Werkt uw hogedrukreiniger? Met elk type elektrisch gereedschap kunnen problemen optreden. We leiden u door een aantal veelvoorkomende problemen en laten u de beste manier zien om het probleem op te lossen.
Of dit nu gaat om gasdrukreinigers, elektrische hogedrukreinigers, waterdrukproblemen, lekkende problemen of iets anders – we hebben een heleboel oplossingen die u kunt proberen om verschillende problemen op te lossen.
Tegen het einde zou uw hogedrukreiniger weer in perfecte staat moeten zijn!
Hoe waterlekken uit de slangaansluiting te repareren
Als er water uit de slangaansluiting lekt, controleer dan de aansluiting. Er kan sprake zijn van een verbroken of onjuiste verbinding. Controleer dit en sluit het goed aan om het probleem op te lossen. Aan de andere kant heb je misschien een kapotte of versleten rubberen wasmachine. Als dat zo is, is het tijd om het te vervangen. Dit moet het lekken verhelpen.
- Problemen met de gasdrukreiniger
- Problemen met de elektrische hogedrukreiniger
- Problemen met waterlekken
- Andere problemen met de hogedrukreiniger
- Tips voor het onderhouden van uw hogedrukreiniger
- Tips voor het oplossen van problemen
Problemen met de gasdrukreiniger
Laten we eerst eens kijken naar enkele van de meest voorkomende problemen die gebruikers tegenkomen bij het gebruik van een gasdrukreiniger.
Hogedrukreiniger start niet
Als uw hogedrukreiniger helemaal niet start, kan dit te wijten zijn aan een paar factoren.
Geen gas
Controleer de gasniveaus op uw hogedrukreiniger. Als er geen gas of weinig gas is, vul het dan met gas.
De choke bevindt zich in de verkeerde positie
Controleer uw gebruikershandleiding en verplaats de choke naar de aanbevolen positie.
Drukopbouw
Er kan drukopbouw zijn in uw gasdrukreiniger. Knijp in het trekkerpistool om de opgebouwde druk in het systeem los te laten.
Losgekoppelde bougiedraad
Als uw bougiedraad is losgekoppeld, sluit u deze gewoon opnieuw aan en moet uw hogedrukreiniger starten.
Defecte bougie
Mogelijk heb je een defecte bougie. In dit geval moet u het vervangen door een nieuwe.
Motor stopt tijdens gebruik
Misschien heb je je hogedrukreiniger om te starten, maar deze stopt terwijl je hem gebruikt. Er zijn enkele eenvoudige oplossingen voor dit probleem.
Laag oliepeil
Dit kan te maken hebben met een laag oliegehalte. De meeste gasdrukreinigers worden automatisch uitgeschakeld wanneer de olie te laag wordt. Controleer de olie en vul deze indien nodig.
Vuile lucht filter
Als uw luchtfilter vuil is, probeer het dan schoon te maken. Als dat niet werkt, vervangt u het luchtfilter door een nieuw filter en probeert u het opnieuw.
Olie lekt uit de motor
Dit kan een alarmerend probleem zijn, maar gelukkig is er een oplossing om het probleem te voorkomen.
De zegels zijn versleten
Als er olie uit de motor lekt, is dit meestal te wijten aan versleten afdichtingen. U moet de afdichtingen vervangen door nieuwe. Neem contact op met de fabrikant, want dit kan onder de garantie vallen.
Problemen met de elektrische hogedrukreiniger
Laten we eens kijken naar enkele van de problemen die elektrische hogedrukreinigers met zich meebrengen en hoe ze kunnen worden opgelost.
Hogedrukreiniger start niet
Als uw hogedrukreiniger helemaal niet start, zijn er mogelijk enkele eenvoudige en snelle oplossingen.
Defect stopcontact
Het kan zijn dat uw stopcontact defect is. Controleer de hoofdzekering en controleer de stekker. Als er een probleem is met dat stopcontact, bel dan een elektricien en gebruik in de tussentijd een ander stopcontact.
Hogedrukreiniger is niet aangesloten
We zijn er allemaal geweest… Waarom werkt ons elektrisch apparaat niet? Oh, we zijn vergeten hem aan te sluiten! Controleer nogmaals of uw hogedrukreiniger is aangesloten. Uw oplossing kan zo eenvoudig zijn als dit.
Controleer de resetschakelaar
Sommige elektrische hogedrukreinigers hebben een resetschakelaar die u moet indrukken zodra u de hogedrukreiniger hebt aangesloten. Dit is nodig om de hogedrukreiniger aan te zetten.
Defecte motor
Het kan een groter probleem zijn, zoals een defecte motor. Als u hebt ontdekt dat niets anders werkt, neem dan contact op met uw fabrikant en vraag een vervanging als u nog steeds binnen de garantieperiode bent.
Motor stopt tijdens gebruik
Als uw elektrische hogedrukreinigermotor stopt tijdens het gebruik, hebben we één hack die u kunt proberen te repareren.
Laagspanning
Als de motor stopt tijdens het gebruik, is het waarschijnlijk te wijten aan een lage spanning. U moet controleren of de spanning binnen het opgegeven bereik van de motor ligt. Als het veranderen hiervan niet werkt, neem dan contact op met de fabrikant om te zien of ze advies hebben of dat het mogelijk een defecte motor kan zijn.
Geen waterdruk
Waterdruk zelf kan een probleem voor u zijn. Er kunnen een paar dingen zijn die dit probleem veroorzaken en we zullen kijken naar de beste manieren om het probleem op te lossen. Als er helemaal geen druk is, kan dit te wijten zijn aan twee problemen. Laten we eens kijken naar de beste manieren om dit probleem op te lossen.
Beschadigde losklep
Als uw losklep beschadigd of versleten is, stel dan de losschroef af en controleer op beschadigde afdichtingen of veren. Vervang wat vervangen moet worden.
Beschadigde pompinlaatkleppen of spruitstuk
Als uw pompinlaatkleppen of spruitstuk beschadigd zijn, demonteer dan de pomp en vervang of reinig de componenten van het inlaatspruitstuk.
Lage waterdruk
Als lage druk een probleem is, kan dit te wijten zijn aan verschillende factoren.
Onvoldoende inlaatwatervoorziening
Het kan zijn dat u niet genoeg water krijgt. Controleer of uw slang niet geknikt is. Zorg er dan voor dat de volledige waterdruk uit de kraan komt. Controleer ook uw handleiding om te controleren of u de juiste diameter van de tuinslang gebruikt.
Geblokkeerd inlaatwaterfilter
Controleer uw tuinslangaansluiting op een verstopping. Verwijder vuil en geniet van een veel betere waterdruk!
U gebruikt het verkeerde mondstuk
Mogelijk gebruikt u het verkeerde mondstuk – of helemaal geen mondstuk. Controleer of u het juiste mondstuk gebruikt.
Inlaat chemische injectorklep is open
Als u de chemische injectorklep open hebt gelaten en de wasmiddelophaalbuis niet in het wasmiddel zit, kan deze lucht op de reinigingsmiddellijn trekken. Dit leidt tot een lage waterdruk. Plaats de buis in het reinigingsmiddel of sluit de injectorklep.
Dual Lance Wand klep is open
U moet deze kleppen gesloten houden bij het gebruik van een hogedrukmondstuk als u een lage waterdruk wilt vermijden.
Lekkende afdichtingen in pompspruitstuk
Als uw pompspruitstukafdichtingen lekken, moet u de afdichtingen vervangen om een betere waterdruk te bereiken.
Pulserende druk
Naast lage of geen druk, kunt u ook merken dat uw hogedrukreiniger pulserende druk heeft. Laten we eens kijken naar de beste manier om dat probleem op te lossen.
Beschadigde pompinlaatkleppen of spruitstuk
Vergelijkbaar met het probleem zonder waterdruk, kan dit probleem ook leiden tot pulserende druk. Demonteer de pomp en vervang of reinig de componenten van het inlaatspruitstuk.
Defecte pomp
De pomp kan defect zijn, in welk geval u deze moet vervangen. Als het nog steeds onder de garantie valt, neem dan contact op met de fabrikant en u zou een gratis vervanging moeten kunnen krijgen.
Pomp zuigt lucht op
Als de pomp lucht opzuigt, schakelt u de machine uit, maar onderhoudt u de watertoevoer. Laat de druk los door in het trekkerpistool te knijpen. Zodra dit is gebeurd, controleert u de waterdruk opnieuw. Het moet worden opgelost.
Verstopping
Het kan een obstructie zijn die de pulserende druk veroorzaakt. Dit kan een geblokkeerd mondstuk zijn, in welk geval u een naald moet gebruiken om de gaten te verwijderen. Het kan ook te maken hebben met een geblokkeerd waterinlaatfilter. Gebruik in dit geval vers water om de waterinlaat door te spoelen.
Ten slotte kan het het pistool of de spuitstok zijn die wordt geblokkeerd. Gebruik azijn om eventuele afzettingen op te ruimen.
Problemen met waterlekken
Er is niets vervelender dan dat je hogedrukreiniger lekt. Maar er zijn enkele eenvoudige oplossingen die u zullen redden van het volledig vervangen van uw hogedrukreiniger.
Water lekt uit pomp
Laten we eerst eens kijken hoe we het probleem van waterlekken uit de pomp kunnen oplossen.
Verbroken zegels
Als er water uit de pomp lekt, is het waarschijnlijk dat de afdichtingen zijn gebarsten, gebroken of versleten. In dit geval moet u de afdichtingen of de hele hogedrukreiniger vervangen. Beide moeten onder de garantie vallen.
Losse bouten van pompassemblage
Controleer uw pompassemblage en draai de bouten vast om ervoor te zorgen dat de pompbehuizing goed aan elkaar is afgedicht.
Thermische klep geactiveerd
Soms kan het activeren van de thermische klep lekken veroorzaken. Wacht vijf minuten voordat u uw hogedrukreiniger gebruikt. Dit deactiveert het om het voldoende af te koelen om lekken te voorkomen.
Water dat lekt uit de slangaansluiting
Hoe zit het als er water uit de slangaansluiting lekt? Wij kunnen u helpen.
Verbindingsprobleem
Het kan zijn dat er een verbroken of onjuiste verbinding is. Controleer of dit het probleem is en sluit het op de juiste manier aan om het probleem op te lossen.
Kapotte rubberen wasmachine
Als de rubberen ring kapot of versleten is, vervang deze dan.
Water lekt uit staaf of sproeiverbinding
Laten we eens kijken hoe we kunnen voorkomen dat water uit de toverstaf of sproeiverbinding lekt.
Gebroken O-Ring
De o-ring in de slangaansluiting kan worden verbroken. U moet de o-ring vervangen of de slang terugbrengen voor een nieuwe. Controleer of dit onder uw garantie valt.
Niet goed verbonden
Controleer of de verbinding correct is en zo niet, sluit deze dan correct aan.
Andere problemen met de hogedrukreiniger
Hoewel dit de belangrijkste categorieën zijn, is er nog steeds een reeks andere problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Maar we zijn hier om ze allemaal op te lossen, zodat u zonder problemen kunt genieten van drukwassen.
Wasmiddel injector werkt niet
Het wasmiddel of de chemische injector kan problemen veroorzaken. Laten we eens kijken naar de specifieke redenen en de juiste oplossingen.
Verkeerde nozzle
Als u het verkeerde mondstuk gebruikt, kan dit het probleem veroorzaken. Plaats het zwarte zeepmondstuk op je hogedrukreiniger en voila, werkt zo goed als goud!
Verstopt filter
Het inlaatfilter van de zeepbuis kan verstopt raken. Dit is de slang die in de zeepfles zit. Controleer op klompen en spoel met vers water om vuil te verwijderen.
Zeep inlaatklep verstopt
De zeepinlaatklep kan verstopt of geblokkeerd zijn. Dit is de pompzijde van de buis. Om dit op te lossen, verwijdert u de slang en gebruikt u een kleine inbussleutel om door het gat te duwen en het vuil te verwijderen of de kogelkraan los te maken.
Dik wasmiddel
Het wasmiddelmengsel kan te dik zijn, vooral als je het niet genoeg hebt verdund. Voeg meer water toe aan de oplossing en het zou een stuk beter moeten werken.
Gesloten knop
Zorg ervoor dat de knop op de wasmiddelinjector open is.
Lage wasmiddeltoevoer
Controleer of je voldoende wasmiddel in je voorraadcontainer hebt. De buis moet volledig worden ondergedompeld om een goede hoeveelheid wasmiddel door te krijgen.
Hogedrukreiniger te luidruchtig
Niemand – vooral je buren niet – wil te maken hebben met een luidruchtige hogedrukreiniger. Wij kunnen u helpen dat op te lossen.
Waterinlaat geblokkeerd
Als de waterinlaat geblokkeerd is, kan dit leiden tot overmatig lawaai. Controleer op verstopping en reinig of vervang de waterinlaat.
Oliepeil
Er zit mogelijk niet genoeg olie in de motor of de pomp. Als het de motor is, voeg dan gewoon olie toe. Als het de pomp is, moet u de pomp demonteren om te controleren. Voeg de olie toe volgens de richtlijnen van de fabrikant.
Olie lekt uit pomp
Uh-oh! Een olielek. Laten we eens kijken naar mogelijke oplossingen.
Losse bouten of fitting
Dit kan gewoon te maken hebben met losse bouten van montage, dus draai deze aan.
Beschadigde onderdelen
Er kunnen beschadigde onderdelen zijn, zoals de zuigers of de afdichtingen. Controleer grondig op schade. Mogelijk moet u sommige onderdelen demonteren. Reinig wat moet worden schoongemaakt of vervang de beschadigde bits. Sommige stukken kunnen nog steeds onder uw garantie vallen.
Oververhitting van de hogedrukreinigerpomp
Laten we eens kijken wat we moeten doen als uw pomp oververhit raakt.
Thermische overdrukklep
Hoewel de thermische overdrukklep er is om oververhitting te voorkomen, kan deze soms het tegenovergestelde doen. Het water kan vast komen te zitten in de wasmachine als je dit nooit uitschakelt, en vers koel water kan niet binnen.
Je moet het water loslaten door elke minuut of zo aan de trekker te trekken. Laat de wasmachine niet draaien als u deze een tijdje niet gaat gebruiken, omdat dit uw pomp kan oververhitten en permanente schade kan veroorzaken.
Hogedrukreiniger loopt maar spuit niet
Wat als uw hogedrukreiniger draait maar niet spuit? Er zijn een paar redenen waarom dit zou kunnen zijn en we hebben oplossingen voorgesteld.
Trigger Gun wordt vrijgegeven
Knijp op de trekker op het pistool om het water te spuiten. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar soms vergeet je het misschien!
Geen watervoorziening
Mogelijk hebt u de watertoevoer uitgeschakeld. Open gewoon de watertoevoerklep.
Sproeipunt mondstuk is verstopt
Reinig het drukmondstuk om klompen te verwijderen. Als dit niet mogelijk is, moet u mogelijk het mondstuk vervangen.
Droge pomp
Als uw pomp droog is, moet deze worden geprimed. Uw gebruikershandleiding moet u instructies geven over hoe u dit op de juiste manier kunt doen. Over het algemeen gaat het waarschijnlijk om het openbreken van de hogedrukuitlaat op de pomp totdat er water uitstroomt.
Trigger Gun kan niet worden uitgeschakeld
Als uw trigger gun niet wordt uitgeschakeld, kan dit leiden tot een aantal frustrerende problemen. We zullen een paar mogelijke oplossingen delen.
Puin in klepassemblage
Er kan puin in de klep van het pistool zitten. Reinig in dat geval indien mogelijk de klepassemblage. Zo niet, dan kunt u’zal het trekkerpistool moeten vervangen.
Versleten of ontbrekende O-ring
Als u snelaansluitfittingen gebruikt, controleert u de koppeling tussen het trekkerpistool en de slangaansluiting. Hier vind je waar de o-ring moet zijn. Als het ontbreekt, moet u het vervangen. Als het versleten is, is het ook tijd voor een vervanging.
Hogedrukreiniger roken
Dit is een vrij ernstige kwestie. Als je witte of zwarte rook hebt, wil je daar onmiddellijk mee omgaan.
Verkeerde brandstof
Mogelijk gebruikt u het verkeerde brandstoftype of hebt u per ongeluk water in de brandstoftank gedaan. Giet de brandstoftank af en vervang deze door de juiste brandstof.
Onjuiste luchtafstelling
Pas de luchtbanden op de branderassemblage aan om de juiste brandstof-luchtverhouding te bieden.
Voorzichtigheid
We raden aan om de spoelisolatie te vervangen voordat u dit doet. De niet-verbruikte brandstof kan de isolatie verzadigen en mogelijk brand veroorzaken in de brandkamer van de verwarmingsspiraal. Neem bij twijfel contact op met een professional.
Lage brandstofdruk
Lage brandstofdruk kan leiden tot rook, vooral in warmwater hogedrukreinigers, omdat ze meer dan 140 PSI brandstofdruk nodig hebben om de brander goed te laten werken. Raadpleeg uw gebruikershandleiding en pas de druk van de brandstofpomp aan de juiste specificaties aan.
Opbouwen op spoelen
Er zou roetvorming op de spoelen kunnen zijn. Maak ze schoon met een roetverwijderaar of neem contact op met een lokale reparatiefaciliteit om dit voor u te doen.
Onjuiste brander nozzle
Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor de vereisten van de fabrikant voor de brandermond. Vervang indien en wanneer nodig.
Onjuist uitgelijnde elektroden
Als de elektroden niet goed zijn uitgelijnd, produceert de machine niet de juiste vonk om de dieselbrandstof te ontsteken. Dit zal resulteren in verspilde brandstof die in de brandkamers wordt gespoten, wat kan leiden tot rook. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de juiste uitlijningsspecificaties en vervang de elektroden indien nodig.
Tips voor het onderhouden van uw hogedrukreiniger
Hoewel het goed en wel is om op de hoogte te zijn van deze problemen en oplossingen, kunt u deze problemen voorkomen wanneer u uw hogedrukreiniger goed onderhoudt. Hier zijn de beste tips voor het verzorgen van hogedrukreinigers.
- Controleer vaak op klompen: Klompen kunnen voorkomen in verschillende buizen, spuitmonden, tanks en slangen. U moet dit vaak controleren, zodat u ze kunt verwijderen voordat extreme schade wordt veroorzaakt.
- Controleer uw hogedrukreiniger op schade: Beoordeel uw hogedrukreiniger regelmatig op schade. U kunt snijwonden, lekken, uitstulpingen of andere schade vinden. Repareer of vervang alles wat kapot is.
- Spoelmiddel uit: Verwijder na het gebruik van het reinigingsmiddel de buis uit de wasmiddeltoevoer en zet de spray op de laagste druk. Laat water een paar minuten door het systeem lopen om wasmiddelresten op te ruimen.
- Verlicht de druk van de machine: Schakel na gebruik de hogedrukreiniger en de watertoevoer uit. Voor elektrische machines haalt u de stekker uit het stopcontact. Laat de hogedrukreiniger draaien totdat het water stopt met stromen om eventuele resterende druk uit te laten.
- Ruim het resterende water op: Trek voor gasmachines zes keer aan de terugslaggreep om het resterende water eruit te laten. Voor elektrische machines schakelt u het apparaat in totdat het water de pomp verlaat. Zet de machine dan meteen uit.
- Winteriseer uw hogedrukreiniger: Als u de machine in de winter een paar weken achter elkaar niet gaat gebruiken, zorg er dan voor dat u hem winterklaar maakt. Dit zal de machine gedurende de koude maanden onderhouden.
- O-ringen vervangen: O-ringen moeten worden vervangen wanneer u tekenen van slijtage opmerkt, vooral in hogedrukslangen en spuitpistoolaansluitingen.
- Houd de hogedrukreiniger schoon: Zorg ervoor dat uw hogedrukreiniger schoon is. Dit omvat het reinigen van de buitenkant, maar het houdt ook in dat er geen vuil in de ventilatieopeningen, tanks of slangen zit.
Tips voor het oplossen van problemen
Met deze gids voor het oplossen van problemen met hogedrukreinigers kent u nu de oplossing voor vrijwel elk probleem dat fout kan gaan. Of dat nu te maken heeft met gasdrukreinigers, elektrische modellen, waterdruk, lekken of iets anders, we hebben tal van oplossingen om te proberen.
Neem bij twijfel contact op met de fabrikant of een professional. In veel gevallen zult u merken dat uw garantie schade dekt, wat betekent dat u geen geld hoeft uit te geven om grote problemen op te lossen.
Informatief
Gemakkelijk te begrijpen
Ander
Onnauwkeurig
Ontbrekende informatie
Ander