Hoe een Samsung Wasmachine-programma te resetten (zoals een Pro)

Niets is verontrustender dan dat uw Samsung wasmachine plotseling vreemde symbolen, knipperende lampjes of foutcodes weergeeft. Wat is er mis met je wasmachine? Moet u diagnostiek uitvoeren of moet u de fabrieksinstellingen herstellen?

Vandaag bespreken we hoe u een Samsung-wasmachine kunt resetten en hoe u de foutcodes kunt interpreteren, zodat u vol vertrouwen wascycli in uw machine kunt uitvoeren.

Inhoudsopgave
 • Kun je een Samsung wasmachine resetten?
 • Hoe Samsung Wasmachine Programma te resetten
 • Hoe het netwerk op een Samsung-wasmachine te resetten
 • Foutcodes van samsung wasmachines oplossen
 • Hoe samsung wasmachineprogramma opnieuw te starten

Kunt u een Samsung Washing Mac resettenHine?

Nee, je kunt niet echt een Samsung wasmachine reset doen. U kunt echter een stroomreset van uw wasmachine uitvoeren door uw machine los te koppelen of de stroom bij de breekhamer gedurende 1-5 minuten uit te schakelen. Hiermee worden alle foutcodes uit het geheugen van uw apparaat gewist.

Hoe Samsung Wasmachine Programma te resetten

U kunt een stroomcyclus of stroomreset uitvoeren door uw wasmachine los te koppelen. Hiermee worden alle foutcodes uit het geheugen van uw wasmachine verwijderd.

Houd er rekening mee dat terwijl het verwijderen van alle foutcodes uit het geheugen van uw wasmachine soms uw problemen zal oplossen, meestal niet. Als u problemen met uw machine blijft ondervinden, voer de aan/uit-cyclus dan niet opnieuw uit, omdat dit het moeilijker maakt om op te lossen wat het werkelijke probleem is.

Het is dus raadzaam om alle problemen op te lossen voordat u de stroomcyclus uitvoert, tenzij de stroomcyclus deel uitmaakt van het probleemoplossingsproces.

1. Schakel de stroom uit

Koppel uw wasmachine los van het stopcontact of schakel de stroomonderbreker uit die er stroom naartoe stuurt.

2. Wachten

U moet 5 minuten wachten om er zeker van te zijn dat alle elektrische lading uw wasmachine heeft verlaten.

3. Stroom inschakelen

Sluit uw wasmachine aan op het stopcontact of schakel de stroomonderbreker in. Dit zal de stroom naar uw wasmachine herstellen.

Hoe het netwerk op een Samsung-wasmachine te resetten

Sommige Samsung-wasmachines hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met wi-fi en mogelijk moet u de wifi- en netwerkinformatie opnieuw instellen. Hier leest u hoe u alle oude wi-fi- en netwerkinformatie van uw wasmachine kunt wissen.

1. Wasmachine aanzetten

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw wasmachine is ingeschakeld.

2. Druk op de slimme bedieningsknop

Houd de Smart Control-knop ongeveer 3 seconden ingedrukt totdat AP op het scherm verschijnt.

3. Druk op Temp

Houd de Temp-knop ongeveer 7 seconden ingedrukt totdat OK op het scherm verschijnt. Het scherm keert terug naar AP nadat de OK is weergegeven.

4. Zet wasmachine uit

Zet de wasmachine uit. Wanneer u de volgende keer probeert verbinding te maken met de wasmachine, worden de netwerk- en Wi-Fi-informatie vernieuwd.

Foutcodes van samsung wasmachines oplossen

Als uw wasmachine foutcodes op het besturingsbord begint weer te geven, vindt u hier een handleiding voor het oplossen van problemen om u te helpen de problemen op te lossen die u mogelijk ziet op uw bovenlader of voorlader wasmachine. Als uw machine echter helemaal niet wordt ingeschakeld, moet u beginnen met het controleren van de voeding van uw wasmachine.

1C, 1 1C, 1E, LC, LC1, LE

Wat het betekent: Er is een probleem met het waterniveau of er is vocht gedetecteerd waar het niet thuishoort. Er kan ook een probleem zijn met de sensor.

Oplossing:

 1. Controleer uw wasmachine op aanwijzingen van een lek.
 2. Zorg ervoor dat de toevoerslangen niet geknikt of beschadigd zijn.
 3. Voer een wascyclus uit met niets eraan toegevoegd. Kijk of er suds verschijnt. Zo ja, dan is er te veel wasmiddel in de wasmachine gebruikt. Blijf lege wascycli uitvoeren totdat er geen schuim meer verschijnt.

1 4C, 4C, 4E, nF

Wat het betekent: U hebt een vulfout omdat er niet correct water in de machine wordt gegoten.

Oplossing:

 1. Controleer de warme en koude inlaatslangen en -kleppen. Zorg ervoor dat ze correct zijn aangesloten en dat er geen knikken in de slangen zitten.
 2. Controleer ook de afvoerslang om er zeker van te zijn dat deze correct is geïnstalleerd.
 3. Koppel de wasmachine los van het stopcontact of schakel de stroomonderbreker uit. Wacht 1 minuut. Herstel de stroom naar uw wasmachine en probeer een wascyclus uit te voeren.

14C2, 4C2, 4E2, CE, nF1

Wat het betekent: Er is een warm/koud fout en het koude water is te warm.

Oplossing: De koude en warme inlaatslangen waren verkeerd aangesloten. Sluit de koude en warme inlaatkleppen opnieuw aan en zorg ervoor dat de koude slang met blauwe markeringen is aangesloten op de koude inlaat en de hete slang met de rode markeringen is aangesloten op de warme inlaat.

1 5C, 5C, 5E, nd, SC, SE

Wat het betekent: Het water loopt niet goed of misschien helemaal niet uit de wasmachine.

Oplossing: Zorg ervoor dat de afvoerslang niet verstopt is.

0C, 0E, 1 0C, 1 OC, OC, OE

Wat het betekent: In de wasmachine zit te veel water.

Oplossing: De overvulling oAls uw wasmachine meestal wordt veroorzaakt doordat de waterinlaatkleppen niet worden uitgeschakeld zoals ze zouden moeten. U zult waarschijnlijk de waterinlaatkleppen moeten vervangen.

1 dC, 1dC1, 1dC4, d5, dC*, dC1, dE, dE1, dE2, dL, dS, FL, L0, LO

Wat het betekent: De deur is niet geregistreerd als gesloten en vergrendeld.
*Op sommige modellen is dC een deurfout, maar op andere modellen betekent dC ongebalanceerde belasting.

Oplossing: Controleer de klink van de deur om er zeker van te zijn dat er niets wordt gevangen en dat het niet beschadigd is.
De code kan ook worden weergegeven als u geen cyclus uitvoert. Dit gebeurt wanneer het kinderslot is ingeschakeld en er water in het bad zit. De wasmachine zal het water afvoeren als de deur niet gesloten is of het kinderslot binnen 30 seconden wordt uitgeschakeld.

5DC, SDC

Wat het betekent: De wasmiddellade is niet gesloten.

Oplossing: Controleer of de wasmiddellade volledig is afgesloten. Het zou een klik moeten maken wanneer het gesloten is.

5D, 5UD, 5Ud5, Sd, SUd, SUdS

Wat het betekent: Er zitten te veel sop in je machine.

Oplossing: De wasmachine heeft gemerkt dat er te veel sop is en zal een tijdje stoppen. Dit geeft het sop de tijd om te verdwijnen. De machine start opnieuw op en voltooit de cyclus, hoewel deze mogelijk opnieuw moet stoppen als er te veel sop is. Wees voorzichtig met hoeveel wasmiddel je in je wasmachine gebruikt.

DC3, ddC

Wat het betekent: De extra deur wordt niet geregistreerd als gesloten en vergrendeld.

Oplossing: Controleer de vergrendeling om er zeker van te zijn dat er geen wasgoed in de klink zit waardoor deze niet goed kan sluiten en vergrendelen. Kijk ook of er ook schade is aan de klink.

1 Ub, 1U6, dc*, U6, Ub, UE, uw

Wat het betekent: De lading in de wasmachine is onevenwichtig.
dc* kan ook betekenen dat er een probleem is met het goed vergrendelen en sluiten van de deur in sommige modellen.

Oplossing: Als u de uw ziet, zal de Samsung wasmachine proberen de belasting te balanceren door water toe te voegen. Vervolgens zal de machine de spincyclus opnieuw proberen. Dit zal de totale tijd van de wascyclus verhogen.
De andere codes betekenen dat de wasmachine niet draait en de wascyclus volledig heeft gestopt.

CL

Wat het betekent: Kinderslot

Oplossing: De kinderslotfunctie voerde water af uit het bad. Wis de code door je wasmachine uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten. U kunt ook het kinderslot uitschakelen.

Navulmiddel of wasverzachter

Wat het betekent: De autodispenser is leeg.

Oplossing: U moet het wasmiddel of de wasverzachter opnieuw vullen. Zodra u de volgende wascyclus uitvoert, verdwijnt de foutmelding. In het bijzonder zal de wasmiddelboodschap tijdens de wascyclus verdwijnen en de boodschap van de ontharder zal tijdens de spoelcyclus verdwijnen.


Hoe samsung wasmachineprogramma opnieuw te starten

U kunt het Samsung-wasmachineprogramma niet opnieuw starten, hoewel u in plaats daarvan een aan / uit-cyclus kunt voltooien. Hiermee worden alle foutcodes uit het geheugen van uw machine gewist.

Om een stroomcyclus uit te voeren, koppelt u uw wasmachine gedurende 1-5 minuten los om de elektrische lading de wasmachine te laten verlaten. Sluit vervolgens uw wasmachine weer aan op het stopcontact. U hebt nu de stroomcyclus of power reset van uw Samsung wasmachine uitgevoerd.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?