Hoe maak je een Dab Rig schoon (weg met de mal)

Wax olieplatforms zijn geen eenvoudige rookapparaten. Ze zijn ontworpen om de cannabisconcentraten te verdampen die cannabis in hun krachtigste vorm zijn. De dab rigs zullen echter na verloop van tijd vies worden en moeten worden schoongemaakt.

De overtollige olie kan het glaswerk verstoppen of de smaak van je volgende schar veranderen. Of uw dab rig nu is gemaakt van glas of siliconen, u moet de rig reinigen om er in de toekomst van te genieten. Hier leest u hoe u een rig kunt reinigen, zodat u veilig kunt genieten van uw dabbing-ervaring.

Inhoudsopgave
 • Waarom Dab Rig Cleaning belangrijk is
 • Hoe maak je een Dab Rig schoon
 • Hoe een Dab Rig zonder alcohol te reinigen
 • Tips voor het reinigen van Dab Rigs
 • Hoe terug te winnen uit Rig
 • Hoe een Da te houdenb Rig Schoon
 • Veelgestelde vragen
 • Dab Rig Reiniging

Waarom Dab Rig Cleaning belangrijk is

Deppen met klein stukje cannabisolie

Het schoonmaken van een dab rig is belangrijk om je dabbing ervaring te verbeteren. Dab rigs bouwen overtollige olie op die het dab-glaswerk kan verstoppen en de smaak van je volgende dab kan belemmeren. Het toestaan van THC-concentraten om zich op te bouwen in je rig brengt de integriteit ervan in gevaar.

Daarnaast is een clean rig niet alleen een efficiënte rig maar ook een gezonde rig. Schoonmaken voorkomt dat virussen, bacteriën en schimmels in het tuig groeien.

Hoe maak je een Dab Rig schoon

U kunt een schar rig na elk gebruik reinigen met heet water, isopropylalcohol en zout.

 • Tijd: 90 minuten tot overnachting
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Isopropylalcohol of ontsmettingsalcohol
 • Een grof zout zoals keukenzout, steenzout of zeezout
 • Hersluitbare plastic zakken of wattenbollen
 • Wattenstaafje
 • Container met deksel

1. Maak een reinigingsoplossing

Maak een reinigingsoplossing door 2 kopjes isopropylalcohol te mengen met 1/2 kopje grof zout. Meng deze oplossing tot de zouten volledig zijn opgelost.

2. Vul Dab Rig

Haal je schar rig uit elkaar en vul de kamer met de reinigingsoplossing. Stop de openingen van de kamer met wattenbollen of plastic zakken.

Doe de opzetstukken in een grote container en bedek ze met alcohol. Bevestig het deksel aan de container.

Alcohol verdampt snel, dus het stoppen van de openingen en het afdekken van de container voorkomt dat de alcohol verdampt.

3. Roerwerk reinigingsoplossing

Roer de reinigingsoplossing in de rig voorzichtig door deze rond te zwaaien. Schud de container ook voorzichtig om ervoor te zorgen dat de reinigingsoplossing alle delen van de dab-rig bedekt.

4. Soak Dab Rig

Laat de dab rig minstens 30-60 minuten of zelfs een nacht weken.

5. Spoel Dab Rig

Nadat de schar rig is geweekt, giet je de reinigingsoplossing af en spoel je de stukken af met warm water. Zorg ervoor dat het water niet te warm of te koud is, omdat de temperatuurverandering de dab-rig kan beschadigen.

Gebruik een wattenstaafje om de moeilijk bereikbare plaatsen in de banger, nagel, koolhydraatdop en mondstuk schoon te maken.

6. Droge Dab Rig

Laat de binnenkant van de schar rig aan de lucht drogen en gebruik een microvezeldoek om de buitenkant te drogen.

Hoe een Dab Rig zonder alcohol te reinigen

U kunt de schar rig zonder alcohol reinigen door een van deze alternatieve reinigingsmethoden te gebruiken.

Met Dab Rig Cleaner

U kunt een dab rig cleaner zoals Kryptonite Glass Cleaner gebruiken. Bekleed de dab rig lichtjes met de cleaner voordat je de cleaner in de dab rig giet. Laat het 30 minuten zitten om eventuele taaie residu-opbouw erin op te lossen.

Giet de oplossing weg en spoel de schar rig af met warm water. Laat het volledig drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

Met zout en azijn

Stop je schar rig in een container of plastic zak. Giet zout in de container of zak en schud het voorzichtig totdat de schar rig bedekt is met zout. Giet nu azijn over je schar rig totdat deze volledig in de azijn is ondergedompeld.

Laat het minstens 2 uur weken. Schud na het weken de container opnieuw. Gebruik een wattenstaafje of borstel om de schar rig schoon te schrobben.

Spoel goed af met warm water en laat de schar rig aan de lucht drogen op een handdoek.

Met azijn en rijst

Een andere optie is om azijn en rijst te gebruiken om je schar rig schoon te maken. Doe je schar rig in een plastic zak en giet er rijst overheen. Schud de zak om er zeker van te zijn dat de schar rig bedekt is met de rijst.

Giet voldoende azijn in de plastic zak om de schar rig te bedekken en verzegel deze. Roer de zak voorzichtig een paar minuten. Laat de azijn en rijst ongeveer 30 minuten weken. Roer de zak opnieuw om de rijst aan te moedigen het residu van je schar rig te verwijderen.

Giet af en gooi de azijn en rijst weg. Gebruik een wattenstaafje om je schar rig schoon te schrobben. Spoel het goed af met warm water en laat de schar rig aan de lucht drogen op een handdoek.

Met aceton

Je kunt je schar rig schoonmaken door hem in een plastic zak te doen en hem 30 minuten of zelfs ’s nachts in aceton te weken in plaats van isopropylalcohol. Giet na het weken de aceton af en gebruik een wattenstaafje om de schar rig schoon te schrobben.

Spoel de schar rig goed af onder warm stromend water. Laat het volledig drogen voordat je je dab rig opnieuw gebruikt.

Met citroensap en water

Week je schar rig een nacht in wat citroensap. Giet vervolgens het mengsel af en gebruik een wattenstaafje om de schar rig schoon te maken. Spoel het goed af onder warm stromend water en laat het grondig drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

Met zuiveringszout en azijn

Doe de schar rig in een plastic zak. Vul de zak en de schar rig met azijn en voeg een scheutje baking soda toe. Laat het minstens 2 uur weken voordat je de zuiveringszout- en azijnoplossing uitgiet.

Spoel de schar rig af met warm stromend water en veeg hem schoon. Laat het volledig aan de lucht drogen voordat u het opnieuw gebruikt.

Tips voor het reinigen van Dab Rigs

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je dab rigs en bong schoon zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen ze schoon te maken.

 • Reinig uw apparaten na elk gebruik.
 • Fakkel je schar rig door hem te verwarmen met een zaklamp totdat de teruggewonnen en resterende koolstofverbrandingen verdwenen zijn.
 • Plan om de stappen om je dab rig meerdere keren schoon te maken meerdere keren te herhalen om alle hars erin te verwijderen.

Hoe terug te winnen uit Rig

De hars of reclaim in uw rig kan op verschillende manieren worden hergebruikt. Hier leest u hoe u de terugvordering uit uw rig kunt halen, zodat u deze later kunt gebruiken.

 • Tijd: 1 uur
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Vriezer
 • Tandenstoker

1. Plaats Dab Rig in vriezer

Zet je schar rig minstens 30 minuten in de vriezer.

2. Reclaim verwijderen

Gebruik een tandenstoker om zoveel mogelijk van de teruggewonnen en hars te verwijderen. Het zal snel gummy worden, dus zet de dab rig terug in de vriezer om opnieuw in te vriezen als dat nodig is.

Hoe een Dab Rig schoon te houden

De beste manier om te voorkomen dat je schar rig vies wordt, is door ervoor te zorgen dat je hem schoon houdt.

 • Reinig je schar rig na elk gebruik.
 • Reinig je schar rig regelmatig grondig.
 • Was je schar rig met warm zeepsop om te voorkomen dat er resten ontstaan.
 • Fakkel je schar rig om hars te verwijderen en terug te winnen.

Veelgestelde vragen

Hoe ontstop je een Dab Rig?

Ontstop je dab rig door heet water door en over alle delen van de dab rig te laten lopen, inclusief de nagel. Zorg er dan voor dat het leeg is van al het water. Voeg een royale hoeveelheid zout toe aan de kamer.

Schud de dab rig om ervoor te zorgen dat het zout zoveel mogelijk van de dab rig bedekt. Giet alcohol in de schar rig tot aan de waterlijn. Sluit vervolgens de openingen aan met wattenbollen.

Roer de schar rig voordat je hem laat weken. Je moet het minstens 10 minuten laten weken en mogelijk zelfs een nacht als het verstopt is.

Giet na het weken de alcohol uit en was de rig met heet water. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat u het opnieuw gebruikt.

Hoe gebruik je Reclaim?

Je kunt de reclaim gebruiken om een verscheidenheid aan edibles, tincturen en capsules te maken.


Dab Rig Reiniging

Het is belangrijk om je schar rig te reinigen van onkruidresten met behulp van de juiste gereedschappen of een reinigingskit. Dit zorgt ervoor dat uw dab rig geen overtollige olie heeft om het te verstoppen. Het zorgt er ook voor dat u op een gezonde manier van uw dabbing-ervaring kunt genieten zonder schimmel, meeldauw of bacteriën die de smaak veranderen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?