De beste hogedrukreiniger fittingen voor uw hogedrukreiniger

Bij gebruik van een hogedrukreiniger moet de enige druk van het apparaat zijn. Voeg geen druk meer toe aan jezelf door willekeurig je fittingen te kiezen. Je zult uiteindelijk teleurgesteld zijn.

In plaats daarvan moet je meer te weten komen over alle verschillende fittingen voordat je verstandig kiest.

Er zijn een paar verschillende soorten, veel materialen om uit te kiezen en veel verschillende maatfactoren om te overwegen. Met alle nuttige informatie in deze gids is het kiezen van uw hogedrukreinigerfittingen nog nooit zo eenvoudig geweest.

Inhoudsopgave
 • Soorten hogedrukreiniger fittingen
 • Welk materiaal is het beste voor hogedrukreinigerfittingen?
 • Welke maat zijn hogedrukreiniger fittingen?
 • Hoe drukwaterfittingen te meten
 • Hoe zit het met fittingen voor elektrische hogedrukreinigers?
 • Welke hogedrukreiniger fittingen moet u kopen?
 • Maak het passend

Soorten hogedrukreiniger fittingen

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten hogedrukreiniger fittingen. De belangrijkste zijn koppelingen, adapters, snelkoppelingen, zwenken en splitters.

Koppelingen

Productafbeelding van de gereedschapsdagdrukreinigerkoppeling, quick connect fitting, vrouwelijke NPT-aansluiting op mannelijke draad, 5000 PSI, 1/4 inch, 2-pack

Koppelingen, vaak bekend als koppelingen, zijn er in verschillende maten om verbinding te maken met uw hogedrukreinigerpistool, slangpijpen of andere spuitmonden. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige en corrosiewerende materialen. U kunt ook snelkoppelingen of schroefkoppelingen vinden, afhankelijk van uw voorkeur.

Adapters

Productafbeelding van de Twinkle Star Pressure Washer Adapter Set, Quick Disconnect Kit, M22 Swivel naar 3/8'' Quick Connect, 3/4' naar Quick Release

Het woord adapters kan een overkoepelende term zijn voor verschillende soorten fittingen, maar normaal gesproken worden ze gebruikt om te verwijzen naar een bepaald type koppeling.

U kunt adapters gebruiken voor het toevoegen van bijlagen en het converteren van twee verschillende soorten fittingen. U kunt bijvoorbeeld het ene uiteinde toevoegen aan een 1/4 inch snel loskoppelende vrouwelijke fitting en het andere uiteinde aan een nozzle-tip met een 1/4 inch plug die anders niet overeenkomt met de hogedrukreiniger zelf.

Quick Connect Fittingen

Productafbeelding van de M MINGLE-drukreinigerpistooladapter, naar 1/4'' Quick Connect Fitting, alleen compatibel Karcher K2, K3, K4, K5, K6, K7

Quick connect fittingen zijn erg populair omdat ze u in staat stellen om snel hulpstukken aan te sluiten en te verwijderen met heel weinig gedoe. Ze hebben twee uiteinden, een vrouwelijke en mannelijke kant.

De vrouwelijke kant, vaak stopcontacten genoemd, heeft een o-ring om lekken te voorkomen. De mannelijke kant, soms een plug genoemd, heeft draad aan de buitenkant om verbinding te maken met het vrouwelijke uiteinde. Quick connect fittingen kunnen ook worden geleverd met nozzles, maar u kunt ze ook als adapters gebruiken.

Verlagen Quick Connect fittingen de waterdruk?

Bepaalde kunnen de waterdruk verlagen. Sommige hebben bijvoorbeeld een maximale PSI. Dus als je een hogedrukreiniger hebt die 3000 PSI aankan, maar een 2500 PSI fitting kiest, dan zul je een gereduceerde hogedrukreiniger ervaren.

Ook kunnen flow-stop quick-connect fittingen ook de waterdruk verlagen – dus pas op voor hen.

Zwenken

Productafbeelding van de M MINGLE Hogedrukreiniger Draaibaar, 3/8 Inch NPT Male Thread Fitting, roestvrij staal, 4500 PSI

Een draaibare fitting kan voorkomen dat hogedrukreinigerslangen knikken en in de knoop raken. Met de fitting kan de slang draaien of draaien, zodat u het spuittrekkerpistool en de verlengstok niet onhandig hoeft te draaien om hem in positie te krijgen. De slang zal van nature losraken als je manoeuvreert.

Dit type fitting is een voorkeur voor veel mensen, omdat ze uw drukwaservaring kunnen verbeteren.

Splitters

Productafbeelding van de tool Daily Pressure Washer Tee, Splitter Coupler, Quick Connect Two Gun to One Power Washher, 3/8 Inch Fitting

Dit zijn y-vormige fittingen die heel goed werken met een hoge PSI. U kunt twee hogedrukreinigerslangen aan beide uiteinden aansluiten, zodat u twee hogedrukreinigers – of als alternatief twee hulpstukken – tegelijkertijd kunt gebruiken voor extra stroom.

Dit is een must-have fitting als je een grote klus bij de hand hebt. We raden deze aan voor hogedrukreinigers met een GPM van 4 of hoger.

Welk materiaal is het beste voor hogedrukreinigerfittingen?

Hogedrukreiniger fittingen zijn er in een paar verschillende materialen. We zullen u door de belangrijkste factoren van elk leiden, zodat u kunt beslissen welke het beste is. Maar we geven je toch onze mening, voor het geval je het nog steeds niet zeker weet!

Messing

Messing is het meest voorkomende pasmateriaal. Het is gemaakt van koper en zink en heeft daarom een laag smeltpunt dat het beschermt tegen corrosie of schade door heet water.

Messing is ook vrij eenvoudig aan uw machine te bevestigen, zelfs in allerlei verschillende vormen. Het is betaalbaarder dan roestvrij staal, maar duurder dan plastic.

Plastic

Plastic is ook vrij gebruikelijk, maar het is goedkoper. Hoewel de prijs verleidelijk kan zijn, moet u alleen plastic kiezen voor lichte elektrische hogedrukreinigers omdat ze geen hogere druk aankunnen. Ze zijn gevoelig voor scheuren en beschadigingen, dus ze zijn niet de meest duurzame.

Rubber (O-ringen)

Rubber, of o-ringen, worden gebruikt in vrouwelijke fittingen. Ze zijn geweldig in het voorkomen van lekken. Je vindt ze in snel aan te sluiten fittingen.

Als u op zoek bent naar een snelle verbinding, kunt u eindigen met rubberen componenten. U moet er rekening mee houden dat rubber ook kan buigen of kromtrekken. Het kan echter ook de waterdruk verlagen, afhankelijk van het type snelkoppeling dat u kiest.

Edelstaal

Roestvrij staal is een zeer betrouwbaar materiaal. Het bevat chroom om roest en corrosie te voorkomen en bescherming te bieden tegen chemicaliën. Je weet dus dat het een tijdje meegaat, daarom kan het behoorlijk duur zijn. Maar de duurzaamheid maakt die prijs naar onze mening de moeite waard.

Waar het op neer komt

Dus wat is het beste materiaal? Messing en rvs zijn naar onze mening het beste. Beide zijn duurzaam en corrosiebestendig. Roestvrij staal is duurder, maar het gaat lang mee. Als je echter een beetje een beperkt budget hebt, is messing een fantastisch alternatief.

Welke maat zijn hogedrukreiniger fittingen?

Bij het kiezen van uw hogedrukreinigerfitting is een van de grootste vragen welke maat u moet krijgen? Er zijn drie hoofdmaten die we zullen bespreken: M22, 3/8 inch NPT en 1/4 inch.

Voordat we daarop ingaan, zullen we het snel over draden hebben. Een vraag is – neem je de draad mee in de meting?

Het hangt af van het type fitting. De twee belangrijkste verschillen zijn NPT (National Pipe Thread – de Amerikaanse maatvoering) en BSP (British Standard Pipe – de Britse versie).

Deze twee typen werken niet samen, dus u moet controleren waar uw hogedrukreiniger voor is ontworpen. Het belangrijkste verschil is dat NPT-fittingen een hoek van 60 graden hebben met afgeplatte pieken en dalen, plus de draden per inch zijn verschillend (1). BSP-draden hebben een hoek van 55 graden met afgeronde pieken en dalen.

We zullen ons concentreren op de Amerikaanse metingen voor het doel van dit bericht. Maar houd er wel rekening mee dat verschillende landen de draden anders meten.

M22

M22-draden worden meestal aangetroffen op hogedrukreinigerpompen, slangen en spuitpistolen. Ze worden M22 genoemd omdat de buitendiameter 22 millimeter is. De binnenste plug aan de vrouwelijke kant is 14 millimeter met een o-ring om lekken te voorkomen.

U moet er ook rekening mee houden dat M22 wordt gebruikt op elektrische hogedrukreinigers, met een grotere interne diameter van 15 millimeter in plaats van 14.

3/8″ NPV

Dit is vrij eenvoudig. De grootte is 3/8 van een inch. Het verwijst echter naar het mannelijke en vrouwelijke uiteinde van de fitting met schroefdraad, in plaats van de verbinding aan het andere uiteinde van de fitting.

1/4″

Deze zijn 1/4 inch in diameter. Ze zijn meestal voor slang-, pistool- en machineschroefdraadconnectoren. Nogmaals, dit verwijst naar het mannelijke en vrouwelijke uiteinde van de fitting met schroefdraad, in plaats van de verbinding aan het andere uiteinde.

Hoe drukwaterfittingen te meten

Je moet een remklauw kopen, een heel bijzonder meetapparaat dat tot op één millimeter nauwkeurig wordt verkleind. Je zou een meetlint kunnen gebruiken, maar het zal veel kieskeuriger zijn en je zou kunnen eindigen met onnauwkeurige metingen.

Hoe zit het met fittingen voor elektrische hogedrukreinigers?

Er zijn enkele verschillen. Ten eerste heeft de elektrische hogedrukreiniger een inwendige diameter van 15 millimeter in plaats van 14. Dus als u uw slang van uw gasdrukreiniger aansluit op uw elektrische, past deze niet. Het verschil van één millimeter zorgt voor lekkages.

Een ander ding om op te letten is dat sommige residentiële elektrische hogedrukreinigers aangepaste fittingen hebben die alleen met dat specifieke merk werken. Daarom moet u mogelijk hulpstukken of fittingen van dat merk gebruiken. Neem contact op met uw fabrikant om te zien wat hun specifieke advies is.

Welke hogedrukreiniger fittingen moet u kopen?

Het belangrijkste hangt natuurlijk af van de grootte van uw hogedrukreiniger. Maar laten we eens kijken naar de belangrijkste details die u moet overwegen, afhankelijk van individuele voorkeuren.

 • Kies snel aan te sluiten fittingen als u het belangrijk vindt om dingen snel in te stellen. Het kan minder dan 15 seconden duren om een quick-connect fitting in te stellen, zodat u veel sneller bij uw werk kunt komen.
 • Misschien wilt u zwenkfittingen overwegen omdat ze knikken en draaien voorkomen. Dit is een enorm pro punt dat je gratefu zult zijnl voor als je het werk doet. Probeer drukwassen zonder één en dan met één – merk het grote verschil op!
 • Misschien wilt u een splitter die geschikt is voor grote klussen. Hierdoor kunt u twee hogedrukreinigers tegelijk bevestigen voor extra druk. Je krijgt zware klussen veel sneller gedaan.
 • Materiaal is een grote factor bij het kiezen van uw hogedrukreinigerfitting. We raden roestvrij staal of messing aan vanwege hun duurzaamheid en corrosiebestendige eigenschappen.
 • Last but not least, controleer of de fitting Amerikaans of Brits is, omdat dit zal bepalen of deze goed past en lekken voorkomt.

Maak het passend

Nu je alles weet wat er te weten valt over hogedrukreiniger fittingen, zul je er zeker een vinden die past. Niet alleen fysiek, maar ook met wat u nodig heeft, uw budget en uw duurzaamheidseisen.

Er zijn veel verschillende factoren om te overwegen, maar deze gids heeft de belangrijkste criteria beperkt. De volgende keer dat u winkelt, zult u op de hoogte zijn van de soorten, materialen en maten die het kiezen van uw fitting een stuk eenvoudiger zullen maken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?