hoe kan ik de wasmachine schoonmaken


Hoe kan ik de wasmachine schoonmaken?

De wasmachine is een onmisbaar apparaat in ons dagelijks leven. Het is belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en de was schoon blijft. In dit artikel zullen we je tips geven over hoe je jouw wasmachine het beste kunt schoonmaken.

Waarom is het belangrijk om de wasmachine schoon te maken?

Het is belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en de was schoon blijft. Als je de wasmachine niet regelmatig schoonmaakt, kan er schimmel ontstaan en kan de wasmachine gaan stinken. Ook kan het zijn dat de was niet meer goed schoon wordt. Daarom is het belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken.

Hoe vaak moet je de wasmachine schoonmaken?

Je kunt het beste de wasmachine schoonmaken na ongeveer 30 wasbeurten. Als je de wasmachine vaker gebruikt, is het verstandig om deze vaker schoon te maken. Het is ook belangrijk om de wasmachine schoon te maken als je deze langere tijd niet gebruikt hebt.

Hoe maak je de wasmachine schoon?

Er zijn verschillende manieren om de wasmachine schoon te maken. Hieronder zullen we enkele manieren bespreken.

1. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel

Er zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar die je kunt gebruiken om de wasmachine schoon te maken. Deze reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt of de bouwmarkt. Volg de instructies op de verpakking om de wasmachine schoon te maken.

2. Maak de wasmachine schoon met azijn

Je kunt de wasmachine ook schoonmaken met azijn. Doe een kopje azijn in de wasmachine en draai een wasprogramma op de hoogste temperatuur. De azijn zal de wasmachine reinigen en ontkalken.

Lees ook:   Miele Boost CX1

3. Gebruik baking soda

Baking soda is een natuurlijk reinigingsmiddel dat je kunt gebruiken om de wasmachine schoon te maken. Doe een kopje baking soda in de wasmachine en draai een wasprogramma op de hoogste temperatuur. De baking soda zal de wasmachine reinigen en ontkalken.

Hoe maak je de wasmiddellade schoon?

De wasmiddellade kan vuil worden en schimmel vormen. Het is belangrijk om de wasmiddellade regelmatig schoon te maken. Hieronder zullen we uitleggen hoe je de wasmiddellade schoon kunt maken.

1. Haal de wasmiddellade uit de wasmachine

Haal de wasmiddellade uit de wasmachine en maak deze schoon met warm water en afwasmiddel. Gebruik een borstel om de lade goed schoon te maken.

2. Maak de wasmiddellade schoon met azijn

Je kunt de wasmiddellade ook schoonmaken met azijn. Doe een kopje azijn in de wasmiddellade en laat dit een paar uur inweken. Spoel daarna de wasmiddellade goed af met water.

3. Maak de wasmiddellade schoon met baking soda

Baking soda is ook geschikt om de wasmiddellade schoon te maken. Maak een pasta van baking soda en water en breng deze aan op de wasmiddellade. Laat dit een paar uur inweken en spoel daarna de wasmiddellade goed af met water.

Wat moet je doen als de wasmachine stinkt?

Als de wasmachine stinkt, is het tijd om deze schoon te maken. Hierboven hebben we enkele manieren besproken om de wasmachine schoon te maken. Als de wasmachine na het schoonmaken nog steeds stinkt, kan het zijn dat de afvoer verstopt is. Maak in dat geval de afvoer schoon of laat dit doen door een professional.

Lees ook:   The Pink Stuff - Van Alles Wat Cadeauset voor Woonkamer, Badkamer & Slaapkamer

Conclusie

Het is belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en de was schoon blijft. Er zijn verschillende manieren om de wasmachine schoon te maken, zoals het gebruik van een speciaal reinigingsmiddel, azijn of baking soda. Maak ook regelmatig de wasmiddellade schoon om schimmelvorming te voorkomen.

FAQs

1. Hoe vaak moet ik de wasmachine schoonmaken?

Je kunt het beste de wasmachine schoonmaken na ongeveer 30 wasbeurten. Als je de wasmachine vaker gebruikt, is het verstandig om deze vaker schoon te maken. Het is ook belangrijk om de wasmachine schoon te maken als je deze langere tijd niet gebruikt hebt.

2. Wat moet ik doen als de wasmachine stinkt?

Als de wasmachine stinkt, is het tijd om deze schoon te maken. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel, azijn of baking soda. Als de wasmachine na het schoonmaken nog steeds stinkt, kan het zijn dat de afvoer verstopt is. Maak in dat geval de afvoer schoon of laat dit doen door een professional.

3. Kan ik de wasmachine schoonmaken met chloor?

Het wordt afgeraden om de wasmachine te reinigen met chloor. Chloor kan de wasmachine beschadigen en leiden tot corrosie.

4. Hoe maak ik de wasmachine schoon zonder reinigingsmiddel?

Je kunt de wasmachine ook schoonmaken zonder reinigingsmiddel. Gebruik hiervoor azijn of baking soda.

5. Moet ik de wasmachine na het schoonmaken nog naspoelen?

Ja, het is belangrijk om de wasmachine na het schoonmaken goed na te spoelen om ervoor te zorgen dat er geen resten van het reinigingsmiddel of azijn achterblijven.

Lees ook:   De levenscyclus van de mot van gewone kleding en tapijtmotten