Hoe schoonheidsblenders diep te reinigen en bacteriën te verwijderen

Make-up kan ervoor zorgen dat een persoon zich krachtig, mooi en zelfverzekerd voelt. Maar als je je make-uptools niet schoon houdt, kun je eindigen met een fragmentarische foundation of slechte puistjes.

Beautyblenders zijn een populaire make-uptool. Ze maken het gemakkelijk om foundation aan te brengen voor een gladde en vlekkeloze afwerking. Maar als je het niet schoon houdt, kun je uiteindelijk vuil, olie en bacteriën over je huid verspreiden.

We laten je vijf eenvoudige methoden zien voor het schoonmaken van je beautyblender en make-upsponzen thuis.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak moet je een beautyblender schoonmaken?
 • Hoe beautyblender schoon te maken
 • Wanneer moet ik mijn beautyblender weggooien?
 • Tips voor het verzorgen van beautyblenders
 • Veelgestelde vragen
 • Betere Blender

Hoe vaak moet je een beautyblender schoonmaken?

Wij raden celke week je beautyblender leunen, vooral als je hem elke dag gebruikt. Als je het niet elke dag gebruikt, probeer het dan om de zeven keer schoon te maken.

Als je motivatie nodig hebt, is hier een grof feit. Als je het niet schoon houdt, herbergen make-upsponzen schadelijke bacteriën, waaronder Staphylococcus aureus en Escherichia coli (1). In één onderzoek waren beautyblenders de meest onhygiënische van alle make-uptools. Dit omvatte mascara, lipgloss en meer.

Beautyblenders hadden het hoogste aantal schimmels, met bijna 60 procent van de gebruikte beautyblenders die dit bevatten. Dit is niet alleen een nogal gruwelijke gedachte, maar dit kan ook leiden tot acne-puistjes en andere inflammatoire huidaandoeningen.

Dus als je het gevoel hebt dat je last hebt van breakout na breakout – het kan zijn dat je beautyblender een reiniging nodig heeft.

Hoe beautyblender schoon te maken

Nu je weet hoe belangrijk het is om je make-upproducten schoon te maken, laten we ons verdiepen in het wassen van beautyblenders en make-upsponzen. We hebben vijf verschillende methoden om te delen, afhankelijk van welk reinigingsproduct u wilt gebruiken. Maar al deze methoden zijn eenvoudig en snel.

 • Tijd: 10 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Geniale Hack

Doe je beautyblender in een sok, bind hem strak en doe hem in de wasmachine met je volgende lading wasgoed.

1. Met water en zeep

De eerste methode is lekker makkelijk. Zeep en water zullen het lukken! Je kunt zeep of afwasmiddel gebruiken, wat je maar wilt. Zeep is zachter, dus als je al een gevoelige huid hebt, zou dit de betere optie zijn.

 1. Week de spons: Verzadig de spons in warm water zodat deze veel opneemt. Je zult merken dat de spons groter wordt.
 2. Zeep aanbrengen: Als je zeep gebruikt, houd dan de spons en zeep onder water terwijl je dit doet. Schrob de spons tegen het stuk zeep en herhaal dit aan alle kanten. Je zult zien dat de zeep tegen de spons aan suddert, wat een goed teken is. Ga door totdat de spons zichtbaar schoon is. Als je afwasmiddel of handzeep gebruikt, breng het dan rechtstreeks aan op de beautyblender. Masseer de zeep in met je handen en wrijf tot de spons zichtbaar schoon is. Mogelijk moet u dit een paar keer herhalen en bijvullen met stromend water voordat de klus is geklaard.
 3. Afspoelen en knijpen: Laat de beautyblender opnieuw onder water draaien en knijp om overtollig water, zeep en vuil te verwijderen. Ga door tot het water helder is.
 4. ’s Nachts drogen: Knijp al het overtollige water eruit. Leg de spons een nacht op een handdoek. Gebruik het pas weer als het goed droog is.

Als je op zoek bent naar de beste zeep voor deze methode, probeer dan pure castiliëre zeep. Het is zacht, hydraterend en komt in aangename geuren.

2. Door te weken in reinigingsoplossing

De volgende optie is om de spons te weken in een reinigingsoplossing die speciaal is gemaakt voor het reinigen van make-upgereedschappen.

Een paar vertrouwde opties zijn:

 • EcoTools Make-up Reiniger
 • Blendercleanser vloeistof
 • Impresa Comsmetic Cleanser

Zodra u een product hebt gekozen, leest u de instructies voordat u onze stappen volgt. Over het algemeen is dit de reinigingsmethode:

 1. Week de spons: Verzadig de beautyblender en laat hem water opnemen tot hij zichtbaar groter is.
 2. Breng de cleanser aan op je hand: Breng de cleanser direct in je hand aan. Schrob de spons in de reiniger en schuim hem in. Zorg ervoor dat je de spons draait, zodat je alle zijkanten reinigt. Blijf dit doen totdat de spons schoon is. Breng meer van de reinigingsoplossing aan en herhaal dit indien nodig.
 3. Afspoelen en knijpen: Spoel de beautyblender uit onder de kraan en knijp. Verwijder alle zeepresten en vuil. Blijf dit doen totdat het water helder is. Als je stap twee moet herhalen, ga er dan voor.
 4. ’s Nachts drogen: Knijp in de spons totdat al het overtollige water is verwijderd. Leg het op een handdoek om een nacht goed te drogen.

Top Tip

Als je je beautyblender elke dag gebruikt, doe dit reinigingsregime dan onmiddellijk na het aanbrengen van je make-up. Dit geeft je ongeveer 24 uur om het te drogen voordat je het opnieuw moet gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het 100 procent droog voor je is.

3. In de magnetron

Hier is een coole schoonmaakhack voor jou. Weet jij hoe je make-up sponzen in de magnetron moet wassen? We zijn hier om het je te laten zien.

 1. Voorbereiden: Begin met het gieten van wat water in een magnetron-veilige beker. Voeg een paar druppels zachte vloeibare zeep toe. Zorg voor de sponge past in de cup en kan volledig ondergedompeld worden in het water.
 2. Magnetron: Zet het kopje met de beautyblender 60 seconden in de magnetron. Laat het een paar minuten afkoelen voordat je het eruit haalt. Wanneer u het eruit haalt, zal het water vies zijn, maar de spons moet schoon zijn.
 3. Spoelen: Spoel de spons af onder koud water. Als het water niet helder is, herhaalt u de bovenstaande stappen.
 4. Droog: Zodra de make-upspons schoon is, knijp je al het overtollige water eruit. Laat het een nacht drogen op een handdoek.

Deze methode is snel, gemakkelijk en kan zelfs je beautyblender desinfecteren.

4. Met siliconen mitt

Er zijn een aantal behoorlijk funky schoonmaakgadgets op de markt. Je hebt misschien gehoord van een siliconen mitt die goed werkt bij het reinigen van je make-upborstels en sponzen. Je draagt het over je hand en masseert je beautyblender erin. Het is uitstekend in het krijgen van een diepere reiniging, maar voorkomt ook dat je hand in contact komt met reinigingsmiddelen. Als je een gevoelige huid hebt, zul je dit waarderen.

 1. Lees de handleiding: Lees voordat u aan de slag gaat de handleiding die bij uw mitt wordt geleverd. Het zal uitleggen waar elk gebied van de mitt voor is. Meestal is er een wasruimte, spoelruimte en verfijnde gebieden voor het bereiken van een diepere reiniging.
 2. Week de spons: Verzadig de spons met water totdat deze water heeft geabsorbeerd en zichtbaar groter is.
 3. Breng cleanser aan: Leg de mitt op je hand. Breng met je andere hand de cleanser van keuze aan. U kunt zeep, afwasmiddel of een specifieke make-upreiniger gebruiken.
 4. Massage make-up spons: Masseer je make-upspons in het gekozen gebied van de mitt. Misschien wilt u voor elk gebied kiezen in de volgorde van wassen, verfijnen en spoelen. Breng indien nodig meer water en reinigingsmiddel aan. Masseer de spons zachtjes in totdat deze schoon is.
 5. Afspoelen en knijpen: Laat de spons onder water lopen en masseer hem in het spoelgebied van de mitt totdat het water helder is. Knijp er goed in om ervoor te zorgen dat je al het vuil, olie, reinigingsmiddel en water verwijdert.
 6. Droog: Zodra de spons schoon is, knijp je overtollig water eruit en leg je het op een handdoek om het een nacht te drogen.

5. Met reinigingsolie

Als je make-up op oliebasis draagt of een vette huid hebt, zal een reinigingsolie wonderen doen bij het reinigen van je beautyblender. Olie breekt olie af, dus dit is een goede keuze.

Hier zijn enkele reinigingsoliën waar je misschien dol op bent:

 • DHC Deep Cleansing Olie
 • ROHTO Hadalabo Gokujun Reinigingsolie
 • Kokosolie
 1. Massageolie: Zonder je make-upspons nat te maken, masseer je een paar druppels olie in de spons. Gebruik je vingers om het in te wrijven. Je zult merken dat de make-up eraf komt. Ga door totdat je zoveel mogelijk make-up hebt verwijderd.
 2. Schone spons: Met behulp van een van de bovenstaande methoden moet je de spons nu zonder olie wassen. Dit geeft je spons een diepe reiniging zodra je hardnekkige make-upvlekken hebt verwijderd.

Wanneer moet ik mijn beautyblender weggooien?

We raden aan om je make-up sponzen weg te gooien en ze 2-3 keer per jaar te vervangen. Ze elke 4-6 maanden vervangen is cruciaal voor je huid. Zoals gezegd herbergen beautyblenders veel vervelende bacteriën. Dat wil je niet elke dag over je huid verspreiden.

Als je de jouwe in de afgelopen zes maanden niet hebt vervangen, neem dan niet de moeite om hem schoon te maken. Gooi het en koop nieuwe.

Tips voor het verzorgen van beautyblenders

Als u wilt dat uw beautyblender de zes maanden bereikt, moet u regelmatig enkele essentiële dingen doen om deze te onderhouden.

 1. Wekelijks schoon: Maak je beautyblender elke week schoon. Als je het zo vaak gaat doen, gebruik dan een zachte reiniger, zoals een stuk natuurlijke zeep.
 2. Maak het voorzichtig schoon: Wrijf, schrob of trek niet krachtig aan de beautyblender. Wees heel voorzichtig bij het schoonmaken. Zelfs als je overtollig water eruit knijpt, moet je niet te hard duwen. Je zou de spons kunnen scheuren.
 3. Droog het grondig: Het is cruciaal dat je de sponzen goed droogt. Anders kunnen ze schimmel en meeldauw laten groeien. Om ervoor te zorgen dat de spons droog is, laat u deze op een goed geventileerde plek op een absorberende handdoek liggen.
 4. Bewaar het in een hoesje: Je kunt handige betaalbare beautyblenderhoesjes krijgen voor voldoende opbergruimte. Door je beautyblender in een hoesje te stoppen, voorkom je dat het vloeistof en andere make-up in je make-uptas absorbeert. Het houdt het schoon en minimaliseert de kans op slijtage.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een beautyblender schoon bij het wisselen van producten?

Als je bijvoorbeeld je beautyblender moet schoonmaken tussen het gebruik van een foundation en een cream blush, kun je hem niet nat krijgen. Het zou te lang duren om te drogen. Hoewel je een andere blender of een andere kant van je huidige blender kunt gebruiken, is er één schoonmaakhack die je kunt proberen.

Er zijn reinigingssprays die je spons niet verzadigen, maar genoeg doen om hem tussen de producten op te ruimen. De BlenderCleanser vloeistof reinigt bijvoorbeeld je spons en beschermt tegen 99,7 procent van de schadelijke ziektekiemen.

De beste methode is echter om één spons te hebben voor foundation, één voor blush, enzovoort!

Moet ik mijn beautyblender schoonmaken met warm of koud water?

Gebruik warm water. Koud water zal niet zo effectief of zacht zijn voor de spons. Heet water zal te heet zijn op je handen als je aan het schoonmaken bent.

Diep reinigen

Als je je schoonheidssalon wilt ontsmetten, giet dan wat kokend water in een kopje en dompel je schoonheidssalon een paar minuten onder in het water.

Hoe droog je een beautyblender na het wassen?

Knijp voorzichtig al het overtollige water eruit. Leg het ’s nachts op een absorberende handdoek in een goed geventileerde ruimte. Gebruik het niet opnieuw totdat het 100 procent droog is.

Hoe houd je een beautyblender van het vormen?

Bewaar het niet in een afgesloten donkere ruimte totdat het 100 procent droog is. Droog het altijd aan de lucht op een goed geventileerde plek. Als je ermee moet reizen voordat het droog is, stop het dan in een ademend hoesje.

Als u merkt dat uw beautyblender beschimmeld is, vervang deze dan onmiddellijk.

Waarom breidt mijn beautyblender niet uit?

Sommige mensen vinden het leuk om hun beautyblender te bevochtigen voordat ze hun make-up aanbrengen, omdat dit een gladdere finish kan achterlaten. Als je de jouwe dempt en het niet uitzet, komt dat waarschijnlijk omdat het een knock-off beautyblender is. Het schuim is misschien niet zo hoogwaardig. Het is echter geen game-changer. Was en gebruik het zoals normaal. De volgende keer, als je er een wilt die uitbreidt, kies dan voor een ander merk wanneer je je huidige make-upspons vervangt. We stellen echte technieken voor – deze sponzen worden hoog gewaardeerd met zelfreinigende schuimtechnologie.


Betere Blender

Wanneer je de tijd neemt om te bestuderen hoe je make-up sponzen goed kunt reinigen, heb je een veel betere huidverzorgings- en make-uproutine. Niet alleen zorgt het ervoor dat je make-up er gladder uitziet, maar je zult ook schadelijke bacteriën in de spons verwijderen.

Zorg ervoor dat je je beautyblender elke week of om de zeven keer schoonmaken. Droog het grondig af en bewaar het nooit terwijl het nog vochtig is. Last but not least, bewaar het in een speciaal hoesje om het in je make-uptas te beschermen.

Reinig je blender met deze DIY-methoden en geniet ervan om je weer onberispelijk te voelen!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?