hoe binnenkant raam auto schoonmaken

Hoe Binnenkant Raam Auto Schoonmaken: Tips en Trucs

Als autobezitter is het essentieel om de binnenkant van je auto schoon en netjes te houden. Het schoonmaken van het raam van je auto is een belangrijk onderdeel van het algemene onderhoud van jouw voertuig. Een schoon en helder raam zorgt voor een verbeterd zicht en verhoogt de veiligheid tijdens het rijden. In dit artikel leer je hoe je de binnenkant van het raam van jouw auto schoon kan maken.

Stap 1: Verzamel de benodigdheden

Voordat je begint met het schoonmaken van het raam van de auto, is het belangrijk om de benodigde benodigdheden te verzamelen. Om de binnenkant van het raam van je auto schoon te maken, heb je het volgende nodig:

– Microvezeldoekjes
– Glasreiniger
– Water
– Azijn
– Oude kranten
– Stofzuiger

Stap 2: Verwijder het stof

De eerste stap bij het schoonmaken van de binnenkant van het raam van een auto is het verwijderen van stof. Gebruik hiervoor een stofzuiger en maak de binnenkant van de auto stofvrij. Vergeet niet om de ventilatieopeningen en de bekleding van de auto te stofzuigen.

Stap 3: Maak de ramen schoon

Nu is het tijd om de ramen schoon te maken. Spuit de glasreiniger op een microvezeldoekje en wrijf het over het raam. Begin bij de bovenkant en werk naar beneden. Zorg ervoor dat je de hele raam bedekt. Als er hardnekkige vlekken zijn, spuit dan wat meer glasreiniger op het doekje en wrijf opnieuw over het raam.

Stap 4: Gebruik azijn

Lees ook:   Koelen luchtontvochtigers de lucht?

Azijn is een uitstekende natuurlijke reiniger die kan worden gebruikt om de binnenkant van het raam van een auto schoon te maken. Meng een deel water en een deel azijn in een spuitfles en schud goed. Spuit de oplossing op een microvezeldoekje en wrijf over het raam. Dit kan helpen om eventuele strepen en vlekken op het raam te verwijderen.

Stap 5: Gebruik oude kranten

Na het gebruik van azijn, kan het nuttig zijn om oude kranten te gebruiken om het raam af te vegen. Krantenpapier is een uitstekend alternatief voor papieren handdoeken omdat het geen pluisjes achterlaat. Veeg het raam af met krantenpapier en controleer op eventuele strepen of vlekken.

Stap 6: Controleer op achtergebleven stof

Als je klaar bent met het schoonmaken van het raam, controleer dan op eventueel achtergebleven stof of vuil. Gebruik opnieuw de stofzuiger om de binnenkant van de auto stofvrij te maken.

Conclusie

Het schoonmaken van de binnenkant van het raam van een auto is een essentieel onderdeel van het algemene onderhoud van jouw voertuig. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je de binnenkant van het raam van jouw auto schoon en helder houden, waardoor het zicht en de veiligheid tijdens het rijden worden verbeterd.

FAQs

1. Hoe vaak moet ik de binnenkant van het raam van mijn auto schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om de binnenkant van het raam van je auto minstens één keer per maand schoon te maken.

2. Kan ik huishoudelijke reinigingsmiddelen gebruiken om de binnenkant van het raam van mijn auto schoon te maken?

Lees ook:   Dettol - Power & Fresh - Allesreinger Spray - Citrus - 6 x 500 ml

Nee, het wordt niet aanbevolen om huishoudelijke reinigingsmiddelen te gebruiken omdat deze de bekleding van de auto kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan speciale autoreinigingsmiddelen.

3. Kan ik een papieren handdoek gebruiken om de binnenkant van het raam van mijn auto schoon te maken?

Het wordt niet aanbevolen om papieren handdoeken te gebruiken omdat deze pluisjes achterlaten op het raam. Gebruik in plaats daarvan microvezeldoekjes en oude kranten.

4. Moet ik het raam aan beide kanten schoonmaken?

Ja, het wordt aanbevolen om zowel de binnenkant als de buitenkant van het raam van je auto schoon te maken om een helder zicht te behouden.

5. Kan ik het raam schoonmaken als de auto in de zon staat?

Het wordt niet aanbevolen om het raam schoon te maken als de auto in de zon staat omdat de reinigingsmiddelen snel opdrogen en strepen kunnen achterlaten. Het is het beste om het raam schoon te maken wanneer de auto in de schaduw staat.