hoe afstandsbediening tv schoonmaken

Hoe afstandsbediening tv schoonmaken

Op een luie zondagmiddag wil je misschien lekker op de bank zitten en tv kijken. Maar als je de afstandsbediening in handen hebt, merk je dat deze vies is en dat je er niet zo graag mee wilt werken. In dit artikel lees je hoe je jouw afstandsbediening van de tv kunt schoonmaken en weer als nieuw kunt laten lijken.

Waarom moet je de afstandsbediening schoonmaken?

De afstandsbediening is een van de meest gebruikte apparaten in huis, maar vaak wordt deze vergeten tijdens het schoonmaken. Het is belangrijk om de afstandsbediening regelmatig schoon te maken, omdat deze vol zit met bacteriën en ziektekiemen. Als je ziek bent, is de kans groot dat je de afstandsbediening vasthoudt en deze dan ook besmet raakt. Daarom is het belangrijk om de afstandsbediening schoon te maken en regelmatig te desinfecteren.

Hoe maak je de afstandsbediening schoon?

Het schoonmaken van de afstandsbediening is eigenlijk niet zo moeilijk. Met een paar eenvoudige stappen kun je jouw afstandsbediening weer als nieuw laten lijken.

Stap 1: Haal de batterijen eruit

Haal de batterijen uit de afstandsbediening voordat je begint met schoonmaken. Dit voorkomt dat je het apparaat per ongeluk inschakelt tijdens het schoonmaken.

Stap 2: Maak een sopje

Maak een sopje van water en afwasmiddel. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, want deze kunnen de afstandsbediening beschadigen.

Stap 3: Maak de afstandsbediening schoon

Doop een microvezeldoekje in het sopje en knijp het overtollige water eruit. Wrijf het doekje voorzichtig over de afstandsbediening en let vooral op de knoppen en andere moeilijk bereikbare plekken. Maak de afstandsbediening niet te nat, want het vocht kan in het apparaat terechtkomen en schade veroorzaken.

Lees ook:   De handwascyclus op een wasmachine

Stap 4: Droog de afstandsbediening af

Droog de afstandsbediening af met een droge microvezeldoek. Zorg ervoor dat je alle vocht opneemt en dat er geen restjes achterblijven.

Stap 5: Desinfecteer de afstandsbediening

Maak de afstandsbediening schoon met een desinfecterend middel om alle bacteriën en ziektekiemen te doden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een desinfecterende spray of een doekje met alcohol.

FAQs over het schoonmaken van de afstandsbediening

Hoe vaak moet je de afstandsbediening schoonmaken?

Het is aan te raden om de afstandsbediening minstens één keer per week schoon te maken en te desinfecteren.

Kan ik de afstandsbediening in de vaatwasser stoppen?

Nee, het is niet aan te raden om de afstandsbediening in de vaatwasser te stoppen. Hierdoor kan de afstandsbediening beschadigen of kapot gaan.

Kan ik een wattenstaafje gebruiken om de afstandsbediening schoon te maken?

Ja, een wattenstaafje kan handig zijn om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken, zoals de randjes van de knoppen.

Wat kan ik doen als er vocht in de afstandsbediening is gekomen?

Als er vocht in de afstandsbediening is gekomen, kun je het apparaat het beste een paar dagen laten drogen op een droge plek. Zet de afstandsbediening niet aan voordat hij helemaal droog is.

Hoe kan ik voorkomen dat de afstandsbediening weer vies wordt?

Je kunt de afstandsbediening schoon houden door deze regelmatig schoon te maken en te desinfecteren. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je de afstandsbediening niet gebruikt als je vette handen hebt of als je ziek bent.

Conclusie

Een schone afstandsbediening is niet alleen hygiënisch, maar ook fijn om mee te werken. Met de bovenstaande stappen kun je jouw afstandsbediening gemakkelijk schoonmaken en desinfecteren. Vergeet niet om de afstandsbediening regelmatig schoon te maken, zodat je altijd een fris en schoon apparaat hebt.