Doodt stomen en bevriezen kledingmotten?


een vrouw stoomt haar gordijnen schoon

Iedereen weet dat motten destructief, onrustig en ronduit teleurstellend kunnen zijn om te ontdekken in een opbergbak of kledingkast. Heb je je afgevraagd of je een stoomreiniger kunt gebruiken om deze insecten en hun eieren te verwijderen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hier gaan we je door elk aspect van het mottenstoomreinigingsproces leiden. We zullen zelfs bespreken hoe je je vriezer kunt gebruiken om Clothes Moths weg te vriezen! Voordat je het weet, ben je een pro in het elimineren van motten uit je favoriete truien, decoraties en fijne kledingstukken. Laten we erin duiken!

De destructieve neigingen van kledingmotten

De larven van kleding, tapijt en voorraadkast motten consumeren natuurlijke materialen en vezels als voedsel. Kleding Motten zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van schade aan uw favoriete wollen en textiel wanneer ze zich in hun vraatzuchtige larvale stadium bevinden. Na het uitkomen vernietigen deze larven kleding en andere natuurlijke stoffen terwijl ze zich een weg door hen banen en alles op hun pad consumeren. Dit kan slecht nieuws zijn als u veren, leer, bont, zijde, wol of vrijwel elke fijne stof opbergt. Om deze reden is het erg belangrijk om een plaag zo snel mogelijk te identificeren en stappen te ondernemen om deze volledig te elimineren.

Het stoomreinigingsproces van motten begrijpen

Stoomreinigers zijn geweldig voor het verwijderen van vouwen en het maken van kledingstukken die er fris uitzien. Ze kunnen echter ook een fantastische manier zijn om Clothes Moths te elimineren. Dus hoe doodt stoom precies motten? Voornamelijk door alles in verborgen motteneieren te doden en te voorkomen dat ze uitkomen. De hoge temperaturen van een stomer zijn hiervoor verantwoordelijk. Als je dus items hebt die moeilijk te wassen zijn, maar gemakkelijk te stomen, kan een stoomreiniger het perfecte uitroeiingsgereedschap zijn.

Stoomreinigers kunnen clothes moths op elk moment in hun levenscyclus doden. Dit komt omdat ze bij hoge temperaturen werken. Alles boven 50 graden Celsius, of 122 graden Fahrenheit, zal ervoor zorgen dat de eiwitten van een mot denatureren. Dit maakt een stomer (die stoom genereert die hoger is dan 212 F (het kookpunt van water) ideaal om de klus te klaren.

Dus je hebt bewijs gevonden van motten. Wat nu?

Laten we doen alsof je zojuist bewijs van Clothes Moths hebt gevonden in een kledingkast vol wollen truien, zijden sjaals en verenkostuumstukken. Hoe frustrerend! Je vraagt je misschien af waarom dit gebeurt en waar de motten vandaan komen. Mottenplagen gebeuren in fasen. Je ziet dat vrouwelijke motten als volwassenen donkere, rustige plaatsen kiezen om hun eieren te leggen. Een kledingkast vol natuurlijke materialen is een belangrijk doelwit.

een Case Bearing Moth Larvae op een kledingstuk gemaakt van dierlijke vezels

Met veel dingen voor de larven om te eten, kan een goed gevulde kledingkast dienen als een all-inclusive resort en buffet voor mottenlarven! Zodra de eieren van een mot uitkomen, beginnen de larven zich te voeden met eiwitten die in natuurlijke materialen worden aangetroffen. Het belangrijkste eiwit dat de larven eten is keratine. Vervolgens verpoppen ze zich en komen ze uit tot volwassenen. Helaas, vanaf hier begint de cyclus opnieuw.

Let op, mottenlarven smullen van keratine en organische materialen

Premium materialen zoals kasjmier, leer, zijde en wol zitten allemaal vol met keratine. Daar houdt het echter niet op. Keratine is ook te vinden in stof. We zullen er hier niet op ingaan, maar stof wordt meestal gemaakt van organische materialen zoals huidcellen, resten van haar en oliën. Gewoon een ander ding voor mottenlarven om te eten! Pantry Moth Larvae dineren op kruimels, zweet, voedselvlekken, brokjes voor huisdieren en alle niet-verzegelde droge voedselspullen, zelfs chocolade! Dit betekent dat zelfs synthetische vezels en katoenmengsels niet veilig zijn voor mottenlarven als ze stoffig of vies zijn.

Lees ook:   40 ideeën voor modderkameropslag

Het feest opbreken en motten verwijderen

Je wilt natuurlijk niet dat je spullen beschadigd raken. Het is dus het beste om een plaag in zijn sporen te stoppen. Hoe eerder u handelt, hoe gemakkelijker het zal zijn om motten uit uw huis te krijgen.

Tekenen van kledingmotten in een kledingkast (of ergens anders) zijn larvale omhulsels, bewijs van gaten in kleding, dode volwassen motten, dode larven en het ergste van alles, levende larven. Als je deze tekenen ziet, begin dan met het volledig leegmaken van je kledingkast. Begin dan met het elimineren van motten uit je leven.

Effectief weg van de mottenplaag

Alle kledingstukken die zijn gemaakt van natuurlijke materialen moeten opzij worden gezet en worden geïnspecteerd op schade. Alles wat niet meer te repareren is, moet zorgvuldig worden weggegooid. Stop weggooibare items in een plastic vuilniszak en bind het dicht als je klaar bent. Op die manier breng je geen motten terug naar de rest van je huis. Zet de andere niet-beschadigde items opzij. Je zult ze vervolgens uitzoeken. Plaats Mottenvallen in ons huis waar u vermoedt dat motten pr zijnesent.

Sorteer besmette items en pak ze in

Verwijder alle te redden kledingstukken die met de hand kunnen worden gewassen of chemisch gereinigd. Stop ze in een aparte vuilniszak om te voorkomen dat eventuele eieren eraf vallen als je dingen naar buiten brengt, naar de stomerij of zelfs door het huis naar je wasruimte. Motteneieren zijn immers extreem klein. Het is heel moeilijk om ze met het blote oog te zien en het is beter om veilig te zijn dan sorry.

Stel dat andere kleding of natuurlijke stoffen in de buurt van een plaag ook besmet zijn of motteneieren bevatten. Scheid dingen op basis van de vraag of ze kunnen worden gewassen, chemisch gereinigd of schoon moeten worden gestoomd. Houd er rekening mee dat als je wol of kasjmier items hebt, je ze wilt invriezen in plaats van een stoomreiniger te gebruiken. Stoomreiniging van wollen kleding kan problemen veroorzaken, omdat warmte en wol niet mengen. We zullen in een ander gedeelte bespreken hoe je kledingstukken kunt invriezen om motten te doden. Nadat alles wat u wilt besparen in zakken is verpakt en gesorteerd, is het tijd om het gebied schoon te maken waar de plaag zich bevindt.

Reinig het gebied zorgvuldig

Voordat u overgaat tot stoomreiniging of het invriezen van uw items, moet u eerst uw kledingkast opruimen. Motteneieren zijn soms verborgen in scheuren en spleten en zullen niet noodzakelijkerwijs alleen op kleding zitten. Een oplossing van water en azijn is een geweldige natuurlijke motteneiverwijderaar die kan worden gebruikt om je kledingkast te besproeien en af te vegen. Moth-Killing Sprays kunnen ook nuttig zijn als u muren, vloeren, enzovoort schoonmaakt.

Hoe motten uit je kleding te stomen

een vrouw die haar trui stoomt met een draagbare stomer

Dus je hebt een door motten besmet gebied opgeruimd en hebt nu zakken met mogelijk besmette items die moeten worden verzorgd. Als je dingen hebt die niet kunnen worden gewassen, ingevroren of chemisch gereinigd, is het misschien tijd om de stoomreiniger uit te breken. Evenzo kunnen alle nabijgelegen gordijnen, tapijten of meubels die mogelijk besmet zijn, mogelijk met stoom worden gereinigd, afhankelijk van hun onderhoudslabels. Het stoomreinigingsproces vereist een beetje vaardigheid, maar kan een geweldig alternatief zijn voor items die niet kunnen worden ingevroren, chemisch gereinigd of gewassen.

Lees ook:   HG verfontvetter Verfwerk vetvrij

Motten doden met het stoomreinigingsproces

Zodra je stomer is gevuld met water en opgewarmd tot de vereiste temperatuur, glijd je hem op en neer elk item waarvan je vermoedt dat het motteneieren herbergt. Besteed speciale aandacht aan de spleten en vouwen. Deze gebieden kunnen extra aantrekkelijk zijn voor vrouwelijke motten die eieren willen leggen. Stoom ook grondig alle gebieden op een kledingstuk die de neiging hebben om vies te worden. Gebieden zoals manchetten, onderarmen en zakken moeten bijvoorbeeld goed worden gestoomd.

De stoom zal snel afkoelen zodra deze is uitgestoten. Zorg er daarom voor dat de kop van de stomer dicht genoeg bij het materiaal is om ervoor te zorgen dat er hoge hitte doorkomt om eventuele eieren te doden. Werk in een gestaag tempo. Plaats de kop van de stomer gekanteld tegen de stof in een lichte hoek in plaats van deze direct op de stof te plaatsen. Anders zou je kunnen eindigen met watermerken.

Oefening baart kunst

Het stomen van kledingstukken vergt een beetje oefening en vaardigheid. Als zodanig wilt u misschien iets van weinig waarde “testen” voordat u daadwerkelijk een item van hoge kwaliteit stoomt. Een laken of een kussensloop is een geweldig item om op te oefenen. Vergeet niet dat het doel hier is om ervoor te zorgen dat alle besmette gebieden lang genoeg hoge temperaturen bereiken om eieren te doden, maar ook niet zo lang dat er schade optreedt.

Gebruik preventieve maatregelen om te voorkomen dat motten terugkeren

Nadat je alles hebt schoongemaakt en je spullen hebt gestoomd, is het tijd om een goede verdediging te implementeren die voorkomt dat motten terugkeren. Immers, als Clothes Moths je huis leuk vinden, wil je geen herhalingsbezoek hebben. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om te voorkomen dat motten terugkeren. U kunt mottenvallen gebruiken die de actieve mannelijke motten aantrekken en de broedcyclus helpen doorbreken, of natuurlijke afschrikmiddelen zoals cederhout. Kruidenmottenafstotende zakjes zijn een andere geweldige manier om te voorkomen dat motten terugkomen. Hang natuurlijke zakjes op met ceder, lavendel, munt of andere mottenafstotende kruiden om een ruimte op te frissen en motten weg te houden.

Hoe zit het met het invriezen van motten?

een close-up van de vriestemperatuurinstellingen

Veren, bont, leer en andere soortgelijke materialen reageren mogelijk niet goed op het vocht van een stoomreiniger. Bovendien zijn wollen kledingstukken niet goed om op te warmen. In deze situaties is uw vriezer de perfecte oplossing! Het enige dat u hoeft te doen, is mogelijk met mottenei besmette items in een luchtdichte plastic zak plaatsen. Bind de zak dicht en leg hem 72 uur in je vriezer. De koude temperaturen van uw vriezer moeten zorgen voor eventuele eieren of larven. Vervolgens kunt u ze indien nodig schoonmaken.

Veelgestelde vragen over het invriezen en stoom reinigen van motten

Nu je weet hoe je je steamer en freezer om motteneieren te doden, laten we enkele veelgestelde vragen over de kwestie bespreken. Op die manier kunt u het giswerk elimineren en u concentreren op het uitroeien van motten uit uw huis!

Kun je Clothes Moths doden door ze in te vriezen?

Ja! Soms zijn met motten besmette items niet gemakkelijk schoon te maken, chemisch schoon te maken of te wassen. In deze gevallen is uw vriezer een fantastisch hulpmiddel dat kan worden gebruikt om motteneieren te doden. Wollen truien, kasjmieren kleding, veren en bont zijn bijvoorbeeld geweldige kandidaten voor de diepvriesmethode.

Lees ook:   Beste stofzuigers voor shagtapijten &hoogpolige tapijten van 2023

Ontdoet stomen zich van motten?

Stomen kan worden gebruikt om motteneieren te doden op stoffen of materialen die veilig zijn om schoon te stomen. De hoge temperaturen van je stomer koken de eieren en voorkomen dat ze uitkomen. Voor tapijten is een stomer een geweldige manier om jezelf te ontdoen van een Tapijtvlinderbesmetting. Met dat in gedachten, moeten mottendodende sprays en maatregelen zoals een bevriezing of ontsmetting worden gebruikt om levende larven of volwassen motten op kleding of in uw kast te doden.

Zal stoom wolmotten doden onder tapijten?

Als u wollen tapijten heeft, moeten ze minstens één keer per jaar met stoom worden gereinigd. Stoomreiniging van uw wollen tapijten zal alle tapijtmotteneieren of larven doden die daar verborgen zijn. Houd er rekening mee dat tapijten en kleding heel verschillend zijn. Warmte is als Kryptoniet voor wollen kleding. Hoewel wollen tapijten prima te stomen zijn (omdat ze niet krimpen), moet u andere methoden gebruiken om motten op wollen kledingstukken kwijt te raken. In plaats van een stomer op je wollen kledingstukken (truien, mutsen, sjaals, etc.) te gebruiken, leg je ze 72 uur in een vriezer. Was ze vervolgens op een zachte, wolveilige cyclus.

Hoe motten op bekleding te doden?

een bank met kussens die met stoom worden gereinigd

Tapijten en gestoffeerde meubels zijn eenvoudig schoon te maken met behulp van een stoomreiniger. De kokend hete stoom doodt motteneieren bij contact. Onder tapijten of bankkussens doodt stoomreiniging ook larven. Afhankelijk van de ernst van de besmetting, kunt u ook overwegen om mottendodende sprays of ontsmetting te gebruiken.

Hoe lang om wol in te vriezen om motten te doden?

Een huishoudelijke vriezer is gemakkelijk een van de beste manieren om motten in alle levensfasen van verschillende stoffen te elimineren. Om motten te doden, pak je verdachte items in en bewaar je ze 72 uur in de vriezer.

Doodt het invriezen mottenlarven?

Ja, mottenlarven zullen sterven als ze worden blootgesteld aan koude temperaturen. Het invriezen ervan is dus een geweldige manier om van je mottenprobleem af te komen.

Hoe koud moet het zijn om Clothes Moths te doden?

Om Clothes Moth Larvae te doden met behulp van de vriezer, moet uw vriezer onder 18 graden Fahrenheit of -8 graden Celsius worden ingesteld. De items moeten minimaal 72 uur in de vriezer worden bewaard. Het is ook belangrijk op te merken dat de abrupte temperatuurverandering is wat mottenlarven doodt. Zorg er dus voor dat de items die u gaat invriezen eerst worden opgewarmd tot kamertemperatuur (ongeveer 70 graden Fahrenheit) voordat ze worden ingevroren.

Welke motten eten kleding?

De pestilentsoorten die verantwoordelijk zijn voor het tunnelen door je kleding en het veroorzaken van schade zijn de Clothes Moth Larvae, niet de Clothes Moth. De motten leggen eieren op donkere, rustige plaatsen. Nadat de eieren zijn uitgekomen, groeien ze uit tot vraatzuchtige larven. De larven veroorzaken alle problemen. Het voorkomen van motten in alle stadia van hun levenscyclus is dus belangrijk.

een kledingmot (Tineola Biselliella)

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.