Beste tapijtvlekkenverwijderaar van 2023

Het ontdekken van een vlek op je pluche tapijt kan een lichte paniek veroorzaken. Meer nog, als het een duur of felgekleurd tapijt is. Afhankelijk van de vlek kan het bijna onmogelijk zijn om te verwijderen.

We zijn er om u te helpen de taaiste vlekken te verwijderen. Vlekken kunnen variƫren van gemorste voedsel tot urinevlekken van huisdieren. Maar om vlekken te verwijderen, moet je erachter komen wat ze heeft veroorzaakt. De verwijderingsmethode zal sterk afhangen van de oorzaak van de vlek.

Met een van de beste tapijtvlekkenverwijderaars op de markt heb je een vechtkans tegen de vlek. Blijf lezen om onze zeven favoriete keuzes te ontmoeten.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Genesis 950 5 Gallon - Professionele sterkteconcentraat, huisdiergeurverwijderaar, vlekverwijderaar voor huisdieren, tapijtreiniger Shampoo, groene reiniger voor alle doeleinden, verwijder honden- en kattenurinegeuren van tapijt
Beste professionele kracht
Genesis 950 Concentraat
 • Veelzijdig gebruik in huis
 • Eenvoudig gebruik
 • Laag in VOC’s
Prijs controleren
Productafbeelding van de Zep Instant Carpet and Upholstery Spot Remover 19 ounce ZUSPOT19 (Case of 4) (Voorheen Instant Spot Remover)
Beste werktijd
Zep Instant Tapijt
 • Zeer efficiĆ«nt
 • Werkt op meerdere vlekken
 • Vereist geen schrobben
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shout Carpet Stain Remover And Odor Eliminator Spray | Verwijdert volledig taaie urinevlekken & voorkomt dat huisdier opmerkingen maakt | Veilig voor kinderen en huisdieren | Frisse geur, 32 Oz
Beste voor huisdierfamilies
Schreeuw Tapijt vlek remover
 • Verwijdert geur
 • Voorkomt restaining
 • Eenvoudig in gebruik
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rug Doctor Triple-Action Oxy Carpet Cleaner Deep Rein reinigt, ontgeurt en verfrist tapijt & bekleding, 96 oz., Daybreak Scent, Professional-Grade
Beste zuurstofreiniger
Tapijt Doctor Oxy Tapijtreiniger
 • Geliefd bij ouders
 • Eenvoudig in gebruik
 • Dek geur af
Prijs controleren
Productafbeelding van het verjongende tapijt &bekleding Spot Remover Stain Cleaner Bio-Enzymatic Professional Strength Urine Remover Dog Cat Stain en Pet Odor Eliminator Ready-to-Use
Het beste voor modder
Verjongen Bio-Enzymatisch
 • Snelwerkend op meerdere vlekken
 • Milieuvriendelijke formule
 • Geschikt voor bekleding
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Woolite INSTAclean Permanent Pet Stain Remover (2 stuks)
Beste permanente vlekverwijderaar
Bissell Woolite Formule
 • Ontmoedigt huisdieren om hun zaken te doen
 • Elimineert taaie vlekken
 • Laat een frisse geur achter
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Ken je vlek
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Hoe Restaining te repareren
 • Veelgestelde vragen
 • De realiteit van vlekkenverwijdering


Product beoordelingen

Laten we die vlekken aanpakken met een van deze zeven wonderen.

1. Genesis 950 Concentraat

Beste professionele kracht

Productafbeelding van de Genesis 950 5 Gallon - Professionele sterkteconcentraat, huisdiergeurverwijderaar, vlekverwijderaar voor huisdieren, tapijtreiniger Shampoo, groene reiniger voor alle doeleinden, verwijder honden- en kattenurinegeuren van tapijt

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je een sterke vlekkenverwijderaar nodig hebt, is dit het. Genesis 950 is hard tegen vlekken en geuren, maar veilig in huizen met kinderen en huisdieren.

Dit concentraat verwijdert vlekken rond het huis, waaronder tapijten en stoffering. De veelzijdige formule werkt ook voor het reinigen van ruimtes in uw auto. Dit is uitstekend geschikt voor gezinnen met huisdieren die vaak in de auto reizen.

Omdat het een concentraat is, moet je het verdunnen met water. Maar maak je geen zorgen, de fabrikant geeft volledige instructies over hoe je het kunt verdunnen om aan de taak te voldoen.

Wat we leuk vinden

Veelzijdige formule voor veel delen van het huis

Als u in een huis woont dat gevoelig is voor vlekken, kunt u merken dat u voor elke taak meerdere reinigingsmiddelen hebt. Je kunt deze vijf-gallon kruik van verwondering echter gebruiken rond de wiele huis.

Het is zeer effectief in het verwijderen van vlekken van tapijten en bekleding. Maar je kunt het ook gebruiken om vlekken in de badkamer en keuken te verwijderen. De formule zal snel schimmel en meeldauw doden en elimineren.

Gemakkelijk te verdunnen het product

Het maken van een kant-en-klare oplossing is vrij eenvoudig. Amerikal Products biedt gedetailleerde instructies voor de taak waarvoor u zich bevindt.

Het merk raadt aan om een deel van het concentraat te mengen met water in een spuitfles, wat het aanbrengen gemakkelijker maakt. Het hoeft ook niet lang te weken, maar je moet het afspoelen.

Laag in VOC’s

Ondanks dat het een concentraat is, is Genesis 950 laag in vluchtige organische stoffen (VOC’s). Deze zitten meestal in schoonmaakmiddelen, zijn verschrikkelijk voor het milieu en kunnen ook de lucht die je inademt vervuilen.

Genesis 950 bevat alleen gereguleerde toxines om te voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door staats- en federale voorschriften.

Uitstekend geschikt voor Pet Mess

Of je nu een nieuwe pup hebt die het tapijt gebruikt, of een kat die gek wordt in het nest, deze reiniger kan helpen.

Het reinigt effectief urine, uitwerpselen, braaksel en meer door de moleculen af te breken. Het concentraat elimineert ook elke onaangename geur veroorzaakt door een huisdier.

Wat we niet leuk vinden

Sterke restgeur

De geur is relatief sterk, waarover een paar klanten klaagden. Andere klanten ontdekten echter dat zodra de geur weg was, het een frisse geur in huis achterliet.

Productspecificaties

Hoeveelheid 5 liter
Soorten vlekken Huisdiervlekken, schimmel, meeldauw, dranken, voedingsmiddelen
Geur Niet gespecificeerd
Werktijd 30-60 seconden op tapijt
Fabrikant Amerikal Products Corp

2. Zep Instant Tapijt Spot Remover

Beste werktijd

Productafbeelding van de Zep Instant Carpet and Upholstery Spot Remover 19 ounce ZUSPOT19 (Case of 4) (Voorheen Instant Spot Remover)

Prijs controleren

Dit Zep-schuim doet het werk voor het onmiddellijk verwijderen van vlekken en vlekken. Het is een professionele formule in een blikje van 19 ounce.

Je kunt het gebruiken op tapijten, tapijten en andere zachte gebieden. Het werkt effectief bij het verwijderen van vet, vuil, olie, voedsel, drank en vlekken voor huisdieren. We vinden het leuk dat de formule snel schuimt terwijl deze wordt aangebracht, waardoor de noodzaak om te schrobben wordt beperkt.

Het is een krachtige formule, dus Zep adviseert u de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag altijd beschermende kleding zoals een bril, handschoenen en lange mouwen. Zorg ervoor dat de kamer ook goed geventileerd is.

Wat we leuk vinden

Zeer efficiƫnt en snel

Het hebben van een product dat snel werkt, betekent dat u de reiniging in een mum van tijd kunt uitvoeren. Deze formule graaft diep in het tapijt om vlekken effectief te verwijderen. Het is zelfs handig op oudere vlekken die meestal bijna onmogelijk te elimineren zijn.

Werkt aan meerdere vlekken

Omdat u de formule kunt gebruiken om meerdere soorten vlekken te verwijderen, kunt u deze overal in huis gebruiken. Het zal effectief die vettige voedselvlekken van het keukenkleed verwijderen. Bovendien kunt u afscheid nemen van het vuil en de olie op elk lounge- of gangtapijt.

Vereist geen schrobben

Het enige dat u met dit product hoeft te doen, is de vlek lokaliseren, het schuim aanbrengen en deppen totdat de vlek is verwijderd.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het opruimen van het gebied voor de dag. Verschillende klanten zeiden dat ze het product in een gebied met veel verkeer gebruikten en waren blij met hoe gemakkelijk het was om te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Sterke formule kan sommige klanten irriteren

U moet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van dit product. Zep raadt aan om beschermende kleding te gebruiken en het gebied goed geventileerd te houden totdat de plek droog is.

Productspecificaties

Hoeveelheid 19 gram
Soorten vlekken Huisdier vlekken, dranken, voedsel, vet, vuil, olie
Geur Niet gespecificeerd
Werktijd Oogwenk
Fabrikant Zep

3. Schreeuw Tapijt vlek remover

Beste voor huisdierfamilies

Productafbeelding van de Shout Carpet Stain Remover And Odor Eliminator Spray | Verwijdert volledig taaie urinevlekken & voorkomt dat huisdier opmerkingen maakt | Veilig voor kinderen en huisdieren | Frisse geur, 32 Oz

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Gezinnen met een nieuwe aanwinst zullen snel te weten komen dat puppy’s dol zijn op een zacht tapijt. Dit kan vaak de privĆ©troon worden voor een pup die nog niet getraind is. Gelukkig verzekeren schoonmakers zoals deze van Shout ons dat er geen vlekken permanent hoeven te zijn.

Het product gebruikt zuurstof om de vlekken aan te pakken en snel te verwijderen. Het reinigt diep in het tapijt, zodat u niet te maken krijgt met opnieuw schilderen.

Wat we leuk vinden

Verwijdert geur voorgoed

Urine is soms het meest uitdagende type vlek om mee om te gaan. Niet alleen zal het kleur en geur achterlaten, maar als het gebied wordt blootgesteld aan zonlicht, kan het verergeren.

Of het nu uw nieuwe pup of peuter was die een ongeluk heeft gehad, dit product zal helpen. Het verwijdert vlekken en ontgeurt.

Voorkomt Restaining

De formule werkt diep in de vezels van het tapijt of tapijt. Dit zal de vlek van binnenuit naar buiten brengen en elk spoor elimineren.

Eenvoudig en snel te gebruiken

Shout raadt aan om overtollig vocht uit de vlek te vegen. Verzadig vervolgens de plek met de formule en laat drie tot vijf minuten weken. Ze raden u aan om het op natuurlijke wijze te laten drogen en vervolgens het gebied te stofzuigen.

Wat we niet leuk vinden

Kan een tweede behandeling vereisen

Als de vlek of geur erg taai is, moet u de behandeling mogelijk herhalen totdat deze volledig verdwenen is.

Productspecificaties

Hoeveelheid 32 gram
Soorten vlekken Huisdiervlekken, urine
Geur Oxy vers
Werktijd 3-5 minuten
Fabrikant Schreeuwen

4. Tapijt Doctor Triple-Action Oxy Tapijtreiniger

Beste zuurstofreiniger

Productafbeelding van de Rug Doctor Triple-Action Oxy Carpet Cleaner Deep Rein reinigt, ontgeurt en verfrist tapijt & bekleding, 96 oz., Daybreak Scent, Professional-Grade

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Rugdoctor

Om taaie vlekken te verwijderen, heb je een taaie formule nodig. Dit product van Rug Doctor maakt gebruik van een unieke triple action formule om vlekken uit uw tapijten te schoppen. Je kunt het ook gebruiken op andere zachte oppervlakken zoals tapijten en bekleding.

U kunt uw oplossing verdunnen voor spotreiniging door de instructies te volgen. Of u kunt het product toevoegen aan diepopstaand tapijtreinigingsmachines zoals Hoover en Rug Doctor.

Wat we leuk vinden

Ouders zijn er dol op

Veel ouders hebben hun liefde voor dit product geuit. De meesten van hen vinden het gemakkelijk te gebruiken voor het snel schoonmaken van de vlekken. De drievoudige Oxi-aangedreven reinigingsbooster breekt de vlek snel op en verwijdert deze diep in het tapijt.

Eenvoudig te gebruiken voor spotreiniging of diepe behandeling

U kunt het gebruiken voor snelle spotreiniging of toevoegen aan uw favoriete dieptereinigingsmachine. Dit maakt het super eenvoudig om grotere gebieden in korte tijd schoon te maken. Je hoeft niet op je knieƫn te gaan om te scrubben. Bovendien zorgt de SpotBlok Technologie ervoor dat de vlek niet in het tapijt trekt.

Dek geur af

Vlekken kunnen snel een onaangename geur achterlaten die moeilijk te elimineren kan zijn. De zuurstofaangedreven formule werkt snel omdat het de nasleep van verschillende plekken bedekt en elimineert.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor dierenliefhebbers

Hoewel dit product veilig te gebruiken is rond huisdieren en kleintjes, maar het kan zeker geen taaie vlekken en geuren van huisdieren verdragen.

Productspecificaties

Hoeveelheid 96 gram
Soorten vlekken Ingebed vuil en vlekken zoals eten, drinken, make-up en modder
Geur Vers
Werktijd Niet gespecificeerd
Fabrikant Tapijt Dokter

5. Verjong Bio-Enzymatische tapijtvlekverwijderaar

Het beste voor modder

Productafbeelding van het verjongende tapijt &bekleding Spot Remover Stain Cleaner Bio-Enzymatic Professional Strength Urine Remover Dog Cat Stain en Pet Odor Eliminator Ready-to-Use

Prijs controleren

Als externe elementen op de een of andere manier altijd hun weg naar binnen vinden in uw huis, kan deze reiniger bij u passen. De niet-giftige formule zal snel vlekken zoals modder en gras van tapijten en bekleding breken.

Het is gemakkelijk te gebruiken, zoals al u moet doen is wijzen en spuiten. De pH-neutrale formule is zacht voor stoffen en is taai voor vlekken. Het is vrij van zuren en andere schadelijke chemicaliƫn.

Wat we leuk vinden

Snelwerkend op meerdere vlekken

Spuit en roer lichtjes met een spons of doek en de formule lost taaie vlekken snel op. Het werkt effectief bij het verwijderen van wijn, chocolade, modder, gras, vlekken van huisdieren en meer.

Als de vlek oud of extra taai is, raadt Rejuvenate u aan het product aan te brengen en het ’s nachts te bedekken met een vochtige doek.

Milieuvriendelijke formule

Het is moeilijk om effectieve milieuvriendelijke vlekverwijderaars te vinden. Deze formule heeft echter een neutrale pH-waarde en is vrij van fosfaten, oplosmiddelen en zuren. Het product is Green Guard-gecertificeerd, wat de lage chemische emissiestatus bewijst.

Geschikt voor bekleding

Kussens zijn vaak een uitdaging om schoon te maken en vlekken lijken altijd hun weg naar het oppervlak te vinden. Met deze spray kunt u een kleine hoeveelheid aanbrengen om olieachtige vlekken, eiwitten en zetmeel op te lossen.

Wat we niet leuk vinden

Kan verschillende behandelingen vereisen

Enkele klanten merkten op dat ze de behandeling een paar keer moesten herhalen voordat de vlek helemaal weg was.

Dit is geen enorm negatief en komt veel voor bij veel schoonmakers.

Productspecificaties

Hoeveelheid 32 gram
Soorten vlekken Huisdiervlekken, gras, modder, chocolade, wijn
Geur Niet gespecificeerd
Werktijd 15 minuten
Fabrikant Verjongen

6. Bissell Woolite Formule

Beste permanente vlekverwijderaar

Productafbeelding van de Bissell Woolite INSTAclean Permanent Pet Stain Remover (2 stuks)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Bissell

Deze oxy-gebaseerde reiniger is zeer effectief als u een nieuwe oplossing voor uw vlekproblemen nodig heeft. Het kan verschillende vlekken verwijderen die door huisdieren zijn achtergelaten en andere taaie vlekken zoals koffie, sojasaus, jus en motorolie verwijderen.

Het product is eenvoudig aan te brengen met behulp van de sproeier en het werkt onmiddellijk als het in contact komt met de vlek. Mensen bewonderen ook dat het veilig is om te gebruiken in gebieden waar kinderen en huisdieren vaak voorkomen. U kunt de spray gebruiken om vlekken van tapijten, banken, tapijten en bekleding te verwijderen.

Wat we leuk vinden

Ontmoedigt huisdieren

Verheugen! Bissell heeft een manier gevonden om honden en katten te ontmoedigen om op het tapijt te plassen.

Huisdieren markeren vaak hun territorium met behulp van urine. Dit kan lastig zijn, vooral op het tapijt in de woonkamer. De op oxy gebaseerde formule werkt echter efficiƫnt bij het verwijderen van alle geuren die uw huisdier achterlaat.

Elimineert taaie vlekken

De formule graaft diep in elk tapijt en tilt de vlekken op. Het werkt effectief op urine, uitwerpselen, bloed, thee en make-up. Veel klanten hielden van de snelwerkende formule en zeiden dat vlekken zoals koffie niet zo zorgwekkend waren.

Laat een frisse geur achter

Na het verwijderen van de vlekken zal het product het gebied weer fris laten ruiken. Dit kan cruciaal zijn voor huisdierfamilies die vaak merken dat hun huis naar hun dier ruikt.

Wat we niet leuk vinden

Taaie vlekken vereisen meer tijd

Bissell stelt dat het slechts 30 seconden nodig heeft om de meeste vlekken te verwijderen. Het merk zegt echter ook dat hardere of oudere vlekken Ć©Ć©n tot twee uur moeten weken.

Productspecificaties

Hoeveelheid 22 gram
Soorten vlekken Huisdiervlekken, vruchtensap, make-up, koffie, sojasaus, motorolie
Geur Frisse geur
Werktijd 30 seconden
Fabrikant Bissell

7. Black Diamond Metselwerk Tapijtreiniger

Beste voor oude en nieuwe vlekken

Productafbeelding van de Black Diamond Stoneworks Carpet &Upholstery Cleaner: deze snelwerkende deep cleaning spot &stain remover spray werkt ook geweldig op tapijten, banken en autostoelen. (1-Kwart)

Prijs controleren

Oude vlekken kunnen bijna onmogelijk te verwijderen zijn. Maar de formule die hier wordt gebruikt, is zowel snelwerkend als hard tegen vlekken. Het kan vlekken verwijderen die worden veroorzaakt door koffie, vet, vuil en huisdieren.

Vlekken gebeuren niet altijd op het tapijt – een gemorste beker kan op je bank en shirt spatten. Gelukkig is deze formule veilig voor gebruik op meerdere soorten stoffen zoals wol, katoen, microvezel en meer. Het is ook moeiteloos te gebruiken voor kleine en prominentere vlekken.

Wat we leuk vinden

Veelzijdige reiniger

Dit product is geschikt voor meerdere locaties in huis, niet alleen geweldig voor tapijten. Verwijder vlekken op de bekleding of zelfs je kleding.

Zeer effectief, zelfs op oude vlekken

De professionele sterkte van deze compacte sproeier doet wonderen op taaie, oude vlekken. Het graaft in het oppervlak en lost de vlek op met een uitstekende efficiƫntie.

Milieuvriendelijke formule

Het is biologisch afbreekbaar, fosfaatvrij en hypoallergeen. Daarom is het veilig om te gebruiken in gezinshuizen of zelfs als u huisdieren heeft.

Wat we niet leuk vinden

Cruciaal om aanwijzingen te volgen

Voordat u het aanbrengt, moet u dit product in een klein hoekje of verborgen plekje testen. Verschillende klanten zeiden dat het een blekend effect had dat de kleur stripte.

Je moet het product ook niet schrobben; lichtjes vlekken, in plaats daarvan.

Productspecificaties

Hoeveelheid 1 kwart
Soorten vlekken Huisdier vlekken, vuil, koffie, wijn, vet
Geur Niet gespecificeerd
Werktijd Niet gespecificeerd
Fabrikant Black Diamond Steenfabriek

Productvergelijkingstabel

Product Best Hoeveelheid Soorten vlekken Geur Werktijd Fabrikant
Genesis 950 Concentraat Professionele kracht 5 gal. Huisdiervlekken, schimmel, meeldauw, dranken Niet gespecificeerd 30-60 seconden op tapijt Amerikal Products Corp
Zep Instant Tapijt Werktijd 19 oz Huisdiervlekken, dranken, voedsel, vet, olie Niet gespecificeerd Oogwenk Zep
Schreeuw Tapijt vlek remover Voor huisdierfamilies 32 oz Huisdiervlekken, urine Oxy vers 3-5 minuten Schreeuwen
Rug DoctorRug Doctor Triple-Action Zuurstofreiniger 96 oz Eten, drinken, make-up, modder Vers Niet gespecificeerd Tapijt Dokter
Verjongen Bio-Enzymatisch Voor modder 32 oz Huisdiervlekken, gras, modder, choco, wijn Niet gespecificeerd 15 minuten Verjongen
Bissell Woolite Formule Permanente vlekkenverwijderaar 22 oz Huisdiervlekken, vruchtensap, make-up Frisse geur 30 seconden Bissell
Zwart Diamant Metselwerk Voor oude en nieuwe vlekken 1 kwart Huisdier vlekken, vuil, koffie, wijn, vet Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd Black Diamond Steenfabriek

Ken je vlek

Weten waar je mee te maken hebt is de eerste stap naar succesvolle vlekverwijdering.

Er zijn drie hoofdtypen vlekken, die bestaan uit verschillende chemische samenstellingen en in kleur kunnen variƫren.

1. Op waterbasis

Vlekken op waterbasis komen meestal voort uit dranken en voedsel. Dergelijke vlekken zijn niet de moeilijkste om van af te komen.

Verwijder deze vlekken met een oplossing op waterbasis. Als je iets krachtigers nodig hebt, zal een verkoolde of geoxideerde oplossing helpen om het gebied op te breken.

Verkoolde reinigingsmiddelen zijn het beste om vetvlekken van kookplaten en grills te verwijderen in plaats van vlekken van tapijten. Ze zijn echter nog steeds zeer effectief op tapijten.

2. Op oliebasis

Vlekken op oliebasis kunnen moeilijk te verwijderen zijn van tapijten; je moet ook voorzichtig zijn met hoe je ermee omgaat.

Om olievlekken te verwijderen, werkt een in water oplosbare reiniger het beste. Dit kunnen alkalische reinigers zijn. Zelfs zuiveringszout is effectief in het verwijderen van dit type vlek.

Voordat u echter een product aanbrengt, veegt u de vlek zoveel mogelijk uit, maar zonder de vlek in te wrijven.

3. Biologisch gebaseerd

Organische vlekken zijn dingen zoals braaksel, bloed en urine. Deze vlekken komen mogelijk vaker voor in huishoudens met huisdieren of gezinnen met jonge kinderen.

Om deze vlekken effectief te verwijderen, moet je een aantal goede bacteriƫn introduceren. Enzymgebaseerde of enzymatische reinigers zijn hier een goede optie (1).

Hoe te kiezen (koopgids)

EĆ©n reiniger is misschien de perfecte oplossing voor je buurman, maar het werkt misschien niet voor jou. Daar zijn veel redenen voor. Voorbeelden hiervan zijn tapijtweefsel, beitstype, de bron van de beits, de leeftijd van het tapijt en vele andere factoren.

Hier zijn een paar dingen die u moet begrijpen voordat u een tapijtvlekkenverwijderaar kiest.

Soorten vlekkenverwijderaars

Professionele schoonmakers

Sommige vlekverwijderaars hebben het label ‘professionele sterkte’. Deze zijn zeer krachtig en bevatten agressieve chemicaliĆ«n. Sommige vlekverwijderaars zijn echter alleen gereserveerd voor professioneel gebruik. Deze moeten met zorg worden behandeld en alleen worden gebruikt in geventileerde ruimtes.

Niets weerhoudt u ervan om een van deze te gebruiken, maar u moet weten hoe u ze moet gebruiken. Als u twijfelt, overweeg dan een van de andere onderstaande typen.

Op basis van zuurstof

Op zuurstof gebaseerde reinigingsmiddelen worden geactiveerd wanneer ze worden blootgesteld aan de vlek en zuurstof. Ze zijn uitstekend geschikt voor gekleurde vlekken.

De zuurstof creƫert een reactie die de kleurmoleculen afbreekt. Die reactie tussen de reiniger en de vlek zal doorgaan zolang er moleculen en zuurstof zijn.

Voorbeelden van vlekken die het meest geschikt zijn voor deze reiniger zijn rode wijn met kunstmatige kleur en braaksel van huisdieren (als het voedsel kleurstoffen bevatte).

Enzymreinigers

Enzymreinigers bestaan uit levende enzymen (bacteriƫn), die zich voeden met organisch materiaal dat in de vlek wordt aangetroffen. Dit kan elke organische vlek zijn, zoals we hierboven vermeldden.

De enzymen blijven zich voeden totdat de vlek weg is en zullen langzaam afsterven, omdat ze geen voedsel meer hebben.

Duidelijke aanwijzingen

Wanneer u te maken heeft met tapijtvlekken, moet u de aanwijzingen van het product volgen. Het gebruik van de verkeerde reiniger of het op de verkeerde manier doen, kan uw tapijt of tapijt verpesten.

Sommige vlekverwijderaars vereisen dat u van tevoren wat werk aan de vlek doet. Dit kan inhouden dat de vlek wordt uitgewist als deze nat is.

Na het werken aan de vlek, variƫren de aanwijzingen meestal tussen producten. Het merk kan u opdracht geven om de oplossing maximaal een uur te laten intrekken. Anderen moeten binnen een paar minuten worden verwijderd. Producten met een korte reactietijd zijn over het algemeen sterker. Als de chemicaliƫn te lang op het tapijt blijven liggen, veroorzaken ze schade.

Als u na uw eerste poging niet het gewenste resultaat bereikt, kunt u het nog een ronde geven, herhalend indien nodig en zoals bepaald door de aanwijzingen. Misschien vindt u er een die u onmiddellijk kunt herhalen, terwijl anderen uren of zelfs dagen tussen de behandelingen nodig hebben.

Houd er rekening mee dat producten die een langere reactietijd vereisen, mogelijk niet de beste zijn voor gezinnen met jonge kinderen. U moet het gebied uit de buurt houden om blootstelling te voorkomen – sterke geuren kunnen ook aanwezig zijn.

Hoe je de vlek bewerkt kan ook van product tot product verschillen. Sommigen zullen je instrueren om vanaf de randen van de smet te beginnen en je een weg naar binnen te werken. Anderen vereisen dat u de oplossing in de vlek roert.

Het is ook belangrijk om te kijken hoe je de reiniger kunt verwijderen als je klaar bent. Sommige moeten worden gespoeld, terwijl andere dat niet doen. U kunt oplossingen vinden die stofzuigen vereisen, hoewel dit niet zo vaak voorkomt.

Droogtijd

Geuren en chemische verdampingen worden meestal vernietigd tijdens de droogtijd. Dus de meeste labels zullen u waarschuwen om het gebied gedurende deze tijd vrij te houden.

We raden u ook aan om de locatie van het tapijt te overwegen voordat u een product kiest.

Als het in de woonkamer is waar veel activiteit is, is een langdroogproduct niet geschikt. Hier zou het het beste zijn om te gaan voor een product dat binnen enkele minuten kan worden aangebracht, behandeld en verwijderd.

U kunt het droogproces op verschillende manieren versnellen. Het gebruik van een luchtontvochtiger in de kamer helpt bijvoorbeeld om vocht tot een minimum te beperken. Het gebruik van een ventilator of airconditioning om een betere luchtcirculatie te geven, zal ook helpen.

Geuren en resten

Vlekverwijderaar Geuren

Geuren kunnen vaak vlekken volgen. Deze onaangename geuren hebben ook behandeling nodig.

Het is het beste om een product te kiezen dat de oorspronkelijke geur verwijdert in plaats van het alleen maar te maskeren. Sommige producten hebben ook hun eigen geur om een verfrissende geur achter te laten.

Zorg ervoor dat u de geur van het product lekker vindt voordat u het gebruikt! Je moet er ook rekening mee houden dat sommige geuren zijn gemaakt met synthetische chemicaliƫn, die kinderen, huisdieren en mensen met allergieƫn kunnen irriteren. Misschien wilt u er een kiezen met een lage geur of iets ongeparfumeerds.

Bestrijding van residuen

Het kan frustrerend zijn om de tijd en moeite te besteden om een vlek op uw tapijt te verwijderen om alleen maar residu te vinden. Sommige producten kunnen een kleverige film achterlaten die attracts vuil en stof, waardoor het tapijt er vies uitziet.

Anderen drogen plakkerig als ze niet worden gespoeld. Dit kan ervoor zorgen dat de draden van het tapijt aan elkaar plakken.

Zoals met elk product voor tapijt, doe een spottest ergens onopvallend. Controleer daarna op een residu.

Spot Test Tip

Als u een spottest uitvoert, zorg er dan voor dat u het gebied volledig laat drogen voordat u bepaalt of het product geschikt is.

Hoe Restaining te repareren

Een vlek lijkt vaak voor altijd verdwenen te zijn, om vervolgens weer te verschijnen wanneer het gebied droog is. Dit gebeurt meestal als de vlek helemaal door het tapijt en in de achterkant gaat.

Stofzuigen of activiteit in het gebied zal de vezels laten bewegen, waardoor de vlek geleidelijk stijgt. Helaas is het enige wat je hoeft te doen het gebied opnieuw behandelen.

Het betekent echter niet dat uw vlekkenverwijderaar onvoldoende is. Vaak, hoe dieper de vlek is, hoe meer oplossing nodig is. Controleer dus de instructies over de te gebruiken hoeveelheid; als er geen richtlijn is, gebruik dan zoveel mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat is de krachtigste tapijtvlekkenverwijderaar?

Naar onze mening is de krachtigste tapijtvlekkenverwijderaar de Genesis 950 Professional Strength Stain Remover. Het wordt geleverd in flessen van vijf gallon en is laag in VOC’s (vluchtige organische stoffen), wat beter is voor het milieu.

Welke vlekken kunnen niet van tapijt worden verwijderd?

De vlekken die niet van tapijt kunnen worden verwijderd, zijn rode wijn, bloed, inkt en gemorste koffie. Hoewel het afhangt van het niveau van vlekken, zijn deze morsen het moeilijkst te verwijderen zonder een spoor achter te laten.

Wat is de beste zelfgemaakte tapijtreinigingsoplossing?

De beste zelfgemaakte tapijtreinigingsoplossing is witte azijn en water. U kunt zuiveringszout toevoegen om de potentie van de formule te vergroten voor hardere vlekken.

Verwijdert stoomreiniging vlekken van tapijt?

Stoomreiniging is een van de beste manieren om vlekken van tapijten te verwijderen. Het is efficiƫnt, effectief en het beste van alles, gebruikt water in plaats van agressieve chemicaliƫn.

Kan ik Vanish Stain Remover op tapijt gebruiken?

U kunt Vanish Stain Remover op tapijt gebruiken. Kies voor Vanish Oxi Action Power Spray Carpet Cleaner voor het beste resultaat.

Verwijdert waterstofperoxide vlekken van tapijt?

U kunt waterstofperoxide gebruiken om vlekken van tapijt te verwijderen, op voorwaarde dat het wordt verdund tot de juiste consistentie. Het werkt echter beter op lichter gekleurde tapijten omdat waterstofperoxide werkt als bleekmiddel en de kleur kan uitwassen.


De realiteit van vlekkenverwijdering

Wanneer u een product koopt om de vlek van uw tapijt te verwijderen, wilt u natuurlijk dat het meteen werkt. Dit is echter niet altijd het geval. Hoe krachtig de formule ook is, het kan een tweede ronde vereisen als de vlek taai is.

Het is essentieel om dit in gedachten te houden: zelfs de beste tapijtvlekkenverwijderaar kan moeite hebben met bepaalde plekken. Een goed product zal echter snel en droog werken zonder een residu of chemische geur.

Daarom raden we deze zeven beste tapijtvlekkenverwijderaars aan. Hopelijk vind je er een die je vlekken oplost.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents