Verwijder bijennest – Zo werkt het duurzaam &dierenminnend!

Hoewel bijen geen gevaar vormen voor de meeste mensen en huisdieren, kunnen ze snel vervelend worden en de ene of de andere zomerdag bederven. Bovendien zijn bij kinderen en mensen met een allergie slechts een paar bijensteken voldoende om gevaarlijke fysieke reacties uit te lokken.

Dus als je een bijennest hebt ontdekt, is het alleen maar begrijpelijk dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt. We laten je zien hoe je een Bijennest verwijderen zonder de dieren – of u – te schaden.

Hoe bijen van wespen te onderscheiden

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je bijen van andere insecten kunt onderscheiden, hoe ze leven en welk gedrag ze vertonen.

Voor de meeste mensen kan het moeilijk zijn om bijen te onderscheiden van de wespen en horzels die op het eerste gezicht visueel op hen lijken. Echter, voordat u een veronderstelde Bijennest verwijderen, je moet er zeker van zijn dat het echt bijen zijn en niet de andere insecten, omdat ze veel agressiever en gevaarlijker zijn dan bijen.

De juridische situatie en de Procedure voor het verwijderen van wespennesten verschilt in sommige opzichten van het omgaan met bijennesten.

Nestbouw – Hoe bijennesten verschillen van andere nesten

Wat alle drie de insectensoorten gemeen hebben, is dat ze hun nesten graag op donkere en beschutte plaatsen bouwen. Geen wonder dus dat die vaak Bijennesten in de rolluikkast of in het dak.

Bijennesten zijn te onderscheiden van horzel- en wespennesten – bij zeer nauwkeurige inspectie – maar relatief eenvoudig, omdat bijennesten vooral worden gekenmerkt door hun onmiskenbare washoningraten. In de zeshoekige honingraatcellen wordt het nageslacht grootgebracht en de honing opgeslagen.

Helaas is het, wanneer het uitsluitend van buitenaf en vooral van grote afstand wordt bekeken, meestal niet mogelijk om precies te zeggen welk nest het is. Om niet het risico te lopen om te worden aangevallen door een horde agressieve horzels of wespen, is het beter om de identificatie van het nest over te laten aan een professionele ongediertebestrijder. Hij heeft veel ervaring met bijen, wespen en co. en heeft de juiste beschermingsmiddelen om het nest van dichtbij te onderzoeken.

Als je toch zelf een inschatting wilt maken, moet je in plaats van te dicht bij het nest te komen, observeren welke dieren in en uit vliegen. Op basis van het uiterlijk en gedrag is het mogelijk om vrij snel te bepalen met welk insect je te maken hebt.

Uiterlijk en gedrag – Hoe bijen verschillen

Bijen zijn iets kleiner en veel ronder dan wespen, die bekend staan om hun zeer smalle wespentaille. Bijen hebben een bruinachtige basiskleuring, terwijl wespen bekend staan om hun zwartgele waarschuwingskleuring.

Horzels met hun lichaamslengte van 2-3,5 cm zijn veel groter dan bijen en wespen en hebben een bruinrode kleuring aan de voorkant, een gele kleur aan de achterkant. Hun lichaamsvorm is vergelijkbaar met die van wespen.

Zowel wespen als horzels hebben praktische kauwgereedschappen, terwijl bijen alleen een proboscis hebben waarmee ze stuifmeel en nectar kunnen opnemen.

Er zijn ook verschillen qua beharing. Hoewel de bij duidelijk harig behaard is, hebben horzels en wespen maximaal één pluisje op het voorste deel van hun lichaam.

Qua voeding hebben bijen, wespen en horzels ook verschillende voorkeuren. Bijen eten uitsluitend vegetarisch, terwijl wespen en horzels ook dierlijke eiwitten eten. Daarom landen ze graag op ons ontbijtei of hambrood.

Ook in gedrag zijn verdere verschillen waar te nemen. Horzels en wespen zijn veel agressiever tegenover mensen dan bijen, die, in tegenstelling tot hun soortgenoten, over het algemeen vrij vredelievende dieren zijn. Vooral in de tweede helft van de zomer kunnen er onaangename ontmoetingen zijn met wespen en horzels, die dan steeds meer op zoek zijn naar suikerhoudend voedsel.

Bijen blijven over het algemeen liever uit de buurt van mensen, wat ook te wijten is aan hun relatief slechte verdedigingsvaardigheden. Want terwijl wespen en horzels met haarhen steekt min of meer zo vaak als gewenst, bijen sterven al na een enkele steek, omdat de angel een weerhaak heeft en vast komt te zitten in de huid.

Om deze reden gebruiken ze hun angel alleen in absolute nood en vermijden ze zo gevaarlijke conflicten.

Bijen vallen in twee categorieën, honingbijen en wilde bijen. Honingbijen vestigen zich meestal niet echt dicht bij mensen, daarom zijn bijennesten in huis en tuin meestal wilde bijen.

70% van de wilde bijen bouwt hun nesten het liefst in de grond, daarom worden deze bijen aardbijen genoemd. Bijen daarentegen, die zich direct bij of in het huis vestigen, worden metselbijen genoemd. Ze gebruiken holtes op of in het gebouw om daar hun nesten te bouwen. Dienovereenkomstig, populaire plaatsen voor Bijennesten rolluiken, onder het dakgebinte of in gratis bloembakken.

Bijennest verwijderen – Zo werkt het (niet)!

Als je zeker weet dat het in jouw geval bijen zijn, is het nu een kwestie van Bijennest te verwijderen. Er zijn een aantal zeer belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Omdat ze zo belangrijk zijn voor ons ecosysteem, worden bijen – vooral wilde bijen – strikt beschermd in Duitsland. En met een goede reden: meer dan 50 procent van de Duitse wilde bijen staat al op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten.

Daarom worden de volgende handelingen bestraft met zeer hoge boetes tot € 60.000:

  • Ongeoorloofde vangst van bijen en bijenkolonies
  • Bijen verwonden of doden
  • Niet-conforme verwijdering van bijennesten
  • Vernietiging van bijennesten

Zelfs de loutere Storen van een bijenkolonie kan al worden bestraft en resulteren in een hoge boete.

Normaal gesproken heb je dus maar twee zeer dierenminnende opties: naast elkaar bestaan of de Bijen verplaatsen.

Zoals reeds uitgelegd, zijn bijen erg vredelievend en doen ze meestal niets met mensen. Daarom zou je theoretisch zonder de Bijennest te verwijderenen in plaats daarvan manieren en middelen vinden om harmonieus met de dieren te leven.

Je zou bijvoorbeeld horren voor de ramen kunnen plaatsen om te voorkomen dat de bijen het huis invliegen. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat u niet op blote voeten in de tuin rondloopt en dat alle bewoners, vooral kinderen, bepaalde gedragsregels in acht nemen bij het omgaan met bijen. De dieren mogen dus nooit worden bejaagd of geslagen.

Het is echter ook meer dan begrijpelijk als je Bijennest verwijderen willen. Naast het gevaar dat risicogroepen, zoals allergiepatiënten, ouderen of kinderen, worden gestoken en ernstige ziekteverschijnselen krijgen, is het constante zoemen en zoemen van de bijen natuurlijk ook storend en ongemakkelijk.

In bijna alle gevallen heb je nu één optie: zoek een nieuwe plek voor het nest en de Bijen verplaatsen. Om dit te doen, moet u de lokale natuurbeschermingsautoriteit op de hoogte stellen dat u de Bijennest verwijderen en verkrijg officiële toestemming. Zonder toestemming moet je niets doen, anders moet je bij twijfel een hoge boete verwachten.

Probeer het nest niet alleen te verplaatsen!

Het risico dat de dieren en/of de Bijennest bij het verwijderen de schade is erg hoog door gebrek aan ervaring. Bovendien, en erger nog, kunt u schade oplopen bij de manoeuvre zelf. De dieren raken snel in paniek en kunnen tijdens uw verplaatsingspoging in een zeer agressieve verdedigings- of aanvalsmodus terechtkomen.

Zelfs als bijensteken over het algemeen onschadelijk zijn: grotere hoeveelheden bijengif kunnen ook leiden tot gevaarlijke allergische shockreacties bij gezonde, volwassen mensen.

Neem dus best contact op met een professionele ongediertebestrijder met veel ervaring op het gebied van bijennestenverwijdering. Deze heeft een goede verbinding met de juiste instanties en komt dus meestal veel sneller tot een vergunning, de Bijen verplaatsen dan jij.

Daarnaast beschikt hij over de juiste beschermingsmiddelen en uitrusting om bijen te helpen.om het van A naar B te vervoeren.

Conclusie: Snel &veilig Bijennesten verwijderen – met BugStop!

Als u een Bijennest verwijderen , is verhuizen meestal uw enige optie. Aangezien wettelijk is bepaald dat nest noch dieren mogen worden geschaad, moet u zich onthouden van zelfexperimenten – ook om gezondheidsredenen – en een professionele ongediertebestrijdingsdienst inschakelen bij de verhuizing.

BugStop geeft u een soepele 360°-Bijennestverwijderingsservice. Nadat u contact met ons heeft opgenomen, zijn we meestal binnen 24 uur ter plaatse en identificeren we het nest en zijn bewoners.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en de exacte locatie van het nest, plannen we vervolgens de verdere procedure en coördineren we met zowel u als de verantwoordelijke autoriteiten, zodat u juridisch aan de veilige kant bent.

Wij staan dag en nacht voor u klaar: U kunt ons telefonisch bereiken op +49 89 45452520 van maandag tot zondag en op feestdagen van 09:00 tot 19:00 uur en per e-mail of contactformulier 24 uur per dag!

Lees ook:   HG tegelreiniger extra sterk Verwijdert echte probleemvervuilingen