Top seizoensgebonden kleding opbergoplossingen


Top seizoensgebonden kleding opbergoplossingen

Ach, het is weer die tijd van het jaar! Tijd om van het ene seizoen naar het andere over te stappen. Of de temperaturen nu warmer worden en vogels beginnen te fluiten of dingen beginnen af te koelen en over te gaan naar de herfst en winter, seizoenswisselingen kunnen spannend zijn.

De verandering in het weer betekent tal van nieuwe spannende seizoensgebonden hobby’s en activiteiten, speciale gelegenheden om naar uit te kijken en, natuurlijk, het uittrekken van een aantal van je favoriete kleding voor het seizoen! Dit betekent ook dat je je huidige kledingkast moet voorbereiden op seizoensgebonden opslag. Nu begin je je waarschijnlijk zorgen te maken over alle tijd en energie die het gaat kosten om je kleding op te slaan. Seizoensgebonden kledingopslag hoeft echter niet moeilijk te zijn. Gebruik deze toptips voor het opbergen van kleding buiten het seizoen om je te helpen je huidige garderobe georganiseerd en op te bergen totdat je er volgend jaar klaar voor bent!

Dun je kledingkast uit

Voordat je begint na te denken over ideeën voor het opslaan van seizoenskleding, is het een goed idee om je kledingkast uit te dunnen en alles weg te doen dat je waarschijnlijk niet meer zult gebruiken. Neem de tijd om al je items te doorzoeken en zoek naar alles wat beschadigd is, uit de mode, ongemakkelijk of gewoon iets dat je niet meer graag draagt.

Maak een bewaarstapel en sorteer de ongewenste kleding in die welke de moeite waard zijn om te verkopen, items die moeten worden gedoneerd en kleding die in zo’n slechte staat is dat ze kunnen worden gerecycled. Wanneer je de tijd neemt om door je kleding te gaan, zul je versteld staan van hoeveel je kwijt kunt, vooral als het lang geleden is dat je je kledingkast hebt opgeruimd. Dit betekent niet alleen minder kleding die moet worden opgeslagen, het laat je ook achter met een kledingkast waar je blij mee bent voor de start van het volgende seizoen.

een stapel kleren om te bewaren en kleding om op te ruimen

Items opschonen en opfrissen

Nu, voordat je gewoon die ‘bewaar’-stapel neemt en begint met vouwen voor opslag, wil je ervoor zorgen dat alles vers wordt schoongemaakt. Als je kleding hebt die niet onlangs is gewassen of die je misschien een keer hebt gedragen en weer hebt opgehangen, is het noodzakelijk dat je ze wast voordat je ze wegpakt voor opslag. Alle geuren, vuil of puin die niet vóór opslag worden opgeruimd, kunnen te maken krijgen met onomkeerbare vlekken en zullen ongedierte aantrekken.

Lees ook:   Numatic JVH-187 James

Als u vlekken op uw kledingstukken opmerkt, is dit ook het beste moment om ze te behandelen. Als u nu niet probeert de vlekken te verwijderen, zijn ze in de toekomst veel moeilijker te verwijderen en kunnen ze de stof beschadigen.

Nu je kleding schoon is, zorg je ervoor dat ze helemaal droog zijn. Als er een vleugje vocht is, kan dit een goede omgeving creëren voor schimmel of meeldauw om te groeien, wat het laatste is wat je over je seizoenskleding wilt!

Sorteren en organiseren

Grijp nog niet naar die dozen!

Neem eerst de tijd om je kleding te sorteren en te organiseren. Vertrouw ons; je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn dat je alles georganiseerd hebt, omdat het volgend seizoen veel gemakkelijker zal zijn om je kasten en laden ermee te vullen. Bovendien kun je de balans opmaken van wat je hebt na het inkrimpen van je kledingkast. Als je bijvoorbeeld op de een of andere manier slechts één of twee paar shorts overhoudt, kun je een mentale notitie maken om wat te kopen aan het begin van het volgende seizoen of op zoek zijn naar uitverkoop.

  een vrouw die door een kledingrail van kledingstukken sorteert

Denk bij het organiseren van je kleding ook aan het klimaat in het gebied waar je woont. Hoewel het seizoen verandert, zijn er waarschijnlijk abnormaal warme of koude dagen waarop je misschien wat kleding buiten het seizoen gemakkelijk toegankelijk wilt hebben? Bewaar dan een paar outfits voor dit doel.

Kleding voorbereiden en inpakken voor opslag

Nu moet je schone kleding hebben die gesorteerd is en klaar is voor opslag. Zelfs als je de ruimte in je kast hebt, wil je niet alles achterin je kast laten hangen tot volgend seizoen. Dit kan shirts en truien uitrekken en biedt geen optimale omstandigheden voor langdurige kledingopslag.

In plaats daarvan wilt u het grootste deel van uw seizoensgarderobe opslaan in opslagcontainers. Plastic bakken of archiefopbergdozen zijn de twee opties die u moet overwegen. Deze dozen zijn gemaakt van zuurvrije materialen om uw items te beschermen en te voorkomen dat ze vergeling krijgen. Bovendien zijn deze dozen stevig en moeten ze je de geruststelling geven dat ze ongedierte buiten zullen houden.

Plastic bakken kunnen een andere goede keuze zijn. Ze zijn nog steviger als je je zorgen maakt over het stapelen van dozen op elkaar. Kies bakken die tight-se biedenaling deksels om ervoor te zorgen dat kledingmotten en ander ongedierte niet bij uw kledingstukken kunnen komen. U kunt zuurvrij papier tussen de lagen in de doos toevoegen om de onvermijdelijke vergeling te voorkomen die gedurende lange perioden zal optreden.

Lees ook:   Camel Hair Stoffen

Lees meer op onze blog voor tips over hoe je je favoriete kleding kunt bewaren om ze lang mee te laten gaan.

doorzichtige plastic kledingopslagcontainers met deksels

Hoewel het verleidelijk kan zijn om plastic zakken of kartonnen dozen te gebruiken, zijn dit geen goede langetermijnopslagcontainers. Kartonnen dozen trekken veel vaker motten en andere insecten aan. Ze zijn ook niet zo goed bestand tegen vocht of vochtigheid als plastic bakken. Plastic zakken (of plastic stomerijzakken) zijn ook niet goed voor het opbergen van kleding, omdat ze niet ademend zijn en vocht kunnen vasthouden met je kleding.

Voordat u uw items in een plastic bak of archiefopslagdoos verpakt, vouwt u elk item op, maar zorg ervoor dat u de vouwen niet te veel indrukt. Je zult ook niet de bakken willen overdrijven, omdat het de vouwen meer uitgesproken en moeilijker te verwijderen volgend seizoen kan maken.

Voordat u elke bak of doos sluit, voegt u wat toe cederhouten blokken of lavendelzakjes. Deze helpen uw items te beschermen tegen kledingmotten. Houd er echter rekening mee dat cederhouten blokken en lavendelzakjes overuren hun effectiviteit kunnen verliezen, dus het kan zijn dat u ze moet vernieuwen of vervangen.

Hier zul je blij zijn dat je een beetje tijd hebt besteed aan het organiseren van je kleding en het groeperen van items: nadat elke doos is ingepakt, label je deze zodat je volgend seizoen gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.

een stapel overhemden klaar om op te bergen

Selecteer de ideale opslaglocatie

Als u niet de juiste locatie kiest om uw kleding op te slaan, kan alle moeite die u doet om uw kleding te sorteren en te organiseren voor niets zijn. Wanneer kleding niet op een geschikte locatie wordt opgeslagen, kunnen ze beschimmeld raken, motten of insecten aantrekken, vervagen of anderszins beschadigd raken.

De beste locatie om uw kostbare items op te slaan, moet droog, donker en koel zijn. Deze omstandigheden bieden de grootste bescherming voor het opbergen van kleding buiten het seizoen.

Kelders zijn populaire opslagruimtes, maar ze zijn vaak niet de beste keuze. Ze hebben meer kans om vochtig te zijn, wat kan resulteren in de groei van schimmel of meeldauw. Zolders zijn een andere plaats die veel mensen overwegen. Ze zijn echter vaak te warm, wat ook stoffen kan beschadigen.

Als je een kleine kast beschikbaar hebt, kun je lezen over opbergideeën voor krappe ruimtes om daar kleding op te slaan.

Als u na het onderzoeken van uw huis ontdekt dat u niet echt een geweldige plek heeft om uw seizoenskleding op te slaan, kunt u overwegen een klimaatgestuurde opslagruimte te huren. Dit kan u gemoedsrust geven dat uw items in de optimale omstandigheden worden opgeslagen om ze bewaard en klaar te houden voor volgend seizoen. Uw investering in de opslagruimte zal zich zeker terugbetalen, omdat u deze volgend seizoen weer kunt gebruiken.

Lees ook:   hoe bad schoonmaken

Welke opslaglocatie u ook kiest, zorg ervoor dat u deze goed schoonmaakt voordat u uw opslagcontainers laadt. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw items schoon, fris en klaar om snel weer te dragen blijven.

Controleer periodiek de opslagcondities en kleding

Tot slot, check regelmatig in op uw opgeslagen seizoenskleding. Inspecteer de opslagbakken om er zeker van te zijn dat ze niet beschadigd zijn, goed zijn afgesloten en hun werk doen om uw kleding te beschermen. Als u scheuren of andere schade ziet, zoek dan zo snel mogelijk een vervangende container.

de vier seizoenen bekeken door een raam

Het goed bewaren van seizoenskleding is essentieel. Als je niet de tijd neemt om je seizoensgarderobe voor te bereiden op opslag, deze correct in te pakken en een geschikte opslaglocatie te kiezen, loop je het risico sommige van je items of zelfs je hele kledingkast te verpesten! En we weten dat je dat absoluut niet wilt! Hopelijk kun je onze tips gebruiken om je seizoenskleding op de best mogelijke manier op te bergen, zodat ze klaar staan om ze volgend seizoen te herontdekken!

Seizoensgebonden kledingopslag Veelgestelde vragen

Moet ik seizoenskleding bewaren?

Ja, seizoenskleding moet goed worden opgeborgen en niet alleen in een kast blijven hangen. Hangende kleding, vooral t-shirts en truien, kan ervoor zorgen dat ze zich uitrekken en de stof beschadigen.

Wat is de beste manier om seizoenskleding op te slaan?

Seizoenskleding moet worden bewaard in een droge, koele en donkere ruimte. Beoordeel de geschiktheid van verschillende kamers in uw huis en of u geen ruimtes heeft die voldoen aan dee criteria, overweeg het huren van een geklimatiseerde opslagruimte. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat er geen vocht uw kleding bereikt, wat kan leiden tot de groei van schimmel of meeldauw.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.