hoe kun je het beste je kunstgebit schoonmaken

Hoe kun je het beste je kunstgebit schoonmaken?

Een kunstgebit is een uitkomst voor mensen die hun tanden zijn verloren. Het biedt de mogelijkheid om te blijven genieten van eten en een stralende lach. Om het kunstgebit in goede conditie te houden, is het echter belangrijk om het regelmatig goed schoon te maken. In dit artikel geven we je tips en adviezen hoe je dit het beste kunt doen.

Wat heb je nodig om je kunstgebit schoon te maken?

Om je kunstgebit goed schoon te maken, heb je de volgende middelen nodig:

  • Een speciale protheseborstel
  • Speciale prothese-reinigingstabletten
  • Lauwwarm water
  • Milde zeep
  • Een oude tandenborstel

Hoe maak ik mijn kunstgebit schoon?

Volg de onderstaande stappen om je kunstgebit grondig schoon te maken:

Stap 1: Reinig je kunstgebit na elke maaltijd

Om je kunstgebit in goede conditie te houden, is het belangrijk om het na elke maaltijd goed schoon te maken. Spoel je kunstgebit af onder de kraan en verwijder eventuele voedselresten met een oude tandenborstel.

Stap 2: Maak je kunstgebit dagelijks grondig schoon

Maak je kunstgebit dagelijks grondig schoon met een speciale protheseborstel en milde zeep. Gebruik geen tandpasta, dit kan krassen veroorzaken. Spoel je kunstgebit na het schoonmaken goed af onder de kraan.

Stap 3: Reinig je kunstgebit met speciale reinigingstabletten

Gebruik één keer per week speciale prothese-reinigingstabletten om je kunstgebit grondig te reinigen. Laat je kunstgebit hier ongeveer tien minuten in weken en spoel het daarna goed af onder de kraan.

Stap 4: Bewaar je kunstgebit in water

Bewaar je kunstgebit ’s nachts in een glas water. Zo voorkom je dat het uitdroogt en beschadigt. Voeg geen tandpasta of andere middelen toe aan het water.

Lees ook:   hoe vaak aquarium pomp schoonmaken

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit schoonmaken?

Het is belangrijk om je kunstgebit na elke maaltijd goed schoon te maken. Maak je kunstgebit daarnaast dagelijks grondig schoon met een speciale protheseborstel en milde zeep. Gebruik één keer per week speciale prothese-reinigingstabletten om je kunstgebit grondig te reinigen.

2. Mag ik tandpasta gebruiken om mijn kunstgebit schoon te maken?

Nee, het is niet verstandig om tandpasta te gebruiken om je kunstgebit schoon te maken. Tandpasta kan krassen veroorzaken en de glans van je kunstgebit aantasten.

3. Hoe bewaar ik mijn kunstgebit?

Bewaar je kunstgebit ’s nachts in een glas water. Voeg geen tandpasta of andere middelen toe aan het water. Zo voorkom je dat je kunstgebit uitdroogt en beschadigt.

4. Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

Een kunstgebit gaat gemiddeld vijf tot tien jaar mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgebit en hoe goed je er mee omgaat.

5. Kan ik mijn kunstgebit zelf repareren?

Nee, het is niet verstandig om zelf je kunstgebit te repareren. Laat dit altijd over aan een tandprotheticus of tandarts.

Conclusie

Het goed schoonmaken van je kunstgebit is essentieel om het in goede conditie te houden. Maak je kunstgebit na elke maaltijd goed schoon en reinig het dagelijks grondig met een speciale protheseborstel en milde zeep. Gebruik één keer per week speciale prothese-reinigingstabletten om je kunstgebit grondig te reinigen en bewaar je kunstgebit ’s nachts in een glas water.