Hoe kom ik van tapijtmotten af & Tapijtmottenlarven? – 7 stappen naar tapijtmot behandeling


Hoe kom ik van tapijtmotten af & tapijtmottenlarven

Tapijtmotten kunnen hardnekkige huishoudelijke plagen zijn en we raden ten zeerste een continu preventieregime aan. Warmer weer in combinatie met centraal verwarmde huizen heeft ertoe geleid dat tapijtvlinderbesmettingen het hele jaar door een probleem zijn geworden. De larven veroorzaken de schade en blijven het hele jaar door wollen en andere natuurlijke vezels eten. De volwassen motten zijn relatief onschadelijk, afgezien van hun vermogen om de populatie tapijtmotten dramatisch te vergroten als ze niet worden gecontroleerd!

Tapijtmotten bewonen minder verstoorde en donkere gebieden – achter banken, langs plinten, onder boekenkasten zijn typische schuilplaatsen voor tapijtmotlarven. Regelmatig stofzuigen in deze gebieden, meubels verplaatsen en gordijnen openen in minder gebruikte kamers zullen allemaal helpen om een minder wenselijke omgeving te creëren voor tapijtmotten om zich te vestigen en daaropvolgende dure schade te veroorzaken.

We hebben duizenden klanten geholpen om effectief met hun mottenproblemen om te gaan – met geweldige ondersteuning voor en na de verkoop, zodat u niet alleen bent, snelle en veilige bezorgservice, door u echt duidelijke instructiegidsen te geven en ervoor te zorgen dat u genoeg van de juiste producten hebt om snel met uw mottenplaag om te gaan!

Tapijt Mot Schade
meer Tapijt Mot Schade

Tapijtmotten verwijderen

We raden een proces in zeven fasen aan – verwijdering en grondige reiniging, met behulp van ‘Mot Fumers |“, leg een insectendodend poeder neer op eerder besmette gebieden en langs plinten om eventuele resterende larven die zich hebben teruggetrokken te doden, en spuit een niet-vlekkend bestrijdingsmiddel op aangetaste en aangrenzende gebieden om tapijtmotlarven te doden en af te schrikken.

Hier zijn de 7 stappen:

  1. Identificeer tapijtmotten
  2. Beoordeel de intensiteit van uw tapijtvlinderbesmetting
  3. Schoonmaken waar tapijtmotten leven
  4. Verminder het fokken van tapijtmotten in uw huis
  5. Uitroeien van tapijtmotteneieren &tapijtmotlarven
  6. Doorlopend regime
  7. Blijf controleren op tapijtmotten

Als je vraagt ‘hoe kom ik van tapijtmotten af?’ of ‘hoe kom je van motten in oosterse tapijten af?’ dan gaan we ervan uit dat je wat schade aan tapijten in je huis hebt gezien.

Tapijtmotten zijn helaas de afgelopen tien jaar in de VS toegenomen, het binnenvallen van huizen en uw persoonlijke bezittingen. . Hierdoor lopen items die u dagelijks gebruikt, zoals uw onschatbare tapijten, tapijten en kleding, het risico permanent beschadigd te raken – mogelijk moeten ze worden vervangen. Voor velen van jullie zijn sommige van deze stukken misschien doorgegeven van familie of gekocht als een unieke, waardoor ze absoluut onvervangbaar zijn. Het beste is om aan te vallen bij het eerste teken van schade dan om te wachten op een mogelijke besmetting.

Als je hebt gewacht en denkt dat je een plaag hebt, zie je misschien ook kleding en tapijtmotten oversteken tussen kasten en tapijten – ze zijn op zoek naar natuurlijke dierlijke vezels zoals wol, kasjmier en zijde die het eiwit keratine bevat – de natuurlijke voedselbron voor dit soort motten. Het zijn de larven die uitkomen uit tapijtmotlarven die de schade aanrichten; volwassen motten eten niet en hebben een zeer korte levensduur – hun enige doel is om zo snel mogelijk te broeden om hun soort te bestendigen. Om van kledingmotten af te komen, raden we aan om kleding mot feromoon vallen.

We hopen dat u deze gids nuttig vindt – we hebben nog veel meer bronnen op deze website om u alle feiten te geven om elke tapijtmottenplaag aan te pakken en begeleiding te bieden bij de juiste tapijtmottenbehandeling.

Als u een kledingmottenplaag in uw huis vermoedt, moet de nummer één gedachte zijn: HANDEL SNEL; kledingmotten broeden heel snel en met een korte levenscyclus, kunt u gealarmeerd zijn over hoe snel ze zich vermenigvuldigen. We raden u aan om kleding mot vallen onmiddellijk.

Stap 1 – Identificeer de tapijtmotten

De webbing kledingmot, ook wel bekend als de gewone kledingmot, is productief in de VS en is de meest waarschijnlijke tapijtmot die je zult vinden, gevolgd door de case-dragende kledingmot die tapijten en kleding aanvalt. Bruine huismotten en witschoudermotten komen minder vaak voor, maar zijn mogelijk net zo schadelijk voor uw tapijten en tapijten.

tapijtmot en kledingmot identificatie

tapijt mot val klaar

Je kunt hoesjes met motten in een staat van verpopping zien, die zich vaak hechten aan muren in donkere gebieden, in de buurt van hun voedselbron, d.w.z. je natuurlijke tapijten! Ze kunnen worden gevonden in tapijtkasten, achter slaapkamermeubilair, onder banken, achter tv-eenheden en vele andere soortgelijke plaatsen.

tapijt mot val

U kunt tapijtmotlarven zien – ze zijn ongeveer 1/4 tot 1/2 inch lang, crème van kleur met een donkerdere kop. Het is onwaarschijnlijk dat u gemakkelijk tapijtmotteneieren ziet die wit of crèmekleurig zijn en meestal in het weefsel of de stapel tapijten vallen.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen tapijtmotten en voorraadkastmotten – ze worden aangetrokken door zeer verschillende feromonen / mottenvallen. Het is niet waarschijnlijk dat u bijkeukenmotten in uw slaapkamers zult vinden, maar in woonruimtes kunt u een of beide soorten hebben, vooral als u dicht bij keukengebieden bent met opgeslagen gedroogd voedsel. Voorraadkastmotlarven zullen uw tapijten en oosterse tapijten niet opeten, maar kunnen worden gezien als ze proberen te lokaliseren. In dat geval kunt u onze voorraadkast mot vallen om ze kwijt te raken.

Lees ook:   Hoe roestvlekken van elk oppervlak te verwijderen

Bekijk de mot identificatie gidsen op deze site voor meer informatie.

Stap 2 – Beoordeel de intensiteit van uw tapijtmottenplaag

Gebruiken Tapijt Moth Traps om te identificeren hoeveel probleem je misschien hebt – in tegenstelling tot veel andere soorten motten, geven tapijtmotten de voorkeur aan donkere, ongestoorde plaatsen (onder banken, dicht bij plinten en in hoeken van je woonkamer) en je zult waarschijnlijk donkere, ongestoorde plaatsen nodig hebben tapijt mot vallen om het niveau van besmetting te beoordelen waarmee u echt wordt geconfronteerd. U bent op zoek naar onregelmatige gaten in dunner textiel, of gereduceerde pool op tapijten. In een ernstig geval dat al enige tijd onopgemerkt is, kan het tapijt versleten zijn zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

tapijtmot in tapijtweefsel

draadloos tapijt

Mottenvallen vangen ook alleen de volwassen actieve mannelijke motten door het vrouwelijke feromoon te gebruiken om ze aan te trekken. Ze helpen de groei van het aantal tapijtmotten in uw huis te beperken door de mannelijke motten uit de broedcyclus te verwijderen.

Inspecteer waarschijnlijke gebieden op mogelijke schade aan tapijten. Randen van kamers en langs plinten, onder en achter meubels, in hoeken en achter vloerlengte gordijnen zijn allemaal potentiële ‘hotspots’ voor tapijtvlinderactiviteit. Zoek naar beschadigde of draadloze (in extreme gevallen) tapijten en schade aan andere natuurlijke meubels en gordijnstoffen. Wees je bewust van mogelijke cross-over tussen tapijten en slaapkamermeubilair zoals Kasten en dressoirs.

Tapijtmotten leggen geen eieren in drukbezochte delen van uw tapijten, zoals het midden van kamers, noch waar u regelmatig stofzuigt. Ze zullen op zoek gaan naar donkere, ongestoorde en stoffige plekken om hun eieren te leggen om de larven te voorzien van overvloedige voedselvoorziening en de overlevingskansen te maximaliseren gedurende de levenscyclus van volwassen tapijtmotten.

Stap 3 – Schoonmaken waar tapijtmotten leven

Stof trekt waarschijnlijk kledingmotten en tapijtmotten aan – stof heeft een hoog gehalte aan menselijk haar, haar van huisdieren en de huidcellen die we elke dag afwerpen – keratine inbegrepen!

Stofzuig je regelmatig onder meubels, achter deuren en vlak langs plinten? Maak je je meubels regelmatig schoon en stof je ze af? Haal je wel eens je plaids en vloerkleden tevoorschijn om ze te schudden en te luchten?

Er zijn hier aanwijzingen in het antwoord “hoe stop ik motten met het eten van mijn tapijten?”. Een regelmatig en grondig reinigingsprogramma zal helpen met het risico van een tapijtmotlarvenplaag.

Als tapijtmotten langere tijd onopgemerkt liggen, kunnen ze zich ongezien vermenigvuldigen en natuurlijk veroorzaken de larven schade, voordat je ze hebt opgemerkt. Als u motten heeft die uw tapijt beschadigen, heeft u baat bij een tapijt mot killer kit.

Tot slot, wanneer u stofzuigt, leegt u uw stofzuiger buiten in een zak die vervolgens stevig wordt vastgebonden en in de prullenbak wordt weggegooid om het risico te voorkomen dat tapijtmotteneieren en of larven in huis achterblijven.

Stap 4 – Verminder het fokken van tapijtmotten in uw huis

Gebruiken tapijt mot vallen om de bevolkingsgroei te verminderen – als je de juiste tapijtmottenvallen krijgt en snel handelt, kun je voorkomen dat ze eieren op je tapijten leggen. Op zijn minst zult u het probleem beheersen en de hoeveelheid schade aan tapijten en ander huistextiel, evenals uw kleding, verminderen.

Vergeet niet dat het de tapijtmotlarven zijn die uit de eieren komen die de schade aan je kleding aanrichten – volwassen vliegende kledingmotten eten niet, maar als ze in staat zijn om te paren, leggen de vrouwtjes honderden eieren in hun korte leven. Eieren komen uit in larven en larven verpoppen zich tot tapijtmotten.

Afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsomstandigheden kunnen tapijtmotlarven tot bijna 3 jaar leven (het eten van uw huistextiel!) – dat is voor koudere klimaten. In warmere gebieden kunnen ze in iets meer dan een maand van ei naar verpopping gaan in volwassenen. Hoe dan ook, aangezien het de larven zijn die de schade aanrichten, zullen uw tapijten NIET veilig zijn als tapijtmotlarven in uw huis aanwezig zijn.

tapijtvezels

Stap 5 – Uitroeien van tapijtmotteneieren en tapijtmottenlarven

Tapijtmotlarven eten alleen Keratine – het eiwit in natuurlijke dierlijke vezels – ze zullen GEEN katoen en synthetische stoffen eten, tenzij ze zwaar bevuild zijn in voedsel of zweet. Zoek naar tekenen van schade in wollen, zijde en eventuele veren, bont of zachte lederen items. Helaas lopen de duurste items van huistextiel en meubels, en de zachtste materialen, het grootste risico – denk aan wollen tapijten, bont plaids of tapijten, wol of kasjmier plaids, zijden gordijnen, wol of leren banken.

Het is onwaarschijnlijk dat je de eieren gemakkelijk zult herkennen – ze zijn klein, maar je kunt enkele larven zien voordat ze verpoppen en in volwassen motten veranderen. Zie onze identificatiegids voor tapijtmotten voor meer informatie. U kunt ook een aantal zeer fijne kleverige banden in tapijten zien.

Na het schoonmaken is een tapijtmotbehandeling de beste garantie die u kunt hebben om echt om te gaan met de plaag en het doden van tapijtmotteneieren en larven. Een combinatie van spray en poeder zal een onmiddellijke impact hebben terwijl het gedurende twee weken een effectieve restbescherming achterlaat. In het geval van een ernstige en aanhoudende besmetting kan een herhaalde toepassing nodig zijn. Als u van plan bent om onze natuurlijke tapijt mot killer kit, dan raden we zeker een herhalingstoepassing aan en bieden voldoende in elke maatkit om dit te doen.

Lees ook:   10 manieren om een schoolbord diep schoon te maken

Ontdek onze Tapijt Moth Killer Kits op onze site.

Stap 6 – Doorlopend regime

Haar, stof, zweet en voedselvlekken van mensen en huisdieren zullen motten naar uw tapijten trekken – regelmatige reiniging is essentieel.

Tapijten en gordijnen moeten periodiek grondig worden gereinigd – de ophoping van stof in de loop van het jaar kan aanzienlijk zijn, zelfs als deze niet onmiddellijk zichtbaar is.

Verwijder bankkussens en maak eronder schoon – je zult verrast zijn wat je daar nog meer kunt vinden, vooral als je kinderen en huisdieren thuis hebt!

Alle afneembare hoezen, gordijnen en andere losse items moeten naar buiten worden gebracht en geschud voordat de volgende stap wordt gezet. Dit geeft u ook lege ruimte om grondig te stofzuigen, te stofzuigen en, indien nodig, specialistische behandelingen toe te passen op gebieden met een hoog risico zoals hierboven beschreven.

kun je stofzuigen om larven te motten

Stap 7 – Blijf controleren op tapijtmotten

Effectieve behandelingen voor tapijtmotten

Het gebruik van natuurlijke behandelingen is moeilijker werken, maar zal resultaten opleveren.

Voor een natuurlijke oplossing raden we de Natuurlijke Tapijt Moth Killer Kit. Dit effectief tapijt mot killer kit biedt alles wat u nodig heeft om tapijtmotten gemakkelijk te elimineren met natuurlijke producten. Alle kitcomponenten zijn natuurlijk, professioneel en bewezen effectief om tapijtmotten, larven en eieren te doden.

“Harder slaande” chemische tapijtvlinderbehandelingen geven snellere resultaten.

Als u een ernstige tapijtmottenplaag heeft ervaren en een snellere oplossing nodig heeft, raden we u ten zeerste aan onze Tapijt Moth Killer Kit speciaal ontworpen om deze hardnekkige plagen aan te pakken en om uw investering in uw tapijten en tapijten te beschermen.

Het is de combinatie van deze behandelingsproducten die zo effectief werken om tapijtmotten kwijt te raken – een enkel product op zich levert mogelijk niet hetzelfde succes op bij de eerste keer behandeling.

Was de handen en de blootgestelde huid grondig na het gebruik van tapijtmottendodende behandelingen. We raden aan om het masker en de handschoenen te gebruiken die bij onze kit worden geleverd. Verwijder uiteraard alle kinderen en huisdieren uit de kamer voordat u met de behandeling begint en gebruik deze niet in de buurt van voedselbereidingsruimten.

Dit lijkt misschien veel moeite, maar elke ‘cut corners’ biedt een kans op een herhaalde tapijtmottenplaag. Tapijtmotten zijn zeer hardnekkige plagen en gezien hun zeer kleine omvang, zullen alleen grondige routines zoals hierboven beschreven hun volledige uitroeiing garanderen.

Als u het zelf doet, bespaart u ook een aanzienlijk bedrag bij het minimaliseren van schade aan uw eigendom en in vergelijking met het gebruik van professionele ongediertebestrijders die één bezoek zullen doen en geen behandelingen zullen herhalen zonder extra kosten!

We zouden ook aanraden het installeren van een tapijtmottenval of twee om te controleren op toekomstige activiteit en om de broedcyclus te helpen doorbreken als volwassen tapijtmotten terugkeren – ze trekken de mannetjes aan door het vrouwelijke feromoon uit te stoten. Ons Tapijt Moth Killer Kits bevatten Mot Pre |vention Moth Vallen voor dit doel.

Voorkomen is beter dan genezen! Wees waakzaam

Als u schade heeft opgelopen, wilt u misschien tapijt en tapijt mottenvallen gedurende het hele seizoen (maart tot november) om hun potentiële aanwezigheid te monitoren. In warmere zuidelijke staten van Florida tot Texas en vervolgens tot Californië zijn tapijtmotten vaak het hele jaar door een probleem.

MothPrevention® Moth Traps trekken ZOWEL mannelijke kledingmotten als tapijtmotten aan

Veel van de vallen op de markt gebruiken een ineffectief Chinees feromoon dat beter geschikt is voor voorraadkastmotten. Als u bij Amazon koopt, pas dan op voor nep-productrecensies op veel van de minder voorkomende merken en zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet voordat u koopt – hoe langer u het laat voordat u het juiste vindt kleding mot vallen die echt werken, hoe meer tijd de kledingmotten in je huis hebben om zich te verspreiden.

Vergeet ten slotte niet dat motten in uw tapijten gemakkelijk naar uw kasten kunnen worden overgebracht op zoek naar zachte natuurlijke dierlijke vezels om hun eieren te leggen – als u een probleem hebt gehad met tapijtmotten, is het vooral belangrijk om uw kasten en dressoirs zorgvuldig te controleren op bewijs van mottenschade. Als dit het geval is, kunt u meer te weten komen over kleding mot preventie.

Vergeet niet uit te kijken voor kleding mot larven eveneens!

We hopen dat dit artikel de vraag heeft beantwoord “Hoe kom ik van tapijtmotten en tapijtmottenlarven af?” – het voelt misschien als veel werk om dit grondig te doen, en wat kosten, maar het zal uw waardevolle tapijten en huistextiel redden van een volledig verlies, om nog maar te zwijgen van het teruggeven van uw gemoedsrust.

Lees ook:   Beste stoommop voor hardhouten vloeren van 2023

FAQ

1. Hoe zich te ontdoen van motten in oosterse tapijten?

Tapijtmottenlarven voeden zich met natuurlijke vezels, zoals wol en zijde. Dit betekent dat jouw Oriental Rug de perfecte voedingsbodem voor hen is! Je kunt larven of eieren in een oosters tapijt niet kwijtraken door simpelweg de verwarming lager te zetten of te proberen de luchtvochtigheid in de kamer te verlagen. Schoonmaken, Vallen, Natuurlijke Spray is wel goed.

Als reiniging en het gebruik van natuurlijke producten niet effectief blijken te zijn, zijn er op pesticiden gebaseerde kits die u kunt kopen die uw oosterse tapijt niet beschadigen.

2. Hoe kom ik van motten in mijn wollen vloerkleed af?

Het verwijderen van motten van een wollen tapijt, of het nu nieuw of een antiek oosters tapijt is, kan moeilijk zijn. Het eerste dat u moet doen, is het gebied van besmetting bepalen. Als de plaag je wollen vloerkleed nog niet heeft verpest, kun je het gebied zorgvuldig schoonmaken en stofzuigen. Dit verwijdert eieren, larven en vuil van het tapijt. Het lager zetten van de verwarming in uw huis en het gebruik van een luchtontvochtiger kan in sommige gevallen helpen

Gebruik natuurlijke mottenwerende middelen, zoals ceder, lavendel, rozemarijn en tijm. Plaats kleverige Moth Traps om de seksueel actieve mannelijke motten aan te trekken, zorg ervoor dat je ze niet in de buurt van je insectenwerende middelen plaatst).

Als uw besmetting ernstig is, moet u mogelijk een Carpet Moth Killer Kit kopen.

3. Verwijdert tapijtreiniging motten?

Regelmatige tapijtreiniging verwijdert motten niet altijd volledig. Terwijl tapijtreiniging bijvoorbeeld eieren en larven kan doden, kunnen volwassen motten nog steeds rondvliegen en op een later tijdstip meer eieren leggen. Er kunnen ook eieren aanwezig zijn op andere meubels. Omdat antieke en oosterse tapijten kunnen worden beschadigd door hoge hitte, moet u voorzichtig zijn als u ze zelf probeert schoon te maken, of u kunt een professionele schoonmaakservice overwegen die gespecialiseerd is in textiel en antieke stoffen.

Sommige tapijtreinigingsbedrijven hebben een speciale service voor het uitroeien van tapijtmotten. Het is altijd een goed idee om rond te bellen en te zien wat er beschikbaar is in uw regio. Dat gezegd hebbende, regelmatige reiniging, stofzuigen en stoomtapijtreiniging kan het aantal plagen in uw tapijt verminderen.

4. Hoe kom ik permanent van tapijtmotten af?

Het permanent wegwerken van Tapijtmotten gaat enige tijd duren. U moet reinigen, stofzuigen en routinematig insectenwerende middelen of mottendodende sprays gebruiken. U kunt tapijtmottenferomoonvallen en Carpet Moth Killer Kits van MothPrevention kopen om motten, eieren en larven snel en efficiënt te doden.

Het kan nodig zijn om het proces meerdere keren te herhalen om alle motten uit uw huis te verwijderen, maar met tijd en moeite kan dit worden bereikt.

5. Wat trekt tapijtmotten het meest aan?

Zoals de meeste huismotten worden tapijtmotten aangetrokken door het eiwit in natuurlijke vezels, zoals wol, zijde, haar, dierenbont, evenals sporen van voedsel, vocht en transpiratie. Een tapijt heeft vaak al deze dingen, waardoor het de ideale omgeving is voor Carpet Moth Larven om te feesten, te gedijen en te groeien.

6. Leven tapijtmotten in synthetische tapijten?

Hoewel het als zeldzaam wordt beschouwd dat tapijtmotten in een synthetisch tapijt leven, gebeurt het wel. In tegenstelling tot oosterse tapijten die zijn gemaakt van wol, bevatten synthetische tapijten niet de natuurlijke vezels die de Tapijtvlinderlarven nodig hebben om te groeien. Als er echter een grote aanwezigheid is van dierenbont, mensenhaar, stof en kruimels, kan dat volwassen motten aantrekken om hun eieren in de buurt te leggen.

7. Hoe komen tapijtmotten in huis?

Als je wilt weten hoe je van motten in een oosters tapijt afkomt, moet je eerst overwegen hoe ze daar zijn gekomen. Volwassen tapijtmotten vliegen door deuren, ramen of kieren naar binnen. Als je een oosters tapijt van een rommelmarkt hebt opgehaald, is het misschien al besmet met tapijtmotteneieren zonder dat je het wist. Tweedehands items, zoals tapijten, oosterse tapijten en meubels zijn de perfecte omgeving voor tapijtmotten.

Houd er rekening mee dat tapijtvlinder-eieren en larven erg klein zijn, dus u merkt ze misschien niet op tijdens uw aankoop of zelfs wanneer de eieren voor het eerst uitkomen. adviseer een grondige reiniging of een professionele reiniging voordat u uw nieuwe oosterse tapijt in huis haalt.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.