Droger sheet alternatieven die echt werken

Drogerlakens zijn handige toevoegingen aan uw wasaccessoires. Maar als u onverwacht op bent, geld wilt besparen of op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, zijn we er om u te helpen! We zullen de beste alternatieven voor drogerlakens aanbevelen, zodat je nog steeds zachte en statische kleding kunt krijgen.

Inhoudsopgave
 • Wat doen drogerlakens?
 • Redenen voor het gebruik van drogerbladalternatieven
 • Dryer Sheet alternatieven
 • Veelgestelde vragen over drogerbladen
 • Verzacht het

Wat doen drogerlakens?

Misschien heb je nog nooit drogerlakens gebruikt en vraag je je af waar ze goed voor zijn. Er zijn een paar voordelen voor drogerlakens.

 • Ze voorkomen statische opbouw: Er is niet veel dat vervelender is dan je dag door te gaan met het verzamelen van elk stukje stof en pluisjes. Drogerlakens kunnen helpen om statische elektriciteit in uw kleding te verminderen.
 • Ze laten kleding fris ruiken: Sommige zijn geparfumeerd en kunnen frisheid toevoegen aan uw schone lading wasgoed!
 • Ze verzachten je kleding: Drogerplaten worden gemaakt met wasverzachtingsmiddelen, zoals vetzuren. Wanneer je een cyclus doet, helpt de warmte om de wasverzachter over je kleding te verspreiden.
 • Andere toepassingen rond het huis: Veel mensen gebruiken drogerlakens buiten de wasruimte. Ze kunnen gunstig zijn voor het afstoffen, het opfrissen van laden of koffers en zelfs het schoonmaken van uw strijkijzer.

Redenen voor het gebruik van drogerbladalternatieven

Hoewel het gebruik van conventionele drogerplaten prima is, zijn er veel redenen waarom we aanbevelen om drogerplaatalternatieven te gebruiken.

 • U bespaart geld: Als je zelf iets maakt, ben je er zeker van dat je geld bespaart. Drogervellen zijn goedkoop, maar het maken van je eigen kan een paar centen besparen.
 • U kiest de ingrediënten: Als u merkt dat drogervellen u jeukende huid veroorzaken, kan dit komen door de ingrediënten (1). Als je er zelf een maakt, kies je wat er in gaat.
 • Diy droger lakens zijn vriendelijker voor de huid: Als je de ingrediënten kiest, kun je ervoor zorgen dat ze vriendelijk zijn op je gevoelige huid.
 • Het is milieuvriendelijk: U kunt herbruikbare alternatieven voor drogerbladen maken. Als het milieuvriendelijk en herbruikbaar is, houdt dat de dingen groen in uw huishouden. In de winkel gekochte drogervellen zijn slechts voor eenmalig gebruik, wat niet goed is voor onze planeet.
 • Het is simpel: Sommige DIY-recepten zijn een gedoe, maar geen doe-het-zelf drogervellen. Daarom maken veel mensen er nu zelf een.
 • Ze werken misschien beter: Veel recepten blijken effectiever te zijn dan in de winkel gekochte drogervellen. Het kost misschien wat vallen en opstaan, maar je komt er wel!

Zijn drogervellen giftig?

Dit zal je misschien verbazen, maar ja – drogervellen bevatten giftige ingrediënten. Dit is nog een reden waarom je er zelf een zou moeten maken!

Drogerplaten bevatten extreem hoge concentraties schadelijke geurstoffen (2). Ze bevatten ook quaternaire ammoniumverbindingen en aceton. Beide chemicaliën zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van astma-aanvallen, duizelingen en hoofdpijn.

Het maken van je eigen drogervellen is zeker de weg vooruit!

Dryer Sheet alternatieven

Aangezien we je nu waarschijnlijk hebben overtuigd om nooit meer drogerlakens te kopen (oeps), laten we je wat alternatieven geven.

1. Niets

De eerste optie is dat je niets doet. In ons huis, we gebruiken geen drogerlakens of wasverzachter en we hebben nog steeds zachte kleding die statisch vrij is.

Dit werkt afhankelijk van uw waterzachtheid en het wasmiddel dat u gebruikt. Maar het is iets om te proberen!

Het zal ook helpen om geparfumeerd wasmiddel te benadrukken en zal de heerlijke geur niet maskeren. Wat betreft zachtheid, de kleding is misschien een beetje ruwer, maar het is een kleine prijs om te betalen. Als je kleding echter nog steeds ruw en statisch is, hebben we nog meer geweldige tips.

2. Drooghangen of droogtijd verkorten

Het te drogen hangen van je kleding kan statische hechting verminderen, omdat de kleding niet om elkaar heen droogt in de machine. Hang ze aan een lijn in de zon, of aan een waslijn in een warme kamer.

Als alternatief kunt u uw droogtijd verkorten. Als je droger een sensoroptie heeft, gebruik die dan! Dat is wat we gebruiken en het werkt echt, zodat je kleding niet te droogt en statischer wordt.

Houd er rekening mee

Het is waar: zonder drogere lakens is je kleding misschien stijver als je te drogen hangt – maar hey, geen agressieve chemicaliën!

3. Azijn

Azijn werkt om stoffen te verzachten door zeepresten op te lossen en je frissere kleding achter te laten (3). Ga als volgt te werk om te gebruiken als alternatief voor drogervellen of als vervangende wasverzachter:

 1. Bevochtig een washandje met appelciderazijn of gedistilleerde witte azijn.
 2. Gooi het met je kleding in de droger.
 3. Voer de cyclus uit zoals normaal.

De azijn voorkomt statische hechting, laat geen geur achter en verzacht je kleding. Een super alternatief!

4. Zuiveringszout

We konden geen wasdag meer doen zonder zuiveringszout. Het is een van onze favoriete natuurlijke items en raad eens? Het is ook een uitstekende drogere plaatvervanger.

Zuiveringszout reguleert de pH-waarde van het water en hangt minerale afzettingen in het water op, waardoor kleding stijf kan aanvoelen.

 1. Meet 1/4 kopje zuiveringszout uit.
 2. Strooi het over je kleding of giet het in de wasmiddeldispenser voordat je je kleding wast.
 3. Wassen zoals normaal.
 4. Droog je kleding in de machine of hang droog.

Het gebruik van zuiveringszout in je wascyclus heeft veel voordelen, waaronder het verzachten van je kleding en het verminderen van statische elektriciteit.

Top Tip

Zuiveringszout heeft geen geur, maar als je er een wilt, voeg dan je favoriete essentiële oliën toe.

5. Woldroger ballen

Je hebt misschien wel eens gehoord van woldrogerballen. Misschien vraag je je af – kunnen ze echt drogervellen vervangen? Ja. Ja, dat kunnen ze.

Ten eerste zijn ze herbruikbaar, dus ze zijn naar onze mening direct beter! Ze kunnen ook de droogtijd versnellen en items naar beneden pluizen.

Ze bevorderen meer luchtstroom, wat je snellere resultaten en zachtere kleding geeft.

Je kunt je eigen drogerballen maken, of je kunt ze kopen. Zorg ervoor dat u de ingrediënten leest en kies een milieuvriendelijke optie die veilig is voor u, uw kinderen en huisdieren.

Om te gebruiken, gooi er gewoon een paar in met je natte kleding. Droog als vanouds en geniet aan de andere kant van je frisse, zachte en statisch-vrije kleding! Je kunt zelfs geparfumeerde drogerballen krijgen als je daar zin in hebt. Zorg ervoor dat de geur veilig is voor dieren als je huisdieren hebt.

6. Aluminiumfolie

Dit is onze favoriete tip als je vastzit aan geen andere opties! Je hebt vast wat aluminiumfolie over in de keuken.

En geloof ons – het werkt. Aluminium bestrijdt statische opbouw van kleding en houdt de kleding gescheiden, wat de droogtijd versnelt en helpt om je wasgoed te verzachten (4).

Volg deze stapsgewijze instructies om te gebruiken:

 1. Scheur een royale strook aluminiumfolie af.
 2. Knijp het op zodat het ongeveer zo groot is als een honkbal.
 3. Gooi het in de droger met je wasgoed.
 4. Droog als normaal.
 5. Hergebruik voor toekomstige ladingen.

Dit is een eenvoudige, maar effectieve tip.

7. Zelfgemaakte droger lakens

Als je de manier waarop drogervellen werken leuk vindt, maar een beetje groener wilt zijn, kun je er zelf een maken.

Wat je nodig hebt

 • Meerdere vodden of waskleren.
 • 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn.
 • Ongeveer acht druppels etherische olie, zoals citroen, tea tree of eucalyptus.
 • Glazen container met strak deksel.

Aanwijzingen:

 1. Vouw elke doek en stapel ze verticaal in de container.
 2. Meng de azijn en etherische oliën in een aparte kom.
 3. Giet het mengsel over de doeken totdat ze vochtig zijn, niet doorweekt. (U kunt de overtollige oplossing als stof gebruiken wasverzachter in je volgende wasbeurten).
 4. De volgende keer dat u de droger gebruikt, verwijdert u een doek en wringt u deze uit over de pot. Verwijder alle overtollige azijn.
 5. Gooi het met je kleding in de droger.
 6. Doe daarna de doek terug in de pot voor de volgende keer.
 7. Voeg indien nodig meer geparfumeerde azijn toe.

8. Knip de resterende drogervellen op

Als je nog niet helemaal klaar bent om je eigen te maken, maar toch wilt bezuinigen op afval, probeer dit dan. Knip oude drogervellen en gebruik ze spaarzaam.

Veelgestelde vragen over drogerbladen

Is het goed om kleding te drogen zonder een drogerlaken?

Natuurlijk! Drogerlakens zijn volledig optioneel. We hebben nog nooit een drogerlaken in ons huis gebruikt. Als we zachtere kleding willen, kun je gewoon wat azijn toevoegen.

Hoe kom je van statische zonder drogervellen af?

Statische kleefkracht is erg vervelend. Maar je hebt geen drogervellen nodig om het te elimineren. Er zijn een paar geweldige opties:

 1. Hang je kleren te drogen.
 2. Droog synthetische stoffen apart van katoen en linnengoed.
 3. Probeer zeepnoten, een milieuvriendelijk wasmiddel. Ze hebben van nature antistatische eigenschappen.
 4. Gebruik een van onze alternatieven voor drogervellen, zoals zuiveringszout of woldrogerballen.

Kunt u aluminiumfolie gebruiken in plaats van drogervellen?

Ja – knijp een royale hoeveelheid aluminiumfolie op tot de grootte van een honkbal. Gooi het in je lading en droog zoals normaal. U kunt dit vele malen hergebruiken als een fantastische milieuvriendelijke oplossing.

Zijn drogerlakens slecht voor de droger?

Ze zijn niet geweldig voor je droger. De folie van de vellen kan zich ophopen in uw droger, wat prima is – totdat deze het pluisfilter bereikt (5). Dit wordt erg moeilijk te verwijderen omdat de film plakkerig is.

Uiteindelijk zal je kleding bedekt raken met pluisjes omdat de lucht niet zo gemakkelijk door de droger kan trekken.

Hoe maak je zelfgemaakte drogervellen?

Zelfgemaakte droger lakens zijn vrij eenvoudig te maken. U kunt ons eerdere recept gebruiken of deze variant proberen:

 1. Knip doeken of vodden en vouw ze in drieën, waardoor lange stroken ontstaan.
 2. Vul een pot met deksel met 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn.
 3. Voeg essentiële oliën toe. We houden van lavendel, citroen, tea tree en nog veel meer!
 4. Meng goed.
 5. Doe de doeken verticaal in de pot, zodat ze hoog blijven hangen.
 6. Laat ze de oplossing opnemen, maar schud de pot niet om de doeken te verzadigen.
 7. Als je er een wilt gebruiken, trek je hem uit de pot, wring je hem uit over de andere doeken en doe je hem in de droger.
 8. Droog kleding normaal.
 9. Vervang het daarna in de pot.
 10. U kunt ze allemaal tussen de 10 en 20 keer gebruiken.

Verpesten drogerlakens je droger?

Drogerlakens zullen uw droger niet verpesten, maar ze kunnen de bedrijfsefficiëntie van uw droger verminderen. Drogerlakens laten een wasverzachterresten achter op je kleding en de binnenkant van je droger.


Verzacht het

Met deze drogere alternatieven krijg je superzachte, weelderige kleding. Ze helpen ook statische hechting en pluisvorming te verminderen. Ten slotte, als je wat essentiële oliën toevoegt, zul je niet geloven hoe goed je wasgoed ruikt!

Dus het maakt niet uit of u ervoor kiest om uw eigen lakens te maken, te kiezen voor woldrogerballen of gewoon niets te doen, u neemt afscheid van de giftige chemicaliën in conventionele drogervellen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Bedwantsen FAQ