Whirlpool Cabrio wasmachine problemen (u kunt het zelf oplossen)

Niets is erger dan je wasmachine die weigert te werken. Het maakt niet uit of je een Maytag of Whirlpool wasmachine hebt, om deze plotseling kapot te laten gaan is frustrerend!

Dus vandaag bespreken we Whirlpool Cabrio wasmachine problemen en hoe ze op te lossen.

Inhoudsopgave
 • Whirlpool Cabrio Wasmachine Probleemoplossing Codes
 • Cyclusproblemen
 • Waterproblemen
 • Andere problemen
 • Veelgestelde vragen
 • Whirlpool Cabrio Wasmachine Problemen

Whirlpool Cabrio Wasmachine Probleemoplossing Codes

Dit zijn enkele van de Foutcodes van de Whirlpool Cabrio-wasmachine die u mogelijk ziet.

Foutcode Betekenis
ol Machine is overbelast
LF Lange vulling
Sd Suds gedetecteerd
Deksel De deurklep openen of sluiten
F7 of E1 Kan een storing in de schakelactuator hebben
Po Water wegpompen omdat het deksel open bleef staan.
LD Lange afvoer
Ul De belasting is ongebalanceerd.
HC Warme en koude slangen worden omgekeerd.
LF (F81) Wasmachine duurt te lang om te vullen.
F#E# Foutcode van het systeem.
F1E1 ACU Een storing in de interne ACU (Appliance Control).
F3E1 Waterniveausensor werkt niet omdat de druksensor op de ACU het begaf.
F5E2 Iets voorkomt dat het deksel vergrendelt.
F5E3 Iets voorkomt dat het deksel ontgrendelt.
F6E2 of F6E3 Communicatiefout die een ACU- of UI-synchronisatiefout veroorzaakt.
F8e6 Het deksel van de wasmachine werd opengelaten.
Dm, dr (F9E1) De wasmachine doet er te lang over om het water af te voeren.

Cyclusproblemen

Soms zult u merken dat uw wasmachine niet wordt ingeschakeld of dat deze halverwege de cyclus stopt. Het kan zelfs helemaal niet draaien. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen.

Whirlpool bord op wasmachine

Wasmachine start cyclus niet

Als de startknop op het bedieningspaneel niet werkt, ook al branden de andere lampjes, moet u mogelijk het bedieningspaneel verwijderen om het probleem te diagnosticeren. Raadpleeg de reparatiehandleiding voor instructies over het verwijderen van het bedieningspaneel. Controleer vervolgens op losse stukjes zoals kleine stukjes plastic die achter de startknop kunnen worden geplakt.

Controleer de bedrading met een spanningsmeter als u geen duidelijk probleem vindt, want als de tijd, hoofdcontroller of CCU is mislukt, moet u het hele bedieningspaneel vervangen.

Wasmachine begint dan en stopt

Als uw wasmachine halverwege de cyclus stopt, controleert u of u een F1- of E2-foutcode hebt, die aangeeft dat het motorbesturingscircuit problemen ondervindt.

Koppel eerst je wasmachine minstens 5 minuten los. Sluit hem vervolgens weer aan om te zien of het bord reset.

Als de foutcode nog steeds aanwezig is, moet u het apparaat opnieuw loskoppelen. Verwijder deze keer het achterpaneel om de bedrading te controleren. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn en dat er geen beschadigde draden zijn.

Controleer vervolgens de kabelboom om er zeker van te zijn dat deze correct is aangesloten en dat er geen schade aan de draden is. Als de bedrading in orde is, is het waarschijnlijk dat uw motorbesturingsprintplaat moet worden vervangen. Gebruik voor de zekerheid een multimeter.

Wasmachine zal niet draaien

Als uw wasmachine niet draait, controleert u de moer van de aandrijfpoelie. Het wordt los na verloop van tijd en houdt de aandrijfpoelie mogelijk niet op zijn plaats. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om de aandrijfpoelie te lokaliseren en de moer vast te draaien.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, controleert u of het displaypaneel van uw wasmachine een foutcode weergeeft, zoals F7 of E1. Dit geeft aan dat u mogelijk een storing in de schakelactuator heeft. U moet het vervangen.

 1. Koppel je wasmachine los en schakel alle waterleidingen uit. Koppel de waterslangen aan de achterkant van de machine los. Label de warme en koude lijnen zodat u ze na de reparatie eenvoudig opnieuw kunt aansluiten op uw wasmachine.
 2. Verwijder de afvoerleiding van de muur. Zo voorkom je dat je de lijn of de verbinding beschadigt.
 3. Het onderdeel dat u moet vervangen, bevindt zich onder de machine. Leg een dikke handdoek op de grond voor demping. Leg vervolgens je wasmachine met de voorkant naar beneden op de handdoek, zodat je bij de onderkant van de wasmachine kunt komen.
 4. Verwijder het schild door de schroeven aan de boven- en onderkant los te draaien. Zet ze opzij.
 5. De schakelactuator bevindt zich aan de linkerkant, iets onder het schild. Verwijder het kapotte onderdeel door de 2 schroeven los te draaien die het op zijn plaats houden en maak de kabelboom los. Installeer het nieuwe onderdeel. Sluit de kabelboom opnieuw aan en schroef de 2 schroeven in die die schakelactuator op zijn plaats houden.
 6. Vervang het schild en schroef het op zijn plaats. Til uw machine op en bevestig de afvoerleiding opnieuw.
 7. Bevestig de warme en koude leidingen opnieuw, sluit de waterslangen opnieuw aan, sluit uw wasmachine aan en zet alle waterleidingen aan.

Wasmachine zal niet agitateren

Als uw machine niet zal roeren, controleert u eerst of de dekselvergrendelingsschakelaar niet goed werkt. U kunt dit diagnosticeren door uw wasmachine in een spincyclus te plaatsen. Open vervolgens het deksel en duw een schroevendraaier in de actuator van de dekselschakelaar.

Als de wasmachine gaat draaien als je dit doet, maar niet als het deksel dicht is, dan weet je dat de schakelaar slecht is.

Als er echter niets gebeurt wanneer u de test uitvoert, moet u controleren op continuïteit met behulp van een multimeter.

Waterproblemen

Een wasmachine kan verschillende problemen met water ontwikkelen, zoals niet goed vullen of niet aftappen.

Wasmachine vult zich niet met voldoende water

Controleer op een verstopte inlaatklep als uw wasmachine niet met water is gevuld. De inlaatslangen verbinden uw machine met de hoofdwatertoevoer. Bovendien hebben ze metalen schermen aan beide uiteinden om ze te beschermen tegen puin, maar soms verstoppen de slangen.

Om te controleren op een verstopping, schakelt u de watertoevoer naar de wasmachine uit. Verwijder vervolgens de slangen uit zowel de kraan als de wasmachine. Reinig het vuil van de schermen. Als de schermen beschadigd zijn, vervangt u deze.

Controleer vervolgens de inlaatklep zelf om er zeker van te zijn dat er geen vuil door de schermen is gegaan om het te verstoppen. Als u vuil ziet, reinigt u de twee poorten op de klep.

Als het verwijderen van de klompen niet werkt, controleer dan of de waterdruk in uw huis ten minste 20 PSI is.

Een derde oorzaak voor het niet vullen van uw wasmachine kan gebrand water inlaatklepspoelen zijn. De waterinlaatklepspoelen hebben een beperkte levensduur en als ze eenmaal zijn opgebrand, kunnen de elektrische signalen de kleppoorten niet langer openen.

Gebruik een multimeter om te testen op continuïteit. Als er geen continuïteit is, vervang dan het onderdeel omdat de kleppen niet kunnen worden gerepareerd.

Wasmachine zal niet leeglopen

Als er tijdens de centrifugecyclus een LD-foutcode verschijnt, betekent dit dat uw wasmachine er te lang over doet om leeg te lopen. Het kan zijn dat u een verstopping in de afvoerleiding of een verstopping in de pomp heeft.

Controleer eerst het pompfilter en verwijder eventuele pluisjes, smurrie en andere items die u vindt.

Schakel vervolgens uw wateraansluitingen uit, zodat u de afvoerleiding van de achterkant van de wasmachine kunt losmaken. Houd een emmer bij de hand om eventuele morsen op te vangen. Gebruik een lange borstel of een sterke stroom water om de lijn schoon te maken.

Als uw wasmachine nog steeds niet leegloopt, moet u waarschijnlijk de waterpomp vervangen.

Water lekt

U kunt een lagerprobleem hebben als uw machine tijdens de centrifugeercyclus een hard geluid begint te maken en water lekt.

Een lekkende lagerafdichting wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een gescheurde kuipafdichting. Het zorgt ervoor dat het water uit de afdichting lekt en zijn weg vindt naar de kuiplagers. U moet zowel de kuipafdichting als de kuillagers snel vervangen, omdat de lagers zullen falen.

Dit is geen gemakkelijke oplossing, omdat u uw machine moet demonteren.

Andere problemen

Er zijn een paar andere Whirlpool Cabrio wasmachine problemen die u kunt ervaren met uw machine.

Wasmachine is te luidruchtig

Wasmachines zijn niet het stilste apparaat in huis, maar ze mogen niet te hard gaan lawaai maken. Als je een lou hoortd bonkend geluid, je lading is uit balans. Stop uw machine en herschik de belasting om uw machine opnieuw in balans te brengen.

Je hoort een rommelig geluid wanneer je wasmachine niet waterpas of gebalanceerd op de vloer staat.

Een hoog geluid betekent dat u in de wasmachine moet controleren of de moer die de katrol op zijn plaats houdt, moet worden aangedraaid of dat de lagers moeten worden vervangen.

Een luid gebrul tijdens de spincyclus betekent dat je waarschijnlijk een slechte houding hebt. Je hebt een kuipafdichtingslagerset en een lagerbestuurder nodig om het te repareren.

Problemen met dekselvergrendeling

Wasmachinedeksels ontwikkelen soms problemen met het goed vergrendelen, waardoor de wascycli niet kunnen beginnen.

Voordat u controleert op uitgebreidere problemen, controleert u of de dekselschakelaar niet vuil is, waardoor een goed contact wordt voorkomen. Dompel een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol en maak alle contactgebieden op het deksel en de wasmachine schoon.

Als dat het probleem niet heeft geholpen, koppelt u uw wasmachine los zodat het bedieningspaneel kan worden gereset. Sluit vervolgens uw machine weer aan en kijk of het probleem is opgelost.

Soms klinkt de deur alsof hij boeiend is, maar dat is het niet. Voer een diagnostische test uit om te zien of er een groter probleem is.

Zet het apparaat in de stand-bymodus door het aan te sluiten met de meeste indicatoren uit, behalve de indicator Clothes Clean/Done. Selecteer een knop die niet POWER, START of STOP is.

Houd de door u gekozen knop 3 seconden ingedrukt en laat vervolgens 3 seconden los.

Houd dezelfde knop nogmaals 3 seconden ingedrukt voordat u deze 3 seconden loslaat.

Houd de knop een derde keer 3 seconden ingedrukt en laat deze vervolgens los.

Alle indicatoren op de console moeten gedurende 5 seconden branden. Op het tweecijferige display ziet u 88 in het weergavepaneel ‘geschatte resterende tijd’. Dit betekent dat u met succes de diagnostische modus hebt geopend.

Anders hebt u de diagnostische modus niet gestart. Kies een andere knop en herhaal de procedure opnieuw.

De diagnostische modus controleert op opgeslagen foutcodes en vergelijkt de weergegeven foutcode om te bepalen welke reparaties nodig kunnen zijn.

Wasmachine reinigt geen kleren

Als je wasmachine je kleding niet schoonmaakt en in plaats daarvan witte afzettingen achterlaat, probeer dan een warmere watertemperatuur te gebruiken. Dit gebeurt vaak in de winter wanneer het wasmiddel in poedervorm niet volledig oplost in extreem koud water.

U kunt deze stortingen vaak zien gebeuren. Dit is het nadeel van HE (high-efficiency) machines. Ze gebruiken niet genoeg water om alle zeepresten in de machines weg te spoelen. U moet de schone cyclus gebruiken om de smurrie uit uw wasmachine te verwijderen.

Slechte geur

Als je brandend plastic of rubber uit je wasmachine ruikt, negeer de geur dan niet. Koppel in plaats daarvan de wasmachine los en open de buitenbehuizing. Je bent op zoek naar eventuele verkleuringen die je kunt zien.

Controleer de rubberen aandrijfriem. Als het is uitgegleden, uitgerekt of gebroken, kan het wrijving en een brandende geur veroorzaken. U moet de riem vervangen.

Als de riem er goed uitziet, hebt u mogelijk een elektrisch probleem met de motor, transmissie of het bedieningspaneel. Hiervoor zijn de uitgebrande componenten vervangen.

Gebruik uw wasmachine niet voordat deze is gerepareerd om brand te voorkomen.

Roestvlekken op het deksel van de wasmachine

Soms ontstaan er roestplekken aan de binnenkant van het deksel van je wasmachine. Deze roestplekken zullen niet verdwijnen maar zullen alleen maar groter worden. Dan brengen ze de roestvlekken over op je wasgoed.

Eerst moet je zoveel mogelijk van de roest verwijderen met een pasta gemaakt van zuiveringszout en azijn. Meng 1/4 kopje zuiveringszout met net genoeg azijn om een dikke pasta te maken.

Breng vervolgens de pasta aan op het verroeste gebied met een zachte doek. Wrijf de losse deeltjes weg en spoel na de behandeling af met schoon water. Mogelijk moet u de behandeling meerdere keren herhalen om de losse deeltjes te verwijderen.

Zodra de losse roest is verwijderd, kunt u de verroeste gebieden schilderen met apparaatverf. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Veelgestelde vragen

Hoe reset ik een Whirlpool Cabrio Wasmachine?

Reset uw Whirlpool Cabrio Wasmachine door eenmaal op de start/stop knop te drukken. Draai vervolgens de draaiknop om de spoel-/was-/stoplampjes te laten branden. Zet vervolgens de wasmachine uit en koppel deze gedurende 10 seconden los.

Plugin de wasmachine en zet hem aan. De wasmachine moet nu worden gereset.

Wat is de levensverwachting van een Whirlpool Cabrio Wasmachine?

De levensverwachting van een Whirlpool Cabrio wasmachine is ongeveer 11 1/2 jaar als je maar 8 ladingen wasgoed per week doet.


Whirlpool Cabrio Wasmachine Problemen

Er zijn veel problemen die een Whirlpool Cabrio wasmachine kan hebben. U kunt problemen ondervinden met het vastzitten van het deksel, knipperende lampjes, foutcodes of uw machine loopt niet leeg. Gelukkig zijn veel van deze problemen eenvoudig die u zelf kunt oplossen zonder dat u een professional hoeft te bellen om uw Cabrio of Cabrio Platinum te controleren.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG kroonluchterreiniger Kroonluchter reiniger voor meer glans