Algemene informatie over bedwantsen

In dit artikel krijg je een klein overzicht van het onderwerp bedwantsen – als een kleine introductie, om zo te zeggen. Daarnaast vindt u vele andere nuttige artikelen op deze website, waaronder hoe u bedwantsen kunt detecteren, beheersen en voorkomen.

Wat zijn bedwantsen?

Misschien ken je de ansichtkaart met de tekst over calorieën: “Calorieën zijn kleine dieren die ’s nachts strakkere kleren naaien. Net als de calorieën zijn de bedwantsen kleine dieren die ’s nachts komen.

Alleen naaien ze kleding niet strakker, maar zuigen ze bloed, waarbij ze vaak zeer jeukende bijtplekken achterlaten.Zowel calorieën als bedwantsen hebben één ding gemeen: ze hebben meer kans om negatieve emoties bij mensen te veroorzaken.

Maar nu een wat meer wetenschappelijke verklaring: Bedwantsen zijn insecten en behoren tot de familie van flat-whispers. “Platt verwijst hier naar het feit dat deze insecten een plat lichaam hebben na een lange tijd zonder voedsel.

Volwassen bedwantsen in deze toestand hebben een lengte van 5-6 mm. Wanneer ze volledig doorweekt zijn, kunnen ze een grootte van maximaal 9-10 mm bereiken.

Toen ik enige tijd geleden voor het eerst met hen werd geconfronteerd tijdens mijn Work &Travel-jaar in Australië, wist ik niet eens dat er zoiets bestond als bedwantsen.

Korte tijd later kreeg ik een baan bij een uitstekend hotel. Alles was schoon, niets suggereerde dat er misschien vervelende parasieten in mijn kamer waren. Na een korte tijd kreeg ik sterk jeukende en vreemd gerangschikte naast elkaar beten (muggen?), waarop ik achterdochtig werd.

Lees ook:   hoe verwarming schoonmaken

Ik herinner me nog dat ik op een avond na het bekijken van een dvd een aantal vreemde bruine “beestjes” op mij of in mijn bed zag.

Ze hadden ongeveer de grootte en vorm van een lieveheersbeestje – waaruit achteraf kan worden geconcludeerd dat ik onlangs haar maaltijd was geworden.

Ze waren zeker niet meer plat. De volgende dag sprak ik met mijn leidinggevende. Het was mijn laatste nacht in deze kamer, maar niet de laatste keer dat ik bedwantsen tegenkwam.

Bedwantsen zijn erg klein, maar zichtbaar voor het blote oog
Bedwantsen zijn erg klein, maar zichtbaar voor het blote oog – Foto: Courtesy BedBugs.org

Waarom kan contact met bedwantsen een probleem zijn?

Overweging van enkele kenmerken van bedwantsen

Bedwantsen hebben een aantal kenmerken en gedragingen die hen bijzonder efficiënte parasieten maken, waardoor ze een ernstig probleem vormen. Dit omvat bijvoorbeeld:

  • kan lang overleven zonder maaltijd (tot 40 weken)
  • zijn moeilijk te vinden
  • zich snel vermenigvuldigen
  • kan ook van het plafond vallen op hun slachtoffer
  • resistentie ontwikkelen tegen veelgebruikte insecticiden
  • kan zich gemakkelijk verstoppen in bagage, kleding of gebruikte items zoals meubels, speelgoed en boeken
  • zijn relatief ongevoelig voor kou
  • zich comfortabel voelen in openbare gebouwen, maar ook in massatransport zoals vliegtuigen

Probleem vanuit het oogpunt van de betrokkene

Eerst en vooral zijn het natuurlijk de beten zelf, die niet bepaald aanleiding geven tot vreugde met de juiste hoeveelheid en met de juiste jeuk.

Bedwantsbeten kunnen grote huiduitslag en allergieën oorzaak. Hoewel ze (nog) niet geassocieerd zijn met overdraagbare ziekten zoals hepatitis B, is dit niet helemaal uit te sluiten. Ook de psychologische component moet zeker niet worden veracht.

Lees ook:   Hoe kan ik make-up vlekken uit mijn kleding verwijderen? Wij geven u tips!

Want wie gelooft dat er bedwantsen in zijn huidige accommodatie zitten of zouden kunnen zitten, de slaapt veel onrustiger. Bovendien is er het risico op bedwantsen in je eigen bagage om mee naar huis te nemen mee te nemen.

Maar er zijn ook talloze andere manieren waarop bedwantsen zich verder kunnen verspreiden (inclusief gebruikte meubels). Daarom kunnen bedwantsen niet – zoals een veel voorkomend vooroordeel is – alleen worden geassocieerd met de hygiënische standaard.

Probleem vanuit het oogpunt van hotels /hostels

Vanwege de vermelde kenmerken van bedwantsen, kan een hotel / hostel de hoogste standaard van hygiëne hebben en nog steeds worden beïnvloed door een bedwantsbesmetting.

Er is alleen een zakenreiziger of backpacker voor nodig om per ongeluk een paar van deze dieren in de gep te krijgenMet je meedragen. Maar veel gasten weten dat nog niet..

Een negatieve beoordeling wordt snel verspreid op een beoordelingsportaal zonder dat het management de kans heeft gehad om erop te reageren.

Natuurlijk zijn er ook accommodaties waar het probleem niet serieus wordt genomen, maar dit zal de uitzondering zijn. Omdat de economisch verlies, die het gevolg kan zijn van dergelijke reputatieschade, weegt zwaar.

Wat kun je doen?

  1. Inlichten
  2. Daad