hoe kun je je velgen schoonmaken

Hoe kun je je velgen schoonmaken?

Als trotse eigenaar van een auto wil je natuurlijk dat deze er altijd op en top uitziet. Het regelmatig onderhouden van je auto is dan ook van groot belang. Een van de belangrijkste onderdelen van de auto zijn de velgen. Deze kunnen na verloop van tijd vuil worden en dat is natuurlijk zonde. In deze blog lees je hoe je jouw velgen weer helemaal schoon kunt maken, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met het schoonmaken van je velgen is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Voor het schoonmaken van je velgen heb je de volgende materialen nodig:

  • Emmer met warm water
  • Spons
  • Velgenreiniger
  • Borstel
  • Microvezeldoek
  • Eventueel een hogedrukreiniger

Stap voor stap

Stap 1: Velgenreiniger aanbrengen

Voordat je begint met het schoonmaken van je velgen is het belangrijk om deze eerst af te laten koelen. Breng vervolgens de velgenreiniger aan op de velgen en laat dit enkele minuten intrekken. De velgenreiniger zorgt ervoor dat het vuil op de velgen loskomt, zodat je dit later makkelijker kunt verwijderen.

Stap 2: Velgen borstelen

Neem vervolgens de borstel en maak de velgen grondig schoon. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en randjes meeneemt, zodat de velgen helemaal schoon worden. Let er wel op dat je geen krassen maakt op de velgen.

Stap 3: Velgen schoonspoelen

Als je de velgen goed hebt geborsteld, spoel je ze af met water. Gebruik hiervoor bij voorkeur een hogedrukreiniger. Hiermee spoel je het vuil en de velgenreiniger makkelijker weg. Let er wel op dat je de hogedrukreiniger niet te dicht op de velgen houdt, om beschadigingen te voorkomen.

Stap 4: Velgen drogen

Als je de velgen hebt schoongespoeld, droog je ze af met een microvezeldoek. Zorg ervoor dat je alle waterdruppels verwijdert, zodat er geen vlekken ontstaan.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik ook afwasmiddel gebruiken in plaats van velgenreiniger?

Hoewel afwasmiddel ook kan worden gebruikt om velgen schoon te maken, is het niet aan te raden. Afwasmiddel bevat namelijk zout, wat kan zorgen voor corrosie op de velgen. Gebruik daarom altijd een velgenreiniger.

2. Kan ik mijn velgen ook schoonmaken met een staalborstel?

Nee, gebruik nooit een staalborstel om je velgen schoon te maken. Hiermee maak je krassen op de velgen, wat niet alleen lelijk is, maar ook de levensduur van je velgen verkort.

3. Moet ik mijn velgen na het schoonmaken nog behandelen?

Als je wilt dat je velgen nog langer mooi blijven, kun je ze na het schoonmaken behandelen met een velgenwax. Dit zorgt ervoor dat vuil minder snel hecht aan de velgen.

4. Kan ik ook velgenreiniger gebruiken voor andere delen van mijn auto?

Velgenreiniger is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van velgen en is daarom niet geschikt voor andere delen van de auto. Gebruik daarvoor speciale reinigingsmiddelen.

5. Moet ik mijn velgen na het schoonmaken nog extra poetsen?

Als je wilt dat je velgen weer helemaal glanzen, kun je ze na het schoonmaken nog extra poetsen met een poetsmiddel. Dit is echter niet noodzakelijk.

Conclusie

Het schoonmaken van je velgen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto. Met de juiste materialen en deze stappen kun je jouw velgen weer helemaal schoonmaken, zodat ze er weer als nieuw uitzien. Vergeet na het schoonmaken niet om je velgen te behandelen met een velgenwax, zodat ze nog langer mooi blijven.

Lees ook:   Nilfisk One Allergy