hoe hoogglans keuken schoonmaken

Hoe hoogglans keuken schoonmaken

Je hebt net een prachtige nieuwe keuken met hoogglans kastjes laten installeren, maar nu begint het echte werk: het schoonmaken ervan. Hoogglans kastjes kunnen een echte blikvanger zijn in je keuken, maar kunnen ook een uitdaging zijn om schoon te maken. In dit artikel zullen we je alles vertellen over hoe je jouw hoogglans keuken schoon kunt maken en onderhouden.

Waarom is het belangrijk om je hoogglans keuken schoon te maken?

Je keuken is een plek waar je eten bereidt en daarom is het essentieel om deze schoon en hygiƫnisch te houden. Als je hoogglans kastjes hebt, kan vuil en stof snel opvallen en kunnen vingerafdrukken en andere vlekken achterblijven. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je jouw hoogglans keuken kunt schoonmaken en onderhouden.

Benodigdheden om je hoogglans keuken schoon te maken

Om je hoogglans keuken schoon te maken heb je de volgende benodigdheden nodig:

 • Warm water
 • Afwasmiddel
 • Vaakdoekjes
 • Microvezeldoekjes
 • Glasreiniger
 • Keukenpapier

Hoe maak je je hoogglans keuken schoon?

Volg deze stappen om je hoogglans keuken schoon te maken:

Stap 1: Verwijder los vuil

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om los vuil en stof te verwijderen. Dit kun je doen met een plumeau of een droge microvezeldoek.

Stap 2: Maak de keukenkastjes schoon

Maak een sopje van warm water en afwasmiddel en maak de keukenkastjes schoon met een vaakdoekje. Gebruik geen schuursponsjes of harde borstels, want deze kunnen krassen veroorzaken. Droog de kastjes af met een droge microvezeldoek.

Stap 3: Reinig de handgrepen en knoppen

De handgrepen en knoppen van de kastjes zijn plekken waar veel vuil en vingerafdrukken achterblijven. Maak deze schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel en droog ze af met een droge microvezeldoek.

Lees ook:   hoe moet je een laptop schoonmaken

Stap 4: Reinig de keukenapparatuur

Maak de keukenapparatuur schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel en droog deze af met een droge microvezeldoek. Gebruik voor het reinigen van glazen oppervlakken, zoals de ovendeur, een glasreiniger.

Stap 5: Maak het aanrechtblad schoon

Maak het aanrechtblad schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel en droog deze af met een droge microvezeldoek. Gebruik voor het reinigen van glazen oppervlakken, zoals het aanrechtblad, een glasreiniger.

Stap 6: Maak de vloer schoon

Veeg de vloer schoon en maak deze schoon met een dweil en warm water en afwasmiddel. Droog de vloer af met keukenpapier.

Hoe onderhoud je je hoogglans keuken?

Om je hoogglans keuken mooi en schoon te houden, zijn er een aantal onderhoudstips die je kunt volgen:

 • Maak je hoogglans kastjes regelmatig schoon om vlekken en vingerafdrukken te voorkomen.
 • Gebruik geen schuursponsjes of harde borstels om je kastjes schoon te maken, want deze kunnen krassen veroorzaken.
 • Gebruik een microvezeldoek om je hoogglans kastjes schoon te maken. Deze doeken zijn zacht en laten geen krassen achter.
 • Gebruik een glasreiniger voor het reinigen van glazen oppervlakken, zoals de ovendeur en het aanrechtblad.
 • Veeg gemorste vloeistoffen direct op om vlekken te voorkomen.

Conclusie

Het schoonmaken van een hoogglans keuken kan een uitdaging zijn, maar met de juiste benodigdheden en onderhoudstips kun je jouw keuken mooi en schoon houden. Verwijder los vuil, maak de kastjes schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel, reinig de handgrepen en knoppen, maak de keukenapparatuur schoon, maak het aanrechtblad schoon en maak de vloer schoon. Volg deze stappen regelmatig om je hoogglans keuken mooi en schoon te houden.

Lees ook:   hoe televisiescherm schoonmaken

FAQs

1. Kan ik een allesreiniger gebruiken om mijn hoogglans keuken schoon te maken?

Je kunt beter geen allesreiniger gebruiken, omdat deze vaak agressieve chemicaliƫn bevat die de hoogglans kastjes kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan warm water en afwasmiddel of een speciale keukenreiniger.

2. Wat kan ik doen als er hardnekkige vlekken op mijn hoogglans kastjes zitten?

Als er hardnekkige vlekken op je hoogglans kastjes zitten, kun je een sopje maken van warm water en azijn. Laat dit een paar minuten intrekken en maak de kastjes daarna schoon met een microvezeldoek. Spoel de kastjes af met warm water en droog ze af met een droge microvezeldoek.

3. Moet ik mijn hoogglans keuken elke dag schoonmaken?

Het is niet nodig om je hoogglans keuken elke dag schoon te maken, maar het is wel belangrijk om regelmatig schoon te maken om vuil en vlekken te voorkomen.

4. Kan ik mijn hoogglans kastjes polijsten?

Je kunt je hoogglans kastjes polijsten met een speciale polish voor hoogglans oppervlakken. Gebruik dit echter niet te vaak, want dit kan de kastjes beschadigen.

5. Kan ik mijn hoogglans keuken schoonmaken met een stoomreiniger?

Je kunt je hoogglans keuken schoonmaken met een stoomreiniger, maar wees voorzichtig, want de hoge temperatuur en druk kunnen de kastjes beschadigen. Gebruik een stoomreiniger daarom alleen op lage temperatuur en op een veilige afstand van de kastjes.