hoe motorhelm schoonmakenHoe Motorhelm Schoonmaken – Tips en Tricks

Hoe Motorhelm Schoonmaken – Tips en Tricks

Als motorrijder is het belangrijk om je motorhelm goed te onderhouden. Niet alleen voor de levensduur van de helm, maar ook voor je eigen veiligheid. Een schone helm zorgt voor een betere zichtbaarheid en voorkomt nare geurtjes. In deze blog geven we je tips en tricks hoe je jouw motorhelm het beste schoon kunt maken.

Waarom is het belangrijk om je motorhelm schoon te maken?

Je motorhelm is een belangrijk onderdeel van je veiligheid als motorrijder. Niet alleen beschermt het je hoofd bij een val, maar het zorgt er ook voor dat je goed zichtbaar bent op de weg. Door je helm regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat de helm goed zichtbaar blijft en dat nare geurtjes voorkomen worden.

Benodigdheden voor het schoonmaken van je motorhelm

Voordat je begint met het schoonmaken van je motorhelm, is het belangrijk om de juiste benodigdheden in huis te hebben. Dit zijn:

 • Een bakje met lauw water
 • Milde zeep
 • Zachte doek
 • Microvezeldoek
 • Tandenborstel
 • Eventueel een speciale helmreiniger

Hoe maak je je motorhelm schoon?

Volg deze stappen om je motorhelm schoon te maken:

 1. Maak de helm los van de kinband en haal eventuele losse onderdelen van de helm af.
 2. Meng de milde zeep met het lauwe water in een bakje.
 3. Maak de zachte doek nat in het sopje en wring hem goed uit.
 4. Wrijf voorzichtig over de buitenkant van de helm, beginnend bij de bovenkant en werk naar beneden toe.
 5. Gebruik de tandenborstel om hardnekkig vuil te verwijderen.
 6. Maak de microvezeldoek nat en wring hem goed uit.
 7. Wrijf voorzichtig over het vizier van de helm.
 8. Laat de helm drogen aan de lucht en zet hem niet in direct zonlicht.
 9. Als de helm droog is, kun je eventueel nog een speciale helmreiniger gebruiken voor extra bescherming.
Lees ook:   Beste boogharken voor werfwerk van 2022

Hoe vaak moet je je motorhelm schoonmaken?

Hoe vaak je je motorhelm moet schoonmaken hangt af van hoe vaak je hem gebruikt en onder welke omstandigheden. Rij je dagelijks, dan is het aan te raden om je helm minimaal één keer per maand schoon te maken. Rij je minder vaak, dan kun je de helm om de paar maanden schoonmaken. Als je in slechte weersomstandigheden rijdt, bijvoorbeeld in de regen of sneeuw, is het aan te raden om je helm vaker schoon te maken.

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van je motorhelm

1. Kan ik mijn motorhelm in de wasmachine doen?

Nee, het is niet aan te raden om je motorhelm in de wasmachine te doen. Door de harde klap in de wasmachine kan de structuur van de helm beschadigen waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden.

2. Kan ik mijn motorhelm schoonmaken met gewone zeep?

Ja, je kunt je motorhelm schoonmaken met gewone zeep. Zorg er wel voor dat de zeep mild is en geen agressieve stoffen bevat die de structuur van de helm kunnen aantasten.

3. Moet ik mijn motorhelm na het schoonmaken nog behandelen met een speciale spray?

Nee, het is niet noodzakelijk om je motorhelm na het schoonmaken te behandelen met een speciale spray. Als je toch extra bescherming wilt, kun je een speciale helmreiniger gebruiken.

4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn motorhelm niet gaat stinken?

Om te voorkomen dat je motorhelm gaat stinken, kun je hem na het schoonmaken inspuiten met een anti-geur spray. Daarnaast is het aan te raden om de binnenkant van de helm regelmatig schoon te maken met een vochtige doek.

Lees ook:   Beste gassnarentrimmers van 2022

5. Kan ik mijn motorhelm ook schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Nee, het is niet aan te raden om je motorhelm schoon te maken met een hogedrukreiniger. Door de hoge druk kan de structuur van de helm beschadigen waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden.

Conclusie

Je motorhelm schoonmaken is belangrijk voor je eigen veiligheid en de levensduur van de helm. Door regelmatig je helm schoon te maken, blijft deze goed zichtbaar en voorkom je nare geurtjes. Volg de stappen in deze blog om je motorhelm op de juiste manier schoon te maken en gebruik de benodigde benodigdheden. Vergeet daarnaast niet om de helm regelmatig schoon te maken als je hem vaak gebruikt of in slechte weersomstandigheden rijdt.