Hoe deodorantvlekken te verwijderen zonder uw kleding te verpesten

Deodorantvlekken kunnen zo lelijk zijn dat het dragen van een favoriet t-shirt soms gênant is. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik een oud shirt heb weggegooid vanwege deodorantvlekken – ze zijn praktisch onmogelijk te verwijderen!

Maar we hebben het proces gehackt; ze zijn geen probleem meer voor onze kleding. Dit zijn onze beproefde methoden voor het verwijderen van deodorantvlekken uit kleding.

Inhoudsopgave
 • Hoe deodorantvlekken van wit te verwijderen
 • Hoe deodorantvlekken uit donkere kleuren te verwijderen
 • Hoe deodorantvlekken van bh’s te verwijderen
 • Hoe deodorantvlekken op kleding te voorkomen
 • Verwijdering en preventie is de sleutel

Hoe deodorantvlekken van wit te verwijderen

Blanken wit houden is voor veel mensen een moeilijke praktijk. Wanneer we witte kleding kopen, is het een topprioriteit om dat kledingstuk wit te houden. Met de juiste technieken kan dat. Maar je moet know hoe je deodorantvlekken kunt verwijderen, omdat dit een veel voorkomende boosdoener is voor het verpesten van je witten.

Gedistilleerde witte azijn

Dit is onze absolute favoriete methode voor het verwijderen van deodorantvlekken uit witte kleding. Maar het goede is – het werkt ook voor gekleurde kleding!

 1. Week het kledingstuk een uur in witte azijn.
 2. Poets het bevlekte gebied met een oude tandenborstel.
 3. Was het item zoals je normaal zou doen met het warmste water dat mogelijk is voor het kledingtype.
 4. Droog als de vlek is verwijderd.

Top Tip

Je kunt ook een 1:1 oplossing van gedestilleerde witte azijn en water in een spuitfles mengen. Voordat u het kledingstuk wast, spuit u het bevlekte gebied en laat u de oplossing 15 minuten zitten voordat u het normaal wast.

Aspirine Tabletten

Wist je dat aspirine handig is voor het verwijderen van verschillende vlekken? Dit is alleen geschikt voor witte kleding, dus gebruik het niet op donkere of kleurrijke kleding.

 1. Verpletter vijf aspirinetabletten.
 2. Meng het poeder met een kleine hoeveelheid water om een pasta te maken.
 3. Breng deze pasta aan op het bevlekte gebied.
 4. Was het kledingstuk zoals normaal.
 5. Pas droog als de vlekken weg zijn.

Citroensap

Citroensap is een natuurlijke manier om vlekken te verwijderen en kleding op te fleuren. Gebruik dit alleen voor witte of lichtgekleurde kleding, omdat het een blekend effect kan hebben.

 1. Snijd een citroen doormidden. Pers het sap op het bevlekte gebied.
 2. Voeg een snufje keukenzout toe.
 3. Wrijf het mengsel met je vinger in het shirt. Ga door totdat de vlek verdwijnt.
 4. Laat het kledingstuk een uur in de zon staan om het op te fleuren.
 5. Spoel het gebied af.
 6. Wassen zoals normaal.
 7. Goed drogen.

Zuiveringszout en waterstofperoxide

Dit is een geweldige methode om gele deodorant- en anti-transpirantvlekken op witte kleding kwijt te raken.

 1. Meng 1/3 kopje water, 1/3 waterstofperoxide en 1/3 kopje zuiveringszout.
 2. Gebruik een lepel om de oplossing rechtstreeks op de vlek aan te brengen.
 3. Gebruik een royale hoeveelheid om de vlek te verzadigen.
 4. Laat de oplossing een nacht op het kledingstuk zitten.
 5. Gebruik ’s ochtends een lepel om de overtollige oplossing af te schrapen.
 6. Was het kledingstuk zoals normaal.
 7. Droog als de vlek weg is.

Hoe deodorantvlekken uit donkere kleuren te verwijderen

Hoe zit het met het verwijderen van vlekken uit donkere kleuren zonder de stof dof te maken of te bleken? Bij ons zit je goed.

Het enige dat u nodig hebt voor deze methode is een doek en water. Ja, dat klopt.

Bevochtig eenvoudig een doek en wrijf over de stof totdat de vlek is verwijderd. Was zoals gewoonlijk met een zwaar wasmiddel voor donkere kleding. Droog als de vlekken weg zijn.

Voorzichtigheid

Dit werkt het beste voor vlekken die nog niet zijn ingetreden. Controleer je kleding aan het einde van elke dag op deodorantvlekken en pak ze onmiddellijk aan. Als dit niet werkt, kun je een deodorant-verwijderende spons proberen.

Hoe deodorantvlekken van bh’s te verwijderen

Het gebruik van een vochtige doek is soms voldoende om deodorantvlekken uit bh’s te verwijderen. Werk in een cirkelvormige beweging en heb geduld, want het kan een paar minuten duren. Als dat echter niet werkt, hebben we nog een paar andere suggesties.

Droger Laken

Zorg ervoor dat u hiervoor een gebruikte drogerplaat gebruikt, omdat dit het achterlaten van eventuele resten minimaliseert.

 1. Stapel het droogzeil op tot een balletje.
 2. Wrijf de vlek stevig in een cirkelvormige beweging. De vlek moet langzaam beginnen te verdwijnen.
 3. Wassen zoals normaal.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat het droogzeil niet nog vochtig of nat is. Het moet droog zijn.

Make-up remover doekje

Make-up remover doekjes kunnen geweldig werk doen bij het verwijderen van deodorantvlekken op beha’s. Veeg het gewoon in cirkelvormige bewegingen over de vlek totdat de vlek optrekt. Wassen zoals normaal.

Je kunt ook vloeibare make-up remover gebruiken, maar breng het eerst aan op een wattenschijfje voordat je de deodorantvlek verwijdert.

Hoe deodorantvlekken op kleding te voorkomen

Hoewel u de tijd kunt nemen om bestaande deodorantvlekken te verwijderen, bespaart het u tijd als u weet hoe u ze in de eerste plaats kunt voorkomen. Hier zijn onze beste tips:

 • Kies je deodorant verstandig: Als een deodorant veel alcohol, geur of aluminium bevat, is de kans groter dat het vlekken achterlaat (1). Hoe zit het met het overschakelen naar een natuurlijke deodorant, een met een neutrale pH-waarde of een zure anti-transpirant?
 • Laat je deodorant volledig drogen voordat je je kleding aantrekt: Het is een goed idee om je deodorant aan te trekken terwijl je na het douchen nog een handdoek of badjas aantrekt. Doe je haar-, make-up- of huidverzorgingsroutine voordat je je aankleedt.
 • Was je t-shirts, shirts en vesten na elke keer dragen: Als je de deodorantmarkering niet laat inwerken, zal deze niet vlekken. Het zou gemakkelijk genoeg moeten zijn om schoon te maken met alleen je normale wasroutine.
 • Vermijd romige deodorants: Roomwitte deodorants laten gemakkelijk witte vlekken achter, vooral op donkere kleding.
 • Doe niet te veel deodorant op: Soms is minder meer. Te veel kan gemakkelijk leiden tot vlekken.
 • Gebruik een haardroger om het droogproces te versnellen: Dit werkt als je merkt dat je oksels nog licht vochtig zijn en je al te laat bent voor je werk!

Verwijdering en preventie is de sleutel

De meeste mensen dragen deodorant, dus getuige zijn van de gruwel van deze vlekken is een veel voorkomende gebeurtenis voor velen van ons! Maar met de juiste preventiemethoden is het belangrijk om te schakelen welke deodorant u gebruikt en te weten hoe u de vlekken kunt verwijderen als ze verschijnen.

Dit zal helpen om uw kledingstukken langer te bewaren. Je zult je nooit meer schamen voor het dragen van een oud t-shirt, omdat het nu volledig vlekvrij is.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?