Hoeveel kost een wasmachine en droger (shop als een pro)

Als u op zoek bent naar een nieuwe wasmachine en droger, helpt het om te weten hoeveel een wasmachine en droger is. Misschien bent u ook geïnteresseerd om te weten hoe bundels en sets de prijs zullen beïnvloeden en of het betaalbaarder is om een gebruikt apparaat te kopen in plaats van een nieuw apparaat.

Daarom bespreken we hoeveel een wasmachine en een droger kosten en enkele tips om geld te besparen.

Inhoudsopgave
 • Hoeveel kost een wasmachine en droger?
 • Gemiddelde wasmachine- en drogerkosten
 • Extra wasmachine- en drogerkosten
 • Hoeveel elektriciteit gebruiken wasmachines en drogers?
 • Prijs van gebruikte versus nieuwe wasmachines en droger
 • Hoe kosten te besparen op een wasmachine en droger
 • Hoe lang gaan wasmachines en drogers mee?
 • Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een wasmachine en droger?

Een nieuwe wasmachine kost u ergens tussen $ 450 en $ 3500 om te kopen, maar de gemiddelde prijs is $ 700. Een nieuwe droger kost tussen de $ 390 en $ 3000 om te kopen. De gemiddelde kosten van een droger zijn ook $ 700.

Als u een wasmachine-drogercombinatie koopt, verwacht dan tussen de $ 750 en $ 4000 uit te geven. De gemiddelde prijs voor een combo is $ 1100.

Gemiddelde wasmachine- en drogerkosten

Wasmachine en droger in moderne wasruimte

Verschillende factoren beïnvloeden hoeveel een wasmachine en droger kosten. Dit omvat het type wasmachine, het type droger, de capaciteit, de afwerking en de extra functies die u wilt dat uw machines bevatten.

Op wasmachinetype

Als u op zoek bent naar een nieuwe machine, vindt u twee hoofdtypen wasmachines. De bovenladerwasser en de voorladerwasser.

De bovenlader is een traditionele wasmachine die agitatietechnieken gebruikt om kleding schoon te maken. Nieuwere top load machines kunnen een waaier hebben in plaats van een roerwerk waardoor ze minder water en energie kunnen gebruiken om uw kleding te wassen. De top load machines zijn meestal goedkoper dan de front load ringen.

De front load machines gebruiken een peddeltechniek om kleding te wassen. Ze verbruiken minder water en energie dan de bovenladers, maar hebben ook langere wastijden. U kunt verwachten dat u minstens $ 300 meer uitgeeft voor een voorladerwasser dan voor een vergelijkbare top load wasmachine.

De toploader was- en drogercombinaties zijn duurder dan u zult uitgeven voor afzonderlijke eenheden. Je betaalt tussen de $750 en $2400 voor de combo. Als u een voorladerwasser wilt in plaats van een toplaadwasser, zal de prijs stijgen.

Compacte wasmachines hebben een breed scala aan prijzen. U kunt slechts $ 200 betalen voor een kleine draagbare wasmachine tot $ 2050 voor een 24-inch front load, energiestartmachine met een roestvrijstalen buitenkant en kuip.

Een gestapelde wasmachine-drogereenheid varieert van $ 750 – $ 2000, waarbij de meeste eenheden onder de $ 1300 vallen.

Een alles-in-één wasmachine-drogereenheid waar het wassen en drogen in hetzelfde bad plaatsvindt, varieert van $ 700 voor een compact model tot $ 1700 voor een full-size model met meerdere wascycli.

Op drogertype

Terwijl u winkelt, heeft u ook de keuze uit drogertypen om uit te kiezen.

Elektrische drogers zijn eenvoudige drogers die je in een stopcontact steekt. Ze zijn populair en vereisen geen gasvullingen, maar ze zullen de kosten van uw energierekeningen verhogen. De meeste elektrische drogers hebben een ventilatieopening nodig.

Ventless drogers zijn drogers die condensatie gebruiken om de kleding te drogen door het vocht uit de lucht te verwijderen. Ze hebben geen ventilatieopening nodig.

Gasdrogers zullen gas gebruiken om de lucht te verwarmen in plaats van elektriciteit. Dit is handig als u in een afgelegen gebied woont waar u geen stroomaansluiting hebt of als de stroom onbetrouwbaar is. Ze kosten meestal ongeveer $ 50 – $ 100 meer dan een elektrische droger. Ze kosten echter minder om te bedienen.

Compacte drogers zijn kleine drogers die voor $ 300 voor een basismachine verkopen tot $ 1750 voor een elektrische droger met alle toeters en bellen.

Op capaciteit

De capaciteit van de wasmachines die u overweegt, heeft ook invloed op de kosten, omdat een grotere capaciteit duurder is dan een machine met een kleine capaciteit. Een groter huishouden met 6 of meer personen heeft echter een grotere machine nodig dan een huishouden van 1 of 2 personen.

Compacte wasmachines en drogers variëren van $ 500 – $ 3000 en zijn geweldig voor kleine ruimtes zoals appartementen, stacaravans en appartementen.

Full-size wasmachines en drogers zijn geschikt voor een standaard huishouden van 3-5 personen. De prijs varieert van $ 700 – $ 2200.

De wasmachines en drogers met hoge capaciteit zijn perfect voor grotere gezinnen van 6 of meer personen. U kunt echter verwachten dat u tussen de $ 1600 en $ 3800 uitgeeft voor de wasmachine en droger.

Door Finish

Wasmachines en drogers hebben verschillende afwerkingsmaterialen die op de machines worden gebruikt, dus u vindt een verscheidenheid aan stijlen om uit te kiezen. Het afwerkingsmateriaal heeft echter invloed op de kosten van de machine.

De witte en zwarte wasmachines zijn meestal goedkoper dan de andere afwerkingen. Wit is een klassieke look, maar het kan verouderd zijn als je de inrichting in je wasruimte niet regelmatig verandert. Zwart is een moderne look die niet gemakkelijk vuil laat zien, maar je moet het regelmatig schoonmaken.

Het roestvrij staal is een duurdere optie die er leuk uitziet in een wasruimte, maar het vlekt wel en toont gemakkelijk vingerafdrukken.

Het zwarte roestvrij staal is een populaire afwerking. Het toont niet gemakkelijk vingerafdrukken, strepen, vlekken of watervlekken. Het zal echter krassen. Het is ook duurder dan de basis witte en zwarte afwerkingen.

Een nieuwere champagneafwerking is beschikbaar. Het voegt een intrigerende en unieke kleur toe aan uw wasruimte. Het is ook een duurdere afwerking om te kopen.

Het chroom is een moderne afwerking. Het vlekt gemakkelijk, maar je zult merken dat het gemakkelijk schoon te maken is. De chromen afwerking is een duurdere afwerking om aan te schaffen.

Per merk

Populaire merken als Speed Queen en Bosch zijn doorgaans duurder dan de minder bekende merken als Crosley en Kenmore. Whirlpool- en Samsung-machines zijn meestal goedkoper dan Speed Queen en Bosch, maar duurder dan Crosley- en Kenmore-machines.

Extra wasmachine- en drogerkosten

Wanneer u van plan bent om een wasmachine en droger aan te schaffen, zijn er extra kosten die u in uw budget moet opnemen.

Installatiekosten

U moet de wasmachine en droger in uw wasruimte installeren. Als u de wasruimte aan het verbouwen bent, verwacht dan dat de kosten zullen stijgen, omdat een op maat gemaakte kast duurder zal zijn om te bouwen dan alleen het toevoegen van de wasmachine en droger.

Ook hebben wasmachines en drogers armaturen nodig zoals ontluchtingsbuizen en inlaatslangen. Het wordt aanbevolen om nieuwe buizen en slangen te installeren wanneer u uw wasmachine installeert.

Dit zal de kosten verhogen, vooral als u een professional nodig hebt om de machines te installeren. Winkels bieden echter soms gratis aansluitingen of goedkope installatie aan wanneer u uw machines koopt. Vraag dus zeker naar levering en installatie wanneer u uw wasmachine en droger koopt.

Elektriciteitskosten

Naast de installatiekosten moet u budgetteren voor de nutskosten om uw machines te laten werken. Verwacht tussen de $ 150 en $ 250 per jaar uit te geven om uw wasmachine en droger te laten draaien. Dit hangt natuurlijk af van het aantal belastingen dat u gebruikt en hoeveel water, elektriciteit en gas nodig zijn om uw specifieke machines te laten werken.

Optionele functies

Er zijn verschillende optionele functies die u kunt kiezen om te kopen. Deze functies dragen bij aan de kosten van uw wasmachine en droger.

De stoomwasser en drogerfunctie gebruikt minder water en droogt uw kleding efficiënter. Op de lange termijn zult u merken dat het zuiniger is om te gebruiken.

De slimme wasmachines en drogers zijn voorzien van Bluetooth en Wi-Fi waarmee uw machines verbinding kunnen maken met uw smartphone.

U kunt er ook voor kiezen om een stille wasmachine en droger aan te schaffen die speciale technologie gebruikt om de trillingen te verminderen en het geluid te verlagen.

HE wasmachines zijn energiezuinig. Ze gebruiken minder water en stroom dan een niet-HE-machine, waardoor dit uw maandelijkse energierekening verlaagt.

Hoeveel elektriciteit gebruiken wasmachines en drogers?

De meeste wasmachines gebruiken tussen de 400 en 1300 watt om een wascyclus uit te voeren. De gemiddelde energy star machine zal 500 watt gebruiken om een wascyclus uit te voeren. Een droger zal tussen de 1800 en 5000 watt gebruiken om een lading kleding te drogen waarvan 3000 watt het gemiddelde is.

Prijs van gebruikte versus nieuwe wasmachines en droger

De prijs van een gebruikte wasmachine en droger zal vaak minder dan de helft zijn van de kosten van een nieuwe wasmachine en droger. Er zal echter geen garantie beschikbaar zijn voor het geval er in de eerste paar maanden iets misgaat met uw wasmachine of droger.

Hoe kosten te besparen op een wasmachine en droger

Er zijn een paar manieren om geld te besparen wanneer u een wasmachine en een droger koopt.

 • Winkel tijdens nationale feestdagen om te profiteren van de verkoop.
 • Meld u aan voor e-mailmeldingen van uw favoriete apparaatwinkels, zodat u op de hoogte wordt gesteld van eventuele verkopen die plaatsvinden.
 • Winkel online voordat u naar een van uw lokale winkels gaat.
 • Het samen aanschaffen van een wasmachine en droger bespaart u vaak ook wat geld.

Hier zijn een paar tips om u te helpen geld te besparen op lopende waskosten.

 • Was je kleding met koud water.
 • Wacht met het uitvoeren van een lading wasgoed totdat je een volledige lading hebt.
 • Droog je kleding indien mogelijk aan de lucht.
 • Prop je droger niet vol met kleding. Het zal langer duren om te drogen en meer elektriciteit te gebruiken.
 • Reinig het pluisfilter op uw droger na elke belasting om een goede luchtstroom te bevorderen.
 • Reinig uw ventilatieopening regelmatig. Dit zal ook de luchtstroom van uw droger verbeteren.

Hoe lang gaan wasmachines en drogers mee?

Wasmachines en drogers gaan gemiddeld 10 jaar mee.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn drogers zo duur?

Drogers zijn zo duur, grotendeels vanwege de kosten van het materiaal om de drogers te maken. Daarnaast zijn er de stijgende kosten van productie en transport die ook bijdragen aan de kosten van een droger.

Is het duurder om een side-by-side wasmachine en droger of een wasmachinedroger combo te kopen?

Een side-by-side wasmachine en drogerset zijn meestal vooraf duurder dan de aanschaf van een stapelbare wasmachine en droger. De stapelbare wasmachines en drogercombinaties hebben echter niet zoveel functies beschikbaar en zijn kleinere machines.

Met een naast elkaar staande wasmachine en droger kunt u de functies kopen die u in uw machines wilt hebben. U kunt ook HE- en Energy Star-machines kopen die u geld besparen op uw maandelijkse energierekeningen.

Welke wasmachine- en drogermerken gaan het langst mee?

De merken Miele en Speed Queen maken apparaten die gemaakt zijn om 20 jaar of langer mee te gaan. De meeste andere merken bouwen machines die ongeveer 10 jaar meegaan.

Waar kunt u wasmachine- en drogersets kopen die te koop zijn?

Controleer op verkoop in uw lokale apparatenwinkels, vooral tijdens nationale feestdagen. Veel winkels bieden verkopen zoals President’s Day Sales en Memorial Day Sales tijdens deze feestdagen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?