs als deze niet vol is. Anderen zeggen dat het niet wordt afgesloten en begint te lekken als het te lang wordt bewaard.

Klein emmervolume

Met een emmervolume van 0,4 gallon is dit vrij klein. Als u het gebruikt in gebieden met veel vocht in grote kamers, verwacht het dan vaak te legen.

Productspecificaties

Verwijderingscapaciteit 30 pinten
Aanbevolen keldergrootte 275 vierkante voet
Emmer Volume 0.4 gallons
Dimensies 21.4 x 13.9 x 9 inch
Gewicht 22,1 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Verwijderingscapaciteit Aanbevolen gebied Emmer Volume Dimensies Gewicht
Vremi Energy Star Luchtontvochtiger Voor luchtreiniging 22 pinten 1.500 m² 1 gal 16,1 x 10,4 x 19,9″ 30,9 pond
Pro Breeze Mini Draagbare luchtontvochtiger 1.125 pinten 250 m² 0.41 gal 6,6 x 9 x 12,69″ 5,04 pond
HomeLabs 50-pint Meest energiezuinige luchtontvochtiger 50 pinten 4.600 m² 1.6 gal 15,4 x 11 x 24,3″ 40 pond
Tosot Energy Star Luchtontvochtiger Voor extra grote kelders 45 pinten 3000 – 4.500 vierkante voet 1 gal 14,8 x 11,4 x 24″ 48 pond
Inofia Luchtontvochtigers Hightech luchtontvochtiger 30 pinten 1.056 m² 0.5 gal 12,2 x 8,2 x 17,3″ 24,9 pond
Colzer Luchtontvochtiger Veelzijdige kelderontvochtiger 50 pinten Omhoog – 3.500 vierkante voet 0.66 gal 12,5 x 8,6 x 18,6″ 26 pond
AirPlus 30 Pints Luchtontvochtiger Eenvoudigst te gebruiken 30 pinten 275 m² 0.4 gal 21.4 x 13.9 x 9 inch 22,1 pond

Waarom investeren in een kelderontvochtiger?

Kelders zijn een veel voorkomende bron van vocht als gevolg van mogelijke condensatie of waterlekken. Een vochtige kelder is niet alleen ongemakkelijk; het kan ook complicaties veroorzaken. Door de luchtvochtigheid te verlagen, maken luchtontvochtigers de atmosfeer minder vatbaar voor bacteriegroei.

1. Voorkomt schimmel

Ten eerste gedijen meeldauw, schimmels, huisstofmijt en bacteriën wanneer de luchtvochtigheid hoger is dan 80 procent (5). Schimmel zet snel uit en kan zich binnen 24 tot 48 uur verspreiden. De schimmel verspreidt dan deze bekende onaangename geur van een nat badpak achtergelaten in een gesloten zak.

Bovendien kan schimmel zich op elk oppervlak ontwikkelen – van linnen en kleding tot gipsplaat, hout, tegels en voedsel. Na verloop van tijd kunnen ze vlekken maken en de stof of het materiaal beschadigen.

Nog belangrijker is dat schimmel een veel voorkomende oorzaak is van veel allergieën en ademhalingsaandoeningen zoals astma en longinfecties. (6). Terwijl de sporen door de lucht reizen, kunnen ze andere delen van uw huis bereiken en infecteren.

Houd er rekening mee

Luchtontvochtigers doden geen schimmel. Als u de luchtvochtigheid onder de 50 procent houdt, moet u echter voorkomen dat de schimmel uw kelder binnensluipt (7).

2. Voorkomt roest en corrosie

Het onder controle houden van de luchtvochtigheid zou uw volgende kelderrenovatie moeten vertragen. Schimmel terzijde, vocht kan een huis snel verslechteren. In een vochtige omgeving vormen roest en corrosie zich, aanvallende elektronische apparaten of elk object dat metalen onderdelen bevat.

3. Verlaagt Dust en allergenen

Luchtontvochtigers worden meestal geleverd met een luchtfilter, waardoor stof in een bepaald gebied wordt verminderd. Sommige kunnen zelfs geuren en bacteriën vangen, waardoor allergiesymptomen mogelijk worden verminderd. Minder stof betekent ook dat u uw kelder minder hoeft schoon te maken.

4. Eenvoudig te gebruiken

Naast hun vele voordelen zijn luchtontvochtigers eenvoudig te gebruiken; sommige zijn zelfs een bediening met één knop. Of u nu een model met een afvoerslang selecteert of de watertank liever handmatig leegt, ze zijn ook een fluitje van een cent om te installeren.

Het apparaat houdt uw kelder gezond terwijl u de aanwezigheid ervan misschien nauwelijks opmerkt.

Soorten luchtontvochtigers

Er zijn twee hoofdtypen luchtontvochtigers beschikbaar, die elk aan verschillende behoeften voldoen.

Compressor ontvochtigers

Ook wel koudemiddelen genoemd, het zijn de meest populaire soorten luchtontvochtigers. Een compressor bevat gekoelde spoelen om de lucht af te koelen. Condensatie zet de hete lucht om in druppeltjes die in een emmer vallen.

Dit type wordt meestal gebruikt in warme en vochtige ruimtes.

Pros

 • Ideaal voor verwarmde of warme kelders.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Heeft over het algemeen minder stroom nodig dan droogmiddel.
 • Er zijn veel opties beschikbaar.

Tegens

 • Kan bevriezen bij temperaturen kouder dan 41 graden Fahrenheit.
 • Minder handig om te verplaatsen.

Droogmiddel Luchtontvochtigers

In tegenstelling tot compressoren zijn droogmiddelapparaten ontworpen om te worden gebruikt in koelcellen, zoals onverwarmde kelders. Ze verzamelen vocht door een sponsachtig materiaal dat vochtige lucht omzet in water. Deze luchtontvochtigers bevatten een intern koelmiddel dat niet alleen vocht verwijdert, maar ook de kamertemperatuur kan verhogen.

Pros

 • Ideaal voor koude kelders en wintergebruik.
 • Betere draagbaarheid – licht en klein.
 • Stiller dan compressoren.

Tegens

 • Hoge bedrijfskosten.

Belangrijke functies om te overwegen

Voordat we onze selectie van de beste luchtontvochtigers delen, zijn hier een paar andere essentiële elementen om te bekijken.

Geluidsniveau

Als uw kelder voornamelijk een opslagruimte is, is lawaai misschien niet uw primaire zorg. Maar een luid apparaat kan vervelend zijn als je de ruimte als leefomgeving gebruikt.

Hoe krachtiger het apparaat is, hoe luider het over het algemeen wordt. Om deze reden worden sommige modellen geleverd met hoge en lagere vermogensmodi. Als u op zoek bent naar een ultrastille luchtontvochtiger, heeft een die minder dan 40 decibel uitstoot de voorkeur.

Energieverbruik

Een luchtbevochtiger kan uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verhogen. De meest energiezuinige apparaten dragen het “Energy Star”-label. Ze helpen u uw verbruik laag te houden, wat lichter zou moeten aanvoelen in uw portemonnee.

Deze erkenning door de overheid helpt ook om ons milieu te ondersteunen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Maar wees niet bang, je zult niet verliezen op prestaties of functionaliteit (8).

Type wateropvang

Er zijn twee manieren waarop uw luchtontvochtiger het extra vocht dat het verzamelt kan afvoeren.

Emmer Collector

Dit type waterverwijdering maakt het apparaat gemakkelijker te verplaatsen wanneer dat nodig is. Het water verzamelt zich in een speciale container in het apparaat. Om de luchtontvochtiger naar een andere plaats te verplaatsen, hoeft u alleen de machine los te koppelen.

Ze zijn het gemakkelijkst te installeren en hebben geen extra apparatuur of professionele hulp nodig.

Houd er rekening mee dat de luchtontvochtiger over het algemeen wordt uitgeschakeld wanneer de emmer vol is. Dit betekent dat je altijd het waterniveau in de gaten moet houden en de tank regelmatig moet legen.

Omdat de machine pas functioneert als de bak is geleegd, kan deze methode een uitdaging zijn als u vaak niet thuis bent.

Afvoerslang

Hoewel het iets langer kan duren om te installeren, zijn deze over het algemeen eenvoudig samen te stellen. U moet een slang aansluiten op de poort van de machine.

Het uiteinde van de slang wordt vervolgens over een vloerafvoer geplaatst. Als het model wordt geleverd met een pomp, kunt u deze in een gootsteen plaatsen. Omdat de watertank niet wordt gebruikt, kan uw luchtontvochtiger met deze opstelling doorgaan.

Let op

De waterslang wordt niet altijd meegeleverd met de luchtontvochtiger, dus controleer dit voordat u koopt.

Eenvoudig onderhoud

Een luchtontvochtiger mag geen overmatig onderhoud vereisenna Christus. Naast het legen van de watercontainer of het mogelijk installeren van drainage, kunnen luchtfilters uw primaire zorg zijn. Ze voorkomen dat stof en klein vuil de machine binnendringen.

Zorg ervoor dat de filters gemakkelijk te verwijderen en terug te plaatsen zijn. Ze moeten ook wasbaar en herbruikbaar zijn. De beste modellen kunnen zelfs geuren en bacteriën filteren.

Goede draagbaarheid

Bent u van plan om de machine van uw kelder naar andere ruimtes te verplaatsen? Dan is het kiezen van een compact en draagbaar apparaat van cruciaal belang. Zorg ervoor dat het door u geselecteerde model draaggrepen en rollende wielen heeft voor eenvoudig transport.

Andere handige functies

Ten slotte moeten een paar extra functies uw leven gemakkelijker maken bij het gebruik van de machine:

 • Een timer.
 • Humidistat indicator.
 • Afstandsbediening.

De juiste maat selecteren

De capaciteit van een luchtontvochtiger is een belangrijke bepalende factor bij het kiezen van de beste kelderontvochtiger. Om het juiste formaat apparaat te vinden, moet u rekening houden met zowel het volume van uw kelder als de vochtigheidsgraad.

Grootte kelder

Qua unitcapaciteit vind je vier categorieën: small, medium, large en whole-house sizes.

Ten eerste, als u de afmetingen van uw kelder nog niet kent, gebruik dan een meetlint om de lengte en breedte te bepalen. Vermenigvuldig vervolgens deze twee getallen om uw keldergrootte in vierkante voet te vinden.

Als uw kelder bijvoorbeeld 10 voet lang en zeven voet breed is, is het volume gelijk aan 70 vierkante voet.

Vochtigheidsgraad

De grootte van uw kelder alleen is niet voldoende om de juiste luchtontvochtiger te selecteren. Je moet ook kijken naar de hoeveelheid vocht in de lucht. Beide vormen samen bepalen het aantal pinten water dat u uit de omgevingslucht moet verwijderen.

Er zijn twee manieren om erachter te komen hoeveel vocht uw kelder bevat.

 1. Een Hygrometer gebruiken: Om de luchtvochtigheid in uw kelder nauwkeurig als percentage te meten, kunt u een hygrometer gebruiken. Hoewel de naam indrukwekkend kan klinken, is het een gebruiksvriendelijk elektronisch apparaat. Het meet en toont automatisch het percentage vochtigheid in een bepaald gebied.
 2. Visuele inspectie: Een visuele inspectie kan ook hints geven van de ernst van het vocht in uw kelder. Watercondensatie op ramen, muren en vloeren, evenals de aanwezigheid van schimmel, zijn duidelijke tekenen dat de luchtvochtigheid op het hoogste niveau is.

De vier verschillende ernstgebieden zijn als volgt:

 • Lage luchtvochtigheid: De plaats kan soms muf ruiken.
 • Gemiddelde luchtvochtigheid: Je kelder ruikt altijd muf.
 • Hoge luchtvochtigheid: Vochtige gebieden zijn te zien op muren en vloeren.
 • Extreem hoge luchtvochtigheid: De kamer voelt nat aan, met vieze geuren, potentiële schimmelgroei en vlekken.

Wat is de beste maat voor mijn kelder?

Zodra u de vierkante meters en het vochtigheidspercentage van uw kelder kent, raadpleegt u onze onderstaande grafiek. Veel fabrikanten hebben ook hun eigen maataanbevelingen. Deze kunnen van merk tot merk verschillen.

Vochtigheid Laag (60–70%) Gemiddeld (70–80%) Hoog (80–90%) Extreem hoog (90–100%)
Klein (500 m²) 10 pinten 12 pinten 14 pinten 16 pinten
Gemiddeld (1000 vierkante meter) 14 pinten 17 pinten 20 pinten 23 pinten
Gemiddeld tot groot (1500 m²) 18 pinten 22 pinten 26 pinten 30 pinten
Groot (2000 vierkante meter) 22 pinten 27 pinten 32 pinten 37 pinten
Extra groot (2500 m²) 26 pinten 32 pinten 38 pinten 44 pinten

Voor ruimtes van meer dan 2500 vierkante voet zijn luchtontvochtigers met een capaciteit tussen 50 en 90 pinten beschikbaar.

Bijzondere voorwaarden

Vergeet niet dat het gebruik van een vaatwasser, wasmachine of het drogen van kleding in uw kelder de luchtvochtigheid zal verhogen. In dit geval is het het beste om een grotere eenheid te selecteren die meer water kan verwijderen dan uw ruimte nodig heeft.

Even belangrijk, houd rekening met het weer in uw omgeving. Als u de luchtvochtigheid in de winter meet, plan dan extra vocht wanneer de zomer komt. Dit kan vooral het geval zijn als u in het zuiden van de Verenigde Staten woont.

Over het algemeen speakoning, groter is beter als je niet zeker bent van de benodigde capaciteit, omdat het minder stress op het apparaat legt. Zodra de lucht het ultieme vochtgehalte bereikt, stopt de machine automatisch. Een ontoereikende luchtontvochtiger kan mogelijk nooit worden uitgeschakeld, waardoor de levensduur van uw apparaat wordt verkort.

Hier zijn enkele richtlijnen:

Bijzondere voorwaarden Extra aantal pinten
Vochtig klimaat Voeg 10 pinten toe
Woonkelder Voeg 5 pinten toe
Aanwezigheid van deuren en/of ramen Voeg 5 pinten toe
Aanwezigheid van wasmachine en/of droger Voeg 5 pinten toe

Waar installeer ik mijn luchtontvochtiger?

In grote kelders wordt aanbevolen om de machine naar het midden van de kamer te plaatsen. Houd het altijd zes centimeter uit de buurt van muren of meubels die de ventilatie kunnen belemmeren. Als u een slang wilt bevestigen, moet u deze ook in de buurt van een vloerafvoer of gootsteen plaatsen.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde levensduur van een luchtontvochtiger?

De gemiddelde levensduur van een luchtontvochtiger is negen tot elf jaar, hoewel dit varieert afhankelijk van het merk, het model en de hoeveelheid gebruik die de luchtontvochtiger krijgt.

Hoeveel kost het om een kelderontvochtiger te installeren?

De kosten voor het installeren van een kelderontvochtiger zijn afhankelijk van het merk, het model en of het vrijstaand is of is aangesloten op kanaalwerk. Gemiddeld besteedt u tussen $ 1.100 en $ 2.800.

Moet een kelderontvochtiger de hele tijd draaien?

Een kelderontvochtiger moet niet de hele tijd draaien. Je hebt het alleen nodig om te werken als de luchtvochtigheid boven de 50 procent stijgt. Het ideale atmosferische vochtgehalte moet tussen de 30 en 50 procent liggen.

Zal een luchtontvochtiger in de kelder het hele huis helpen?

Een luchtontvochtiger in de kelder zal het hele huis helpen omdat schimmel sporen vrijgeeft die in de lucht reizen. Als u de schimmel in de kelder doodt, verwijdert u potentiële schimmelbesmetting in de rest van het huis.

Hoe lang duurt het voordat een luchtontvochtiger een kelder droogt?

De tijd die een luchtontvochtiger nodig heeft om een kelder te drogen, hangt af van de grootte van de luchtontvochtiger en kelder. Meestal duurt het een paar dagen tot een week voordat u tastbare resultaten ziet.

Wat kan ik doen met het water van mijn luchtontvochtiger?

Je kunt verschillende dingen doen met het water uit je luchtontvochtiger, waaronder het gebruiken om je planten water te geven en het te gebruiken voor huishoudelijke reiniging. Andere toepassingen zijn het plaatsen van uw autoradiator of het toevoegen aan de toilettank om te helpen bij het doorspoelen.


Afsluiten

Het toevoegen van een luchtontvochtiger in een kelder kan een veel grotere impact hebben dan alleen het creëren van een comfortabelere omgeving. Het voorkomt schimmelgroei en houdt stof en andere allergenen laag. Als gevolg hiervan kan het apparaat bijdragen aan het gezond houden van u en uw gezin.

Trouwens, als u elektronica en objecten met metalen componenten opslaat, kan een luchtontvochtiger hun levensduur verlengen. Het apparaat voorkomt roest en corrosie veroorzaakt door overtollig vocht.

Het selecteren van de beste kelderontvochtiger begint met het identificeren van het volume en de vochtigheidsgraad van uw kelder. Om het juiste type te kiezen, moet u ook rekening houden met de omgevingsluchttemperatuur, zowel in de zomer als in de winter.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents