Hoe lang gaat een wasmachine mee (wanneer te vervangen?)

Een wasmachine is een duur apparaat om aan te schaffen. Dus als je er onlangs een hebt gekocht, vraag je je misschien af hoe lang een wasmachine meegaat en of er iets is dat je kunt doen om het langer mee te laten gaan.

Dus vandaag bespreken we hoe lang een wasmachine mee moet gaan en wat er gedaan kan worden om ervoor te zorgen dat deze langer meegaat.

Inhoudsopgave
  • Hoe lang gaat een wasmachine mee?
  • Levensduur wasmachine per merk
  • Wanneer de wasmachine te vervangen
  • Is het de moeite waard om een wasmachine te repareren?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn wasmachine langer meegaat?
  • Hoe lang gaat een droger mee?
  • Veelgestelde vragen
  • Hoe lang gaan wasmachines en drogers mee

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Een wasmachine gaat naar verwachting ongeveer 10-14 jaar mee. Sommige modellen gaan langer mee dan andere.

De levensverwachting van een wasmachine hangt ook af van de amount van wasgoed dat wordt gewassen. Het gaat ervan uit dat de wasmachine elke dag één lading kleding wast, oftewel 5100 ladingen. Als u elke dag meer ladingen moet wassen, wordt de levensverwachting van de wasmachine verminderd. Als u echter een paar ladingen per week wast, gaat uw wasmachine langer mee.

Bovendien hebben de grootte en het gewicht van een lading wasgoed invloed op de levensverwachting van de wasmachine. Zware lasten vragen meer van de wasmachine dan een lichte belasting. Dus als je elke week veel zware ladingen wast, gaat je wasmachine misschien niet zo lang mee als wanneer je alleen lichte ladingen wast.

Levensduur wasmachine per merk

Levensduur van wasmachines per merk als machine goed wordt verzorgd

Speed Koningin 25 jaar of 10.400 ladingen
LG 10-15 jaar
Kenmore 10-13 jaar
General Electric of GE 11-12 jaar
Elektrolux Minstens 10 jaar
Frigidaire Minstens 10 jaar
Meitag Gaat meestal 10 jaar mee
Draaikolk Gaat meestal 10 jaar mee
Samsung 10 jaar
Bosch 10 jaar

Wanneer de wasmachine te vervangen

Een wasmachine zal verschillende problemen ontwikkelen naarmate deze ouder wordt. Als een van deze problemen zich voordoet, is het misschien tijd om te overwegen uw wasmachine te vervangen.

Lekken

Een wasmachine die overal in je wasruimte water begint te lekken, is een slecht teken. Controleer eerst alle slangen die in en uit je wasmachine gaan. Zorg er ook voor dat de verbindingen niet lekken.

Als dit niet het probleem is, kan het een gebarsten bad zijn, wat betekent dat uw wasmachine moet worden vervangen.

Geluid en machinebeweging

Je wasmachine kan nieuwe geluiden gaan maken die je nog niet eerder hebt gehoord of kan vreemd gaan bewegen. Als dit gebeurt, controleer dan of de machine niet overbelast of uit balans is. Controleer dan of de wasmachine waterpas staat en er geen duidelijke losse onderdelen zijn.

De schokdemper kan ook beschadigd zijn, waardoor deze de trillingen van uw wasmachine niet kan dempen.

U moet een professional bellen als u de bron van het nieuwe geluid of de nieuwe beweging niet kunt ontdekken.

Trommel vult niet

Als de trommel van uw wasmachine niet met water wordt gevuld wanneer u een nieuwe lading start, moet u eerst controleren op knikken en verstoppingen in de slangen en inlaatkleppen. Bel een professional als u geen probleem kunt vinden en uw wasmachine kunt repareren.

Inefficiënt

Oudere wasmachines zijn niet zo energie- en waterefficiënt als de nieuwere hoogrenderende machines. Als uw wasmachine erg oud is, wilt u deze misschien vervangen door een nieuwere HE-wasmachine die u geld bespaart op uw maandelijkse energie- en waterrekeningen.

Is het de moeite waard om een wasmachine te repareren?

Reparateur schrijven op een blauw bord voor een voorlader wasmachine

Het repareren van een wasmachine kan duur zijn, maar dat geldt ook voor de kosten van een nieuwe wasmachine. Dus, wanneer vervang je een wasmachine in plaats van hem te repareren?

De vuistregel is dat als je een oudere wasmachine hebt, het vervangen ervan logischer is dan het repareren ervan. De verschillende onderdelen van uw wasmachine zullen verslijten en u heeft mogelijk een lange reeks reparaties nodig om ervoor te zorgen dat uw wasmachine werkt.

Een ander advies is dat als de kosten van de reparatie meer dan 50% van de kosten van een nieuwe machine bedragen, u ook moet overwegen om uw wasmachine te vervangen.

Over het algemeen, als uw wasmachine nieuw is en de reparatie goedkoop is, is het het beste om uw machine te repareren. Als uw wasmachine echter oud is en een dure reparatie vereist, kunt u waarschijnlijk beter uw wasmachine vervangen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn wasmachine langer meegaat?

Een wasmachine kan langer meegaan als je hem goed verzorgt en goed behandelt. Hier zijn enkele tips om je wasmachine langer mee te laten gaan.

Slangen controleren

Controleer om de paar maanden de slangen die op uw wasmachine zijn aangesloten. Je bent op zoek naar scheuren of uitstulpingen. Zorg er ook voor dat de fittingen strak zitten en dat er voldoende ruimte is rond de wasmachine, zodat de slangen niet knikken, uitpuilen of voortijdig barsten.

Overweeg om uw slangen om de 5 jaar te vervangen.

Overbelast uw wasmachine niet

Door uw machine te overbelasten, werkt de motor van uw wasmachine harder en loopt u het risico de motor te beschadigen. Het is dus beter om zware voorwerpen in kleine ladingen te wassen of te verdelen over lichtere items.

Niveau Je washaar

Je wasmachine moet waterpas zijn om goed te werken. Een ongelijkvloerse machine kan meer bewegen dan verwacht en schade toebrengen aan zowel de machine als de items eromheen.

Om uw wasmachine waterpas te zetten, plaatst u een waterpas op de machine en past u de sproeierpoten aan totdat de bubbel in het niveau is gecentreerd.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Het wasmiddel werkt als glijmiddel en voorkomt dat je kleding tegen elkaar schuurt en schoon wordt. Bovendien is het wasmiddelresidu een voedingsbodem voor schimmels, meeldauw en bacteriën die ervoor zorgen dat uw machine stinkt.

Maak uw wasmachine schoon

Zorg ervoor dat je je wasmachine regelmatig schoonmaakt. Een traditionele wasmachine hoeft misschien maar twee keer per jaar te worden schoongemaakt. HE-wasmachines moeten echter elke maand worden schoongemaakt.

Overweeg ook om uw wasmachine vaker schoon te maken als u in een warme en vochtige omgeving woont, wat de groei van schimmels, bacteriën en meeldauw zal bevorderen.

U moet ook het interieur van uw wasmachine schoonmaken. Controleer de rubberen deurpakking op vuil, vuil en kleine deeltjes. Zoek naar gebieden waar vuil zich ophoopt, zodat u deze gebieden kunt schoonmaken voordat zich een groter probleem ontwikkelt.

Laat de deur snel open en leeg

Zorg ervoor dat je de deur van je wasmachine open laat staan zodat er lucht in je machine kan stromen. Hierdoor kan het uitdrogen en voorkomen dat schimmel en meeldauw groeien.

Maak ook je wasmachine zo snel mogelijk leeg als de cyclus klaar is. Dit zal ook helpen om te voorkomen dat bacteriën in uw machine groeien.

Hoe lang gaat een droger mee?

De meeste drogers gaan 10-13 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een wasmachine te repareren?

Het repareren van een wasmachine zal gemiddeld rond de $ 150 tot $ 400 liggen. Aan de onderkant kunt u verwachten $ 85 uit te geven, terwijl aan de bovenkant meestal ongeveer $ 575 is.

Welk merk wasmachine is het meest betrouwbaar?

Whirlpool, LG en Samsung zijn meestal het meest betrouwbaar omdat ze minder serviceoproepen nodig hebben dan andere merken (1).

Hoe weet ik of de motor op mijn wasmachine is gegaan?

Een paar tekenen dat de motor van uw wasmachine is verdwenen, zijn dat de wasmachine niet zal draaien of pompen, of hij zal pompen maar niet draaien. De wasmachine mag niet roeren of de kleding is nog nat als de cyclus voorbij is.

Een ander teken is dat er in elke cyclus problemen zijn.


Hoe lang gaan wasmachines en drogers mee

De meeste wasmachines gaan ongeveer 10-14 jaar mee, ongeacht of ze een front load of een top load wasmachine zijn. U kunt de levensduur van uw machine verlengen met de juiste zorg en onderhoud. Een droger heeft een vergelijkbare levensduur en je kunt verwachten dat hij ongeveer 10-13 jaar meegaat.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?