Hoe een wasmachine pluisfilter te reinigen

Is het je opgevallen dat je kleding muf en bedekt met pluis uit de was komt? Als dat zo is, dan is het waarschijnlijk dat u moet weten hoe u een pluisval van een wasmachine kunt reinigen. Je ruitenpluisval vangt de pluisjes op uit het waswater.

Als je het echter niet regelmatig schoonmaakt, kunnen er schimmel en meeldauw in groeien en een muffe geur veroorzaken. Maak je geen zorgen, we laten je zien hoe je een pluisfilter reinigt en waar je het in de meeste wasmachines kunt vinden.

Inhoudsopgave
  • Hoe weet u of uw pluisval moet worden vervangen?
  • Hoe een wasmachine pluisval schoon te maken
  • Manieren om lintvorming te voorkomen
  • Veelgestelde vragen over Lint Trap

Hoe weet u of uw pluisval moet worden vervangen?

Je weet of je pluisval moet worden vervangen, omdat je kleding uit de wasmachine komt met een harige pluislaag. Ze zullen ook een muffe geur hebben. Je wasmachine heeft een vergelijkbare muffe geur van de schimmel en meeldauw die in de pluisval groeit.

Hoe een wasmachine pluisval schoon te maken

Niet alle wasmachines hebben een ruitenpluisbuis. De nieuwere hoogrenderende machines hebben geen pluisval die moet worden schoongemaakt. In plaats daarvan hebben ze een zelfreinigende pomp geïnstalleerd.

Om een hoogrenderende machine te reinigen, voert u gewoon een keer per maand een zelfreinigende cyclus of een lege wascyclus uit. Uw machine blijft schoon en fris.

Wat u nodig hebt om een pluisval van een wasmachine schoon te maken

  • Keukenpapier
  • Kleine borstel
  • Vloeibare afwasmiddel
  • Warm water
  • Kom of kleine emmer

Waar is de pluisval op een wasmachine

De beste manier om uw wasmachinepluisfilter te vinden, is door de handleiding van de wasmachine voor de locatie te controleren. Als u de handleiding niet kunt vinden, zijn hier een paar veelvoorkomende locaties voor de pluisval.

Stof en vuil opgesloten door het wasdrogerfilter

Bovenrand van de wasmachinekuip

Om te controleren of uw pluisval zich langs de bovenrand van de wasmachinekuip bevindt, schuift u uw vingers langs de buitenkant van de bovenkant van de trommel, onder de rand. Als het er is, vindt u mogelijk een scherm om te verwijderen of vindt u pluisjes.

Nabij Top Center Agitator

Een andere veel voorkomende locatie voor de linkval is in de buurt van het bovenste middelste roerwerk van een bovenlader. De bovenkant van het roerwerk schroeft vaak los om te worden gereinigd en sommige filters bevinden zich in het roerwerk. Als het roerwerkdeksel kan worden verwijderd, controleer dan in de buurt van de bodem waar het roerwerk aan het bad hecht.

In de buurt van de waterpomp of aan het einde van de afvoerslang

Mogelijk moet u de buitenbehuizing van een standaard bovenlader verwijderen om toegang te krijgen tot het waterpompfilter. De pluisval kan zich in de buurt van het waterpompfilter bevinden. Een andere plaats om naar het filter te zoeken, is op een afvoerleiding waar de slang aan de behuizing van de wasmachine wordt bevestigd.

Achter klein luik

Sommige units hebben een klein luik aan de voorzijde van de wasmachine. Open het luik. Je zou het pluisfilter achter het luik moeten vinden.

Stapsgewijze instructies voor het reinigen van het pluisfilter van een wasmachine

1. Verwijder uit unit

Verwijder het pluisfilter uit de wasmachine. Als u het pluisfilter niet kunt verwijderen, reinigt u het met een kleine borstel of een papieren handdoek. Zorg ervoor dat uw pluisfilter niet is geblokkeerd en verstopt met pluisjes en andere resten.

Sommige pluisfilters zijn wegwerpbaar. Als dit het geval is met uw machine, vervangt u eenvoudig het pluisfilter.

2. Week filter

De volgende stap is om het filter te laten weken als het verwijderbaar is. Doe heet water en afwasmiddel in een kom of kleine bucket en laat het filter 10 minuten weken. Het hete water en de afwasmiddel zullen fungeren als een verwijderaar om de klompen en opgesloten resten los te maken.

Zodra je klaar bent met het weken van het filter, werk je aan het reinigen van het filter met een kleine borstel. Spoel het filter af en droog het af met een papieren handdoek.

Close-up afbeelding van handreiniging drogerfilter met vuil en stof

3. Filterlocatie opschonen

Nu moet u het gespuis en de goo van de locatie van het filter verwijderen. Gebruik een borstel en papieren handdoeken om het gebied schoon te maken. Zorg ervoor dat je in de spleten komt en verwijder al het gespuis dat zich daar verbergt.

4. Retour filter

Zet het filter weer op zijn plaats. Voer geen lading wasgoed uit totdat u de pluiscollector naar zijn locatie hebt teruggebracht.

Manieren om lintvorming te voorkomen

Er zijn een paar manieren om te voorkomen dat pluisjes zich ophopen in je wasmachine.

Was vergelijkbare stoffen en kleuren samen

Was niet al je kleding tegelijk. Sorteer in plaats daarvan je kleding in wit en kleuren. Je zult je kleding ook willen sorteren op het type stof, omdat sommige stoffen pluisloodsen zijn en andere stoffen pluistrekkers.

Het is beter om een paar extra kleinere belastingen uit te voeren om pluisvorming te voorkomen.

Niet overbevolken

Overbevolk de machine niet bij het doen van de was. Kleding zal tegen elkaar wrijven waardoor er meer pluisjes ontstaan. Ook moet er voldoende water in de wasmachine zitten om het pluisje in het water te hangen, zodat het kan worden weggespoeld.

Wassen in koud water

Het gebruik van koud water in plaats van warm water zal helpen om te voorkomen dat pluisjes zich in de eerste plaats vormen.

Gebruik de Gentle Cycle

Gebruik de zachte cyclus of permanente perscyclus bij het wassen van items met een hoog pluisgehalte. De zachte agitatie voorkomt dat de kleding agressief tegen elkaar wrijft waardoor pluisjes ontstaan.


Veelgestelde vragen over Lint Trap

Waarom laat mijn wasmachine pluisjes achter op mijn kleding?

Als u pluisjes op uw kleding vindt na het wassen, moet uw pluisfilter worden schoongemaakt. Ook kan het filter bij de waterpomp verstopt raken.

Wat gebeurt er als ik de pluisval niet schoonmaak?

Als u de pluisval niet schoonmaakt, vindt u uw kleding bedekt met pluis. Ook groeien meeldauw en schimmel in het pluisfilter. Dit veroorzaakt een muffe geur op de kleding en een muf ruikende machine.

Hoe vaak moet ik de pluisval reinigen?

Je moet de pluisval eenmaal per kwartaal schoonmaken. Ik stel voor om elke 3 maanden een notitie in je agenda te maken om jezelf eraan te herinneren de pluisval schoon te maken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste gootreinigingstools van 2023