Bestrijd bedwantsen in 14 stappen

Bedwantsen bestrijden Beeld met vergrootglas boven bed
Foto: lichtbron / depositphotos.com

Als het vermoeden van een bedwantsbesmetting is bevestigd, is de tweede fase: Bedwantsen bestrijden.

Iedereen die helemaal niet bekend is met de leek, weinig tijd heeft voor gedetailleerd onderzoek en implementatie van aanbevolen controlemethoden en financieel veilig is, moet zeker nadenken over een professionele ongediertebestrijder om contact op te nemen.

Omdat de Bedwants bestrijding is zeer arbeidsintensief en er moet rekening worden gehouden met veel componenten, zodat rekening wordt gehouden met alle “besmette kamers of objecten en zo een verdere verspreiding van bedwantsen kan worden voorkomen.

Een professional die bekend is met deze weerbarstige insecten zal in staat zijn om het probleem effectiever en sneller op te lossen dan een leek. De beslissing is echter aan jou.

Bedwantsen bestrijden – Overzicht van methoden & middelen

Om bedwantsen effectief te bestrijden, verschillende methoden en middelen gebruikt.

Er is niet de “wonderoplossing voor het bedwantsprobleem, maar vooral de toepassing van een Combinatie van verschillende remedies tegen bedwantsen kan leiden tot duurzaam succes.

De methoden en remedies die tegen bedwantsen worden gebruikt, worden ruwweg samengevat in de volgende tabel. Het is verdeeld in de drie belangrijke actiegebieden tegen het weerbarstige ongedierte. De tabel beweert echter niet compleet te zijn, maar dient eerder als een overzicht van wat er in principe kan worden gedaan of gebruikt tegen bedwantsen.

Tip voor het gebruik van pesticiden (vooral insecticiden / pesticiden): gebruik biociden zorgvuldig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

Een gedetailleerde vergelijking van de beschikbare remedies tegen bedwantsen met beschrijving, voor- en nadelen, evenals verdere links naar aanbevolen bedwantsproducten zijn hier te vinden:

➜ Vergelijking van de beste bedwants remedies

Bedwantsen bestrijden – stap voor stap

Nu naar het uitgebreide deel: dus als je gelooft dat bedwantsen hun weg naar je eigen vier muren moeten hebben gevonden via bagage, gebruikte items of een andere reden, dan kun je het volgende gebruiken Stapsgewijze procedure om bedwantsen te bestrijden.

Wat betekent dat je uiteindelijk wilt en kunt gebruiken, hangt van jou af. Houd er echter rekening mee dat bedwantsen zeer weerbarstige kleine insecten zijn en dat ze zich verder kunnen verspreiden door ondoordacht gedrag.

Nuttige apparatuur voor de strijd tegen bedwantsen

In de volgende lijst vindt u een overzicht van handige apparatuur die u kan helpen bij uw missie tegen bedwantsen.

Dit zijn producten die ik zelf heb gebruikt of nog preventief bij me heb op reis. Natuurlijk is er nog veel meer, maar misschien helpt het de een of de ander bij de eerste selectie.

Checklist downloaden (PDF)

Laatste update van de lijst: 20 december 2020

1. Detecteer bedwantsen

Allereerst moet je er zeker van zijn dat het eigenlijk rond bedwantsen Is. Hoe je een mogelijke bedwantsbesmetting kunt herkennen, heb ik al in een ander artikel beschreven.

Veel mensen die in contact zijn gekomen met bedwantsen willen voorkomen dat ze bedwantsen naar hun eigen huis slepen.

Als je je op dezelfde manier voelt als ik, dan begrijp je waarschijnlijk dat je snel een beetje paranoïde kunt worden.

Tot slot is het ook mogelijk dat je de reactie van je lichaam op de bedwantsbeten van een trip pas een paar dagen later ziet. Als je gelukkig bent, heb je de levende bedwantsen niet meegenomen.

>> artikel: Bedwantsen detecteren

Zo ziet een bedwants eruit
Op de foto kun je zien hoe een bedwants eruit ziet. Onder de volgende links vind je meer tips voor het herkennen van bedwantsen en meer foto’s met bedwantsen. Foto: smuayc / depositphotos.com

2. Analyse van bedwantsprobleem

Als het vermoeden wordt bevestigd, is het logisch om meer te weten te komen over mogelijke Oorzaken en omvang om na te denken over het bedwantsprobleem.

Lees ook:   wanneer de vijver schoonmaken

Je moet ook overwegen welke remedies voor bedwantsen je beschikbaar hebt, welke remedies je misschien wilt kopen, of dat je beter een professional kunt krijgen om bedwantsen te bestrijden voor hulp.

Waarschijnlijk is de meest voorkomende oorzaak van bedwantsen in uw eigen huis waarschijnlijk de bagage. Misschien heb je je gewoon afgevraagd over een paar vreemde beten tijdens de reis of ze bestempeld als muggenbeten. Heel vaak kan dit echt het geval zijn.

Als je – net als ik – wat heftiger reageert op bedwantsbeten en je hebt het probleem al meerdere keren serieus moeten aanpakken, dan ben je natuurlijk wat voorzichtiger (eventueel ook paranoïde) bij het minste vermoeden van bedwantsen. Als ongewenste passagiers komen ze anders via koffers of rugzakken in hun eigen huis.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat u contact opneemt met een professionele ongediertebestrijder. Omdat de professionals natuurlijk het beste weten hoe ze bedwantsen in verschillende omgevingen effectief kunnen bestrijden.

Als je jezelf durft te bestrijden, kom je ook in contact met middelen die je alleen met uiterste voorzichtigheid moet gebruiken (insecticiden, diatomeeënaarde, …). Bovendien kunt u er anders aan bijdragen dat de bedwantsen zich (per ongeluk) verder verspreiden of al resistentie ontwikkelen tegen sommige gebruikte insecticiden. Dit kan het ook moeilijk maken voor een ongediertebestrijder om te werken.

3. Voorbereiding

Vóór de daadwerkelijke controle is voorbereiding de belangrijkste stap. Daarom raad ik u aan om uzelf uitgebreid te informeren.

Op deze website heb ik veel informatie verzameld over bedwantsen. Maar verder zijn er nu enkele andere uiterst nuttige bronnen die u kunt bekijken. Dit was vele jaren geleden compleet anders, toen ik deze website lanceerde vanwege een gebrek aan informatie voor de getroffenen.

Ik heb hier enkele van deze bronnen voor je verzameld:

Zelfs als u een ongediertebestrijder hebt ingehuurd, is er veel voorbereiding nodig. Dit is de enige manier om de kans te maximaliseren om zo snel mogelijk van de bedwantsen af te komen. Daniel Krämer van MIBABS Pest Control analyseerde eenmaal per jaar de kwaliteit van de voorbereiding van de getroffenen voor een opdracht en berekende hieruit het slagingspercentage.

Alleen in de missies, waar de klanten sommige punten goed tot zeer goed hebben voorbereid, was een enkel bezoek van de verdelger voldoende met een kans van 87-100%.

Slagingspercentage van bedwantsbestrijding bij slechts één gebruik na voorbereiding

Delen is zorgzaam: Voel je vrij om deze infographic te delen of in te sluiten op je website als je de attributie niet verwijdert.

Code insluiten:

 Quelle: Bettwanzenproblem.de

4. Opruimen

Hoe minder schuilplaatsen bedwantsen hebben, hoe beter. Maak het schip daarom eerst echt duidelijk voordat je actie onderneemt. Het vergemakkelijkt de verdere procedure.

De kans is niet zo klein dat de bedwantsen zich voorlopig “alleen maar comfortabel hebben gemaakt in en rond je bed”. Tenminste als de plaag nog niet te ver is gevorderd.

Bovendien kun je beter observeren waar ze kruipen voor het geval je ze de kans geeft om te ontsnappen tijdens het bestrijden van bedwantsen. Je kunt bedwantsen vangen, bijvoorbeeld met een sterk klevende pantsertape.

Tijdens het opruimproces worden er echter geen onbehandelde dingen gewoon in andere kamers geplaatst. Dit kan leiden tot een verdere verspreiding van bedwantsen, als een paar bedwantsen of bedwantseieren zich ergens moeten verstoppen.

Fooi: In grote en stevige plastic vuilniszakken kun je tijdelijk diverse spullen opbergen. Je kunt ook zo goed kleding verzamelen om later naar de wasmachine te gaan. Rugzakken en koffers kunnen het beste in de badkuip worden geleegd (indien beschikbaar), dan kunnen vluchtende bedwantsen niet zo gemakkelijk ontsnappen (gladde muren).

Lees ook:   Silvergear Elektrisch Droogrek met Verwarming - Verwarmd Wasrek - Energiezuinig - 147 x 54 x 94 cm

5. Stofzuigen

Stofzuig de aangetaste kamer zorgvuldig maar grondig met een stofzuiger in alle hoeken en randen. U moet het volledige bedframe behandelen, inclusief alle scheuren en de matras.

Een platte schroevendraaier helpt om de scheuren te controleren. Omdat grondigheid de sleutel tot succes is, moet u ook alle meubels legen en op zoek gaan naar bedwantsen.

Bovendien is het raadzaam om het meubilair te verplaatsen, om ook de achterkant en de muur erachter te doorzoeken op bedwantssporen.

Belangrijk: Gooi aan het einde van de gehele behandeling de stofzuigerzak weg in een extra plastic zak die goed verpakt is (zonder gat). Anders zouden ze hun weg terug naar de vrijheid kunnen vinden.

>> mogelijke schuilplaatsen van bedwantsen

6. Was kleding

Als je bedwantsen tegenkomt tijdens het opruimen en stofzuigen van je kledingkast, kun je je kleding gebruiken bij minstens 50°C en desnoods in de wasdroger doen.

Bewaar uw kleding op een andere plaats tot het einde van de behandeling van uw kamer, zoals in een opslagsysteem gemaakt van plastic dozen of in grote vuilniszakken, die het beste luchtdicht kunnen worden afgesloten.

7. Behandel niet-wasbare items

Dat is wat lastiger. Een manier is om de items individueel te ontdoen van bedwantsen en bedwantseieren.

Afhankelijk van het object zijn verschillende middelen zoals de stofzuiger, stoom, diatomeeënaarde, no-pest strips, een speciale anti-bedwantsen / anti-insectenspray of anderen hiervoor geschikt.

Let op: Gebruik biociden zorgvuldig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

Laatste update van prijzen op 16.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Een andere optie is om de dingen luchtdicht in een grote plastic zak te verpakken en in de zon te plaatsen.

Met een draadloze thermometer kunt u de temperatuur controleren, die meer dan 50 ° C moet zijn om de bedwantsen over een langere periode te doden, wat een methode is voor hete zomermaanden.

Het is ook mogelijk om dit principe (warmte >50°C) op andere manieren na te bootsen. Want ook in een auto die in de zon staat, een kas, een sauna, een infraroodlichtcabine, etc. kunnen de juiste temperaturen bereikt worden.

De warmte en eventueel resulterend vocht is echter niet compatibel met alle objecten en het is belangrijk dat de warmte echt in de diepte doordringt.

8. Behandeling met stoom

Indien beschikbaar, is een stoomreiniger geschikt voor de behandeling van tapijten, matrassen en dergelijke om bedwantsen van alle stadia van ontwikkeling effectief te doden – inclusief bedwantseieren.

De stoom moet een temperatuur hebben van minimaal 65°C. Houd er ook rekening mee dat niet alle materialen met stoom kunnen worden behandeld.

Bovendien laat de stoom vocht achter, wat kan bijdragen aan de vorming van schimmel. Laat behandelde materialen zoals matrassen, tapijten en gordijnen de kamer goed drogen en ventileren.

9. Bevestig matrashoes

Bedwantsen verstoppen zich graag en ook in de matras en een bedwantshoes voorkomt precies dit. Daarom is het logisch om het te voorzien van een bedwantsbeschermingshoes na de behandeling van de matras.

Bedwantshoes van Allersoft
Bedwantshoes van Allersoft

Volgens de fabrikant is de Allersoft matrasomhulling uitdrukkelijk gericht tegen zowel huisstofmijt als bedwantsen. De meeste matrashoezen zijn voornamelijk ontworpen voor mensen met een allergie tegen mijten.

Laatste update van prijzen op 16.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Lees ook:   hoe tablet scherm schoonmaken

10. Verplaats het bed weg van de muur

Verplaats indien mogelijk het bed weg van de muur. Dit verkleint de toegangsafstand van de bedwantsen over de muur tot u – belangrijk in combinatie met de volgende stap.

11. Installeer bedwantsbarrières

Als uw bed een bedframe heeft, kunt u de benen uitrusten met vaseline of dubbelzijdige tape. Als gevolg hiervan kunnen bedwantsen niet op de bedpoten op het bed kruipen.

Omdat de bedwantsen eraan kleven, kan deze methode ook worden gebruikt om het bedwantsprobleem gedurende een paar weken te observeren. Zowel de vaseline als de plakband moeten echter regelmatig worden vernieuwd.

Een andere optie is bijvoorbeeld om een speciaal met permethrine behandeld laken of hutslaapzak te gebruiken. Omdat deze bedwantsbarrières niet alleen geschikt zijn om bedwantsen tijdens het reizen te voorkomen.

Daarnaast zijn er nu ook bedwantsvallen die onder de bedpalen kunnen worden opgesteld, die fungeren als een klimbarrière naar het bed. Dit werkt natuurlijk alleen alsn de rest van het bed met bedframe en matras is echt volledig bevrijd van bedwantsen.

Nadat deze voorbereidingen voor het bed zijn getroffen, is het ook belangrijk om in het bed te slapen. Als tot nu toe alleen de slaapkamer wordt beïnvloed en je in een andere kamer gaat slapen, kan dit de bedwantsen naar de andere kamers lokken.

Laatste update van prijzen op 1.11.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

12. Diatomeeënaarde voor gaten, scheuren en andere openingen

Diatomeeënaarde is een milieuvriendelijke remedie tegen bedwantsen, die als poeder kan worden gedistribueerd op mogelijke schuilplaatsen en op typische paden van bedwantsen.

Deze omvatten gaten en scheuren in de muur, gebieden achter de rand van het tapijt, scheuren aan de zijkanten van stopcontacten en andere gebieden die toegang bieden tot holtes in de muur.

De fijne en microscopisch scherpe schelpfragmenten van diatomeeënaarde beschadigen de chitineuze schaal van bedwantsen en zorgen ervoor dat ze uitdrogen.

Diatomeeënaarde is alleen veilig voor mensen en huisdieren als je Geen stof inademen. Gebruik daarom een gebitsbeschermer en gebruik diatomeeënaarde eigenlijk alleen voor holtes en niet voor open toegankelijke hoeken. Verspreid diatomeeënaarde niet royaal direct in het woon- of slaapgedeelte, waar het middel kan worden ingeademd.

Laatste update van prijzen op 5.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

13. Regelmatige controles

Zelfs als een professionele ongediertebestrijder is ingehuurd om het probleem aan te pakken, wordt een bedwantsbesmetting zelden in één behandeling opgelost.

Daarom is het belangrijk om de aangetaste kamer te controleren op tekenen van levende bedwantsen over een langere periode en om enkele van de Herhaal de behandelingsstappen. Bedwantsmonitoren of bedwantsvallen en barrières kunnen u ook helpen. Hier vindt u enkele artikelen en producten over het monitoren van een bedwantsbesmetting.

Als u 50 tot 60 dagen zonder verdere tekenen van bedwantsen (beten, levende bedwantsen, …)  je hebt het waarschijnlijk gehaald en je bent weer bedwantsenvrij.

Dit is het moment om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst zo blijft.

14. Voorkom bedwantsen

Natuurlijk is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn een paar manieren die de kans kunnen verkleinen dat bedwantsen in de eerste plaats in uw eigen huis terechtkomen. Deze stap zou dus ook op de eerste plaats kunnen komen.

>> artikel Voorkom bedwantsen
>> De beste bedwants remedies in vergelijking (voor- en nadelen)

De belangrijkste artikelen over bedwantsen in de serie artikelen: