Beste ultrasone luchtbevochtigers van 2023

Als u veel tijd thuis doorbrengt, kunt u merken dat uw huid droog aanvoelt. De lucht in uw huis mist meestal vocht, daarom zal uw huid meer geneigd zijn om binnenshuis uit te drogen (1). Je kunt zelfs merken dat je ogen en neus ook geĆÆrriteerd raken.

Als dit het geval is, heeft u mogelijk een luchtbevochtiger nodig. In dit artikel zullen we het hebben over de vijf beste ultrasone luchtbevochtigers die momenteel beschikbaar zijn. Dus, zwaai vaarwel tegen een droge huid veroorzaakt door de lucht in je huis.

Om onze lijst af te sluiten, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies. We onderzochten het bevochtigingsvermogen, de capaciteit, het gebruikstype en de extra functies van elk product. We hebben vertrouwen in onze topkeuzes en hun kracht om uw huislucht te transformeren.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtbevochtigers voor slaapkamer grote kamer thuis, 6L warme en koele mist ultrasone luchtverdamper voor planten en het hele huis, ingebouwde vochtigheidssensor, etherische olieverspreider, fluisterstil, timer, wit
Beste algehele ultrasone luchtbevochtiger
Levoit LV600HH Hybride Ultrasoon
 • Hoge mistopbrengst
 • Warme en koele mistinstellingen
 • Lange looptijd
Prijs controleren
Productafbeelding van de topvulbevochtiger met etherische oliediffuser 4L voor thuis, baby, slaapkamer, grote kamerplanten, koele mist ultrasone stille luchtbevochtigers, automatische vochtigheidsregeling, nachtlampje (wit)
Beste kleine ultrasone luchtbevochtiger
Geniani Top Fill Koele Mist
 • Slimme modus
 • Eenvoudige toegangscontrole
 • Eenvoudig bijvullen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure Guardian H4750AR ultrasone koele mistbevochtiger, 120 uur looptijd, 2 gal. tankinhoud, 600 vierkante voet dekking, grote kamers, stil, filtervrij, behandelde tankweerstanden, essentiƫle olie tray
Beste grote ultrasone luchtbevochtiger
Pure Guardian H4750AR Koele Mist
 • Zilveren schone tank
 • Lange looptijd
 • Automatische uitschakeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de Winix ultrasone koele mistbevochtiger - Premium bevochtigingseenheid met fluisterstille werking, automatische uitschakeling en nachtlampjefunctie - gaat tot 30 uur mee
Beste budgetkeuze
Winix Koele Mist
 • Nachtlampje functie
 • Stille werking
 • 1 jaar garantie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure EnrichmentĀ® MistAireā„¢ Ultrasone Koele Mistbevochtiger - Stille luchtbevochtiger voor slaapkamer, kwekerij, kantoor, & Kamerplanten - Gaat tot 25 uur mee, 360 Ā° rotatie mondstuk, automatische uitschakeling, nachtlampje
Beste draagbare optie
Pure Verrijking MistAire
 • Fluisterstille technologie
 • Vijf jaar garantie
 • Optioneel nachtlampje
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Soorten luchtbevochtigers
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Wat maakt een ultrasone luchtbevochtiger anders?
 • Hoe lang gaan ultrasone luchtbevochtigers mee?
 • Veelgestelde vragen
 • Ga Ultrasoon


Product beoordelingen

U zult merken dat er veel ultrasone luchtbevochtigers online of in winkels zijn. Als u moeite heeft om uw zoekopdracht te verfijnen, hebben we vijf van de beste ultrasone luchtbevochtigers verzameld. We hebben deze uitgebreide lijst afgesloten op basis van deskundig advies en wat echte klanten te zeggen hadden.

Blijf lezen om luchtbevochtigers te ontmoeten die de lucht in uw huis kunnen transformeren dankzij hun fantastische output, kamerdekking en unieke functies.

1. Levoit LV600HH Hybride ultrasone luchtbevochtiger

Beste algehele ultrasone humdifier

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtbevochtigers voor slaapkamer grote kamer thuis, 6L warme en koele mist ultrasone luchtverdamper voor planten en het hele huis, ingebouwde vochtigheidssensor, etherische olieverspreider, fluisterstil, timer, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Levoit

Dit eerste item op onze lijst zou geschikt moeten zijn voor de meerderheid van de gebruikers. De Levoit LV600HH is een kiemvrije en fluisterstille ultrasone luchtbevochtiger die warme en koele mistinstellingen biedt.

Het mooie van deze luchtbevochtiger is het gemak. Het heeft een laag geluidsniveau, een timer om zichzelf uit te schakelen, afstandsbediening en een ingebouwde sensor om vochtigheidsniveaus te detecteren. Het voordeel van al deze functies is dat u er niet te veel tijd aan hoeft te besteden.

Degenen onder u met grotere huizen zullen dit model ook willen overwegen. Het kan meer dan 700 vierkante voet bedekken. Het ontwerp is strak en modern, wat moet passen bij het grootste deel van het decor.

Wat we leuk vinden

Hoge mistuitgang

Dit is een bijzonder aantrekkelijke optie als u op zoek bent naar een grotere spaas. Deze luchtbevochtiger biedt een mistoutput van 500 milliliter per uur, wat betekent dat het gemakkelijk 753 vierkante voet kan bedekken.

Warme en koele mistinstellingen

U wilt verschillende temperaturen van mist, afhankelijk van de tijd van het jaar. Deze instelling betekent dat je warme mist kunt krijgen in de winter en koude mist in de zomer. Het is veel gemakkelijker dan meer dan Ć©Ć©n luchtbevochtiger te moeten kopen.

50 uur gebruik

Een ander belangrijk voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een indrukwekkende 50 uur kan draaien op de lage miststand.

Snelle vochtigheidsresultaten

Deze superefficiƫnte luchtbevochtiger werkt vier keer sneller dan zijn concurrenten. In feite kan het de luchtvochtigheid in slechts 20 minuten met 10 procent verhogen, wat onmiddellijke verlichting biedt.

Minder dan 28 decibel

Wil je iets rustigs? Dan is dit een fantastische optie. Met minder dan 28 decibel is dit een van de stilste luchtbevochtigers die we hebben gevonden.

Om het in context te plaatsen, 28 decibel is stiller dan een fluistering – meer als bladeren die ritselen.

Wat we niet leuk vinden

Enkele meldingen van lekkage

Feedback van klanten suggereert dat deze luchtbevochtiger problemen kan hebben met lekkage. We willen wel benadrukken dat dit geen frequent probleem lijkt te zijn en mogelijk verband houdt met defecte eenheden. U moet contact opnemen met de fabrikant als het u overkomt.

Onhandig bodemvullingsontwerp

Wanneer je een bodemvullingsontwerp hebt, kan het erg frustrerend zijn, vooral als al het andere aan het apparaat zo goed is. Het bijvullen van deze bad boy is een beetje vervelend, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, heb je er hopelijk niet zoveel last van.

Hygrometer kan nauwkeuriger zijn

Een veel voorkomende klacht over luchtbevochtigers is hun ingebouwde humidistat. Deze kan je soms onnauwkeurige metingen geven. Dit kan ervoor zorgen dat u de machine voortijdig uitschakelt wanneer u denkt dat de luchtvochtigheid op 55 staat, maar het is misschien pas rond de 45.

Productspecificaties

Dimensies 11.3 x 7 x 10.5 inch
Capaciteit 7.1 L / 1.58 Gallon Capaciteit
Type navulling Bodem gevuld
Tijd gebruiken 50 uur op Low Mist Level
Aanvullend Etherische olie Diffuser

2. Geniani Top Fill Cool Mist Luchtbevochtiger

Beste kleine ultrasone luchtbevochtiger

Productafbeelding van de topvulbevochtiger met etherische oliediffuser 4L voor thuis, baby, slaapkamer, grote kamerplanten, koele mist ultrasone stille luchtbevochtigers, automatische vochtigheidsregeling, nachtlampje (wit)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Geweldige dingen kunnen in kleine verpakkingen komen: zeg hallo tegen de Geniani top-fill koele mistbevochtiger. Met een capaciteit van 4 liter die 220 vierkante voet beslaat, is het misschien niet de luchtbevochtiger voor een groot kantoor, maar het zal je niet teleurstellen.

Deze machine heeft een van de handigste vulopties die we hebben gezien. Het water wordt in de bovenkant gegoten in plaats van de onderkant en u hoeft de dop niet te verwijderen.

Een van de voordelen van deze luchtbevochtiger is dat het een slimme modus biedt met een intelligente sensor die de hydratatiesnelheid automatisch aanpast aan de omgeving.

Dit is de beste optie voor u als u een luchtbevochtiger wilt voor een kleine kamer of ruimte.

Wat we leuk vinden

Smart Mode Vochtigheidssensor

We kunnen echt niet overdrijven hoe cool deze slimme modus is. U hoeft niet op te letten hoe uw omgeving verandert, omdat de ingebouwde sensor het allemaal voor u doet. Het zet deze echt op een ander niveau.

Easy-Access Control-knop

Het hebben van een bedieningsknop is sowieso belangrijk, maar het is nog beter als je een knop hebt die je gemakkelijk kunt bereiken. Het staat helemaal aan de voorkant!

Eenvoudig om de tank bij te vullen

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste van de luchtbevochtigers om bij te vullen. Het duurt maar een paar minuten en je hoeft de dop niet eens te verwijderen. Giet het water gewoon recht in de bovenkant.

Goed uitziende machine

Als je een minimalist bent, zul je dol zijn op deze slanke machine. Het is een eenvoudige witte eenheid die er goed uitziet in elk huis of kantoor.

Optionele oliediffuser

Als je van etherische oliĆ«n houdt, kun je dit als diffuser gebruiken. Je voegt essentiĆ«le oliĆ«n toe aan een kleine lade en het zal ze verdelen terwijl het loopt. Dit is geweldig als je ’s nachts lavendel of pepermunt overdag graag verspreidt.

Wat we niet leuk vinden

Wit stof hoopt zich op

Wij have gezien enige feedback die suggereert dat deze luchtbevochtiger meer wit stof kan genereren dan andere opties.

Je hebt gedestilleerd water nodig

Dit voegt bedrijfskosten toe aan het gebruik van de machine, omdat u geen kraanwater kunt gebruiken. Dit leidt tot een opeenhoping van minerale afzettingen in de machine.

Schimmelproblemen ontstaan

Deze machine is vrij moeilijk uit te drogen. Wanneer je het diep reinigt, moet je het een tijdje laten staan om volledig te luchten. Anders worden schimmel en meeldauw snel een probleem.

Productspecificaties

Dimensies 9.06 x 6.69 x 12.2 Inch
Capaciteit 4 Liter
Type navulling Bovenste vulling
Tijd gebruiken 18 uur in de low-speed modus
Aanvullend Slimme vochtigheidsmodus en etherische olieverspreider

3. Pure Guardian H4750AR Koelnevel luchtbevochtiger

Beste grote ultrasone luchtbevochtiger

Productafbeelding van de Pure Guardian H4750AR ultrasone koele mistbevochtiger, 120 uur looptijd, 2 gal. tankinhoud, 600 vierkante voet dekking, grote kamers, stil, filtervrij, behandelde tankweerstanden, essentiƫle olie tray

Prijs controleren

De Pure Guardian H4750AR koelnevelbevochtiger is waarschijnlijk de beste van de grote opties. Het heeft een capaciteit van twee gallon en kan 600 vierkante voet bedekken.

Deze compacte luchtbevochtiger is stil, filtervrij en biedt een enorme looptijd van 120 uur. Het is niet zo handig als andere opties in termen van functionaliteit. Het heeft echter alles wat je nodig hebt zonder veel extra geld te betalen.

Het kan ook zowel koele als warme mist genereren, wat altijd een bonus is in een luchtbevochtiger.

Wat we leuk vinden

Zilveren Schone Tank

Luchtbevochtigertanks worden heel gemakkelijk vies en je wilt niet dat er vervelende smurrie in de jouwe ontstaat. Dit model helpt het probleem aan te pakken door zilver schone bescherming te bieden, wat de opbouw van meeldauw helpt voorkomen.

Lang continu gebruik

Dit model heeft een indrukwekkende looptijd van 120 uur. Dit is te danken aan de extravagante 2-gallon tank. Dat is een geweldige functie als u niet constant uw machine wilt controleren.

Automatische uitschakeling beschermt de tank

Automatische uitschakeling betekent dat uw luchtbevochtiger alleen werkt totdat uw tank leeg is, waarna deze zichzelf uitschakelt. Dit in tegenstelling tot ingeschakeld blijven maar absoluut niets doen: een enorme energiebesparende functie.

Inclusief aromatherapie-lade

Als u essentiƫle oliƫn wilt toevoegen, is dit de luchtbevochtiger voor u. Voeg gewoon een paar druppels toe aan de aromatherapiebak en geniet van de rustgevende mist die zich verspreidt in de lucht om je heen.

Wat we niet leuk vinden

Niet de gemakkelijkste om schoon te maken

Veel van de onderdelen van de luchtbevochtiger kunnen niet worden verwijderd of verplaatst, waardoor diep reinigen een beetje lastig is. Het ontwikkelt ook vrij snel uitschot en afzettingen, dus vergeet niet om wekelijks diep schoon te maken.

Het kan lekken

Hoewel dit geen super veel voorkomende klacht is bij klanten, is het nog steeds vermeldenswaard. Een paar mensen hebben ontdekt dat de tank lekt, vooral in bepaalde instellingen. Dus hoewel hoog en laag prima kunnen zijn, kan de gemiddelde instelling soms lekken veroorzaken.

Productspecificaties

Dimensies 7.75 x 15.03 x 12.48 Inch
Capaciteit 2 gallons
Type navulling Bovenste vulling
Tijd gebruiken Tot 120 uur
Aanvullend Silver Clean Tank en aromatherapie tray

4. Winix ultrasone koele mistbevochtiger

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de Winix ultrasone koele mistbevochtiger - Premium bevochtigingseenheid met fluisterstille werking, automatische uitschakeling en nachtlampjefunctie - gaat tot 30 uur mee

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Winix Cool Mist Luchtbevochtiger houdt je kamer 30 uur fris, afhankelijk van de instelling.

Deze luchtbevochtiger is het perfecte voorbeeld van hoe iets aan de goedkopere kant niet noodzakelijkerwijs betekent dat het functies of gemak mist.

In feite produceren deze luchtbevochtiger en zijn tank van 0,06 gallon een fenomenale hoeveelheid mist, genoeg om uw kamer of kantoor als een tropische jungle te laten voelen.

Wat we leuk vinden

Nachtlampje functie

Als je iemand bent die niet in pure duisternis kan slapen, is deze humidifier biedt u een nachtlampje. Dat zou ook moeten werken als u van plan bent om de ultrasone luchtbevochtiger in de kamer van uw kind te plaatsen. U kunt kiezen uit kleuren blauw, groen of amber als een nachtelijke gloed.

Stille werking

Dit model werkt in bijna-stilte. Over het algemeen kan achtergrondgeluid van de machine vervelend zijn, maar dit is vooral voordelig als u slaapt of probeert te ontspannen.

1 jaar garantie

Garanties kunnen een echte redder in nood zijn. Zelfs wanneer u een fantastisch product koopt, is er altijd de kleinste kans dat u een defect apparaat krijgt.

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Dit toestel is eenvoudig te gebruiken. U kunt het mistuitgangsniveau instellen door aan de draaiknop aan de voorkant van het apparaat te draaien. Het is ook supereenvoudig bij te vullen, dankzij het ontwerp met de bovenkant.

Wanneer het apparaat weinig water heeft, wordt het automatisch uitgeschakeld. Dus als je het huis uit bent of druk in de keuken staat, hoef je je geen zorgen te maken over het apparaat.

Wat we niet leuk vinden

Licht fidgety wanneer vol

Er is een lichte ergernis aan deze: het is moeilijk om mee te nemen als hij vol is. Nadat je het hebt bijgevuld, moet je het super stabiel houden. Anders spat er water uit, waardoor er plassen langs je vloer ontstaan. Het deksel zit ook niet vast, dus je moet super voorzichtig zijn bij het vervoeren ervan.

Lekken kunnen gebeuren

Na een paar maanden merkte een handvol klanten op dat het apparaat vanaf de bodem begon te lekken. Een ander probleem is dat sommige van de lagere instellingen niet genoeg mist naar buiten duwen, waardoor water zich rond het apparaat nestelt.

Productspecificaties

Dimensies 6.9 x 7.1 x 9 inch
Capaciteit 2,27 L capaciteit
Type navulling Top Navulling
Tijd gebruiken 30 uur continu gebruik bij lage mistinstelling
Aanvullend Drie kleuren nachtlampjes

5. Pure Verrijking MistAire Ultrasone Cool Mist Luchtbevochtiger

Beste draagbare optie

Productafbeelding van de Pure EnrichmentĀ® MistAireā„¢ Ultrasone Koele Mistbevochtiger - Stille luchtbevochtiger voor slaapkamer, kwekerij, kantoor, & Kamerplanten - Gaat tot 25 uur mee, 360 Ā° rotatie mondstuk, automatische uitschakeling, nachtlampje

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Target
Zicht op Pureenrichment

De Pure Enrichment luchtbevochtiger voor grote ruimtes is een van de beste modellen die er zijn op het gebied van continu gebruik. Het duurt 25 uur.

Met een gewicht van slechts 1,35 pond is dit inderdaad een handige luchtbevochtiger die je gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt overbrengen. Bovendien kan de mistuitgang worden aangepast van hoog naar laag, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte.

Wat we leuk vinden aan deze MistAire luchtbevochtiger is de nachtlampjeoptie, waarin hij transformeert in een prachtige slaapkamer die essentieel is.

Wat we leuk vinden

Fluisterstille technologie

Deze machine is perfect voor gebruik in de kinderkamer omdat hij rustig draait en uw kostbare machine niet zal storen.

Vijf jaar garantie

Hier is een groot bonuspunt voor jou! Het wordt geleverd met maar liefst 5 jaar garantie die u het vertrouwen geeft dat dit u zeker een leven lang meegaat.

Optioneel nachtlampje

Op het gebied van handige functies heeft dit model een heel mooie – een optioneel nachtlampje. Het geeft uw kamer een moderne chique touch met zijn zachte blauwe tint. De hele luchtbevochtiger gaat uit, zodat je hem niet in het donker hoeft te zien oplichten.

Eenvoudig te gebruiken en bij te vullen

Het ongecompliceerde ontwerp is een pluspunt voor klanten. Het is ook super eenvoudig om de tank bij te vullen. Breng het gewoon naar de gootsteen en vul het. We houden ook van de automatische uitschakeling, die begint wanneer het waterniveau laag is of als je de tank hebt verwijderd.

360-graden nevelmondstuk

Als je gelijkmatig verdeelde mist wilt, dan is dit helemaal in jouw straatje. Het 360-graden mistmondstuk brengt de luchtvochtigheid in huis in evenwicht, wat kan helpen bij griep- en verkoudheidsachtige symptomen.

Wat we niet leuk vinden

Enkele meldingen van lekken

Sommige kopers melden problemen met lekken. Neem contact op met de fabrikant als u dit probleem met uw luchtbevochtiger vindt.

Levert trage resultaten

Als u snelle resultaten wilt – wat handig is in bijzonder droge klimaten – kunt u hierin teleurgesteld zijn. Het kan lang duren voordat de luchtvochtigheid stijgt tot het gewenste percentage.

Vermijd kraanwater

Als u in een gebied met hard water woont, is deze eenheid wziek gedestilleerd of gezuiverd water nodig hebben. Hard water kan ervoor zorgen dat het apparaat een residu in en rond zichzelf achterlaat.

Productspecificaties

Dimensies 8 x 6 x 9 inch
Capaciteit 1,7 L capaciteit
Type navulling Bovenste vulling
Tijd gebruiken 25 uur continu gebruik bij lage mistinstelling
Aanvullend Nachtlampje en 360-graden nevelmondstuk

Productvergelijkingstabel

Product Best Dimensies Capaciteit Type navulling Tijd gebruiken Aanvullend
Levoit LV600HH Hybride Ultrasoon Algemene ultrasone luchtbevochtiger 11,3 x 7 x 10,5″ 7,1 l Bodem gevuld 50 uur Etherische olie Diffuser
Geniani Top Fill Koele Mist Kleine ultrasone luchtbevochtiger 9,06 x 6,69 x 12,2″ 4 l Bovenste vulling 18 uur Slimme vochtigheidsmodus en etherische olieverspreider
Pure Guardian H4750AR Koele Mist Grote ultrasone luchtbevochtiger 7,75 x 15,03 x 12,48″ 9,09 l Bovenste vulling 120 uur Zilveren schone tank en aromatherapie lade
Winix ultrasone luchtbevochtiger Budgetkeuze 6,9 x 7,1 x 9″ 2,27 l Top Navulling 30 uur Drie kleuren nachtlampjes
Pure Verrijking MistAire Draagbare optie 8 x 6 x 9″ 1,7 l Bovenste vulling 25 uur Nachtlampje en 360-graden mistmondstuk

Soorten luchtbevochtigers

Als je een beginner bent in deze gadgets, laten we het dan eerst hebben over de verschillende soorten luchtbevochtigers.

Verdamping

Een verdampingsbevochtiger produceert vocht door lucht uit de omgeving aan te zuigen – via een ventilator – en die lucht over een lont te verplaatsen. De lont is vochtig en de waterdamp komt weer vrij in de lucht.

Ultrasoon

Ultrasone luchtbevochtigers bevatten ingebouwde tanks of reservoirs en waterdamp komt vrij door snelle trillingen. De onhoorbare trillingen creƫren deze damp door waterdeeltjes af te breken.

Tegenwoordig zijn ultrasone luchtbevochtigers de meest populaire optie geworden. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het stille geluidsniveau. Ultrasone luchtbevochtigers zijn gemakkelijk de stilste van alle soorten luchtbevochtigers.

Er is enige controverse rond ultrasone luchtbevochtigers als gevolg van “wit stof” (2). Dit ontstaat omdat er mineralen in het leidingwater zitten die je waarschijnlijk in je luchtbevochtiger gaat gebruiken. We raden u aan hierover te lezen en u bewust te zijn van het type water dat u in uw machine gebruikt.

Hoe te kiezen (koopgids)

Elke luchtbevochtiger wordt geleverd met een reeks unieke functies. Overweeg deze om de juiste voor uw huis te kiezen:

Humidistat |

Het is essentieel om een luchtbevochtiger te krijgen met een vorm van humidistat. Een humidistat regelt de luchtvochtigheid in een ruimte.

Hierdoor kan de machine de luchtvochtigheid in de ruimte detecteren en zichzelf dienovereenkomstig aanpassen. Als het dit niet heeft, riskeer je dat de luchtbevochtiger te veel vocht in de lucht creƫert.

In dit geval kunt u eindigen met een slecht geval van schimmel of meeldauw die over uw muren en plafonds groeit. Deze zijn niet alleen grof; ze zijn ook slecht voor je gezondheid en vooral gevaarlijk voor kwetsbare groepen zoals kinderen (3).

U kunt echter een aparte humidistat of hygrometer kopen om in de buurt van de luchtbevochtiger te houden. Dit controleert continu de vochtigheidsgraad, zodat u de luchtbevochtiger kunt uitschakelen als deze boven het gewenste niveau komt.

Laag geluidsniveau

Een van de redenen waarom ultrasone luchtbevochtigers zo populair zijn, is dat ze zo weinig geluid produceren. In feite kun je modellen krijgen die in principe stil zijn.

Wanneer u door luchtbevochtigers bladert, bekijk dan de specificaties of productbeschrijving en deze zou u dit moeten laten weten. Het geluidsniveau wordt meestal gemeten in decibel.

Als je gevoelig bent voor ruis, raden we iets onder de 33 aan. Alles wat hoger is, kan een rustgevende witte ruisvibe voor je zijn, maar niet iedereen houdt van het achtergrondgeluid.

Verschillende instellingen

Je denkt misschien dat er gewoon Ć©Ć©n “goed luchtvochtigheidsniveau” is en dat er niet veel aanpassingsvermogen is tussen omgevingen.

Overweeg eerst de verschillende seasons. De luchtvochtigheid verschilt enorm tussen zomer en winter. Je bent misschien in een regio waar de luchtvochtigheid op bepaalde tijden van het jaar waanzinnig hoog is.

Ten tweede zijn opties zoals “droge huid” en “koud en allergie” essentieel. Deze vragen allemaal om verschillende vochtniveaus om u comfortabel te houden. Uw huis is misschien meer vatbaar voor uitdroging dan andere, en uw allergieĆ«n zijn zeker een probleem.

Wanneer u rondkijkt, moet u ervoor zorgen dat de luchtbevochtiger die u bekijkt een verscheidenheid aan voorgeprogrammeerde instellingen heeft. Anders is het misschien niet in staat om uw specifieke behoeften aan te pakken.

Dekking van het gebied

Alle kamers in uw huis hebben verschillende afmetingen, net als de kantoren van mensen. Luchtbevochtigers zijn ontworpen voor kamers van alle groottes – sommige kunnen zelfs tot 1.000 vierkante voet bedekken! Maar niet elke luchtbevochtiger zal in staat zijn om een grote kamer te bedekken.

Als uw kamer of ruimte klein is, kunt u een tafelbladoptie overwegen.

Gemak

Zoals veel machines moet een luchtbevochtiger worden gereinigd. Meer uniek voor luchtbevochtigers is dat ze moeten worden bijgevuld – hoe vaak dit zal zijn, hangt af van de grootte.

Luchtbevochtigers moeten regelmatig worden gereinigd, op zijn minst een basisspoeling en drogen. Dit is belangrijk omdat de binnenkant van de machine warm en vochtig is, wat de perfecte omgeving is voor bacteriƫn om te groeien. U hebt dus een machine nodig die u gemakkelijk kunt gebruiken om correct schoon te maken.

Deze machines worden ook geleverd met verschillende navulopties, waaronder onderste en bovenste navullingen. Een topvulling is gemakkelijker, omdat u de luchtbevochtiger niet hoeft te verplaatsen om iets te doen. Dit hangt echter af van de grootte, omdat niet elke luchtbevochtiger een topvulling kan zijn.


Wat maakt een ultrasone luchtbevochtiger anders?

We hebben de basisprincipes doorgenomen van hoe een ultrasone luchtbevochtiger anders werkt dan een verdampingsbevochtiger; je kunt je afvragen of dat iets beĆÆnvloedt.

Laten we eens kijken naar de voordelen die een ultrasone luchtbevochtiger u biedt.

Veiligheid

Sommige verdampingsbevochtigers gebruiken warmte om de nodige waterdamp te genereren om in de lucht vrij te geven. Dit heeft inherent een niveau van gevaar vanwege het potentieel van oververhitting. Ultrasone luchtbevochtigers hebben echter helemaal geen warmte nodig.

Meer controle

Ultrasone luchtbevochtigers zijn over het algemeen de modernere en meer technologische optie. Het mechanisme zorgt voor meer functies en bedieningselementen om het hele proces te stroomlijnen. Dit omvat functies zoals nachtlampjes, automatische uitschakeling, automatisch schakelen tussen instellingen en schakelen tussen koele en warme mist.

Minder verspilling

Over het algemeen verbruiken ultrasone luchtbevochtigers minder stroom. Dit betekent minder verspilling en meer besparingen voor u.

Hoe lang gaan ultrasone luchtbevochtigers mee?

Ultrasone luchtbevochtigers gaan meestal ongeveer twee tot zes jaar mee, afhankelijk van hoe goed u ze onderhoudt. Levensduur varieert voor verschillende merken en verschillende maten.

Zorg ervoor dat u uw luchtbevochtiger regelmatig schoonmaakt om deze efficiƫnt te laten werken, en u krijgt waar voor uw geld.

Veelgestelde vragen

Zijn ultrasone luchtbevochtigers goed voor de gezondheid?

Ultrasone luchtbevochtigers zijn goed voor de gezondheid omdat ze de lucht bevochtigen en droge, jeukende huid, geblokkeerde neusholtes en pijnlijke ogen en keel voorkomen.

Doen ultrasone luchtbevochtigers pijn aan de oren van honden?

Sommige ultrasone luchtbevochtigers kunnen de oren van honden pijn doen omdat ze een hoog geluid uitzenden terwijl ze werken. De beste oplossing voor het probleem is om de kamers waar de hond slaapt te vermijden.

Waarom werken ultrasone luchtbevochtigers niet meer?

De meeste ultrasone luchtbevochtigers stoppen met werken omdat ze vies zijn en het diafragma moet worden gereinigd. Het diafragma stopt met trillen en raakt verstopt met vuil en ander vuil.

Kunt u kraanwater gebruiken in ultrasone luchtbevochtigers?

Nee, u moet geen kraanwater gebruiken in ultrasone luchtbevochtigers. Kraanwater bevat onzuiverheden zoals mineralen en zware metalen die de binnenlucht verontreinigen. Het laat ook een wit residu achtere op al uw oppervlakken wanneer de lucht droogt.

Kan ik essentiƫle oliƫn gebruiken in een ultrasone luchtbevochtiger?

U kunt essentiƫle oliƫn gebruiken met een ultrasone luchtbevochtiger, op voorwaarde dat deze daarvoor is ontworpen. Gebruik geen essentiƫle oliƫn en andere medicinale additieven in een koele nevelbevochtiger of een die niet is gebouwd voor oliƫn. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant.


Ga Ultrasoon

Als je een droge huid, de snuifjes of allergieƫn hebt en je weet zeker dat de lucht in je huis een belangrijke factor erachter is, dan is een luchtbevochtiger een uitstekend idee. Of als je gewoon een meer natuurlijke vochtbalans in je omgeving wilt.

Bovendien, wilt u een veiligere en stille luchtbevochtiger – of zelfs helemaal stil? Dan is de beste ultrasone luchtbevochtiger de keuze voor jou.

Vergeet niet dat bij het zoeken naar een ultrasone luchtbevochtiger rekening moet worden gehouden met de humidistat, de grootte van de tank, het geluidsniveau en de voorgeprogrammeerde instellingen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste kledingstomers van 2023