Hoe maak je een Ninja Koffiezetapparaat schoon

Begint je koffie bitter te smaken terwijl je machine er steeds langer over doet om te zetten? Dan is het tijd om je machine schoon te maken!

Maak je geen zorgen, het schoonmaken van je Ninja-koffiezetapparaat is niet moeilijk en als het klaar is, kun je genieten van een heerlijk kopje koffie.

Hoe maak je een Ninja Koffiezetapparaat schoon

Giet witte azijn in je reservoir totdat het de reizende bekerlijn bereikt. Vul vervolgens het reservoir tot de maximale lijn met water. Druk op de knop CLEAN en wacht. Als het klaar is, spoel en spoel je je koffiezetapparaat 2-3 keer met vers water om de azijn uit je machine te verwijderen.

Lees ook:   Dettol spray 3x500ml Hygiënische Multi-reiniger + 3x500m Power & Fresh Citroen combipakket

Inhoudsopgave
  • Hoe weet je wanneer het tijd is om schoon te maken?
  • Hoe maak je een Ninja Coffee Bar schoon
  • Professionele tips om uw koffiezetapparaat schoon te houden
  • Veelgestelde vragen

Hoe weet je wanneer het tijd is om schoon te maken?

Er zijn een paar manieren om te weten wanneer het tijd is om je Ninja Coffee Bar schoon te maken. De eerste methode, die ook de gemakkelijkste is, is wanneer het indicatielampje gaat branden. Dit is een zeker teken dat uw koffiezetapparaat moet worden schoongemaakt.

Een tweede methode is wanneer uw koffie bitter begint te smaken van de minerale afzettingen en schimmels die op de loer liggen in de diepten van uw machine.

Koffie makers beginnen vaak ook moeite te hebben om koffie te zetten wanneer ze moeten worden schoongemaakt. Als je ontdekt dat je Ninja-koffiezetapparaat er langer over doet dan normaal om een kopje koffie te zetten of als het geen volle pot koffie maakt wanneer je een pot zet, dan is het tijd om je koffiezetapparaat schoon te maken.

Een andere methode is door de tijd, elke maand of twee moet je je koffiezetapparaat een diepe reiniging geven om het efficiënt te laten werken.

Hoe maak je een Ninja Coffee Bar schoon

Koffiezetapparaten bouwen geleidelijk minerale afzettingen op uit het water dat wordt gebruikt om koffie te maken. Ook groeien schimmels en bacteriën in de uitsparingen van de machine. Je moet je ninja-koffiebar om de paar maanden schoonmaken om je machine te ontkalken, de schimmel en bacteriën te verwijderen en je koffie heerlijk te houden.

  • Tijd: 1 – 1 1/2 uur
  • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

  • Witte azijn of ontkalkingsoplossing
  • Afwasmiddel
  • Water

1. Gooi water/koffiedik van Ninja Coffee Bar weg

De eerste stap is om al het water dat nog in het reservoir zit te legen en koffiedik in de mand weg te gooien. Zorg er ook voor dat de mand van het koffiefilter schoon is voordat u deze terug in uw machine plaatst.

2. Oplossing voor het ontkalken toevoegen

Voeg nu een ontkalkingsoplossing of azijn toe aan uw machine. Als u een ontkalkingsoplossing gebruikt, volgt u de instructies op de fles.

Als u witte azijn gebruikt, giet de azijn dan in het reservoir totdat deze de 16 oz reizende moklijn bereikt. Voeg vervolgens vers water toe totdat het reservoir vol is. Zorg ervoor dat de karaf op de kookplaat staat om elke oplossing op te vangen die uit uw machine wordt geloosd.

3. Start de reinigingscyclus

Om de reinigingscyclus van de Ninja Coffee Bar te starten, drukt u op de knop CLEAN. Hiermee wordt de reinigingscyclus van de machine gestart. Het zal een kleine hoeveelheid van de reinigingsoplossing brouwen voordat het stopt, omdat de oplossing tijd nodig heeft om te werken op de minerale schaal die zich in uw machine heeft opgebouwd.

De timer blijft gedurende deze tijd aftellen. Laat de karaf op de hete plaat liggen om eventuele vloeistof op te vangen die uit de machine wordt gedruppeld. Na 60 minuten voltooit het koffiezetapparaat de cyclus door de resterende reinigingsoplossing door de Ninja Coffee Bar te werken.

Wanneer het klaar is met schoonmaken, piept uw machine en kan een FLUSH worden weergegeven.

4. Spoel of spoel je Ninja Coffee Bar

Zodra uw machine schoon is, moet u uw koffiezetapparaat spoelen of spoelen met vers water.

Om dit te doen, leegt u de karaf. Spoel nu de karaf en het reservoir grondig af met vers water.

Vul het reservoir maximaal.

Sommige Ninja Coffee Bars hebben een Flush Cycle. Als dat het geval is, verschijnt FLUSH op het display van uw klok. U moet ervoor zorgen dat u uw machine binnen 15 minuten na het einde van de reinigingscyclus doorspoelt.

Anders moet u de reinigingscyclus opnieuw uitvoeren.

Als u het apparaat wilt spoelen of spoelen, drukt u nogmaals op de knop REINIGEN. Er verschijnt een afteltimer van 8 minuten en de machine spoelt zichzelf door met het schone water in het reservoir. Herhaal de spoelcyclus een tweede keer om er zeker van te zijn dat alle azijn uit uw machine is verwijderd.

Selecteer anders het volledige karaf klassieke brouwsel om uw machine te starten met het brouwen van het water. Laat 2-3 keer vers water door uw machine lopen om de azijnsmaak te verwijderen.

5. Wasreservoir en koffiefilter

Was het reservoir, de karaf en het koffiefilter in warm zeepsop. Laat ze drogen op het aanrecht, want het is het beste om geen doek te gebruiken om ze te drogen. Het doek kan pluisjes achterlaten op de onderdelen.

Als ze droog zijn, vervang je ze in je machine. Je bent nu klaar om een verse kop koffie te zetten.

Professionele tips om uw koffiezetapparaat schoon te houden

Naast het geven van je Ninja Coffee Bar een diepe schoonmaak elke 1-2 maanden, zijn er een paar hacks die je kunt gebruiken om het schoon te houden en je koffie smaakt geweldig.

Schone melkopschuimer

Reinig je melkopschuimer na elk gebruik door een kopje halverwege te vullen met warm water. Je houdt dit kopje boven de melkopschuimer zodat de opschuimer zich onder het wateroppervlak bevindt. Zet het 20-30 seconden aan.

Diep schone melkopschuimer

U moet ook uw melkopschuimer periodiek grondig reinigen. Doe dit door de opschuimer te ontgrendelen, van je koffiezetapparaat te schuiven en in de gootsteen te wassen met water en zeep.

Maak de karaf schoon

Soms wordt de karaf groezelig met verbrande koffie. Als dit met je karaf gebeurt, vul hem dan met ijs en sprinklezout over het ijs. Strooi ook wat citroensap over het ijs.

Laat nu de karaf staan en laat hem een nacht zitten. Maak ’s ochtends de karaf schoon met warm water en afwasmiddel.

Gebruik citroensap in plaats van azijn

Als je niet om de geur van azijn geeft wanneer je je koffiezetapparaat schoonmaakt, probeer dan in plaats daarvan citroensap te gebruiken. Je volgt dezelfde instructies als voorheen en vervangt de azijn eenvoudig door citroensap. Je kunt gebotteld citroensap of vers citroensap gebruiken, beide zullen werken.

Het zal aangenamer ruiken als het uw machine reinigt. Citroensap laat ook geen vieze smaak achter in de machine, dus je hebt slechts 1-2 spoelingen nodig om je koffiezetapparaat schoon te maken.

Wassen na elk gebruik

Was de verwijderbare delen na elk gebruik in een sopje. Dit omvat de karaf, schuimbekkende garde, doorzetdeksel, koffie, schep en waterreservoir. Veeg de rest van de machine af met een vochtige doek om alle koffieoliën te verwijderen.

Dit zal helpen om te voorkomen dat uw koffie een bittere smaak ontwikkelt van de koffieoliën die zich in uw machine opbouwen.

Veelgestelde vragen

Is de Ninja Coffee Bar vaatwasmachinebestendig?

Delen van de Ninja Coffee Bar zijn vaatwasmachinebestendig. Raadpleeg uw gebruikershandleiding van uw specifieke Ninja Coffee Bar voordat u de onderdelen in de vaatwasser gooit. Meestal kunnen de glazen karaf, schuimbeits, doorzetdeksel, waterreservoir en koffieschep in de vaatwasser op het bovenste rek worden gewassen.

Kun je thuis Ninja Coffee Bar-reinigingsoplossingen maken?

Ja, je kunt witte azijn gebruiken in plaats van een reinigingsoplossing om je Ninja Coffee Bar thuis schoon te maken. Vul het gewoon tot de 16 oz reizende moklijn en voeg water toe totdat het het maximale bereikt dat het reservoir kan bevatten. Maak nu uw machine schoon.

Hoe gebruik je de clean cycle op een Ninja koffiezetapparaat?

U voegt 16oz azijn toe aan uw reservoir voordat u het reservoir de rest van de weg met water vult. Druk vervolgens op de knop om de reinigingscyclus te starten. De timer telt af totdat de reinigingscyclus is voltooid. Spoel uw machine 2-3 keer om de smaak van de azijn te verwijderen.

Waarom blijft mijn Ninja koffiezetapparaat zeggen dat het schoongemaakt moet worden?

Soms verwijdert azijn niet alle minerale kalk in de machine na de eerste reiniging. Daarom blijft het zeggen dat het schoongemaakt moet worden. In dit geval moet u uw koffiezetapparaat voor een tweede keer schoonmaken. Als dit nog steeds niet werkt, probeer dan schoon te maken met een ontkalkingsoplossing om alle minerale afzettingen in uw machine te verwijderen.

Wat kan ik gebruiken in plaats van ontkalkingsoplossing?

U kunt witte azijn gebruiken in plaats van een ontkalkingsoplossing in uw NInja-koffiezetapparaat.

Waarom gaat het schone lampje niet uit op mijn Ninja-koffiezetapparaat

Meestal gaat het schone lampje niet uit omdat de machine niet regelmatig is schoongemaakt. Mogelijk moet u uw machine een paar keer reinigen met azijn of ontkalkingsoplossing voordat het licht uitgaat vanwege de opbouw in uw machine.

Hoe reset ik mijn Ninja koffiezetapparaat na het schoonmaken?

Om uw Ninja Koffiezetapparaat terug te zetten naar de oorspronkelijke staat nadat u het hebt schoongemaakt, moet u het loskoppelen. Wacht nu 5-10 minuten voordat u het weer aansluit. Zorg ervoor dat u de klok reset.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?