15 tips voor het snel wegwerken van wasberen [Op menselijke wijze]

Wasberen zijn intelligente dieren die een rol spelen in ons ecosysteem. Het zijn echter niet bepaald de beste huisgasten. Ze gaan door het afval, vernietigen gebouwen bij het maken van nesten en brengen ziekten over die mensen en huisdieren kunnen schaden.

Het is geen wonder dat zoveel mensen wanhopig op zoek zijn naar hoe ze van wasberen af kunnen komen! En als u een van hen bent, bent u bij ons aan het juiste adres.

1. Installeer een bewegingsgeactiveerde sprinkler

Een onverwachte ontploffing van water is een natuurlijk wasbeerafweermiddel. Stel je voor hoe je je zou voelen als je rondsluipt waar je niet hoort en je plotseling wordt overgoten met water dat uit het niets komt.

Op dezelfde manier waarop je weg zou rennen, zouden wasberen dat ook doen. Consistentie is de sleutel tot het wegwerken van wasberen.

Als u van plan bent om water te gebruiken om dat te doen, moet u een gestage stroom water hebben die uw tuin onder water brengt. Maar dan moet je wel voorbereid zijn op de verhoging van je waterfactuur. Bovendien loop je het risico dat je je planten te veel water geeft en je tuin vernietigt.

watersproeier

De oplossing is om een bewegingsgeactiveerde sprinkler te gebruiken om wasberen uit uw tuin te houden. De technologie maakt het mogelijk om alleen water te spritzen wanneer het beweging detecteert.

Dit is ook een goede manier om wasberen en ander ongedierte af te weren. Orbit 62100 Yard Enforcer is erg populair bij diegenen die hun tuin willen beschermen tegen ongedierte vanwege het brede scala aan aanpasbare instellingen.

Als je dit gebruikt om wasberen weg te jagen, pas dan de instellingen aan zodat het alleen ’s nachts wordt ingeschakeld wanneer deze wezens het meest actief zijn. U kunt de sensor op wasbeerhoogte plaatsen om bewegingsdetectie gemakkelijker te maken. Installeer binnen een straal van 40 voet van waar je wasberen ziet samenkomen.

2. Test een ultrasone dierenverjager

Als u van wasberen af wilt zonder ze te schaden, wilt u misschien investeren in een ultrasone dierenverjager. Plotselinge, harde geluiden zullen deze beestjes wegjagen.

Er zijn sommige producten die vooraf opgenomen dierennoodoproepen en roofdierjachtgeluiden uitzenden, terwijl andere geluiden uitzenden in frequenties die alleen door bepaalde dieren kunnen worden gehoord.

De Chanshee Sound Wave Speaker is een goede keuze omdat hij geluid en licht combineert om dieren af te schrikken. Om wasberen weg te houden, moet u instelling 2 gebruiken om geluiden uit te zenden binnen het bereik van 19,5 KHz-24,5 KHz.

afschrikking voor insecten

U kunt andere instellingen kiezen, afhankelijk van het dier dat u wilt afstoten. Het heeft ultrasone en sonische luidsprekers die luide, wasbeerafstotende geluiden uitzenden.

Dit, in combinatie met een helder, knipperend LED-lampje, maakt het een van de beste wasbeerafschrikmiddelen op de markt van vandaag.  Het heeft een sensor die beweging tot 33 voet afstand kan detecteren en kan worden opgeladen via zonne-energie of via USB.

Installeer uw ultrasone dierenverjager op basis van waar u verwacht dat de wasberen naartoe gaan. Het kan over de vuilnisbakken worden gehangen, in de grond worden gedreven of op de balkonvloer worden geplaatst.

3. Gebruik knaagdierafstotende vuilniszakken

Een manier om wasberen weg te houden, is door jezelf af te vragen: “Wat haten wasberen?” en dat vervolgens op te nemen in je ongediertebestrijdingsstrategie. En dat is precies wat de makers van knaagdierafstotende vuilniszakken deden.

Mint-X Rodent Repelling Trashbags bevat maïsmuntolie, methylsalicylaat, kamferolie en eucalyptusolie in de formulering van zijn plastic zakken. De muntachtige frisse geur houdt wasberen weg omdat ze deze sterke geur haten.

wasbeer

Omdat deze aromatische toevoegingen volledig natuurlijke wasbeerafschrikmiddelen zijn, vormen ze geen gezondheidsrisico voor degenen die het afval buitenzetten.

Degenen die zich bewust zijn van hun impact op het milieu, kunnen het nuttig vinden om te weten dat dit product is goedgekeurd voor gebruik door het Environmental Protection Agency van de Verenigde Staten.

Gebruik deze vuilniszak voor opgehoopte keukenresten en restjes die zeer aantrekkelijk zijn voor wasberen en ander ongedierte.

De muntachtige frisse geur maskeert de veelbetekenende geur van voedsel, waardoor ze de zakken niet kunnen openen en door je afval gaan. Tegelijkertijd maakt het je afvalgebied ook een stuk minder stinkend.

4. DIY Pittige wasbeer repeller

Wist je dat je je eigen zelfgemaakte wasbeerafweermiddel kunt maken met behulp van enkele keuzestukken uit je kruidenrek?

Wasberen hebben een gevoelig reukvermogen dat ze gebruiken om voedsel, roofdieren en potentiële partners op te snuiven. Hierdoor zijn hun neuzen gemakkelijk beledigd door bepaalde geuren, waaronder peper.

Je kunt een natuurlijk afschrikmiddel voor wasberen maken door een liter water te mengen met een fles of hete saus of een blikje cayennepeperpoeder.

vleermuisafweermiddel

Het toevoegen van een paar druppels vloeibaar wasmiddel helpt het mengsel op de plek te houden waar je het spuit en laat het langer op het oppervlak blijven zonder te verdampen.

Vul een spuitfles met het brouwsel en gebruik het overal waar je wasberen ziet gaan. Als je wasberen van het dek wilt houden, spuit dan rond de omtrek. Als je wilt voorkomen dat ze bij de prullenbak komen, gebruik dan de vuilnisbakken met het spul.

Een pittige pepperspray is het beste wasbeermiddel als je geen risico op toxiciteit wilt. Zorg er wel voor dat je het op plaatsen spuit die mensen of huisdieren niet aanraken. Hoewel deze pittige wasbeerspray niet giftig is, kan het irriterend zijn wanneer het per ongeluk in het oog wordt gewreven.

Lees ook:   HG natuursteenreiniger glans Voor regelmatige reiniging

5. Gebruik strategische plaatsing van ammoniak

De bijnaam ’trash panda’, zou je doen denken dat wasberen rommelige dieren zijn, maar dat is verre van de waarheid.

Ze maken er een punt van om ver weg van hun hol en voedsel te plassen en poepen, zodat de stank hun gevoelige reukvermogen niet verstoort. En u kunt dit in uw voordeel gebruiken.

Dus hoe houd je wasberen weg van je huis met hun plas en poep? Nou ja, niet het afval op zich, maar eerder een onderdeel van dat afval dat gemakkelijk te vinden is in thuisverbeteringscentra: ammoniak. Ammoniak is een chemische stof die urine die kenmerkende, penetrante geur geeft.

mottenballen

Wasberen doen moeite om elders te plassen, zodat de geur hun slapen of eten niet verstoort. Ammoniak en wasberen mengen zich gewoon niet.

Merk echter op dat ammoniak geen wasbeergif is, maar een wasbeerafschrikmiddel. Ze zullen niet eens in de buurt van het spul komen, laat staan drinken of knabbelen. Het is een goede manier om ze kwijt te raken zonder ze pijn te doen.

Je kunt een wasbeer afschrikken door vodden in ammoniak te weken en ze te laten waar deze dieren naar buiten komen om te spelen. Je kunt ook een kom ammoniak achterlaten in de buurt van de toegangspunten van de wasberen tot je huis.

Het is een sterke geur die zelfs mensen niet lekker vinden, maar als je ziet hoe snel het je wasbeerprobleem oplost, weet je dat het de moeite waard is.

6. Beveilig de prullenbak

Als je moe bent van het ophalen van je afval van het wasbeerfeest van gisteravond, moet de eerste wasbeerbestrijdingsmethode die je moet proberen niet gericht zijn op de dieren, maar op wat de dieren proberen bij de vuilnisbak te krijgen.

Het beveiligen van uw afval zodat wasberen er niet bij kunnen, is het meest elementaire wat u kunt doen om hen te ontmoedigen opnieuw te bezoeken.

Zodra u hun toegang tot voedsel verwijdert, zullen ze zich realiseren dat het nutteloos is om in uw eigendom rond te hangen en groenere weiden te zoeken.

vier kleurrijke prullenbakken

Je moet ook een vuilnisbak kopen die is gemaakt om het stelen van wilde dieren te weerstaan. Meestal zijn deze zwaar, duurzaam en hebben ze een deksel dat op zijn plaats kan worden vergrendeld.

Een doe-het-zelf versie hiervan is om een bungee koord door het deksel te rijgen en vast te binden om als een slot te fungeren. Wasberen zijn behoorlijk slim, dus als ze het deksel van de vuilnisbak niet kunnen openwrikken, zullen ze proberen het om te duwen om de inhoud vrij te geven.

Bouw vuilnisbak hek of vuilnis rek om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat uw vuilnisbakken op een gelijkmatige en stabiele grond worden geplaatst om het moeilijker te maken om te kantelen.

7. Verwijder voedselbronnen

Wasberen eten alles wat eetbaar is dat nog in je tuin staat. En wanneer ze merken dat je huis veel voedsel heeft, zullen ze sterk overwegen om er ook hun thuis van te maken.

Controleer uw huis op mogelijke voedselbronnen. Als u voedsel voor huisdieren buiten laat, verplaats dan de voerbak van uw hond of kat naar binnen om de verleiding van wasberen te minimaliseren.

Zorg ervoor dat je bessen of fruit dat op de grond is gevallen oppakt en op de juiste manier weggooit. Dit helpt niet alleen om wasberen af te schrikken, maar zorgt er ook voor dat uw tuin er schoner uitziet.

groen veld

Als u uw afval de avond voor de vuilnisophaling buiten zet, overweeg dan om uw schema te wijzigen en het in plaats daarvan ’s ochtends te doen. Wasberen zoeken ’s nachts naar voedsel en als ze naar buiten komen en zien dat er niets voor hen is, zullen ze verder gaan.

Als u uw afval buiten laat, installeert u er een bewegingsdetectielampje overheen om wasberen weg te jagen. U moet ook uw vuilnisbak regelmatig reinigen en desinfecteren.

Verwijder alles wat mogelijk uit uw vuilniszakken is gevallen. Zelfs als er geen is, kan de stank van afval voldoende zijn om ze aan te trekken. Het schoonmaken ervan zal de geur en eventuele restjes die deze dieren kunnen foerageren verwijderen.

8. Wasbeerproof je vogelvoeders

Je hebt misschien vogelvoeders geïnstalleerd met de bedoeling om wakker te worden met ontspannen getjilp, maar je kunt meer krijgen dan waar je op hebt gerekend.

Wasberen worden net als vogels aangetrokken door granen, noten en zaden. Uw vogelvoeder kan de reden zijn waarom u wasbeergeluiden hoort en wasbeerafval overal in uw tuin heeft.

De eenvoudigste manier om van wasberen af te komen die uit uw vogelvoederbak eten, is door te stoppen met het volledig weglaten van voedsel voor de vogels. Maar als dat geen optie is, zijn er manieren om je feeders wasbeerbestendig te maken. U kunt uw vogelvoedingsgewoonten veranderen.

achtertuin

Zorg ervoor dat je alleen de hoeveelheid voer plaatst waarvan je zeker weet dat de vogels binnen de dag zullen consumeren, zodat er niets overblijft voor wasberen om ’s nachts te foerageren. Een tijdrovender alternatief is om restjes te verwijderen voor het vallen van de avond.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van keldergeur

Je kunt proberen je feeder te installeren vanaf een oude waslijn, ver weg van takken waar wasberen mogelijk van kunnen klimmen en springen. Het plaatsen op een dunne staaf maakt het moeilijk voor wasberen om vast te pakken, waardoor het onmogelijk is om het voedsel te bereiken.

Een andere manier om wasbeer ongediertebestrijding op uw vogelvoeder te doen, is door een wasbeerbeschermer aan te schaffen die over de paal past waarop deze is geïnstalleerd. Hierdoor is de paal te breed voor het beestje om vast te pakken.

9. Sluit je schoorsteen af

Als u wasberen van uw dak wilt houden, moet u uw schoorsteen afsluiten. Deze donkere, krappe ruimte lijkt misschien niet uitnodigend voor ons, maar voor wasbeermoeders is dit de droommoederschapsafdeling.

Ja, dat klopt. De meest voorkomende reden waarom een wasbeer je schoorsteen zou willen betreden, is om erin te bevallen.

Een schoorsteen benadert boomgaten en holle stammen, waar wasberen het liefst in het wild nestelen. Voordat u uw schoorsteen afsluit, moet u eerst onderzoeken of er al een wasbeerfamilie in woont.

drie schoorstenen

Wasbeerverwijdering uit schoorstenen kan het beste worden gedaan door ongediertebestrijdingsexperts, omdat ze ziekten kunnen overbrengen en agressief kunnen worden.

Als je er eenmaal voor hebt gezorgd dat het leeg is, kun je nu je schoorsteen afdichten. U kunt een vonkenvanger of een schoorsteenkap met gaaswerk gebruiken om het gat ontoegankelijk te maken.

Als je dit zelf installeert, zorg er dan voor dat het goed vastgeschroefd zit. Wasberen zijn goed met hun handen en kunnen gemakkelijk werken aan een slecht beveiligde vonkenvanger of schoorsteenkap.

Hoewel het zeer effectief is in het buiten houden van wasberen, vereist dit een beetje meer onderhoud van uw kant. Reinig het gaaswerk om de paar weken om ervoor te zorgen dat de as de roosters niet verstopt.

10. Sluit uw dak, zolder en gaten in uw huis af

Het zijn niet alleen schoorstenen waar wasberen zich graag in verstoppen. Elke opening in uw huis naar een donkere en veilige ruimte is een ideaal huis voor een wasbeerfamilie.

Om dit te voorkomen, sluit u alle openingen af die ze kunnen gebruiken om binnen te komen. Als je toevallig weet dat er een paar wasbeerballen rustig in een bepaald deel van je huis snoozen, zorg er dan voor dat je ze eerst naar buiten haalt voordat je de ingangen verzegelt.

Je zou geen wasbeer in je huis willen vangen! Schakel de experts in om het werk te doen om de veiligheid van u en uw gezin te behouden.

huis met een groene tuin

Je denkt misschien dat je je alleen moet concentreren op de grote gaten waar wasberen doorheen kunnen gaan, maar het is het beste om al je bases te bedekken en gaten van alle groottes af te dichten.

Deze wezens kunnen gemakkelijk hun klauwen gebruiken om de openingen te verbreden. Houd een oogje in het zeil voor losse vloeren en dakpannen of scheuren in de gevelbeplating en funderingen. Zodra je alle mogelijke openingen hebt gevonden, vul je ze in met het materiaal van je keuze.

Afhankelijk van waar het gat is en hoe groot het is, kun je het dichttimmeren met hout of beton, of het vullen met kit of uitbreidbaar schuim. Er zijn veel opties in de secties hardware en huisverbetering.

11. Verwijder gemakkelijke toegang tot het dak

Wasberen komen vaak via het dak de zolder binnen. Dit is een ideale plek voor hen om hun nest te maken en hun familie op te bouwen, omdat het donker is en goed beschermd tegen de elementen.

First things first: Zorg ervoor dat je je dak in goede staat houdt. Zorg ervoor dat er geen gaten in de dakrand zitten en controleer op losse gordelroos.

Als er wasberen op je dak liggen, is de kans groot dat ze al schade hebben aangericht om je zolder te infiltreren. Vraag de hulp van ongediertebestrijdingsdiensten om ze eruit te krijgen en werk er vervolgens aan om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt door de toegang tot uw dak te beperken.

achtertuin

Meestal klimmen wasberen in bomen, wijnstokken en palen om daarboven te komen. Je kunt de takken die de zijkanten van je huis begrazen snoeien om hun houvast te verwijderen.

Als u strengere maatregelen wilt nemen, vermijd dan het planten van bomen en verticaal klimmende planten in de buurt van uw huis. Je kunt in plaats daarvan struiken of laaggelegen bloemen laten groeien.

Regenpijpen fungeren als ladders voor wasberen om bij uw dak te komen. Je kunt voorkomen dat ze klimmen door een beschermende kraag op je regenpijp te installeren, verkrijgbaar in bouwmarkten en bouwmarkten.

Een andere manier om uw dak ontoegankelijk te maken, is door het te bekleden met dakpieken. Er zijn producten beschikbaar die zijn ontworpen om onopvallend te zijn om de esthetiek van uw huis te redden.

12. Elimineer wasberen met een hek

Een hek is een goede manier om ongedierte buiten te houden. Helaas is een eenvoudige fysieke barrière niet genoeg om wasberen af te weren.

Deze sluwe wezens kunnen gemakkelijk over het hek klimmen of graven en komen waar het voedsel is, of het nu je tuin, je visvijver of je compostput is. Je moet ook nieuw geplante grasmat beschermen, omdat wasberen het leuk vinden om dit terug te rollen om te zoeken naar engerlingen eronder.

Lees ook:   hoe gas bbq schoonmaken

Om wasberen uit uw tuin te houden, kunt u overwegen een elektrische omheining te installeren. De schokken zullen wasberen afstoten en ontmoedigen om binnen te komen. U kunt er ook voor kiezen om uw gewone hek te wasbeerbestendig te maken met de eenvoudige toevoeging van een enkele geëlektrificeerde draad.

hek

Hoe moet één streng dit grote dier afschrikken? Strategische plaatsing is de sleutel om dit effectief te maken als wasbeerafweermiddel. Installeer het 8 inch van de grond en 8 inch van de omheiningsbasis.

U kunt dit opladen met behulp van een heklader die meestal wordt gebruikt bij het afschermen van vee. Deze heeft een hoge spanning maar een lage stroomsterkte. Voor tuingewassen kunt u een tweedraads systeem overwegen dat lager bij de grond is ingesteld. De ene moet ongeveer 6 centimeter hoog zijn en de andere 12 centimeter hoog.

Als u elektrische bedrading gebruikt, kunt u kosten besparen door deze van zonsondergang tot zonsopgang te activeren. Wasberen zijn nachtdieren, dus dit zal de tijd zijn dat ze waarschijnlijk zullen proberen het hek over te steken.

13. Laat ze schrikken met harde geluiden

Wasberen zijn misschien slimme en sluwe wezens, maar ze worden ook gemakkelijk door elkaar geschud. Het enige dat nodig is, is een plotseling hard geluid en ze zullen de nacht in gaan.

Als u een apparaat kunt krijgen dat een luid geluid en knipperende felle lichten samenstelt, zou dat nog effectiever zijn.

Er zijn bewegingsgestuurde luidsprekers speciaal gemaakt om dieren in het wild af te weren. Je kunt er een kiezen die wasbeer-noodoproepen uitzendt of geluiden die zijn gemaakt door de natuurlijke roofdieren van een wasbeer.

gras

Er zijn studies die aantonen dat een opname van een hondenblaf bijzonder effectief is. Ze zullen uit de buurt van je huis blijven als ze denken dat hen daar slechte dingen kunnen overkomen.

Er zijn er ook die geluiden uitzenden boven of onder de frequentie van wat door mensen kan worden gedetecteerd. Dit maakt het minder vervelend voor buren die misschien niet genieten van de intermitterende harde geluiden die uit uw achtertuin komen.

Alle harde en abrupte geluiden zullen ook werken. Dat zou je ook doen als je stiekem rondsluipt en er een luide barst afgaat. Het is belangrijk dat het harde geluid niet continu of met regelmatige tussenpozen is. Onregelmatige geluiden die plotseling en kort zijn, hebben meer kans om te werken.

14. Spray sterk dierlijk afstotend concentraat

Wasbeerwerende middelen zijn meestal gemaakt van zeer scherpe, sterk ruikende materialen die aanstootgevend zijn voor de zintuigen van dit dier. Ammoniak, kruiden en azijn houden wasberen weg, maar als je iets van commerciële kwaliteit wilt, wil je misschien concentraatoplossingen proberen.

Neem bijvoorbeeld Repels-All Animal Repellent Concentrate. De actieve ingrediënten van dit product omvatten rottende hele ei-vaste stoffen, teentjes en knoflookolie.

Het bevat ook azijn, ureum en wintergroenolie. Deze unieke mix irriteert de neusholtes van het dier, triggert de vluchtreactie. Het dier ruikt het en laat uw eigendom met rust.

spray

Dit is economisch omdat het kan worden gebruikt om verschillende partijen spray te maken. Een liter van dit spul maakt bijvoorbeeld twee liter afweermiddel. Er zijn instructies over hoeveel water je moet mengen. Wat je ook doet, meng deze spray niet binnenshuis.

De geur is zeer sterk in vloeibare vorm. Als het droogt, zullen mensen het niet kunnen registreren. Maar dieren met gevoeligere neuzen, waaronder wasberen, zullen het nog steeds erg irritant vinden. Na verdunning met de juiste hoeveelheid water, doe je in een spuitbus voor eenvoudige toepassing.

Gebruik royaal in gebieden waar je weet dat wasberen binnenkomen of rondhangen. Dit is niet giftig en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor het veilig is voor huisdieren en kinderen. Het is echter twijfelachtig of ze het per ongeluk zullen likken of opeten, want het ruikt echt verschrikkelijk.

15. Bel een professional

Als je een combinatie van methoden hebt geprobeerd, waaronder fysieke uitsluiting, insectenwerende middelen en afschrikmiddelen, en zien na enkele weken nog steeds geen verbetering, overweeg dan om ongediertebestrijdingsdiensten in te schakelen.

Een wasbeerbesmetting die te lang heeft geduurd, kan uw huis beschadigen en uw gezin blootstellen aan ziekten. In dit geval is het het beste om de beestjes te vangen en professionals ermee om te laten gaan.

Hoewel er tientallen wasbeervallen online beschikbaar zijn, raden we u ten zeerste aan dit niet alleen te proberen. Wasberen kunnen agressief worden wanneer ze worden bedreigd en kunnen je bijten of krabben.

persoon spuit chemicaliën

Bedreigender dan fysieke wonden is de kans op het oplopen van een ziekte. Deze dieren dragen micro-organismen en virussen die mensen en huisdieren aantasten.

Het inhuren van professionele wasbeervangers is misschien iets duurder, maar ze hebben de expertise en apparatuur om de operatie effectief en veilig uit te voeren. Zoek naar een gerenommeerd en geregistreerd wasbeer ongediertebestrijdingsbedrijf dat de staatswetten volgt over milieubehoud, gebruik van chemicaliën en dierenwelzijn.

Het wegwerken van wasberen is niet hetzelfde als het wegwerken van andere soorten dieren in het wild die inbreuk maken op een menselijk eigendom. Wasberen zijn vrij slim, behendig en kunnen agressief zijn. Eerdere ervaring met wasbeerbestrijding is uitstekend.

Aanverwant: