Beste stofzuigers voor laminaatvloeren van 2023

Laminaatvloeren geven een strakke touch aan hun kamer, maar weet je hoe je ze ongerept kunt houden? Wist je dat niet alle stofzuigers geschikt zijn voor laminaatvloeren? Sommigen kunnen ze zelfs beschadigen of ruïneren.

U moet een vacuüm zorgvuldig selecteren. Uw keuze moet voldoen aan specifieke criteria om de conditie van uw laminaatvloer voldoende te behouden. We gaan je helpen bij het kiezen van een van de beste stofzuigers voor laminaatvloeren, maar eerst hebben we wat uit te leggen.

Hier is alles wat u moet weten over de beste stofzuigers voor laminaatvloeren. Volg deze richtlijnen om uw vloeren te redden van krassen, zwellingen, scheuren en andere lelijke schade.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Shark NV356E 31 Navigator Lift-Away professioneel rechtopstaande stofzuiger met draaibare besturing, HEPA-filter, XL Dust Cup, Pet Power, Dusting Brush en Crevice Tool, Perfect voor huisdierhaar, wit / zilver
Beste rechtopstaande stofzuiger
Shark Navigator Lift-Away
 • Geweldig voor eigenaren van gezelschapsdieren
 • Netsnoer van 30 voet
 • Draaibare besturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso
Beste voor laminaatbehoud
Shark Apex Staander
 • DuoClean-technologie
 • Zelfreinigende borstel
 • HEPA-filtratie
Prijs controleren
Productafbeelding van de roborock S5 MAX robotstofzuiger en dweilreiniger, zelfopladend robotstofzuiger, Lidar-navigatie, selectieve kamerreiniging, no-mopzones, 2000pa krachtige zuigkracht, 180 minuten runtime, werkt met Alexa
Beste robotstofzuiger
Roborock Robot
 • Zelfinstellende borstel
 • Bionische dweilsysteem
 • Kan over barrières klimmen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover FloorMate Deluxe hard floor cleaner machine, nat droog vacuüm, FH40160PC, zilver
Beste nat en droog
Hoover FloorMate Deluxe
 • Lichtgewicht op 13,8 pond
 • Spin scrub
 • Groot bereik met snoer van 20 voet
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A
Beste canister vacuüm
Bissell Zing
 • Borstelbediening voor het wisselen van vloertypen
 • Wasbaar filter
 • Weegt slechts 9,3 lbs
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Hoe een vacuüm voor laminaatvloeren te kiezen
 • Tips voor het reinigen van laminaatvloeren


Product beoordelingen

Hier zijn de vijf beste stofzuigers voor het vegen van vuil van uw laminaatvloer.

1. Shark Navigator NV356E Lift-Away Professional

Beste rechtopstaande stofzuiger voor laminaatvloeren

Productafbeelding van de Shark NV356E 31 Navigator Lift-Away professioneel rechtopstaande stofzuiger met draaibare besturing, HEPA-filter, XL Dust Cup, Pet Power, Dusting Brush en Crevice Tool, Perfect voor huisdierhaar, wit / zilver

Prijs controleren

We houden van de functies die in dit vacuüm zijn ingebouwd. Het heeft Shark’s unieke Lift-Away-technologie voor draagbaarheid, draaibare besturing voor veelzijdigheid en een snoer van 30 voet. Je hebt meer bereik en controle met dit model.

Het is een machine met meerdere verdiepingen die geschikt is voor tapijten en alle soorten harde vloeren. Bovendien bevat het anti-allergeen complete afdichtingstechnologie en een HEPA-filter voor een betere luchtkwaliteit. Ook inbegrepen is de Wide Pet Upholstery-tool – een favoriet voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Deze machine is veel wendbaarder dan andere staanders en kan worden gebruikt om plekken schoon te maken die buiten bereik zijn. Dus we raden het aan aan degenen die grotere huizen hebben met laminaat en vloerbedekking.

Wat we leuk vinden

Geweldig voor eigenaren van huisdieren

Dit model is een uitstekende keuze voor eigenaren van gezelschapsdieren. Het bevat de Wide Pet Upholstery borstel voor eenvoudige ontharing van huisdieren en wordt geleverd met een HEPA-filter. Als uw huisdier overal in huis verhaart, zal deze stofzuiger uw rug hebben.

Breed bereik door lang netsnoer

Als je een groot huis hebt, zet deze dan zeker ter overweging. Het snoer is 30 voet lang, wat betekent dat je niet zo beperkt bent als bij andere rechtopstaande stofzuigers.

De Wide Pet Upholstery Brush en de lift-away canister zijn verder een bewijs van hoeveel je hiermee kunt schoonmaken.

Draaibare besturing voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid

Rechtopstaande stofzuigers hebben een keerzijde – ze zijn niet zo gemakkelijk te verplaatsen. Dit model is voorzien van zwenkbesturing, waardoor het een van de gemakkelijkste staanders is om te bedienen. Het is ongetwijfeld een van de meest wendbare rechtopstaande stofzuigers op de markt.

Wat we niet leuk vinden

Het is verwarrend en niet erg gebruiksvriendelijk

Sommige klanten hebben gezegd dat dit vacuüm, ondanks al zijn bijgewerkte technologie, lastig te bedienen is. Feedback wijst op de onhandige positionering van het snoer en de bedieningselementen. Het vacuüm kan op zijn eigen manier in de weg zitten.

Instabiel en uit balanse Gewicht

Klanten wijzen er ook op dat de gewichtsdynamiek van dit vacuüm ervoor zorgt dat het omvalt als het onbeheerd wordt achtergelaten. Omdat het grootste deel van zijn gewicht aan de bovenkant staat, kan het niet zelfstandig balanceren. Dit heeft geen invloed op de reinigingsefficiëntie, maar kan frustrerend zijn om mee om te gaan.

Productspecificaties

Macht 1200 watt
Dimensies 15 inch bij 11,4 inch bij 45,5 inch
Gewicht 13,7 pond
Bijzonderheden Draaibare besturing, lift-away technologie, 25-voet koord,
Accessoires Breed pet bekledingsgereedschap

2. Shark Apex Rechtopstaande stofzuiger

Beste voor laminaatbehoud

Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

We moeten een andere plek geven aan Shark. Dit model heeft verschillende handige functies die uw laminaatvloer en de machine zelf beschermen. Het is ook betaalbaar, waar we dol op zijn.

Net als onze eerste keuze heeft dit model Lift-Away-technologie. Het gaat echter een stap verder met Shark’s DuoClean-technologie – een systeem dat uw harde vloeren laat schijnen, en reinigt tapijten diep. Ook inbegrepen is een LED-lampje voor nauwkeurige reiniging bij weinig licht.

Het ontbreekt niet aan uitstekende filtratie. Bovendien heeft het de Advanced Anti-Allergen Complete Seal Technology naast een HEPA-filter. Het heeft ook de Zero-M zelfreinigende borstelrol om te voorkomen dat het haar het vacuüm verstopt.

Wat we leuk vinden

DuoClean-technologie

Deze functie beschermt en herstelt misschien zelfs de staat van uw laminaatvloeren. Dubbel roterende borstels reinigen tapijten diep en polijsten harde vloeren, wat extra glans toevoegt. Klanten zijn blij met de efficiëntie van deze technologie.

Zelfreinigende borstel

Goed nieuws voor eigenaren van gezelschapsdieren – de borstelrol van deze stofzuiger verwijdert het haar van huisdieren van zichzelf. U bespaart tijd en moeite op onderhoud en beschermt uw machine tegen verstopping.

Met een beetje onderhoud kom je nog een heel eind, maar dit model vraagt minder aandacht van je.

HEPA-filtratie voor allergieën

HEPA-filters zijn altijd een bonus en de geavanceerde anti-allergene functies vullen dit aan. Dus als u een huisdiereigenaar bent of iemand met allergieën of gevoeligheden, zou de filtratie van deze machine enkele van uw symptomen moeten verlichten.

Wat we niet leuk vinden

Het is contra-intuïtief

Klanten zeggen dat de plaatsing van specifieke componenten en bedieningselementen vreemd is. Hoewel het een efficiënte machine is met een reeks gunstige functies, is het even wennen.

Problemen met de vermogensstabiliteit

Er zijn een paar klachten dat deze machine zonder waarschuwing wordt uitgeschakeld en niet al te stabiel is in zijn vermogen. Gebruikers die dit zeggen, complimenteren over het algemeen de machine. Het is frustrerend, maar het moet je niet te veel afschrikken.

Productspecificaties

Macht 1350 watt
Dimensies 11,2 inch bij 12,2 inch bij 46 inch
Gewicht 17,1 pond
Bijzonderheden DuoClean technologie, Geavanceerde Anti-Allergeen Complete Seal technologie, Powered Lift-Away technologie, Zero-M borstelrol, LED licht
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap

3. Roborock S5 MAX Robot Vacuüm

Beste robotstofzuiger voor laminaatvloeren

Productafbeelding van de roborock S5 MAX robotstofzuiger en dweilreiniger, zelfopladend robotstofzuiger, Lidar-navigatie, selectieve kamerreiniging, no-mopzones, 2000pa krachtige zuigkracht, 180 minuten runtime, werkt met Alexa

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Roborock

Als je op zoek bent naar gemak, kijk dan eens naar deze kleine robotstofzuiger. Het zal tegelijkertijd uw laminaatvloeren stofzuigen en dweilen. Deze stofzuiger droogt zoals hij gaat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onaangename strepen of waterschade.

Het is zelfopladend, geschikt voor planning en gaat drie uur mee. De zuigkracht is krachtig met 2.000 pascal om vuil van de vloer te halens en tapijten.

Deze uitstekende stofzuiger heeft voorgeprogrammeerde veiligheid om vallen en crashes te voorkomen. Het kan tot 0,8 inch klimmen en kan worden bediend via een handige app. Het bevat ook wasbare filters en een zelfinstellende borstelkop.

Wat we leuk vinden

Zelfinstellende borstel beschermt vloeren

Uw laminaatvloeren blijven zeker veilig met de zelfinstellende borstelkop van deze stofzuiger. Het is een handige reinigingsoplossing als u verschillende vloeren in uw huis heeft. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het vacuüm uw oppervlakken beschadigt.

Bionische dweilsysteem

Het is geweldig dat deze machine ook vloeren dweilt. Het is ontworpen om laminaat en andere harde vloeren te beschermen tegen waterschade, zodat u geen strepen of doffe plekken krijgt. Denk aan alle tijd die u bespaart met het gebruik van deze machine om uw droge en natte taken uit te voeren.

Mogelijkheid om bijna een inch te beklimmen

Niet alle robotstofzuigers kunnen barrières op uw vloer passeren. Sommigen hebben zelfs moeite om over deuropeningssporen te reizen. Niet deze bad boy. Het kan oplopen tot 0,8 inch, wat handig is.

Deze machine loopt voorop vanwege zijn aanpassingsvermogen en zal naadloos van vloer naar vloer reizen.

Wat we niet leuk vinden

Stoftank met kleine capaciteit

Sommige klanten klagen dat de stof- en watercapaciteiten van deze stofzuiger te klein zijn voor grote huizen. Maar het is tenslotte een robotstofzuiger. Dus zolang je bereid bent om het vrij vaak te onderhouden, blijft het een uitstekende keuze.

Productspecificaties

Macht 2000 Pa
Dimensies 5,51 inch bij 4,33 inch bij 1,97 inch
Gewicht 13.07 pond
Bijzonderheden App-gestuurd dweilsysteem, geavanceerd klimvermogen, zelf opladen, spraakbesturing
Accessoires 1 afwasbaar filter, watertankfilter, watertank, oplaadstation

4. Hoover FloorMate Deluxe Nat Droog Vacuüm

Beste natte en droge laminaatvloerstofzuiger

Productafbeelding van de Hoover FloorMate Deluxe hard floor cleaner machine, nat droog vacuüm, FH40160PC, zilver

Prijs controleren

Het unieke spin scrub ontwerp van deze stofzuiger is effectief in het verwijderen van vuil van harde vloeren. Het doet wonderen tijdens het schoonmaken van hoeken en onder en rond meubels terwijl de delicate laminaatvloer wordt beschermd. We raden dit model aan als u op zoek bent naar reiniging onderweg.

U kunt de Hoover FloorMate gebruiken om puin, voedselpellets en grotere rommel op te ruimen. De dubbele tank zorgt ervoor dat de stofzuiger schoon water gebruikt terwijl vuilresten worden opgezogen.

We vinden het leuk dat deze machine lichtgewicht is en veel bereik heeft met een snoer van 20 voet. Het is gebouwd voor gemak bij zowel reiniging als onderhoud. Ten slotte pakt het zowel natte als droge rommel aan voor een snellere, schonere vuilafvoer.

Wat we leuk vinden

Spin Scrub

De spin scrub lijkt in eerste instantie misschien vreemd, maar zijn geniale 360-graden schoon maakt opruimen rond hoeken en krappe plekken een fluitje van een cent. Je zult verbaasd zijn over hoe goed het ook werkt op groter puin.

Het wast, schrobt en droogt vloeren echt snel. Het is de perfecte dynamiek voor laminaatvloeren – voor alle harde vloeren, in feite.

Lichtgewicht op 13,8 pond

Een hoogtepunt van deze machine is hoe efficiënt het kan worden vervoerd, omdat het slechts iets minder dan 14 pond weegt. Het is een aanvulling op de innovatie van de Spin Scrub-technologie.

Groot bereik met lang netsnoer

Deze kleine lichtgewicht machine kost geen moeite om te gebruiken en wordt geleverd met een snoer van 20 voet. U kunt het overal in uw huis zonder gedoe gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Niet veelzijdig voor dieptereiniging

Deze stofzuiger heeft een specifiek doel en is daarbuiten moeilijk te gebruiken. Het is dus niet effectief op tapijten, bekleding of tapijten.

Productspecificaties

Macht 420 watt
Dimensies 14,4 inch bij 12,8 inch bij 32,8 inch
Gewicht 13,8 pond
Bijzonderheden Dual tank technologie, vingertop controle, spin scrub
Accessoires Voorbeeldfles reinigingsoplossing

5. Bissell Zing Canister 2156A Zakloos Vacuüm

Beste busvacuüm voor laminaatvloeren

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Wayfair

Een van de beste dingen over deze klantfavoriet is hoe licht het is is. Overweeg het als u op zoek bent naar een compactere bus die nog steeds een stoot heeft. Het weegt ongeveer 10 pond en bevat cyclonische actie voor sterke zuigkracht.

Een schakelaar bedient de borstel met meerdere verdiepingen, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze niet per ongeluk uw laminaatvloer bekrast. Bovendien heeft het een snoer van 15 voet met automatische terugspoeling en een handige draaggreep.

Deze machine is ook handig voor onderhoud. Het is zakloos om u wat gedoe te besparen, en het bevat een wasbaar, herbruikbaar filter.

Wat we leuk vinden

Borstelbediening voor het schakelen tussen vloertypen

Wij vinden het fijn dat u met een druk op de knop snel kunt overschakelen van tapijten naar harde vloeren. Als u zich zorgen maakt over het automatisch aanpassen van stofzuigers, zult u de controle die u hiermee hebt, leuk vinden.

Wasbaar filter bespaart u geld

Het bespaart u niet alleen moeite in onderhoud; het bespaart u geld bij vervangingen en reparaties. Dit is een bonus voor een toch al budgetvriendelijke stofzuiger.

Weegt slechts 9,3 pond

Hoewel deze machine klein en licht is, concurreert hij met grotere stofzuigers in vermogen. Als u op zoek bent naar een traditionele stofzuiger die u gemakkelijk kunt tillen of vervoeren, is dit misschien de keuze voor u.

Wat we niet leuk vinden

Het is wheeled die de controle beperkt

Klanten bevestigen dat deze machine goed werkt op laminaatvloeren, maar het is nog steeds een bus. Je zult wat controle opofferen en moet het in de gaten houden terwijl je werkt. Dat gezegd hebbende, het heeft een draaibare besturing, dus het is in dit opzicht beter dan andere bussen.

Staaf en slang eenvoudig loskoppelen

Een veelgehoorde klacht van klanten is dat de staaf en de slang van elkaar loskomen terwijl de stofzuiger in gebruik is. Dit is een kleine frustratie en de meeste gebruikers zijn nog steeds tevreden over de efficiëntie van de machine.

Productspecificaties

Macht 1080 watt
Dimensies 14 inch bij 11 inch bij 12 inch
Gewicht 9,3 pond
Bijzonderheden Borstelbediening, draaibare besturing, snoer terugspoelen, gemakkelijk lege vuilbeker
Accessoires Vloergereedschap met meerdere oppervlakken, stofborstel, spleetgereedschap

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Macht Dimensies Gewicht
Haai Navigator Beste rechtopstaande stofzuiger 1200 W 15″ x 11,4″ x 45,5″ 13,7 pond
Haai Apex Beste voor laminaatconservering 1350 W 11,2″ x 12,2″ x 46″ 17,1 pond
Roborock S5 MAX Beste robotstofzuiger 2000 Pa 5,51″ x 4,33″ x 1,97″ 13,07 pond
Hoover FloorMate Deluxe Beste Nat &Droog 420 W 14,4″ x 12,8″ x 32,8″ 13,8 pond
Bissell Zing Beste canister vacuüm 1080 W 14″ x 11″ x 12″ 9,3 pond

Hoe een vacuüm voor laminaatvloeren te kiezen

Omdat bijna elke machine volstaat zolang deze compatibel is met harde vloeren, is het kopen van een laminaatvacuüm niet ingewikkeld. Toch zijn er een paar dingen om in gedachten te houden voordat u er een koopt:

Vereisten voor vloeren

Niet alle stofzuigers zijn multifunctioneel. Vraag jezelf af of je je stofzuiger alleen voor je vloeren gaat gebruiken. Als u uw hele huis diep wilt reinigen met één machine, inclusief trappen en bekleding, zijn staanders en robots niet voldoende.

Zorg ervoor dat het specifiek is

De beste plaats om te beginnen is om te controleren of uw stofzuiger het gebruik op laminaatvloeren specificeert. Niet iedereen realiseert zich dat “laminaat” en “hardhout” twee verschillende dingen zijn. Alleen omdat een machine de laatste kan reinigen, betekent dit niet dat het vriendelijk zal zijn voor de eerste.

Het verschil is dat laminaatvloeren gemaakt zijn van synthetisch hout. Hoewel het eruit ziet (en zich gedraagt) zoals hout, bevat het geen natuurlijke houtvezels.

Ter vergelijking: bewerkt hardhout is gemaakt van verschillende houtbronnen, terwijl massief hardhout volledig natuurlijke rechte planken zijn.

Als de stofzuiger die u wilt echter geen laminaatvloeren vermeldt, controleer dan of deze voor gebruik op “harde vloeren” is. Dit is een algemene term die meestal alle drie de soorten houtafwerkingen, tegels en keramische vloeren omvat.

Grootte van uw huis

Hoe meer ruimte je moet schoonmaken, hoe groter het bereik van je stofzuiger. Plus, als je trappen in je thuis wilt u een lichtere, veelzijdige machine.

Regelmatig gebruik

Als u van plan bent om uw stofzuiger dagelijks te gebruiken, moet u twee dingen overwegen: de capaciteit en het elektriciteitsverbruik. Hogere capaciteit betekent minder onderhoud. Machines op batterijen besparen u geld, maar ze zijn niet altijd klaar voor gebruik wanneer u ze nodig hebt.

Huisdieren in huis

Vergeet niet dat laminaatstofzuigers zachte borstels moeten hebben, die niet altijd effectief zijn op het haar van huisdieren. Controleer dus de specificaties van een stofzuiger voordat u hem koopt, om er zeker van te zijn dat hij geschikt is voor huisdiervriendelijke huizen.

Krijg schonere lucht

Als u uw huis grondig wilt reinigen, overweeg dan een stofzuiger met een HEPA-filter. Deze speciale filters zuiveren de lucht om je heen terwijl het vacuüm loopt. Ze zijn van onschatbare waarde voor mensen met allergieën.

Heeft het een zachte borstel?

Stofzuigers die geschikt zijn voor harde vloeren moeten een zachte borstelrol hebben (of worden geleverd). Borstels met borstels zijn geweldig voor het verwijderen van vuil van tapijten, maar ze kunnen – en zullen – laminaat krassen. Hoe zachter je borstelrol, hoe veiliger je vloeren zullen zijn.

Bij sommige stofzuigers moet je de borstels handmatig uitschakelen. Meer geavanceerde modellen hebben automatisch verstelbare koppen die zonder tussenkomst een zachte borstel op harde vloeren gebruiken.

Kies wat voor u het handigst is, zolang het uw vloeren niet zal eroderen.

Belangrijke functies

Veel stofzuigers die er zijn, hebben een aantal coole functies die u zullen helpen uw vloeren ongerept te houden. Naast het hebben van automatisch verstelbare koppen, polijsten bepaalde stofzuigers ook uw vloeren.

Een andere handige functie die u misschien wilt overwegen, is zuigregeling. Sommige modellen hebben automatische zuigaanpassingen. Anderen bieden verschillende modi die je met een schakelaar kunt bedienen. Laminaatvloeren hebben echter niet zoveel zuigkracht nodig als een hoogpolig tapijt.

Als je voor een machine met meerdere verdiepingen gaat, is de zuigregeling nog belangrijker. Het is onwaarschijnlijk dat je je vloeren verpest met krachtige zuigkracht, maar het is beter om veilig te zijn dan sorry.

Gebruik geen water

Je denkt misschien dat omdat laminaatvloeren glanzend zijn, water niet veel schade zal aanrichten. Het is echter een van de snelste manieren om uw vloeren te vernietigen (1).

Laminaatvloeren zijn misschien synthetisch, maar het is gemaakt om hout te bespotten. Het heeft dus dezelfde zwakke punten en waterschade is een veel voorkomende klacht. Het is prima om een klein beetje water op je vloeren te gebruiken, maar je moet ze niet weken of stomen.

Koop daarom geen hydraulische stofzuiger. Maar als je er geen kunt weerstaan, zorg er dan voor dat het een droge capaciteit heeft. Vermijd stoomreinigers volledig.

Let op

Een stofzuiger met natte / droge capaciteit betekent meestal dat het gemorste vloeistoffen kan opruimen. Dit zou prima moeten zijn voor laminaatvloeren. Het is alleen een probleem als het vacuüm water nodig heeft om te reinigen.

Bekijk de wielen

Dit geldt voor bussen en staanders. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken als u een stick, rugzak of handstofzuiger krijgt.

De wielen van een stofzuiger kunnen krassen op uw laminaatvloer veroorzaken of frustrerende slipsporen achterlaten. Vacuümmachinewielen zijn niet bepaald een modern wereldwonder, maar je moet er wel op letten.

Modellen die compatibel zijn met harde vloeren kunnen zachte wielen in de specificaties vermelden, maar niet alle fabrikanten doen dat. Dus als deze informatie niet meteen duidelijk is, duik dan dieper om zeker te zijn.

Regel indien mogelijk een demonstratie van de machine, zodat u er een gevoel voor kunt krijgen en kunt meten hoe soepel deze reist. Dit zal niet altijd mogelijk zijn, dus doe zoveel mogelijk onderzoek.

Snelle tip

Als u zich zorgen maakt over sporen op uw vloer, kies dan voor een markering die de grond niet hoeft te raken. Steelstofzuigers, handhelds en rugzakstofzuigers zijn de beste keuze.


Tips voor het reinigen van laminaatvloeren

Stofzuigen is geweldig voor laminaatvloeren, maar als je echt wilt dat ze glanzen, probeer dan deze tips:

 • Stofzuig eerst: Voordat je je laminaatvloer dweilt, haal je het stofzuigen uit de weg. Dit zorgt ervoor dat vuil en puin niet worden meegesleurd door de dweil, waardoor je vloer kan krassen.
 • Vacuüm vaak: Hoe meer je stofzuigt, hoe meer je de ophoping van vuil en gruis. Geloof ons, de inspanning om vaker schoon te maken verslaat het repareren van beschadigde vloeren.
 • Houd uw vloer droog: We hebben gezegd dat water en laminaat niet mengen, dus drenk je vloer niet door bij het dweilen. Gebruik zo min mogelijk water. Breng ook niet direct water aan op je vloer. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek of dweil om de klus te klaren.
 • Gebruik microvezeltools: Gebruik bij het afvegen of dweilen van je vloer microvezelmaterialen. Dit voorkomt de degradatie van de glans van uw vloer.
 • Azijn werkt: Een kleine schar van een water- en azijnoplossing aangebracht op een doek of gespoten uit een fles zal wonderen doen. Het desinfecteert uw vloeren, helpt vocht sneller te verdampen en verwijdert taai vuil.

Hoe houd je laminaatvloeren schoon?

De beste manier om laminaatvloeren schoon te houden is om het vuil weg te zuigen, gevolgd door afstoffen met een droge dweil. Gebruik water en azijn in een emmer en een microvezel dweil om het oppervlak nat te reinigen en voltooi de taak met een spotbehandeling zoals aceton.

Droog ten slotte de vloer af met een schone handdoek of doek.

Kan ik een Roomba gebruiken op laminaatvloeren?

Je kunt een Roomba gebruiken op laminaatvloeren. Naar onze mening is deze Roomba IRobot E5 het beste model omdat hij drietraps zuigkracht, rubberen borstels met meerdere oppervlakken en vijf keer de standaard zuigkracht heeft.

Zijn stoommoppen goed voor laminaatvloeren?

Stoommoppen zijn goed voor laminaatvloeren als ze spaarzaam worden gebruikt. Deze LIGHT ‘N’ EASY Steam Mop is een uitstekend voorbeeld van een betaalbaar en effectief model voor laminaatvloeren. Het is binnen enkele minuten klaar, geschikt voor meerdere oppervlakken en gemakkelijk te beheersen.

Waarom ziet mijn laminaatvloer er troebel uit?

Er zijn verschillende redenen waarom je laminaatvloer er troebel uitziet. Het kan zijn omdat je een hard reinigingsmiddel hebt gebruikt dat heeft gereageerd met het laminaat, of het kan vertroebeld zijn vanwege een gebrek aan reiniging. Er kan ook een opeenhoping van residu zijn, waardoor het vervaagt.

Hoe weet ik of mijn laminaatvloer is verzegeld?

U weet of uw laminaatvloer is afgedicht wanneer deze een hoge glans heeft. U kunt dit controleren door een klein gedeelte te krassen dat verborgen is onder meubels. Zoek ook naar randen die opheffen waar vocht mogelijk de composiet backing board is binnengedrongen.

Hoe laat je laminaatvloeren op natuurlijke wijze glanzen?

Er zijn verschillende manieren om laminaatvloeren op natuurlijke wijze te laten glanzen, waaronder azijn, citroensap en zuiveringszout en water. Probeer ook een laminaatreiniger, zoals deze Bona Hard Hardwood Floor Cleaner.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe topper schoonmaken