Beste tapijtvegers van 2023

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om uw tapijt snel schoon te krijgen? Tapijtvegers waren tientallen jaren geleden populair, lang voordat tapijtstofzuigers werden geperfectioneerd. Ze maken echter een comeback, en kunnen we gewoon zeggen hoe enthousiast we zijn?

Je bent misschien volledig teamstofzuiger, maar er is een reden waarom tapijtvegers in het verleden geliefd waren. Deze machines zijn lichter, gemakkelijker te manoeuvreren en werken goed bij het verwijderen van haar van huisdieren.

We hebben echte klantrecensies en populaire producten onderzocht en ons eigen inzicht toegepast om u de zeven beste tapijtvegers van het jaar te bieden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Fuller Brush 17042 Elektrostatisch tapijt en vloerveger met extra rubberen rotor - 9 'reinigingspad - lichtgewicht - ideaal voor kruimelige en natte rommel - werkt op tapijten en harde vloeroppervlakken - grijs
Beste natuurlijke borstelharen
Vollere borstel Elektrostatisch
 • Uitstekend geschikt voor kruimels
 • Extra roller voor natte rotzooi
 • Eenvoudig onderhoud
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Easy Sweep Compact Carpet &Floor Sweeper, 2484A, Teal
Het beste voor meerdere oppervlakken
Bissell Easy Sweep
 • Meerdere oppervlakken
 • Lichtgewicht onder de drie pond
 • Eenvoudige opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de Eyliden tapijtveger, miniformaat lichtgewicht handdruk tapijtvegers - geen geluid, niet-elektrisch - eenvoudig handmatig vegen, automatische compacte bezem alleen voor tapijtreiniging
Beste niet-elektrische
Eyliden Tapijtveger
 • 180 graden draaibaar
 • Milieuvriendelijk
 • Laag profiel reinigt onder meubels
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Sweep-Up draadloze veegmachine model 21012, blauw
Beste Roller Brush
Bissell Sweep-Up
 • Snel in gebruik
 • Zachte borstels nemen meer vuil op
 • Een jaar garantie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Karcher KB 5 Lightweight Multi-Surface Cordless Electric Floor Sweeper Broom - Ideaal voor bont, haar, vuil, & Puin - 8,25 'reinigingsbreedte, 30 minuten runtime
Eenvoudigste veegmachine schoon te maken
Karcher KB5 Draadloze Veegmachine
 • Werkt op alle verdiepingen
 • Reiniging van rand tot rand
 • Gemakkelijk te manoeuvreren
Prijs controleren
Productafbeelding van de EZ SPARES Stille tapijtveger, vloerveger met paardenhaar rollerborstel sterk, geschikt voor tapijtreinigingskracht, borstelveger, geweldig voor huis, kantoor, keuken, tapijt (blauw)
Beste platte vouw
EZ Spares Veegmachine
 • Natuurlijke borstelharen zijn zacht
 • Eenvoudig sturen
 • Rommelvrije container
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell City Sweep Manual Sweeper, Seattle Edition
Beste ontwerp
Bissell City Sweep
 • Uniek ontwerp
 • Low-profile reinigt onder meubels
 • Stille werking
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een tapijtveger?
 • Tips voor het vinden van de beste tapijtvegers
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn zeven van de meest populaire tapijtvegers.

1. Vollere borstel elektrostatische tapijtveger

Beste Veegmachine met natuurlijke borstelharen

Productafbeelding van de Fuller Brush 17042 Elektrostatisch tapijt en vloerveger met extra rubberen rotor - 9 'reinigingspad - lichtgewicht - ideaal voor kruimelige en natte rommel - werkt op tapijten en harde vloeroppervlakken - grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Fuller

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om de rotzooi van de dag op te pakken, is de Fuller Brush 17042 uitstekend. Het heeft een natuurlijke borstelrol in het midden en extra kleinere borstelharen in elke hoek.

Je krijgt ook een vinylrotor, die uitstekend is in het oppakken van meer substantiƫle stukken zoals kruimels. Je kunt beide rollers gemakkelijk schoonmaken en je krijgt zelfs een handig hulpmiddel om het haar uit de borstelharen te krijgen.

De kop van de veegmachine is een ideale maat voor kleine ruimtes. Het kan gemakkelijk zijn weg vinden rond en onder meubels.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor kruimels

Gezinnen met jonge kinderen kennen de worsteling van kruimels die zich na elke maaltijd verspreiden. De natuurlijke borstelharen pikken snel stukjes op terwijl je het tapijt veegt. En omdat de borstelharen zacht zijn, kunt u de veegmachine ook op harde vloeren gebruiken zonder te krabben.

Extra roller reinigt natte rommel

Nat morsen en rotzooi zijn ook een deel van de dag van elke ouder. De meeste stofzuigers kunnen niets nats verwijderen, maar deze veegmachine wel. De vinylroller is uitstekend in het opruimen van gemorste melk, ontbijtgranen, water en andere vochtige rommel.

Dit kan de perfecte aanvulling zijn op een druk gezinshuis of zelfs een restaurant.

Eenvoudig onderhoud dankzij speciale kam

Lang haar kan snel verstrikt raken in de borstelharen, wat rommelig kan zijn om te verwijderen. Fuller Brush heeft de taak echter gemakkelijker gemaakt door een gespecialiseerde kam toe te voegen die het haar snel ontwarert.

Duurzaam metalen materiaal

De veegmachine is stevig en duurzaam. Het is gemaakt van massief metaal met een vierdelige toverstaf. Er is een zachte vinyl bumper rond de randen om uw meubels te beschermen tegen schade.

Wat we niet leuk vinden

Smalle veegkop

Het hoofd van de veegmachine is slechts negen centimeter breed, waardoor het reinigingspad vrij klein is. Een paar klanten vonden het niet voldoende.

Handvat moet worden aangedraaid

De vierdelige toverstaf heeft de neiging om na een paar keer gebruik los te raken. Dit was een punt dat verschillende klanten opmerkten en zeiden dat ze de toverstaf vrij vaak moesten aanspannen.

Productspecificaties

Gewicht 3,45 pond
Roller Type Natuurlijke borstelharen, vinylblad
Hoogte 46,5 inch
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant Fuller Borstel Bedrijf

2. Bissell Easy Sweep

Beste veegmachine met meerdere oppervlakken

Productafbeelding van de Bissell Easy Sweep Compact Carpet &Floor Sweeper, 2484A, Teal

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Zicht op Bissell

Het hebben van een slim hulpmiddel bij de hand om kleine rommel op te ruimen in plaats van het oude vacuĆ¼m eruit te slepen, kan tijd besparen. Deze veegmachine van Bissell is een favoriet bij veel huiseigenaren.

Het is lichtgewicht, compact en past in hoeken en onder meubels. Deze veegmachine werkt effectief, ongeacht het type vloer dat u in uw huis heeft.

Het kan volledig plat op de vloer liggen, waardoor het gemakkelijk op te bergen en schoon te maken is. Bovendien kunt u de borstelrol verwijderen wanneer u deze moet schoonmaken.

Wat we leuk vinden

Werkt op meerdere oppervlakken

Deze veegmachine glijdt moeiteloos over elk type vloer. Het verwijdert effectief kruimels, stof en vuil van harde vloeren en hoog (en laag) pool tapijten. De zachte borstelharen maken het ook veilig voor hardhouten vloeren.

Lichtgewicht (minder dan drie pond)

Dagelijks stofzuigen kan snel zijn tol eisen op iemands rug. Maar we vinden het geweldig dat deze veegmachine minder dan drie pond weegt, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen en schoon te maken is. Het kan plat op de vloer liggen, dus het is een fluitje van een cent om schoon te maken onder meubels.

Slank ontwerp zorgt voor eenvoudige opslag

Dankzij het slanke en compacte ontwerp kunt u de Bissell EasySweep eenvoudig in elke kast of kast opbergen. Je kunt het aan de muur hangen met behulp van het kleine gaatje bij het handvat of het tegen de muur plaatsen.

Eenvoudig om de container te legen

Wanneer de container vol raakt, kunt u deze snel over de vuilnisbak legen. Het beschikt over dubbele vuilbakken, die handig openen aan de onderkant van de veegmachine. Met deze functie hoeft u geen vuil aan te raken!

Wat we niet leuk vinden

Niet zo effectief met plat puin

Items zoals kleine stukjes papier of veren kunnen voor de EasySweep moeilijk te verwijderen zijn.

Het handvat komt gemakkelijk los

Verschillende klanten merkten op dat het handvat eraf knapte bij het heen en weer vegen. Sommigen repareerden het door de toverstaf te vervangen.

Productspecificaties

Gewicht 2,85 pond
Roller Type Borstelharen
Hoogte 42 inch
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant Bissell

3. Eyliden Handmatige Tapijtveger

Beste niet-elektrische veegmachine

Productafbeelding van de Eyliden tapijtveger, miniformaat lichtgewicht handdruk tapijtvegers - geen geluid, niet-elektrisch - eenvoudig handmatig vegen, automatische compacte bezem alleen voor tapijtreiniging

Prijs controleren

Deze veegmachine helpt u om de reiniging in een mum van tijd gedaan te krijgen, minus de elektriciteit en batterij. Dankzij de 180 graden draaibare draaibeweging kunt u snel door hoeken en meubels bewegen.

Het lage profiel maakt het een uitstekende pasvorm onder lage meubels – perfect voor het aanpakken van hardnekkige stofkonijnen. Voor extra vermogen is de Eyliden veegmachine uitgerust met roterende borstelrollen om uw tapijt te onderhouden en vuil in een mum van tijd op te vangen. De zachte roller glijdt soepel over laag tot medium pool tapijten.

Het is uitgerust met vier schuifwielen om een grondige stille reiniging langs de randen en plinten van uw huis te krijgen en het wordt geleverd met verschillende kleuropties.

Wat we leuk vinden

180 graden draaibare besturing

Verplaats je snel door bochten en meubels met behulp van de 180 graden draaibare besturing. Het is soepel als het draait en vereist minimale inspanning.

Milieuvriendelijk

Aanvankelijk kon ik niet geloven hoeveel reinigingskracht deze tapijtveger heeft, aangezien hij helemaal geen elektriciteit nodig heeft. Duw het handvat handmatig heen en weer en merk op hoe het gemakkelijk afval verzamelt, zoals notendoppen, haar van huisdieren en oud papier.

Laag profiel reinigt onder meubels

Het lage profiel stelt u in staat om de onderkant van meubels moeiteloos schoon te maken. Het ligt volledig plat op de vloer, waardoor het gemakkelijk is om vuil van elke plek te verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

Vereist frequente reiniging

Een paar klanten merkten op dat haar van huisdieren vaak in de borstelrollen klitten. Dit betekent frequente reiniging of de veegmachine zou niet zo efficiƫnt zijn.

Spot reiniging

In tegenstelling tot de elektrische tapijtvegers, kan deze kleine machine het beste worden gebruikt voor spotreiniging en kan deze niet omgaan met aanzienlijk enorme rommel. Bovendien is het niet geschikt voor langharige en hard getextureerde vloeren.

Productspecificaties

Gewicht 1,94 pond
Roller Type Borstelrol
Hoogte 39,4 inch
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant Eyliden

4. Bissell Sweep-Up

Beste Roller Brush Sweeper

Productafbeelding van de Bissell Sweep-Up draadloze veegmachine model 21012, blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Heb je iets nodig om snel rommel op te rapen? Bissell’s Sweep-Up is een model dat je moet overwegen. Het beschikt over zachte borstels die effectief stof, vuil en pluis oppikken.

Je kunt het overal in huis gebruiken vanwege de zachte borstelharen en het glijdt gemakkelijk over harde vloeren en tapijt.

Het compacte ontwerp past gemakkelijk onder meubels en opbergruimte. Bovendien is de veegmachine uitgerust met rubberen bumpers om uw meubels te beschermen.

Wat we leuk vinden

Het is snel te gebruiken

Omdat het geen installatie vereist, kunt u snel beginnen met het schoonmaken en klaar zijn. Het gaat soepel over van tapijt naar harde vloeren zonder te stoten. Dit zorgt voor een uitstekend resultaat, vooral op tapijten.

Zachte borstels nemen meer vuil op

De zachte borstels werken efficiƫnt als je de veegmachine heen en weer beweegt. Het pikt effectief alles op, van stof tot fijne pluisjes, wat voor sommige veegmachines een worsteling kan zijn.

Een jaar garantie

U kunt zich meer op uw gemak voelen bij het kopen van deze veegmachine, omdat een garantie van een jaar dit dekt. Als er iets kapot gaat of niet werkt zoals het zou moeten, ben je gedekt.

Compact ontwerp krijgt in krappe ruimtes

Het compacte ontwerp past gemakkelijk onder meubels. Het is ook een fluitje van een cent om op te slaan, omdat het slechts een kleine ruimte nodig heeft.

Wat we niet leuk vinden

Vereist frequente reiniging

Uw vloeren kunnen schoon blijven, maar de borstelrollen kunnen onderhoudsintensief zijn. Haar heeft de neiging om aan de rollen te kleven, wat de efficiƫntie van de veegmachine vermindert. Dit was een veel voorkomend probleem bij eigenaren van gezelschapsdieren.

Niet zo effectief op hardhouten vloeren

Klanten met hardhouten vloeren merkten op dat de veegmachine niet zo effectief puin oppikte. Er waren meerdere sweeps nodig om een goed resultaat te krijgen.

Productspecificaties

Gewicht 1,65 pond
Roller Type Rollerborstels
Hoogte 42 inch
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant Bissell

5. Karcher KB5 Draadloze Veegmachine

Eenvoudigste veegmachine schoon te maken

Productafbeelding van de Karcher KB 5 Lichtgewicht multi-surface draadloze elektrische vloerveger bezem - ideaal voor bont, haar, vuil, & puin - 8,25 'reinigingsbreedte, 30 minuten runtime

Bekijk op Amazon
Uitzicht op BedBath&Beyond

Het kan behoorlijk vies zijn om schoon te maken als je tapijtveger vol zit met vuil en puin. Maar de Karcher KB5 maakt het een eenvoudige klus. De puinbus is gemakkelijk toegankelijk. Trek het er gewoon uit en tip het vuil eruit. Je hoeft er nooit direct mee in contact te komen.

De brush roll, die tonnen vuil, puin en haar opneemt, is ook verwijderbaar. Dus als het tijd is om dat schoon te maken, verwijder het dan gewoon, reinig het haar en vervang het.

Wat we leuk vinden

Werkt op alle verdiepingen

Dit is een veelzijdig product om in elk huis te gebruiken, ongeacht uw vloertype. Het is ideaal voor tapijten, tapijten en alle soorten harde vloeren, inclusief hout en tegels. Ga naadloos over van uw gezellige tapijten naar uw betegelde badkamervloeren zonder instellingen te wijzigen.

Reiniging van rand tot rand

Pak elke kruimel, elk beetje vuil en elk haar op met reiniging van rand tot rand. De verstelbare veegrand maakt het super eenvoudig om elke centimeter van uw vloeren op te ruimen. U kunt dus hardnekkig vuil en puin oprapen langs de rand van muren, banken, stoelen en bedframes.

Gemakkelijk te manoeuvreren

Deze tapijtveger is lichtgewicht – slechts 2,6 pond – dus het is heel gemakkelijk te manoeuvreren. Maar dat is niet alles. Het kan helemaal naar beneden kantelen, zodat je het onder meubels kunt laten glijden om verborgen kruimels en vuil op te ruimen.

Het heeft draaibare besturing voor ultieme controle. Ten slotte is het klein en licht genoeg om trappen op en af te dragen en onderweg schoon te maken.

Wat we niet leuk vinden

Gebrek aan kracht

Deze tapijtveger vervangt uw stofzuiger niet. Het komt niet overeen met de zuigkracht en kracht van een gewone stofzuiger. Het is beter geschikt voor kleinere rommel in plaats van grotere. Hoewel het uitstekend is voor dagelijks vegen en schoonmaken, is het niet bedoeld om te worden gebruikt voor de wekelijkse vacuĆ¼mtaak.

Productspecificaties

Gewicht 2,6 pond
Roller Type Borstelroller
Hoogte 44 inch
Werkt op batterijen Ja
Fabrikant Karcher

6. EZ Spares Tapijtveger

Beste platte vouwveger

Productafbeelding van de EZ SPARES Stille tapijtveger, vloerveger met paardenhaar rollerborstel sterk, geschikt voor tapijtreinigingskracht, borstelveger, geweldig voor huis, kantoor, keuken, tapijt (blauw)

Prijs controleren

Deze veegmachine van EZ Spares is uitstekend geschikt voor een hele huisschoonmaak. Het beschikt over twee dungeborstelde rollen en een dikke rol in het midden om stof en puin effectief op te vangen. De natuurlijke borstelharen zijn zacht en zacht voor harde vloeren, maar ook effectief op tapijten en tapijten.

Schoonmaken onder banken en tafels is ook eenvoudig omdat de veegmachine plat op de grond kan liggen.

Omdat het plat vouwt, kunt u het in elke krappe ruimte opbergen. Het is ook gemakkelijk om de container te legen wanneer dat nodig is.

Wat we leuk vinden

Natuurlijke borstelharen zijn zacht op vloeren

De borstelharen van paardenhaar zijn zacht en zacht op elk hard oppervlak. Ze zullen ook niet zo snel slijten als plastic borstels.

Het vereist een paar vegen op tapijten, maar zal een schoon resultaat achterlaten.

Eenvoudig sturen

Het glijdt moeiteloos over elk oppervlak, zoals tapijt, tegels en hardhout.

De compacte vloerkop maakt het een gemakkelijke pasvorm tussen meubels en onder stoelen en tafels.

Mess-Free Container

Wanneer het tijd is om de container te legen, kunt u eenvoudig twee lipjes aan de onderkant terugtrekken om de inhoud vrij te maken.

Wat we niet leuk vinden

Korte handgreep is frustrerend voor lange mensen

De korte handgreep was een probleem voor verschillende klanten. Ze merkten dat ze behoorlijk bogen tijdens het schoonmaken.

Meerdere sweeps vereisen

Om vuil effectief te verwijderen, heeft de veegmachine meerdere vegen in het gebied nodig. Dit kan voor sommigen onhandig zijn. Het is echter nog steeds gemakkelijker dan het gebruik van een bezem en een stoffer.

Productspecificaties

Gewicht 3,2 pond
Roller Type Rollerborstels
Hoogte Niet gespecificeerd
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant EZ Onderdelen

7. Bissell City Sweep

Beste design tapijtveger

Productafbeelding van de Bissell City Sweep Manual Sweeper, Seattle Edition

Prijs controleren

Wil je een leuk ontwerp om schoonmaken interessanter te maken? Waarom probeer je deze veegmachine van Bissell niet? Je kunt zelfs je favoriete stadsoverzicht kiezen – we kozen voor Seattle!

Het is niet alleen geweldig om naar te kijken, maar het is ook zeer effectief als het gaat om vegen. De rollen zullen het meeste vuil en puin oppikken terwijl je heen en weer veegt. Bovendien is het lichtgewicht en kan het plat liggen on de vloer zodat je gemakkelijk onder meubels kunt komen.

Een van de redenen waarom we dit model leuk vinden, is de veelzijdigheid. Je kunt het op meerdere oppervlakken gebruiken, zoals tapijten, kleine tapijten en harde vloeren.

Wat we leuk vinden

Uniek ontwerp maakt het leuker

De meeste tapijtvegers hebben de neiging om er gedateerd en, nou ja, flauw uit te zien. Maar Bissell heeft een kans gegrepen door een leuk ontwerp toe te voegen. U kunt kiezen tussen Londen, Chicago en Seattle.

Low-profile helpt bij het reinigen van onder meubels

Het onopvallende ontwerp maakt het gemakkelijk om onder bedden, tafels en banken te passen. Met een paar vegen zijn bijna alle stofkonijnen al lang verdwenen.

Eenvoudig te legen

Wanneer het tijd is om de container te legen, houdt u deze gewoon boven het afval en laat u de bak los. Alle inhoud schiet in de prullenbak en je hoeft niets aan te raken.

Stille bediening is geweldig voor late nachten

Als je een ouder bent, ken je de worsteling van het moeten schoonmaken aan het einde van de dag. Je wilt het vacuĆ¼m eruit halen, maar het kan de kinderen wakker maken.

Deze veegmachine kan uitstekend werk leveren, minus het geluid. Het beschikt niet over een motor of borstels op batterijen.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo effectief op harde vloeren

Enkele klanten merkten een paar problemen op bij het schoonmaken van tegels. Ze hadden het gevoel dat de rollen niet genoeg puin opraapten.

Heeft meerdere sweeps nodig

Sommige klanten merkten op dat deze veegmachine verschillende snelle vegen nodig heeft om puin effectief op te halen.

Productspecificaties

Gewicht 2,85 pond
Roller Type Niet gespecificeerd
Hoogte 42 inch
Werkt op batterijen Nee
Fabrikant Bissell

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Roller Type Hoogte Werkt op batterijen Fabrikant
Vollere borstel Elektrostatisch Natuurlijke borstelharen 3,45 pond Natuurlijke borstelharen, vinylblad 46.5ā€³ Nee Fuller Borstel Bedrijf
Bissell Easy Sweep Voor meerdere oppervlakken 2,85 pond Borstelharen 42ā€³ Nee Bissell
Eyliden Tapijtveger Niet-elektrisch 1,94 pond Borstelrol 39.4ā€³ Nee Eyliden
Bissell Sweep-Up Roller Borstel 1,65 pond Rollerborstels 42ā€³ Nee Bissell
Karcher KB5 Draadloze Veegmachine Eenvoudigste veegmachine schoon te maken 2,6 pond Borstelroller 44ā€³ Ja Karcher
EZ Spares Veegmachine Plat vouwen 3,2 pond Rollerborstels Niet gespecificeerd Nee EZ Onderdelen
Bissell City Sweep Ontwerpen 2,85 pond Niet gespecificeerd 42ā€³ Nee Bissell

Wat is een tapijtveger?

Een tapijtveger gebruikt draaiende borstels om kruimels, vuil en puin van tapijten op te rapen. Het moet niet worden verward met een vacuĆ¼m, dus verwacht niet dezelfde resultaten.

Stofzuigers gebruiken krachtige zuigkracht om ingebed vuil en stof van hoogpolige tapijten te verwijderen. Tapijtvegers verwijderen echter alleen wat er op de bovenste laag van het tapijt zit.

Tapijtvegers bestaan voornamelijk uit een doos met tandwielen of riemen. Aan de onderkant van de doos bevinden zich rollen en borstels en een vuilcontainer. Wanneer u de veegmachine over een oppervlak duwt, draaien de borstels.

Terwijl de borstels en rollen draaien, nemen ze vuil en puin op en duwen het in de container. Een ander briljant ding over deze apparaten is dat ze statische elektriciteit creƫren, stof en haar aantrekken.

Er zijn twee soorten tapijtvegers beschikbaar: handmatig en op batterijen.

Toch creĆ«ert de batterij-aangedreven optie geen zuigkracht die vergelijkbaar is met een vacuĆ¼m. Het zorgt er alleen voor dat de borstels automatisch sneller draaien. Hierdoor ontstaat er meer kracht en kan het efficiĆ«nter werken dan de handveger.

Heb ik een tapijtveger nodig?

Ondanks het bezit van een goed werkende stofzuiger, kan een tapijtveger nog steeds van pas komen. Hier zijn een paar redenen om er een te kopen:

 • Klein appartement: Wonend in een kleine ruimte, kan een tapijtveger essentieel zijn. Het is snel uit te zwepen en niet zo luidruchtig als een vacuĆ¼m. Tapijtvegers zijn ook kleiner van ontwerp, waardoor ze gemakkelijker op te bergen zijn.
 • Eigenaren van gezelschapsdieren: Haar, verspreid voedsel, kattenbakvulling; het is alles een onderdeel van het zijn van een huisdierouder. Gelukkig hebben sommige tapijtvegers borstelharen, die uitstekend zijn in het aanpakken van deze problemen.
 • Kan geen zware voorwerpen tillen: De gemiddelde stofzuiger weegt meer dan 10 pond. Het is dus niet altijd de meest eenvoudige taak om een stofzuiger rond te slepen. Als u problemen heeft met uw rug of geen zware items kunt tillen, kan een tapijtveger de beste keuze zijn. Bovendien kun je het ook op harde vloeren gebruiken!
 • Heeft geen elektriciteit nodig: Of de jouwe nu handmatig of op batterijen werkt, het zal je elektriciteitsrekening niet veranderen.

Tips voor het vinden van de beste tapijtvegers

Als je de sfeer van de tapijtveger voelt, zijn hier een paar tips en overwegingen om het beste voor jou te vinden:

1. Macht

Bedenk eerst welk type veegmachine je wilt. Een handleiding kan prima werken als u een stil apparaat wilt om kleine rommel na het avondeten op te ruimen. Maar als je wat meer vermogen wilt, moet je gaan voor een model op batterijen.

Maar huisdierenfamilies zullen meer macht nodig hebben. Een tapijtveger op batterijen heeft sneller draaiende borstels die een grotere lading creƫren. En fijn haar van huisdieren kan de statische verleiding niet weerstaan!

2. Messen of Borstelharen?

Over het algemeen hebben tapijtvegers een of twee roterende rollen. Dit zijn rubber of borstelharen. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar het is essentieel om na te denken over de taak om de juiste voor u te kiezen.

Borstels zijn uitstekend in het oppikken van stof, vuil en haar. Sommige zullen echter sneller slijten dan andere.

Mind De Tangles

Borstelharen zijn berucht om klitten wanneer je haar veegt. Dit kan onhandig zijn omdat je daarna tijd moet besteden aan het verwijderen van het haar.

Sommige borstelrollers kunnen worden verwijderd en ontward. Maar als je langharige huisdieren hebt, moet dit iets zijn om naar te zoeken.

Messen zijn over het algemeen gemaakt van zacht rubber. Deze zijn net zo effectief als borstelharen en ze zullen niet in de knoop raken bij het vegen van haar.

3. Gewicht en grootte

De meeste tapijtvegers zijn lichtgewicht vanwege het ontbreken van een motor – ze zijn meestal minder dan vijf pond. De veeghandgreep is over het algemeen vrij slank en lijkt op een gewone bezemsteel. Sommige handgrepen hebben zelfs een zacht rubberen loopvlak om ze comfortabeler voor u te maken.

Je kunt ook modellen vinden met een telescopische toverstaf. Deze kunnen erg handig zijn als meerdere mensen in een huishouden de veegmachine gebruiken, omdat u de hoogte kunt aanpassen.

Houd ook rekening met de rolbreedte. Sommige kunnen zo klein zijn als zes inch, en anderen kunnen zo breed zijn als 13 inch. Maar laat je niet afschrikken door een grote doos; de rollen binnenin zouden veel kleiner kunnen zijn.

Een slank model met brede rollen is het beste als u een tapijtveger wilt die gemakkelijk door het huis te verplaatsen is.

De hoogte van het hoofd van de veegmachine is ook het overwegen waard. Als je onder banken of bedden wilt schoonmaken, heb je een klein hoofd nodig. Houd er echter rekening mee dat deze nog steeds brede rollen kunnen hebben.

4. Materiaal

Als we het over het materiaal hebben, bedoelen we in de eerste plaats de toverstok. Dit kan gemaakt zijn van kunststof of metaal. Gegalvaniseerd staal is een populair type vanwege de hoge duurzaamheid, hoewel het iets zwaarder kan zijn dan plastic (1).

Plastic daarentegen is licht van gewicht maar ook breekbaar. Het gaat misschien niet zo lang mee als een metalen toverstok.

5. Grootte van de container

De grootte van de stofcontainer bepaalt hoeveel je in Ć©Ć©n keer gedaan kunt krijgen. Een grote bak maakt de veegmachine echter ook omvangrijker en kan de plaatsen die u kunt vegen beperken. Sommige veegmachines hebben zelfs twee kleine containers.

Overweeg hoe gemakkelijk het is om het te legen – het uit elkaar halen voordat het wordt geleegd, kan moeilijk zijn. Een goede optie is een veegmachine met tabbladen of andere openingsmechanismen om de taak gemakkelijker te maken.

6. Opslag

Overweeg ten slotte hoe u de veegmachine zult opslaan. Door het slanke, lichtgewicht ontwerp zijn er veel opties voor opslag.

Sommige veegmachines kunnen uit elkaar worden gehaald om gemakkelijk in kleine ruimtes te passen. Dit kan echter onhandig zijn, omdat je het dan weer in elkaar moet zetten wanneer je het nodig hebt.

Doe-het-zelf huiseigenaren kunnen een draad rond het handvat toevoegen om de veegmachine aan de muur te hangen. Anderen kunnen volledig plat worden en onder een bank of bed worden opgeborgen.

Veelgestelde vragen

Hoe werken tapijtvegers?

Tapijtvegers werken door statische elektriciteit te creƫren die vuil, stof, haar en puin naar binnen trekt. De rollen scheppen het vuil vervolgens op en dwingen het in een container. Deze methode is oud, maar het is beproefd en daarom de go-naar weg voor velen.

Werken tapijtvegers op harde vloeren?

Alleen omdat het een tapijtveger wordt genoemd, betekent niet dat het niet werkt op kale vloeren. Veel modellen zijn ontworpen om soepel over te gaan van tapijt naar vloeren. Anderen hebben de mogelijkheid om de vloerkop te laten zakken of op te tillen om bij het oppervlak te passen.

Als u echter hardhouten vloeren heeft, moet u voorzichtig zijn. We raden u aan het uit te testen in een onopvallende ruimte om er zeker van te zijn dat het niet krast.

Is stofzuigen beter dan vegen?

Ja, stofzuigen is beter dan vegen in termen van reinigingskracht. U moet geen tapijtveger kopen die dezelfde resultaten verwacht als een stofzuiger.

Stofzuigers zijn gemaakt om vuil, stof en ander vuil op te zuigen. U kunt ook stofzuigers vinden die speciaal zijn gemaakt voor tapijten. Deze worden meestal geleverd met klopperstangen of rollen die in dikke tapijten graven om het ingebedde vuil los te maken.

Stofzuigers kunnen echter aanzienlijk zwaar en luidruchtig zijn, wat voor velen negatief kan zijn. Tapijtvegers daarentegen zijn licht en relatief ruisvrij. Natuurlijk zullen veegmachines op batterijen wat lawaai maken, maar het is niets in vergelijking met stofzuigers.

Hoe onderhoud je een tapijtveger?

De beste manier om een tapijtveger te onderhouden, is door hem ergens droog op te bergen, haren van de borstelrol te ontwarren en het filter regelmatig schoon te maken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Allesreiniger Citrus - 4L x6