AirPods schoonmaken (verwijder het vuil, oorsmeer en smurrie)

Heb je zwarte vlekken of vlekken ontdekt op je geliefde Apple AirPods Pro? De wanhoop is echt. U moet weten hoe u uw AirPods moet reinigen, zodat u kunt blijven genieten van het heldere geluid van uw favoriete nummers zonder dat de geluidskwaliteit wordt gedempt door vuil en oorsmeer.

We zijn hier om te praten over de beste manier om AirPods thuis schoon te maken.

Inhoudsopgave
 • Beste manier om AirPods schoon te maken
 • Hoe vaak u uw AirPods moet reinigen
 • Hoe AirPods schoon te maken
 • Hoe AirPods Max schoon te maken
 • Goede onderhoudstips voor AirPods
 • Hoe kan ik mijn AirPods beter laten klinken?
 • Veelgestelde vragen
 • AirPods schoonmaken

Beste manier om AirPods schoon te maken

De beste manier om AirPods schoon te maken, is door een desinfecterend doekje of alcohol op de buitenoppervlakken te gebruiken. U moet ervoor zorgen dat u geen vloeistof op het luidsprekergaas krijgt. Gebruik een dry microvezeldoek om ervoor te zorgen dat de oordopjes volledig droog zijn voordat je ze gebruikt.

Je kunt ook een droog wattenstaafje of een borstel met zachte haren gebruiken om vuil voorzichtig weg te vegen. Als je te hard drukt, kun je het oorsmeer door het luidsprekergaas duwen waar het bijna onmogelijk te verwijderen is.

Zorg ervoor dat u geen producten gebruikt die bleekmiddel of waterstofperoxide bevatten om uw AirPods schoon te maken. Zelfs als je AirPods waterdicht zijn, is het het beste om ze niet onder te dompelen in water om ze schoon te maken. Zorg er in plaats daarvan voor dat je ze alleen afveegt met een vochtig doekje of doekje om het vuil en vuil voorzichtig te verwijderen.

U moet ook voorkomen dat u een scherp voorwerp gebruikt, zoals een veiligheidsspeld die de luidspreker kan doorboren. Gebruik in plaats daarvan een borstel met zachte borstel of tandenstoker.

Hoe vaak u uw AirPods moet reinigen

Het wordt aanbevolen om uw AirPods na 72 uur luistertijd schoon te maken. De reden is dat oren oorsmeer produceren, dat ook bekend staat als cerumen. Het oorsmeer kleeft aan oordopjes en is een broedplaats voor bacteriën.

Wanneer u uw oortelefoon in uw oren stopt zonder ze te reinigen en te desinfecteren, kunt u de bacteriën in uw gehoorgang overbrengen die een oorontsteking veroorzaken.

Hoe AirPods schoon te maken

Er moeten drie componenten in uw AirPods worden schoongemaakt. U moet weten hoe u de AirPods-hoes, de AirPods en de microfoon reinigt.

 • Tijd: 20 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Microvezeldoek
 • Water
 • Tandenstoker
 • Wattenstaafje
 • Ontsmettingsalcohol

AirPods

1. AirPods wissen

Veeg je AirPods af met een licht bevochtigde microvezeldoek. Je kunt je AirPods ook desinfecteren met waterstofperoxide door een wattenstaafje in de waterstofperoxide te dopen en je AirPods af te vegen met het wattenstaafje.

Gebruik een tweede microvezeldoek om je oordopjes te drogen.

2. Oorsmeer verwijderen

Verwijder het oorsmeer door het oorsmeer voorzichtig uit te graven met een tandenstoker. Je moet ervoor zorgen dat je alle oorsmeer in de buurt van de luidspreker verwijdert, maar zorg ervoor dat je de luidspreker niet doorboort terwijl je het oorsmeer verwijdert.

Je hebt ook de mogelijkheid om je AirPods voorzichtig in de stopverf voor het reinigen van oordopjes te drukken om het vuil, oorsmeer en smurrie te verwijderen.

3. Schone siliconen tips

Als uw AirPods siliconentips hebben, verwijdert u deze. Spoel de Airpods af in vers water dat geen zeep of reinigingsmiddelen bevat.

Veeg ze droog met een microvezeldoek. Zodra ze helemaal droog zijn, bevestig je de siliconen tips opnieuw aan je Airpods.

Microfoon

Het lastige van het schoonmaken van de microfoon van je AirPods is dat er geen vocht mee in contact kan komen. Anders riskeert u de elektronica van uw microfoon te beschadigen.

1. Vuil verwijderen

Gebruik een zachte borstel om vuil van de microfoon van uw AirPods voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat je het vuil niet in het gaas drijft waar het bijna onmogelijk wordt om het te verwijderen.

2. Gebruik wattenstaafje

Gebruik een wattenstaafje om vuil op uw microfoon te verwijderen.

3. Met Stopverf

Een andere optie is om je microfoon voorzichtig in de stopverf van het oordopjes te drukken. Het verwijdert het vuil, oorsmeer en smurrie.

AirPods-hoesje

1. AirPods verwijderen

Verwijder de AirPods uit de case.

2. Oplaadcase wissen

Veeg de case af met een droge microvezeldoek. Dit moet al het vuil verwijderen. Als u een moeilijke plek vindt, reinigt u de behuizing met alcohol door de doek in ontsmettingsalcohol te dopen en de vlek weg te vegen. Zorg ervoor dat u uw hoesje grondig droogt en zorg ervoor dat er geen vloeistof in de oplaadpoorten of AirPod-houders komt.

Een zachte borstel kan worden gebruikt om eventuele smurrie in de oplaadpoort te verwijderen.

Hoe AirPods Max schoon te maken

Als je AirPods Max hebt, moet je ook de kussens en hoofdband schoonmaken.

 • Tijd: 15 minuten + 1 dag te drogen
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Kleine kom
 • Vloeibaar wasmiddel
 • Water
 • Maatlepels
 • Vloeibare maatbeker
 • 3 Microvezeldoeken
 • Handdoek

1. Meng wasmiddel oplossing

Meng 1 theelepel vloeibaar wasmiddel in 1 kopje water om de reinigingsoplossing te maken.

2. Verwijder de kussens

Verwijder de kussens van de oorschelpen van de AirPods Max.

3. Reinig de kussens en headband

Dompel een microvezeldoek in het zeepsop en wring het uit. De doek moet licht worden gedempt. Wrijf de doek voorzichtig 1 minuut op de kussens om de kussens schoon te maken. Wrijf vervolgens 1 minuut zachtjes over de hoofdband om deze schoon te maken.

4. Spoel de kussens en hoofdband

Dompel een tweede microvezeldoek in vers water en veeg de kussens en hoofdbanden ermee af.

5. Droog de kussens en hoofdband

Gebruik de derde microvezeldoek om de kussens en hoofdband te drogen. Je moet ervoor zorgen dat je al het overtollige water uit de kussens en hoofdband verwijdert. Leg ze plat op een handdoek om minstens een dag te drogen voordat je de kussens opnieuw bevestigt.

Goede onderhoudstips voor AirPods

Door voor je AirPods te zorgen, behoud je het prachtige geluid van je oordopjes en gaan ze langer mee.

 • Dompel je AirPods niet onder in water.
 • Gebruik een zachte, pluisvrije doek om je AirPods schoon te maken.
 • Gebruik uw AirPods niet tenzij ze volledig droog zijn.
 • Pas op dat er geen vloeistoffen in de openingen komen.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen om de AirPods schoon te maken, omdat u de schermen kunt beschadigen.
 • Bewaar ze in de behuizing wanneer u ze niet gebruikt.

Hoe kan ik mijn AirPods beter laten klinken?

Zorg ervoor dat u uw AirPods regelmatig bijwerkt om de software up-to-date te houden.

Schakel de actieve ruisonderdrukking op uw AirPods uit. De actieve ruisonderdrukking annuleert de bas en kan fladderen van hoge frequenties veroorzaken.

Doe de Ear Tip Fit Test die Apple biedt om er zeker van te zijn dat je de tip gebruikt die het beste bij je oor past.

Verhoog de geluidskwaliteit van uw AirPods naar hoog of zeer hoog.

Veelgestelde vragen

Zijn AirPods zweet- of waterbestendig?

AirPods van de eerste en tweede generatie zijn niet zweet- of waterbestendig.

AirPods van de derde generatie zijn zweet- en waterbestendig, niet waterdicht. Ze zijn niet gebouwd om watersporten zoals zwemmen of hoge vochtcondities zoals douchen te weerstaan.

Waarom klinken mijn AirPods gedempt?

De meest voorkomende reden voor AirPods om gedempt te klinken, is omdat de luidspreker vies is geworden. U moet het oorsmeer en vuil voorzichtig uit de luidsprekers verwijderen.

Kun je je AirPods professioneel laten reinigen?

Ja, uw lokale Apple Store reinigt uw AirPods. Je kunt ook advies krijgen over hoe je je Airpods thuis kunt onderhouden en schoonmaken.

Hoe verwijder je gele vlekken van AirPods Pro?

Dompel een wattenstaafje in isopropylalcohol of ontsmettingsalcohol. Veeg vervolgens de gele vlek voorzichtig af met het wattenstaafje totdat de vlek is verwijderd. Veeg de AirPods Pro droog met een schone microvezeldoek. Wacht tot je AirPods Pro helemaal droog is voordat je ze opnieuw gebruikt.


AirPods schoonmaken

Om je AirPods veilig schoon te maken, moet je voorzichtig een alcoholdoekje gebruiken om je oordopjes voorzichtig af te vegen en het oorsmeer en vuil te verwijderen. Je kunt het vuil en oorsmeer ook verwijderen met stopverf. Zorg ervoor dat uw AirPods goed droog zijn voordat u ze opnieuw gebruikt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?