hoe maak je matras schoonmaken na bedplassenHoe Maak Je Matras Schoonmaken Na Bedplassen?

Hoe Maak Je Matras Schoonmaken Na Bedplassen?

Voor veel ouders is bedplassen een lastig probleem om mee om te gaan. Het schoonmaken van matrassen na bedplassen kan een vervelend en tijdrovend klusje zijn. In dit artikel geven we tips en tricks voor het schoonmaken van matrassen na bedplassen.

Wat veroorzaakt bedplassen?

Bedplassen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een onvolgroeide blaas of een vertraagde ontwikkeling van het zenuwstelsel. Ook psychologische factoren kunnen een rol spelen, zoals stress of angst. Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van bedplassen om het probleem effectief aan te pakken.

Stapsgewijs matras schoonmaken na bedplassen

Stap 1: Verwijder het beddengoed

Verwijder het beddengoed en stop het in de wasmachine. Was het op een zo hoog mogelijke temperatuur om bacteriën en urinegeur te verwijderen.

Stap 2: Strooi baking soda op het matras

Strooi baking soda op het matras en laat het ongeveer een uur intrekken. Baking soda helpt om de urinegeur te neutraliseren.

Stap 3: Stofzuig het matras

Zuig de baking soda op met een stofzuiger. Dit helpt om alle urine en geur uit het matras te verwijderen.

Stap 4: Maak een schoonmaakoplossing

Maak een oplossing van gelijke delen water en azijn. Azijn helpt om de urinegeur te neutraliseren en bacteriën te doden.

Stap 5: Breng de oplossing aan op het matras

Breng de schoonmaakoplossing aan op het matras en laat het ongeveer 30 minuten intrekken.

Stap 6: Droog het matras

Droog het matras met een föhn op een lage temperatuur of laat het in de zon drogen. Zorg ervoor dat het matras volledig droog is voordat je het bed opmaakt.

Lees ook:   Beste snaartrimmers van 2022

FAQs

1. Hoe vaak moet ik het matras schoonmaken na bedplassen?

Het is aan te raden om het matras direct schoon te maken na bedplassen om te voorkomen dat de urine in het matras trekt. Het is ook verstandig om het matras regelmatig schoon te maken, ongeveer één keer per maand.

2. Kan ik een andere oplossing gebruiken in plaats van azijn?

Ja, je kunt ook een oplossing van water en zuiveringszout gebruiken om het matras schoon te maken.

3. Hoe verwijder ik hardnekkige urinevlekken?

Gebruik een speciale urineverwijderaar om hardnekkige urinevlekken te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking en test het middel eerst op een onopvallende plek.

4. Hoe voorkom ik bedplassen?

Bedplassen kan voorkomen worden door ervoor te zorgen dat het kind voldoende drinkt gedurende de dag en ’s avonds niet te veel drinkt. Ook kan het helpen om het kind op vaste tijden naar het toilet te laten gaan en een plaswekker te gebruiken.

5. Kan ik het matras laten reinigen door een professional?

Ja, je kunt het matras laten reinigen door een professional. Zij beschikken over de juiste apparatuur en middelen om het matras grondig te reinigen.

Conclusie

Het schoonmaken van matrassen na bedplassen kan een vervelend klusje zijn, maar het is belangrijk om het matras regelmatig schoon te maken om bacteriën en urinegeur te verwijderen. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun je het matras op een effectieve manier schoonmaken en voorkomen dat de urine in het matras trekt.