Hoe bh’s in een wasmachine te wassen

Ben je benieuwd hoe het is om bh’s in een wasmachine te wassen zonder ze te verpesten? Bh’s zijn duur en het is moeilijk om er een te vinden die goed past. Aan de andere kant is het met de hand wassen van je bh’s tijdrovend en een vermoeiend karwei.

We zijn je te hulp gekomen met een aantal eenvoudige hacks om je bh’s goed te wassen, zodat je er nog maanden plezier van kunt hebben.

Hoe bh’s in een wasmachine te wassen

 1. Plaats bh’s in mesh bag. Maak de haken van je bh vast voordat je de bh’s in een mesh tas stopt.
 2. Doe zak in wasmachine. Plaats de zak in je wasmachine. Zet de wasmachine op de zachte cyclus met koud water. Voeg een zacht wasmiddel dat geen alcohol bevat toe aan uw machine.
 3. Droge bh’s. Wanneer de bh’s klaar zijn met wassen, hang je ze aan hangers om te drogen. Plaats ze niet in de droger, omdat de intense hitte de beha’s zal beschadigen.
Lees ook:   Hoe urine en poep van huisdieren van tapijt te reinigen

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak een beha te wassen
 • Kun je bh’s in de wasmachine doen?
 • Hoe bh’s in een wasmachine te wassen
 • Hoe was je bh’s zonder mesh-tas?
 • Kun je bh’s in de droger doen?
 • Hoe bh’s met de hand te wassen
 • Tips voor het verzorgen van bh’s
 • Hoe vaak moet je een beha vervangen?
 • Veelgestelde vragen
 • Hoe Was Bh’s in wasmachine

Hoe vaak een beha te wassen

Je moet je bh’s na 2 of 3 keer dragen wassen, omdat er niet veel zweet nodig is om je bh vies te maken. Na een dag zal je lichaam zijn natuurlijke oliën overbrengen naar de stof van de beha. Bacteriën gedijen in deze omstandigheden die kunnen leiden tot huiduitslag, infecties en puistjes.

Was je bh’s vaker als je merkt dat je meer zweet dan normaal. Ook wordt een slijtage beschouwd als een volledige dag, niet slechts een paar uur.

Een sportbeha moet na elke training worden gewassen of gespoeld in warm water. Zweet zal de vezels binnendringen en de kans vergroten dat bacteriën in je beha groeien.

Kun je bh’s in de wasmachine doen?

Ja, een bh kan in een wasmachine worden gewassen, maar dit verkort de levensduur van je beha. Lees de verzorgingsinstructies voor je bh, want verschillende stijlen en merken hebben verschillende verzorging nodig.

Kun je je beha’s wassen zonder ze te verpesten?

Type bh Is het wasmachine veilig
Beugel bh’s Beugelbeha’s moeten meestal met de hand worden gewassen omdat de draad in de wasmachine kan buigen.
Gewatteerde bh’s Gewatteerde bh’s moeten meestal met de hand worden gewassen, zodat de pads niet misvormd raken in de wasmachine.
Draadloze of soft cup bh’s Mogelijk kunt u de beha veilig in de machine wassen.
Zijde, kant en delicate stoffen Het is het beste om elke delicate stof met de hand te wassen om de levensduur van je beha te verlengen.
Sport bh’s De meeste sportbeha’s kunnen veilig in de machine worden gewassen.

Hoe bh’s in een wasmachine te wassen

Handen wassen is het beste voor een beha, maar het is niet altijd mogelijk. Als je toch een wasmachine nodig hebt om je bh’s te wassen, zorg er dan voor dat je een mesh- of lingerietas gebruikt. De tas is bestand tegen hitte en is doorlaatbaar zodat het waswater je kleding kan wassen.

De tas beschermt echter je bh’s zodat ze hun vorm behouden en langer meegaan dan wanneer je ze gewoon onbeschermd in de wasmachine gooit.

Wat je nodig hebt

 • Zacht wasmiddel
 • Mesh of lingerie tas
 • 2 handdoeken
 • Hangers

1. Wascyclus instellen

Je moet je wasmachine op de delicate cyclus zetten met koud water om je beha’s veilig in een wasmachine te wassen. Voeg de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan je wasmachine.

Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van je bh’s, omdat dit een residu op je kleding kan achterlaten.

2. Bereid Bh’s voor & Start Wasmachine

Haak de achterkant van je bh’s aan elkaar, zodat de haken niet in de knoop raken of vast komen te zitten terwijl de bh’s worden gewassen. Plaats de bh’s in de mesh of lingerietas. Doe de zak met de bh’s in de wasmachine.

Start de wascyclus.

3. Droog de bh’s

Wanneer de wascyclus is voltooid, plaats je je bh’s niet in de droger. De intense hitte zal de stof beschadigen. Vermijd ook het wringen van je bh’s, want dit zal de stof kromtrekken.

Leg in plaats daarvan je bh’s op één handdoek. Leg de andere handdoek op de bh’s. Druk op de stapel om zoveel mogelijk overtollig water uit de bh’s te verwijderen.

Als de voorgevormde kopjes misvormd zijn geraakt in de was, vorm de cups dan voorzichtig opnieuw met je handen.

Hang de bh’s aan hangers om aan de lucht te drogen.

Hoe was je bh’s zonder mesh-tas?

Als je geen mesh-tas hebt of liever een optie hebt die geen polyester of nylon bevat, kun je je bh wassen in een kussensloop in plaats van een mesh-tas. U moet veiligheidsspelden gebruiken om uw tas gesloten te houden.

Kun je bh’s in de droger doen?

Beha’s mogen niet in de droger worden gedaan. Drogers produceren intense hitte die de delicate stof en elastieken van je beha zal beschadigen. Dit heeft invloed op de manier waarop de bh’s bij je passen.

In plaats daarvan moet je je beha’s op hangers zetten om aan de lucht te drogen. Dit duurt een dag of zo, dus was nooit al je bh’s tegelijk.

Hoe bh’s met de hand te wassen

drenkende bh's met zeepsop

Handen wassen is de beste manier om je bh’s te wassen, omdat het hun levensduur verlengt. Laten we je uitleggen hoe je je beha’s op een zachte, maar effectieve manier met de hand kunt wassen.

 • Tijd: 30 minuten + 1 dag te drogen
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zacht wasmiddel
 • 2 Handdoeken
 • Hangers

1. Spoelbak vullen met koel water

Vul je wastafel in de badkamer met koel tot lauw water. Vermijd warm water. Het zal de elastieken in de stof afbreken.

2. Wasmiddel toevoegen

Voeg ongeveer een eetlepel wasmiddel toe aan een liter water. Je hebt alleen genoeg nodig om een licht schuim te maken, omdat te veel zeep een residu op je beha’s achterlaat.

3. Soak Bh’s

Laat je bh’s ongeveer 15 – 20 minuten weken in het zeepsop.

4. Wrijf bh’s zachtjes in

Wrijf je bh’s zachtjes tussen je handen om in het schuim te werken.

5. Spoel bh’s

Spoel je bh’s af in koud water totdat al het zeepsop is verwijderd en het water schoon loopt. Knijp zachtjes uit je bh’s om overtollig water te verwijderen. Pas op dat je je bh’s niet wringt, want het zal de stof uitrekken.

6. Handdoekdroog &air dry op hangers

Leg de bh’s voorzichtig op een platte handdoek en druk een andere handdoek op de bh’s om het overtollige water dat in de bh’s achterblijft te verwijderen. Hang je bh’s aan een hanger om aan de lucht te drogen. Het duurt een dag of twee om volledig droog te zijn, dus was niet al je bh’s tegelijkertijd.

Tips voor het verzorgen van bh’s

Het correct verzorgen van je bh’s is de beste manier om hun levensduur te verlengen.

 1. Prop je bh’s niet in een la.
 2. Vouw bh’s niet doormidden en stop het ene kopje in het andere, tenzij het een volledig kanten bh is.
 3. Leg je bh’s plat zodat ze hun vorm behouden.
 4. Gebruik een salade spinner om je bh’s te wassen. Voeg je bh’s, een kleine hoeveelheid zeep en net genoeg water toe om de bh’s te bedekken. Draai de salade spinner langzaam. Giet het zeepsop uit en vervang het door vers water om je bh’s af te spoelen. Draai opnieuw. Herhaal dit als je er zeker van wilt zijn dat alle zeep is verwijderd of als je nog steeds zeep ziet. Draai je bh’s in de salade spinner zonder water om het overtollige water te verwijderen. Mogelijk moet u dit meerdere keren herhalen voordat al het overtollige water is verwijderd. Hang je bh’s te drogen.
 5. Probeer je bh onder de douche te spoelen. Hierdoor worden de oliën uit de bh verwijderd. Hang je bh te drogen nadat deze is gespoeld.

Hoe vaak moet je een beha vervangen?

Je moet je bh’s om de 8 maanden vervangen. Bh’s die moeten worden vervangen, hebben losse banden, beschadigde haken en passen niet zo goed als toen het nieuw was.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort wasmiddel moet je gebruiken voor beha’s?

Regelmatig wasmiddel vernietigt de vezels en elasticiteit van je bh’s. Je zult dus een zeep moeten gebruiken die is geformuleerd voor delicate stoffen.

Moet je bh’s wassen in koud water?

Je moet je bh’s wassen in koud of lauw water. Heet water beschadigt de stof en elastieken in je bh’s.

Kan ik mijn bh’s wassen met azijn?

Ja, als je je bh’s zonder wasmiddel wilt wassen, kun je in plaats daarvan je bh’s wassen met azijn.


Hoe bh’s in wasmachine te wassen

Om je bh’s veilig in een wasmachine te wassen, moet je je bh’s eerst in een mesh- of lingerietas plaatsen. Je kunt ook een kussensloop gebruiken als dat nodig is, gebruik gewoon veiligheidsspelden om hem gesloten te houden.

Voeg een zacht, alcoholvrij wasmiddel toe en zet je wasmachine op de delicate wascyclus met koud water. Je bh’s worden gewassen zonder ze te verpesten. Nadat ze zijn gewassen, hang je je beha’s te drogen, omdat de intense hitte van een droger ze zal beschadigen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?