Hoe Dyson-vacuümfilter te reinigen (help het filter lang mee te gaan)

Dyson-stofzuigers zijn er in verschillende modellen, zoals de Ball rechtopstaande stofzuigers of de handheld draadloze sticks zoals de V8, V10, V11 of de V15. Als je een Dyson-stofzuiger hebt, weet je dat deze een uitzonderlijke zuigkracht en een verbazingwekkende manoeuvreerbaarheid heeft.

Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze geweldige stofzuigers blijven. Dit betekent dat u moet weten hoe u een Dyson-vacuümfilter moet reinigen.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak een Dyson-filter te reinigen
 • Hoe een Dyson-filter te reinigen
 • Hoe een Dyson Animal Filter te reinigen
 • Hoe een Dyson draadloze stofzuiger te reinigen
 • Wanneer een Dyson-filter vervangen
 • Waar te kopen nieuwe Dyson Filters
 • Veelgestelde vragen

Hoe vaak een Dyson-filter te reinigen

Dyson raadt aan om Dyson-filters minstens één keer per maand te reinigen om ervoor te zorgen dat uw stofzuiger optimaal blijft werken. De frequentie hangt echter af van hoe vaak je je stofzuiger gebruikt, hoeveel huisdieren je hebt en hoe groot je huis is.

Over het algemeen moet u van plan zijn om uw Dyson-filter te wassen nadat u de stofzuiger meerdere keren hebt gebruikt. Haren, vuil en residu van huisdieren verzamelen zich in de filters en veroorzaken inconsistente prestaties in uw vacuüm. Door voor de filters van de machine te zorgen, kan deze ook langer meegaan.

Hoe een Dyson-filter te reinigen

Dyson filterreiniging is een eenvoudige taak om te voltooien. U verwijdert het filter uit uw stofzuiger, wast het onder koud stromend water en geeft uw filter voldoende tijd om te drogen.

 • Tijd: 20 minuten + droogtijd
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Kom
 • Gootsteen met stromend koud water

1. Filter verwijderen

Schakel de stofzuiger uit en koppel deze los voordat u begint. U moet het filter verwijderen. Merk op dat sommige Dyson-stofzuigers twee filters hebben, dus zorg ervoor dat u ze allemaal verwijdert. Beide filters moeten worden gereinigd.

De meeste filters zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze paars zijn en zich meestal in de buurt van de cycloon bevinden.

De Dyson V6- en V7-filters moeten gemakkelijk te verwijderen zijn, omdat de modellen snoervrije sticks zijn. De filters op deze modellen bevinden zich in de buurt van het handvat. Om het te verwijderen, trekt u eenvoudig het voorfilter uit de cycloonassemblage, draait u het nafilter tegen de klok in en verwijdert u het van de achterkant van uw vacuüm.

2. Presoak Filters

Sommige filters zoals de DC35, DC44 en DC17 vereisen een presoak. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om erachter te komen of de filters voor uw vacuüm vooraf moeten worden aangebracht.

Om uw filter vooraf te laten klinken, dompelt u uw filter minstens 5 minuten onder in een kom met koud water.

3. Wasfilters

Tik met uw voorfilter tegen de rand van de prullenbak of het einde van de gootsteen om los vuil erin te verwijderen. Houd het vervolgens onder koud stromend water. Zorg ervoor dat je het water zowel over de binnen- als buitenkant van het filter laat lopen.

Tik en schud het filter om vuil dat er nog op zit los te maken. Blijf het filter spoelen, tikken en schudden totdat het water helder is. Knijp vervolgens met de hand in je filter om het overtollige water te verwijderen.

Het nafilter moet ook worden aangetikt en geschud om vuil dat erin vastzit los te maken. Houd het filter zo vast dat het koude water door de open kant loopt.

Voor sommige filters is het het beste om eerst de binnenkant te wassen. Houd het filter rechtop onder het koude kraanwater en roer het filter voorzichtig met cirkelvormige bewegingen. Was vervolgens de buitenkant van het filter door uw hand over de open uiteinde en het filter schudden.

Herhaal dit totdat het water helder is.

Waarschuwing

Gebruik geen reinigingsmiddel of zeep om uw filter schoon te maken. De reinigingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat uw filter ruikt. Gebruik alleen stromend koud water.

4. Schudden en drogen

Schud de filters om al het overtollige water te verwijderen. Leg ze vervolgens horizontaal en laat ze minstens 24 uur drogen voordat je ze terugbrengt naar het vacuüm. Probeer ze niet sneller te drogen door de filters in een magnetron, wasdroger of bij een open vuur te plaatsen.

Hoe een Dyson Animal Filter te reinigen

De eerste stap voor het reinigen van een Dyson-dierfilter is het uitschakelen van de stofzuiger en het loskoppelen ervan. Er zit een rode knop op de handgreep. Druk erop om de cycloon en bak te verwijderen.

Leg uw machine nu plat op een stevige ondergrond zoals een vloer. Draai de blauwe vergrendelknop tegen de klok in totdat de klep wordt losgelaten.

Draai het nafilter 1/4 tegen de klok in om het los te laten. Op het nafilter zie je drie vangsten; druk op alle drie om het nafilter van de baffle te verwijderen. U hoeft de baffle niet te wassen bij het reinigen van het dierenfilter.

Verwijder het voorfilter door het voorste deel van de handgreep los te knippen.

Was nu het voorfilter door koud water door het open uiteinde en de zijkanten te laten stromen totdat het water helder is. Dit kan even duren als je veel vuil in het filter hebt. Knijp in het filter om overtollig water te verwijderen na het wassen.

Reinig het nafilter door het langzaam onder stromend water te verplaatsen om al het vuil en puin dat erin is opgesloten te verwijderen.

Tik na het reinigen van beide filters op het uiteinde van de gootsteen om het overtollige water te verwijderen. Zorg ervoor dat u alleen op de plastic rand van het nafilter tikt in plaats van op de filterzijde ervan, zodat deze niet per ongeluk wordt beschadigd.

Laat de filters minstens 24 uur drogen voordat je ze terug in de machine plaatst.

Hoe een Dyson draadloze stofzuiger te reinigen

Verwijder het filter uit uw Dyson draadloze stofzuiger. Tik het tegen de rand van de prullenbak of gootsteen om zoveel mogelijk stof te verwijderen. Houd het filter vervolgens onder stromend koud water terwijl je het met je handen wrijft totdat het water helder is.

Schud het filter meerdere keren om overtollig water te verwijderen voordat u het 24 of meer uur laat drogen.

Wanneer een Dyson-filter vervangen

Plan om één keer per jaar een vervangend filter voor uw stofzuiger aan te schaffen. Zelfs met het regelmatig wassen van de filters raken ze nog steeds verstopt en kunnen ze vreemde geuren ontwikkelen.

Waar te kopen nieuwe Dyson Filters

U kunt Dyson-filters zoals de Dyson 969082-01, V10 Filter vinden bij Dyson, Amazon, Best Buy en Walmart.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan dysonfilters mee?

Dyson raadt u aan om uw filters elk jaar te vervangen. Uw filter kan langer of korter meegaan, afhankelijk van uw normale onderhoudsschema en hoe vaak de stofzuiger wordt gebruikt.

Wat gebeurt er als u dysonfilters niet reinigt?

Het niet reinigen van uw wasbare Dyson-filter kan verstoppingen, een vermindering van de luchtstroom of een verlies van zuigkracht in uw vacuüm veroorzaken.

Waarom ruikt mijn Dyson filter na het wassen?

Als uw filter ruikt nadat u het hebt gewassen, kan dit zijn omdat u uw filter niet genoeg tijd hebt gegeven om grondig te drogen. Een andere mogelijkheid is dat u tijdens het reinigingsproces een reinigingsmiddel hebt gebruikt dat een vreemde geur in uw filter kan veroorzaken.

Hoe reinig ik mijn Dyson Stofzuiger grondig?

Schakel uw Dyson stofzuiger uit en koppel deze los voordat u begint.

Leeg en reinig de bus door deze af te vegen met een vochtige doek of perslucht te gebruiken om het vuil te verwijderen. Was het niet, want dit kan leiden tot de groei van schimmel. Zorg er ook voor dat je het volledig droogt.

Verwijder en was de filters.

Maak vervolgens de borstelrol schoon. Mogelijk moet u een schaar gebruiken om opgesloten haar van de borstelrol te verwijderen. Gebruik een microvezeldoek om het compartiment van de borstelbalk schoon te maken.

Verwijder de slang van de staaf. Zorg ervoor dat het niet verstopt is door een dweilgreep door de slang te duwen om vuil dat erin vastzit te verwijderen.

Was indien nodig de slang door hem 5-10 minuten onder te dompelen in een emmer warm water met 1 kopje azijn eraan toegevoegd. Schud de overtollige wate eruitr en hang het op om te drogen.

Werk af door het vacuüm af te vegen met een vochtige microvezeldoek. Laat alle verschillende onderdelen grondig drogen voordat u uw stofzuiger opnieuw in elkaar zet.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG zwarter dan zwart wasmiddel Vaal geworden donker textiel weer als nieuw