Beste tapijtstoomreinigers van 2023

Zijn uw tapijten een gedoe om schoon te maken? Hebben ze zoveel vuil afgestompt of verzameld dat een standaard stofzuiger niet helpt?

Stoomreiniging is een eenvoudige en effectieve manier om uw tapijten in hun oude glorie te herstellen. Het is niet moeilijker of tijdrovender dan stofzuigen, maar de beloning is het waard.

Als u een stoomreiniger wilt uitproberen, hebben we de beste opties voor uw tapijt onderzocht. We hebben het beperkt tot de zeven beste tapijtstoomreinigers, evenals een gids voor het kiezen van de juiste voor u.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bissell Big Green Professional Carpet Cleaner
Beste commerciƫle kwaliteit
Bissell Grote Groene Machine
 • Breed reinigingspad
 • Twee tanks
 • Handige accessoires
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell BigGreen Commercial BG10 Deep Cleaning 2 Motor Extractor Machine
Krachtig & veelzijdig
Bissell BG10
 • Kosten minder
 • Verstelbare handgreep
 • Coole opzetstukken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.
Beste droge stoom
Dupray Neat Steam Multi-Purpose
 • Geweldige accessoires
 • Meerdere oppervlakken
 • Vrij van chemicaliĆ«n
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure Enrichment PureClean Steam Cleaner - 1500-Watt Multi-Purpose Household System for Deep Cleaning Floors, Windows, BBQ Grills, Grout, Cars and More, Inclusief 18 accessoires
Meest betaalbaar
Pure Verrijking Pure Clean
 • Goed voor buitengebruik
 • Uitstekende opzetstukken
 • Handige opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lange Power Snoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs
Het beste voor spotreiniging
McCulloch Heavy Duty
 • Sterke kanshebber
 • Geweldige accessoires
 • Triggervergrendeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik
Beste budget stoomreiniger
Pursteam Stoom mop
 • Biedt 99,99% ontsmetting
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken
 • 30 seconden opwarmtijd
Prijs controleren
Productafbeelding van de Wagner Spraytech 0282014 915e On-Demand Steam Cleaner & Wallpaper Removal, Multipurpose Power Steamer, 18 Attachments Included (Sommige stukken inbegrepen in het opbergvak)
Beste reiniger met meerdere verdiepingen
Wagner Spuittechniek
 • Veelzijdig
 • Doodt ziektekiemen
 • Compact
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom u een tapijtstoomreiniger nodig hebt
 • Soorten tapijtstoomreinigers
 • Welke is geschikt voor u?
 • Nadelen van tapijtstoomreinigers


Product beoordelingen

Bent u klaar om uw droom stoomreiniger te ontmoeten? Hier zijn zeven kandidaten.

1. Bissell Big Green Professionele Tapijtreiniger Machine

Beste tapijtstoomreiniger van commerciƫle kwaliteit

Productafbeelding van de Bissell Big Green Professional Carpet Cleaner

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

Waarom zou je een professioneel schoonmaakteam inhuren als je al die kracht thuis hebt? Bissell beweert dat deze professionele tapijtstomer de leider in stoomreiniging beter reinigt.

Deze heeft een extra grote powerborstel die diep ingebed vuil uit je tapijt drijft. Bovendien heeft het een reinigingspad van 10,5 inch en is het ontworpen met stevige, anti-tiptechnologie. Een bepalend kenmerk is dat twee grote tanks het schone en vuile water scheiden voor een effectievere reiniging.

Hardnekkige vlekken zijn geen partij tegen deze krachtige reiniger.

Wat we leuk vinden

10,5 inch breed reinigingspad

Een reinigingsbereik van 10,5 inch is een enorme deal. Bedenk hoe snel je je vloeren kunt bedekken.

Om verder te bewijzen hoeveel tijd u bespaart, werkt deze reiniger wanneer deze wordt ingedrukt en Trok. Met de mogelijkheid om in beide richtingen te werken, bespaart u energie bij do-overs en vermindert u de reinigingstijd drastisch.

Twee tanks scheiden schoon en vuil water

U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze reiniger uw tapijten opnieuw verontreinigt met vuil water. Twee grote tanks scheiden gebruikt water en verse oplossing voor een betere reiniging.

U kunt de tanks eenvoudig demonteren en het gebruikte water zonder gedoe afvoeren.

Handige accessoires vergroten de veelzijdigheid

Dit is een extractor, dus we hadden geen kerst verwacht met zijn accessoires. Toch krijg je twee geweldige tools: een 6-inch taai vlekgereedschap en een monster van Bissell’s professionele formule tapijtshampoo.

Dit betekent dat u uw tapijten zonder extra kosten kunt ontsmetten en opfrissen. Ze maken het ook gemakkelijker om hardnekkige vlekken aan te pakken. Wij vinden dit mooie toevoegingen aan een toch al krachtige reinigingsmachine.

Wat we niet leuk vinden

Vereist meer onderhoud

Klanten zijn onder de indruk van hoe krachtig deze machine is, maar sommigen hebben fouten in het ontwerp opgemerkt. Het lijkt erop dat bij veelvuldig gebruik de onderdelen niet standhouden zoals verwacht. Dit draagt natuurlijk bij aan de onderhouds- en vervangingskosten.

Gebruikers merkten verstoppingen, lekken en gemakkelijk breken van het taaie vlekgereedschap op. Zorg dus goed voor dit model en onderhoud het regelmatig om de levensduur te verlengen.

Niet lichtgewicht (weegt 48 pond)

Het lijkt misschien kleiner dan andere tapijtstoomreinigers van industriƫle kwaliteit, maar het uiterlijk kan misleidend zijn. Deze kleine man weegt een verrassende 48 pond en is niet zo gemakkelijk om rond te duwen. Bedenk ook waar en hoe je het gaat opslaan.

Productspecificaties

Type Extractor
Capaciteit 1,75 gallon
Multifunctioneel? Nee
Bijzonderheden Twee grote tanks
Accessoires Taai vlekgereedschap, Bissell professioneel formulemonster

2. Bissell Big Green Commercieel BG10

Krachtige en veelzijdige tapijtstoomreiniger

Productafbeelding van de Bissell BigGreen Commercial BG10 Deep Cleaning 2 Motor Extractor Machine

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Er zijn niet al te veel verschillen tussen dit en zijn professionele zusterproduct, maar u kunt dit als een betaalbaarder alternatief beschouwen. U krijgt dezelfde kracht en verliest geen van de handige functies van de Professional.

Het heeft hetzelfde 10,5-inch reinigingsbereik en dubbele tanks. Je kunt ook zowel vooruit als achteruit schoonmaken.

Het verschil is echter dat dit model veel veelzijdiger is. Het bevat een verstelbare handgreep en twee handige accessoires – een dirt-lifter power brush en een gemakkelijk te reinigen borstelroller.

Met 42 pond weegt dit model ook een beetje minder.

Wat we leuk vinden

Kost minder dan Bissell-concurrent

We raden deze aan als u op zoek bent naar de kracht van Bissell’s Professional-model tegen een meer betaalbare prijs. Het is geen enorm verschil, maar je bespaart een paar dollar en krijgt meer voor je geld.

Er zijn slechts een paar verschillen tussen beide modellen en hun specificaties zijn bijna hetzelfde. Je zult geen schoonmaakkracht opofferen, maar je zult iets meer gemak krijgen.

Verstelbare handgreep past bij verschillende hoogtes

Deze functie is altijd een winnaar in onze boeken. Extractors zijn stijf en vaak zwaar, dus enige controle hebben over hoe je ze gebruikt is een voordeel. U kunt de hoogte van de handgreep van dit model aanpassen voor een comfortabelere bediening.

Koele hulpstukken helpen bij diepe reiniging

We vinden het leuk dat dit model wordt geleverd met dezelfde dirt-lifter power brush. Het bevat ook een eenvoudig te reinigen borstelroller om u wat tijd te besparen op onderhoud. Dit accessoire is iets basicer dan het Professional-model, maar het zal ook diep reinigen.

We raden dit aan als u op zoek bent naar een meer algemene reiniging in plaats van zich te richten op koppige of zware grond.

Wat we niet leuk vinden

Slang wordt apart verkocht

Vreemd genoeg kiest Bissell ervoor om te verkopen wat aanvoelt als een onvolledig product, maar niet veel klanten hebben er last van. Dit is geen probleem als je er al een geschikte verbinding voor hebt. Zo niet, dan moet je extra uitgeven aan het aanschaffen van een slang.

Om dit tegen te gaan, kunt u ook een accessoirekit voor deze machine kopen. Dit geeft het een “build-it-yourself” gevoel waar je van kunt profiteren.

Richt zich niet op vuil

Het schiet tekort in vergelijking met het professionele model omdat het geen hulpmiddelen heeft voor spotreiniging. Het presteert goed in grotere gebieden. Maar als je probleemplekken op je tapijt hebt, ga dan voor het Professional-model hierboven.

Productspecificaties

Type Extractor
Capaciteit 1,75 gallon
Multifunctioneel? Nee
Bijzonderheden Twee grote tanks, verstelbare handgreep
Accessoires dirt-lifter power borstel, gemakkelijk te reinigen borstelroller

3. Dupray Neat Steam multifunctionele reiniger

Beste droge tapijt stoomreiniger

Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Als u op zoek bent naar een universele stoomreiniger die u buiten uw tapijten kunt gebruiken, is dit product een favoriet van de klant. Het is een compacte dieptereinigingsoplossing als u niet de ruimte of sterkte hebt om een afzuigkap te hanteren.

Dit model verwarmt kraanwater in zeven minuten en geeft je vervolgens een run van maximaal 50 minuten. Je kunt vuil, vlekken, vet, ziekteverwekkers en bedwantsen bestrijden.

We vinden het leuk hoe het geschikt is voor alle oppervlakken. Het kan ook geen kwaad dat het een 18-delige accessoirekit bevat die past bij uw veelzijdige reinigingsbehoeften.

Wat we leuk vinden

18 Geweldige accessoires

Dit model is een uitstekend voorbeeld van de veelzijdigheid van tapijtreinigers met droge stoom. De 18-delige accessoirekit dekt al uw behoeften en wensen. Het bevat een rechthoekig vloergereedschap, drie microvezelpads, een microvezeldoek en een raamgereedschap.

Je krijgt ook twee verlengbuizen, een lans, een driehoekig gereedschap en een andere met een motorkap en een messing borstel. Ook zijn er vijf nylon borstels en een geurschijf inbegrepen. Wauw!

Multi-Surface Vermogen

Door het ongelooflijke assortiment accessoires kun je hier bijna alles mee schoonmaken. Het is geschikt voor alle soorten vloeren, ramen, stoffering en zelfs speelgoed of andere kleinere objecten.

Dit model gaat verder dan het grondig reinigen van uw hele huis.

Chemische vrije optie

Het enige wat je nodig hebt is kraanwater, meer niet. Het is niet nodig om chemicaliƫn of shampoos te mengen en je hoeft je water niet eerst te verwarmen. Deze stoomreiniger verwarmt het water in zeven minuten.

Je krijgt continu stoom gedurende maximaal 50 minuten. Wij denken dat dat meer dan genoeg tijd is om je huis op te frissen. Als dat niet het geval is, zijn navullingen een fluitje van een cent vanwege hoe snel deze machine werkt.

Wat we niet leuk vinden

Kan lekken terwijl u schoonmaakt

Gebruikers zijn blij met het effect van deze machine op tapijten, maar merk op dat het nogal wat water lekt. Ongeacht deze kritiek, complimenteren gebruikers dat het snel droogt. Het is echter vermeldenswaard als je er grote klussen mee gaat doen, omdat er misschien wat planning nodig is.

Hinderlijke opslag

Hoewel deze stoomreiniger licht en compact is, beweren een paar klanten dat er nergens is om de accessoires te plaatsen. Opslag aan boord, of zelfs een meegeleverde container, zou een verstandige keuze van Dupray zijn geweest.

Gezien het aantal bijlagen dat u ontvangt, moet u nadenken over waar en hoe u ze zult opslaan. Het kan lastig zijn om ze georganiseerd te houden als je geen aangewezen plek hebt.

Productspecificaties

Type Droge damp
Capaciteit 0.4 gallons
Multifunctioneel? Alle oppervlakken
Bijzonderheden Warmt op in 7 minuten, 50 minuten looptijd
Accessoires Accessoirekit uit 18 delen

4. Pure verrijking Pure Schone Rollende Stoomreiniger

Meest Budget Tapijt Stoomreiniger

Productafbeelding van de Pure Enrichment PureClean Steam Cleaner - 1500-Watt Multi-Purpose Household System for Deep Cleaning Floors, Windows, BBQ Grills, Grout, Cars and More, Inclusief 18 accessoires

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op Wayfair

Met dit product krijgt u zware reiniging tegen een betaalbare prijs.

Het houdt gelijke tred met duurdere modellen en we houden van hoe ver het multifunctionele label gaat. U kunt deze machine gebruiken op uw vloeren, muren, bekleding, ramen en nog veel meer – zelfs buiten.

Het is compact, chemical-vrij, en bevat een fantastisch assortiment accessoires. Inbegrepen zijn een dweilkop, driehoeksborstel, stoomstraalmondstuk, twee microvezel dweilpads, een wisser en vijf nylon gebruiksborstels. Je krijgt ook een messing gebruiksborstel, twee verlengstokjes, een maatbeker en een trechter.

Wat we leuk vinden

Goed voor buitengebruik

Heb je er ooit aan gedacht om je grill, oprit of vuilnisbakken schoon te maken met een stoomreiniger? Dat hadden we niet totdat we dit product vonden. Het is ontworpen voor zwaar gebruik, zodat u het zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Deze veelzijdige machine is geschikt voor bijna alle oppervlakken – inclusief ramen en muren. We komen er niet overheen.

18 Uitstekende bijlagen

De 18-delige accessoirekit is het hele pakket, hoewel de componenten variƫren in vergelijking met het Dupray-model. Deze hulpstukken richten zich op het reinigen van meerdere verdiepingen. Maar je krijgt ook waardevolle gereedschappen voor het bedienen van de machine, zoals de maatbeker en trechter.

Schoonmaken is eenvoudiger met dit model en je krijgt precies wat je nodig hebt. Het bespaart u geld op de extra’s en we waarderen de gedachte om ze in het pakket op te nemen.

Handig om op te slaan met cord wrapping

Pure Enrichment heeft deze reiniger gebouwd met opslag in het achterhoofd. Het neemt weinig ruimte in beslag en maakt gebruik van cord-wrapping voor probleemloos opbergen.

We raden dit model aan als u beperkte ruimte heeft of in een kleiner huis woont.

Wat we niet leuk vinden

Klein reinigingspad

De driehoeksborstel werkt goed op tapijten, maar gebruikers merken op dat het klein is. Wees dus bereid om iets meer tijd te besteden aan schoonmaken als u grotere gebieden schoon wilt houden. Anders raden we aan om dit te gebruiken voor spotreiniging.

Het heeft ook een kleinere capaciteit dan sommige afzuigmachines, maar niet te veel van een opoffering. Dit product heeft een tank van 0,3 gallon en gaat 45 minuten continu mee.

Tapijten kunnen weken

Een paar klanten zeggen dat deze stoomreiniger verrassend veel water uitspuwt. Van alle stoomreinigers wordt enige lekkage verwacht, maar dit model zal je misschien verrassen.

Werk dit te omzeilen door je schoonmaak te plannen en achteruit te werken, zodat je niet op je natte vloer stapt. Omdat het droge damp is, zullen uw tapijten ook niet te lang nodig hebben om te drogen.

Productspecificaties

Type Droge damp
Capaciteit 0.3 gallons
Multifunctioneel? Alle oppervlakken, binnen en buiten gebruik
Bijzonderheden Cord wrap, 45 minuten looptijd
Accessoires Accessoirekit uit 18 delen

5. McCulloch Heavy Duty Reiniger

Beste tapijtstoomreiniger voor spotreiniging

Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs

Prijs controleren

Soms is alles wat je nodig hebt een goede stoomreiniger die gerichte vlekken en vuil effectief reinigt. Klanten zijn blij met de kracht en vaardigheid van dit model in spotreiniging. Het is ook een geweldige multifunctionele reiniger.

Er zijn geen chemicaliƫn nodig omdat stoom onder druk werkt tegen vuil, vet, schimmel en vlekken. Het duurt slechts acht minuten om op te warmen en geeft je 45 minuten continue stoom.

Een toffe feature die dit heeft is een trigger lock. Je zult minder moeite doen terwijl je schoonmaakt en meer consistentie in de stroom van je stoom hebt.

Wat we leuk vinden

Betaalbaar, krachtig en compact

Dit model concurreert met andere die we hebben genoemd. Het is een betaalbare, heavy-duty machine met een solide looptijd en snelle functionaliteit. De reiniger is geschikt voor alle oppervlakken en compact genoeg om draagbaar te zijn.

Sommigen melden dit model als het totaalpakket en vermelden dat het goed functioneert als een beginnende stoomreiniger.

18 Geweldige accessoires

Om onze vorige twee vermeldingen bij te houden, krijgt u 18 handige bijlagen bij dit product. Twee verlengstaven, twee microvezelpads, een stoomstraalmondstuk, een dweilkop en een driehoeksborstel zijn inbegrepen. Je krijgt ook een trechter, maatbeker, wisser, schrobkussen, messing borstel en vijf nylon gebruiksborstels.

Trigger Lock bespaart u moeite

Als u de stoom niet handmatig wilt bedienen, geeft deze handige functie u een constante stoomstroom. Uw reiniging zal soepeler zijn en u zult minder energie uitoefenen tijdens het bedienen van de reiniger.

Wat we niet leuk vinden

Beter voor spotreiniging

Klanten merken op dat dit model niet bedoeld is voor het diep reinigen van grote tapijtgebieden, maar het werkt hoe dan ook goed. Het driehoeksborstel heeft echter een klein pad, dus het is niet zo geschikt voor grotere gebieden.

Gebruikers zijn blij met het effect van deze machine op tapijten en raden het aan voor spotreiniging.

Dunne accessoires

Een veelgehoorde kritiek is dat de accessoires, hoewel nuttig, goedkoop gemaakt aanvoelen. Er zijn weinig klachten over gemakkelijk breken, dus we raden u aan deze met zorg te behandelen. Regelmatig onderhoud en verantwoorde opslag moeten hun levensduur verlengen.

Productspecificaties

Type Droge damp
Capaciteit 0.3 gallons
Multifunctioneel? Alle oppervlakken
Bijzonderheden Stoom onder druk, 8 minuten verwarming, 45 minuten looptijd
Accessoires Accessoirekit uit 18 delen

6. Pursteam Stoom Mop Tapijtreiniger

Beste Budget Extractor Tapijt Stoomreiniger

Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Pursteam

Tapijtstoomreinigers hoeven geen arm en been te kosten. Dit is een geweldige betaalbare optie – en het zal uw tapijten vers en kiemvrij maken.

We houden hiervan omdat het een 10-in-1 reiniger is. Het is ontworpen om alle vloertypen schoon te maken! Dus nu zal elke hoek van uw huis sprankelend, hygiƫnisch en frisser zijn dan ooit.

Het wordt ook geleverd met een slang om te stomen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals muren, plafonds, voegmiddel en achter het toilet.

Gebruik het als een handheld kledingstomer, raam, spiegel, glasreiniger en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Biedt 99,99 procent ontsmetting

Je hebt geen bleekmiddel of andere agressieve chemicaliƫn nodig om je huis grondig te ontsmetten. Een stoomreiniger kan 99,99 procent ontsmetting bieden met alleen de kracht van water. Dus nu zal uw huis fris en kiemvrij zijn!

Lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken

In vergelijking met sommige andere tapijtreinigers is dit een superlicht en gemakkelijk product om door het huis te sturen. Het weegt slechts 2,2 pond, dus het is geweldig voor de meeste mensen in het gezin om te gebruiken.

30 seconden opwarmtijd

Wilt u dit snel gebruiken voordat gasten komen? Het warmt op in 30 seconden. Zo snel! U kunt dus meteen aan de slag met schoonmaken nadat u het hebt aangesloten.

Wat we niet leuk vinden

Maximale reinigingstijd van 25 minuten

Op Ć©Ć©n watertank krijg je 25 minuten schoonmaaktijd. We vinden dit best verbazingwekkend, maar als je het hele huis grondig schoonmaakt, moet je misschien een paar uitstapjes naar de gootsteen maken om de tank bij te vullen.

Het is te kort

Als een lang persoon vecht ik dit probleem voortdurend met stofzuigers en steamers. En dit product is niet anders. Het is vrij kort voor lange mensen, wat irritant kan zijn. Het snoer is ook kort, dus je moet het loskoppelen wanneer je naar een nieuwe kamer gaat en vervolgens wachten tot het weer opwarmt.

Productspecificaties

Type Droge dampreiniger
Capaciteit 11,5 gram
Multifunctioneel? Ja
Bijzonderheden 10 verschillende toepassingen, waaronder handheld kledingstomer
Accessoires Raamwisser, recht mondstuk, nylon borstels, gebogen mondstuk

7. Wagner 915e Spuittechniek

Beste tapijtstoomreiniger met meerdere verdiepingen

Productafbeelding van de Wagner Spraytech 0282014 915e On-Demand Steam Cleaner & Wallpaper Removal, Multipurpose Power Steamer, 18 Attachments Included (Sommige stukken inbegrepen in het opbergvak)

Prijs controleren

Dit is een uitstekende keuze als u verschillende soorten vloeren in uw hele huis heeft. Bovendien is het vrij van chemicaliƫn, dus het zal geen hout of laminaat ontsieren en werkt net zo goed op tapijten en tegels.

Door tot 212 graden Fahrenheit te verwarmen, maakt het vuil, vlekken, vet en vuil los op al uw oppervlakken.

Het wordt geleverd met een 18-delige accessoirekit voor veelzijdigheid in uw huis. Twee verlengstokjes, een microvezel handdoek, een schuine adapter, een rechte adapter, een jet nozzle, en een dweil pad zijn inbegrepen. Je krijgt ook een maatbeker, trechter, reinigingsborstels, een wisser, motorkap en microvezel reinigingspad.

Wat we leuk vinden

Het is veelzijdig voor alle vloertypen

U kunt deze machine op alle soorten vloeren gebruiken. Deze stoomreiniger komt van pas in grotere huizen waar niet alle vloeren zijn voorzien van vloerbedekking. Het laat geen chemisch residu achter en verfrist tapijten en bekleding.

Doodt bijna 100 procent van de ziektekiemen

De stoom van deze machine is heet genoeg om bijna 100 procent van alle ziektekiemen te doden, waaronder E. coli en salmonella. Het is dus een fantastische keuze als u uw huis wilt ontsmetten zonder gebruik te maken van chemische extractors.

Het is compact en gemakkelijk op te bergen

Dit is een kleine en relatief lichte reiniger die niet te veel ruimte in beslag neemt in uw huis. U kunt het opslaan als een standaard stofzuiger – er zijn geen speciale voorzieningen nodig.

Wat we niet leuk vinden

Beter voor spotreiniging

Klanten merken op dat hoewel deze machine wonderen doet op vloeren, deze misschien te klein is om grote tapijten diep te reinigen. Het is echter zeer efficiƫnt bij het reinigen van vlekken, dus gebruikers raden aan het te gebruiken om vuil in plaats daarvan te verwijderen.

Mogelijke oververhitting

Deze reiniger wordt erg heet. Ten eerste, wees voorzichtig bij het hanteren ervan, omdat er een verhoogd risico is op accidentele brandwonden. Ten tweede zeggen sommige klanten dat het snel oververhit raakt, dus zorg ervoor dat je het niet overdrijft om de motor te behouden.

Productspecificaties

Type Droge damp
Capaciteit 0.31 gallons
Multifunctioneel? Alle oppervlakken
Bijzonderheden Stoom onder druk, maximaal 212 graden Fahrenheit
Accessoires Accessoirekit uit 18 delen

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Capaciteit Multifunctioneel?
Bissell Grote Groene Machine Commerciƫle kwaliteit Extractor 1.75 gal. Nee
Bissell BG10 Krachtig & veelzijdig Extractor 1.75 gal. Nee
Dupray Neat Steam Multi-Purpose Droge stoom Droge damp 0.4 gal. Alle oppervlakken
Pure Verrijking Pure Clean Betaalbaar Droge damp 0.3 gal. Alle oppervlakken, binnen en buiten gebruik
McCulloch Heavy Duty Voor spotreiniging Droge damp 0.3 gal. Alle oppervlakken
Pursteam Stoom mop Cleaner Begroting Droge dampreiniger 11,5 gram Ja
Wagner 915e Spuittechniek Meervloerreiniger Droge damp 0.31 gal. Ja

Waarom u een tapijtstoomreiniger nodig hebt

Stoomreiniging is nog niet erg populair. Mensen hebben een paar veel voorkomende misvattingen over deze methode. Ten eerste gaan mensen ervan uit dat het ingewikkeld is. Ten tweede denken sommige mensen dat het te duur zal zijn.

We zijn hier om u te vertellen dat het gemakkelijk te doen is en veel goedkoper is dan het inhuren van een professionele tapijtreiniger. Hier zijn nog een paar redenen waarom u een tapijtstoomreiniger voor uw huis zou kunnen kiezen.

Doodt meer ziektekiemen

Stoomreinigers zijn een rage vanwege hun beroemde antibacteriƫle en dieptereinigende functionaliteit. Maar is hier enig gewicht aan, of zijn ze overhyped?

De wetenschap zegt dat ze werken. Een studie naar het effect van stoom op hooi concludeerde dat stoom bijna alle bacteriƫn en schimmels doodde. (1). Er zijn ook aanwijzingen dat water om ziektekiemen effectief te doden, minstens 149 graden Fahrenheit moet zijn (2).

Op basis hiervan verwijderen stoomreinigers meer ziektekiemen dan standaard stofzuigers. De hitte die ze produceren, vernietigt bijna 100 procent van de bacteriƫn en andere ziekteverwekkers die zich diep in uw tapijten nestelen. Het resultaat is een gezonder huis.

Betere vlekverwijdering

Koud water is beter voor vlekken op basis van eiwitten, maar je moet warm water niet negeren.

Warm water heeft meer energie dan koud water. Dit genereert voldoende kracht om de bindingen tussen moleculen in vlekken te verbreken. Van olie tot verf tot koffie morsen, warm water is beter op de meeste stoffen dan koud water.

Omdat stoom een bijproduct is van deze warmteontwikkeling, zijn stoomreinigers een effectieve oplossing voor het reinigen van de meeste tapijtvlekken.

Beter voor het milieu

Kunt u geloven dat stoomreiniging minder water verbruikt dan de meeste andere reinigingsmethoden (3)? Het energieverbruik is natuurlijk afhankelijk van het product. Maar over het algemeen is stoomreiniging een milieuvriendelijke reinigingsmethode.

Een ander punt voor stoomreinigers is dat de meesten geen chemicaliƫn gebruiken. U hoeft dus geen geld uit te geven aan chemische oplossingen en de lucht zal minder giftig zijn.

Als u zich bewust bent van het milieu, is stoomreiniging het beste groene alternatief voor andere gereedschappen en producten die grondstoffen afvoeren.

Ze zijn betaalbaar

Stoomreinigers verschillen niet zo veel van traditionele stofzuigers. Afhankelijk van het merk, het type en de specificaties, kunnen sommige zelfs goedkoper zijn.

Omdat ze misschien zelfs minder energie verbruiken, kunnen ze u meer geld besparen dan standaard stofzuigers.

Een aanzienlijk voordeel van stoomreinigers is dat ze ook veelzijdig zijn. Dus als u een model met de juiste bijlagen kiest, kunt u uw hele huis ermee schoonmaken. Van je bank tot je matras tot je tegels – stoomreinigers doen het allemaal.

Een must have voor mensen met een allergie

Als u worstelt met allergieƫn, ongeacht hoe vaak u schoonmaakt, kan uw tapijt het probleem zijn. Allergenen zoals stof, pollen en huidschilfers van huisdieren klampen zich vast aan tapijtvezels.

Helaas is traditioneel stofzuigen niet altijd voldoende. Tenzij u speciale filters hebt, kunnen stofzuigers allergenen in de lucht duwen in plaats van ze te vangen.

Stoomreinigers doden echter niet alleen ziekteverwekkers; ze pakken ook allergenen aan. Ze zijn effectief in het doden van huisstofmijt zonder gespecialiseerde apparatuur te installeren (4). Er is ook goed nieuws voor eigenaren van gezelschapsdieren. Stoomreinigers kunnen ook vlooien en bedwantsen doden (5).

Verhoog uw reinigingskracht

Voor meer reinigingskracht, overweeg een tapijtstoomreiniger die reinigingsmiddelen gebruikt. Veel modellen laten tapijtshampoos toe in hun tanks. Dit geeft uw huis een meer verfrissende en gereinigde diepe reiniging. Pas echter op voor de extra kosten.

Soorten tapijtstoomreinigers

In tegenstelling tot traditioneel stofzuigen, is er niet al te veel variatie in stoomreiniging. Toch heb je de keuze tussen twee soorten tapijtstoomreinigers, en degene die je kiest, kan de manier waarop je schoonmaakt veranderen.

Stoomafzuigers

Dit zijn de traditionele stoomreinigers. Ze verwarmen water en wasmiddel of shampoo voordat ze beide op uw tapijt aanbrengen. Net als een vacuĆ¼m maakt een zuigmechanisme los en verzamelt het ingebed vuil.

Veel mensen geven de voorkeur aan extractors omdat ze zo effectief zijn in diepe reiniging. Ze zijn echter meestal alleen bedoeld voor tapijten. Het kan dus zeldzaam zijn om er een te vinden met veelzijdige hulpstukken.

Als u ooit een professioneel tapijtreinigingsteam inhuurt, is de kans groot dat ze een van deze zullen gebruiken.

Pros

 • Uitstekende dieptereinigingscapaciteit; ze kunnen hardnekkige opbouw verwijderen.
 • Het gebruik van wasmiddel ontsmet vloeren.
 • Effectieve heavy-duty vlekverwijdering.
 • Ze gaan jaren mee zolang je onderhoud bijhoudt.
 • Ze hebben grote watertanks, dus je hoeft ze niet zo vaak bij te vullen.

Tegens

 • Tapijten doen er langer over om te drogen.
 • Deze zijn duurder dan andere opties, vaak rond de $300.

Droge dampreinigers

Het tweede type stoomreiniger is een droge dampmachine, bij sommigen eenvoudigweg bekend als een ‘stoomreiniger’. Hoewel het mechanisme hetzelfde is – water wordt verwarmd, verdampt en op uw vloer aangebracht – worden er geen reinigingsmiddelen gebruikt.

De hitte van de stoom is wat vuil, ziektekiemen en vlekken verwijdert. Je kunt ze gebruiken op bijna alle soorten vloeren, stoffen, bekleding en glas.

Ze nemen minder opslagruimte in beslag dan tapijtafzuigers, omdat ze over het algemeen lichter en kleiner zijn.

Pros

 • Extreem veelzijdig ā€“ je kunt ze op bijna alle ondergronden gebruiken.
 • Er zijn geen chemicaliĆ«n nodig; water doet het werk.
 • Beter gebruiksgemak omdat ze licht, compact en gemakkelijk te manoeuvreren zijn.
 • Betaalbaarder met veel geweldige opties onder de $ 100.
 • Milieuvriendelijk omdat er slechts een beetje water nodig is per reiniging.

Tegens

 • Niet zo effectief bij het verwijderen van vlekken.
 • Mis de ontsmettingskracht van extractors.
 • De watertanks zijn kleiner, dus je moet ze vaker bijvullen.

Snelle tip

Als u kiest voor een droge damp stoomreinigingeh, controleer de specificaties. In theorie zijn ze goed voor alle oppervlakken, maar overweeg wat de fabrikanten te zeggen hebben. Volg altijd de instructies voor het reinigen van verschillende oppervlakken om schade te voorkomen.

Welke is geschikt voor u?

Hoewel er slechts twee varianten zijn, kan uw aankoopbeslissing nog steeds lastig zijn. Overweeg het volgende om ervoor te zorgen dat u er een kiest die voor u werkt.

1. Waar heb je het voor nodig?

Kies niet voor een dampstoomreiniger alleen omdat het handig is. Omgekeerd, ga niet voor een extractor alleen omdat deze sterker is. Uw stoomreiniger zal een investering zijn en we zouden het vreselijk vinden als u er een koopt die niet aan uw behoeften voldoet.

Als u veel bekleding of meubels met stoom moet reinigen, kies dan een dampstoomreiniger. Dit geldt ook als u meerdere vloertypen in uw huis heeft en geen agressieve reinigingsmiddelen wilt gebruiken.

Aan de andere kant is een extractor beter als je tapijten zwaar vervuild zijn. U hebt waarschijnlijk geen droge dampmachine nodig als u tapijten diep moet reinigen of ontsmetten – en alleen tapijten.

Waarschuwing

Extractors weken uw vloeren en kunnen een dag of twee nodig hebben om grondig te drogen. Denk na over de logistiek van het gebruik ervan. Over het algemeen zijn deze beter voor commercieel gebruik dan voor huishoudelijk gebruik.

2. Welke chemicaliƫn zal het gebruiken?

Als u een extractor kiest, onthoud dan dat dit extra kosten en inspanningen met zich meebrengt bij het verkrijgen van de juiste reinigingsmiddelen. Sommige stoomreinigers kunnen alleen merk- of gespecialiseerde shampoos nemen. Anderen kunnen chemicaliƫn gebruiken die u niet comfortabel vindt om in te ademen of waaraan u wordt blootgesteld.

Volg de regels

Als uw reiniger een specifieke oplossing nodig heeft, kunt u zich het beste houden aan de instructies van de fabrikant. Hoewel een andere chemische stof uw machine mogelijk niet beschadigt, kan het gebruik van producten buiten wat wordt aanbevolen uw garantie ongeldig maken.

3. Wordt het geleverd met accessoires?

Let bij het kiezen van een droge stoomreiniger op de hulpstukken. Hoe meer je krijgt, hoe hoger de prijs-kwaliteitverhouding. Als u de voorkeur geeft aan een veelzijdige machine, neem dan de tijd om erachter te komen wat u precies nodig hebt.

De mogelijke hulpstukken voor tapijtreinigers zijn vergelijkbaar met die voor een standaard stofzuiger. U moet op zoek gaan naar verlengstaven en verschillende borstels of pads voor harde vloeren, ramen en bekleding.

Accessoires zijn niet gegarandeerd, maar nu weet je dat je ernaar moet zoeken. U bespaart geld en reinigingstijd als uw machine alles heeft wat u nodig hebt.

Misschien vind je dit ook interessant
Man cleaning tapijt met een de beste draagbare tapijtreiniger5 Beste beoordelingen over Draagbare Tapijtreiniger (2023 Gids)

4. Waar woon je??

Dit is een belangrijke overweging bij stoomreiniging. Het klimaat waar je woont kan van invloed zijn op hoe je stoomreiniger werkt.

Beide soorten stoomreinigers zullen uw vloeren nat maken, maar extractors zullen dit in hogere mate doen. Uw tapijten moeten aan de lucht drogen en vochtigheid kan dit verlengen. Vochtige lucht houdt je tapijten langer vochtig, wat een belemmering kan zijn.

Ter vergelijking: hoe droger de lucht om je heen is, hoe beter een extractor zal werken. Dit wil niet zeggen dat je er geen moet krijgen als je in een meer tropisch klimaat woont. Maar je hebt geduld nodig, dus een droge dampreiniger zal waarschijnlijk beter bij je passen.

Vloerdroogpunt

Uw tapijten drogen sneller als u ventilatoren of airconditioners gebruikt om ze verder te helpen. Regelmatig schoonmaken kan hier ook bij helpen. Hoe schoner je tapijten zijn, hoe minder water je gebruikt om ze schoon te maken.

Nadelen van tapijtstoomreinigers

Tapijtstoomreinigers zijn een van de meest effectieve manieren om uw zachte vloeren te beheren. Ze zijn uitstekend in het doden van ziektekiemen en het herstellen van de conditie van uw tapijten en tapijten.

Maar ze zijn niet voor iedereen. Houd deze punten in gedachten voordat u zich aan een specifieke machine verbindt:

 • Natte vloeren: Stoomreiniging duurt een tijdje om te bezinken, dus je zult je vloeren moeten vermijden als je klaar bent.
 • Nieuwe vlekken: In sommige gevallen reinigen stoomreinigers slechts oppervlakkig. De warmte drijft ingebed vuil naar het oppervlak, maar u merkt het misschien niet voordat het droogt. Dit wekt de indruk dat er nieuwe vlekken zijn ontstaan en leidt tot frequentere reiniging.
 • Lastig: Vanwege hun aard zijn stoomreinigers niet zo licht van gewicht. Ze zijn geweldig, maar bereiden het gebied voor op mobiliteitsdoeleinden.
 • Risico op letsel: Je gaat werken met broeiend water, en als je dat onverantwoord doet, kun je jezelf pijn doen. Wees dus voorzichtig bij het gebruik van een stoomreiniger!

Schone BackwaRd

Wanneer u een stoomreiniger gebruikt, werk dan achteruit, zodat u niet over uw natte vloeren hoeft te lopen. Je kunt ook van plan zijn om schoon te maken op een moment dat je weet dat je het huis zult verlaten. Als je in een warm klimaat woont, probeer dan ’s nachts schoon te maken.
Vergelijkbare artikelen
Stoomreiniger verwijdert vuil van tapijtHoe stoom schoon tapijt (ultieme gids)

Hoe vaak moet een tapijt met stoom worden gereinigd?

U moet uw tapijten elke 12 tot 18 maanden met stoom reinigen, hoewel dit afhankelijk is van het vuil op uw vloer. De frequentie verandert ook afhankelijk van of je huisdieren of kinderen hebt.

Is er een vacuĆ¼m dat ook stoom reinigt tapijten?

Er is een vacuĆ¼m dat ook capets met stoom reinigt. De Bissell Crosswave wet/dry stofzuiger kan worden gebruikt in de natte of droge modus en is geschikt voor alle soorten vloeren.

Waar gaat het vuil naartoe als je stoomschoon maakt?

Het vuil gaat nergens heen als je stoomschoon bent, tenzij je een stofzuiger gebruikt zoals deze Bissell Crosswave die tegelijkertijd stoomt en zuigt. Met een stoomreiniger valt het vuil weg van de vezels en zit het op de vloer totdat het wordt gestofzuigd.

Kun je azijn gebruiken om tapijten te stomen?

U kunt azijn gebruiken om tapijten te stomen door het toe te voegen aan uw stoomreiniger waterreservoir. Witte azijn is het beste product omdat het uw tapijt desinfecteert, reinigt en niet bevlekt.

Hoe lang moet ik het tapijt laten drogen na stoomreiniging?

Hoe lang je je tapijt moet laten drogen na stoomreiniging is geen exacte wetenschap. Het hangt af van het niveau van het gebruikte water, de dikte van het tapijt en de hoeveelheid luchtstroom en natuurlijk licht.

De aanbevolen tijd is zes tot twaalf uur, maar u kunt dit proces versnellen met een Bissell ProHeat Revolution. Het laat je tapijten en vloerkleden drogen in slechts 30 minuten.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Dettolpharma Desinfectant - 500 ML - Antibacterieel