hoe kan ik mijn beeldscherm schoonmaken?

Hoe kan ik mijn beeldscherm schoonmaken?

Als je een computer of laptop hebt, gebruik je waarschijnlijk dagelijks het beeldscherm. Het is dan ook belangrijk om je beeldscherm regelmatig schoon te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel delen we handige tips en tricks om je beeldscherm op de juiste manier te reinigen.

Waarom is het belangrijk om je beeldscherm schoon te maken?

Voordat we ingaan op hoe je je beeldscherm schoon kunt maken, is het goed om te weten waarom het belangrijk is om dit regelmatig te doen. Een scherm dat vol zit met stof, vingerafdrukken of andere vuilresten kan namelijk zorgen voor verminderde leesbaarheid en een vermoeide blik. Daarnaast kan het vuil op je beeldscherm ervoor zorgen dat je scherm sneller beschadigt of minder lang meegaat.

Hoe maak ik mijn beeldscherm schoon?

Stap 1: Zet je scherm uit

Voordat je begint met het schoonmaken van je beeldscherm, is het belangrijk om deze uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat je beter ziet waar het vuil zit en voorkomt dat je per ongeluk het scherm beschadigt door te hard te drukken tijdens het reinigen.

Stap 2: Maak het scherm schoon met een microvezeldoek

Een microvezeldoek is een zachte, pluisvrije doek die speciaal ontworpen is voor het schoonmaken van delicate oppervlakken, zoals beeldschermen. Maak de doek licht vochtig met water of een speciaal reinigingsmiddel voor beeldschermen en maak vervolgens zachte, ronddraaiende bewegingen over het scherm. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt en veeg altijd in dezelfde richting om krassen te voorkomen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van schimmel in de douche

Stap 3: Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het reinigen van je beeldscherm. Deze middelen kunnen namelijk schade aanbrengen aan het scherm en de coating aantasten. Gebruik daarom alleen water of een speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor beeldschermen.

Stap 4: Reinig de randen van het scherm

Veeg na het reinigen van het scherm ook de randen van het scherm schoon met een droge microvezeldoek. Hierdoor voorkom je dat vuil zich ophoopt op de randen en kan doordringen in het scherm.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn beeldscherm schoonmaken?

Je beeldscherm schoonmaken is afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt en hoe vies het wordt. Over het algemeen is het aan te raden om je beeldscherm eens per week schoon te maken om vuil en stof te verwijderen.

Mag ik glasreiniger gebruiken om mijn beeldscherm schoon te maken?

Nee, het is niet aan te raden om glasreiniger te gebruiken bij het schoonmaken van je beeldscherm. Glasreiniger bevat vaak agressieve stoffen die de coating van het scherm kunnen aantasten en krassen kunnen veroorzaken. Gebruik daarom altijd een speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor beeldschermen.

Kan ik mijn beeldscherm schoonmaken met een gewone doek?

Nee, het is niet aan te raden om een gewone doek te gebruiken bij het schoonmaken van je beeldscherm. Een gewone doek kan namelijk krassen veroorzaken op het scherm en de coating aantasten. Gebruik daarom altijd een microvezeldoek die speciaal ontworpen is voor het schoonmaken van beeldschermen.

Hoe kan ik vingerafdrukken van mijn beeldscherm verwijderen?

Je kunt vingerafdrukken verwijderen van je beeldscherm door een microvezeldoek licht vochtig te maken met water of een speciaal reinigingsmiddel. Maak vervolgens zachte, ronddraaiende bewegingen over het scherm totdat de vingerafdrukken verdwenen zijn.

Lees ook:   Dettol Allesreiniger Power & Fresh - Katoenfris- 4 X 1L

Hoe kan ik strepen van mijn beeldscherm verwijderen?

Strepen op je beeldscherm kunnen veroorzaakt worden door vuil of vingerafdrukken. Om deze strepen te verwijderen, kun je een microvezeldoek licht vochtig maken met water of een speciaal reinigingsmiddel en vervolgens zachte, ronddraaiende bewegingen maken over het scherm. Indien nodig kun je de handeling herhalen totdat de strepen verdwenen zijn.

Conclusie

Je beeldscherm regelmatig schoonmaken is belangrijk om verminderde leesbaarheid en beschadigingen te voorkomen. Door een microvezeldoek te gebruiken en geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, kun je je beeldscherm op de juiste manier reinigen.