hoe suede laarzen schoonmaken

Hoe suede laarzen schoonmaken

Als je een paar mooie suede laarzen hebt, dan weet je waarschijnlijk ook hoe lastig het kan zijn om deze schoon te maken. Suede is namelijk een gevoelig materiaal en het is belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. In dit artikel geven we je daarom tips over hoe je je suede laarzen schoon kunt maken en hoe je ze goed kunt onderhouden.

Hoe maak je suede laarzen schoon?

Als je je suede laarzen wilt schoonmaken, dan heb je de volgende middelen nodig:

  • Een suede borstel
  • Een suede gum
  • Een schoonmaakmiddel speciaal voor suede
  • Een zachte doek
  • Een suede spray

Volg de volgende stappen om je suede laarzen schoon te maken:

Stap 1: Borstelen

Gebruik de suede borstel om voorzichtig over de laarzen te borstelen. Hierdoor haal je het vuil en stof van de laarzen af en kan je gemakkelijker verdergaan met de volgende stappen.

Stap 2: Vlekken verwijderen

Gebruik de suede gum om vlekken op de laarzen te verwijderen. Wrijf zachtjes over de vlekken heen en herhaal dit totdat de vlekken verdwijnen. Als je geen suede gum hebt, kan je ook proberen om een stukje wit brood te gebruiken om de vlekken te verwijderen.

Stap 3: Reinigen met suede cleaner

Gebruik een suede cleaner om de laarzen verder schoon te maken. Breng de suede cleaner aan op een zachte doek en wrijf voorzichtig over de laarzen. Laat de laarzen vervolgens drogen.

Stap 4: Beschermen met suede spray

Om je suede laarzen te beschermen tegen vuil en vlekken, kan je een suede spray gebruiken. Spuit de spray op de laarzen en laat ze vervolgens drogen.

Lees ook:   hoe filter zwembad schoonmaken

Hoe onderhoud je suede laarzen?

Om je suede laarzen mooi te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Borstelen

Borstel je suede laarzen regelmatig met een suede borstel. Hierdoor haal je vuil en stof van de laarzen af en blijven ze mooi en stijlvol.

Stap 2: Beschermen met suede spray

Gebruik regelmatig een suede spray om je laarzen te beschermen tegen vuil en vlekken. Door je laarzen regelmatig in te sprayen, kan je ervoor zorgen dat ze langer mooi blijven.

Stap 3: Niet in de zon laten staan

Laat je suede laarzen niet in de zon staan. Hierdoor kan het suede uitdrogen en beschadigen. Bewaar je laarzen daarom op een droge en donkere plaats.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn suede laarzen wassen in de wasmachine?

Nee, het is niet aan te raden om je suede laarzen in de wasmachine te wassen. Suede is namelijk een gevoelig materiaal en kan beschadigen in de wasmachine. Gebruik daarom de hierboven beschreven stappen om je suede laarzen schoon te maken.

2. Kan ik mijn suede laarzen behandelen met olijfolie?

Nee, het is niet aan te raden om je suede laarzen te behandelen met olijfolie. Olijfolie kan het suede beschadigen en vlekken achterlaten. Gebruik daarom altijd een suede cleaner en/of suede spray om je laarzen te behandelen.

3. Kan ik mijn suede laarzen in de regen dragen?

Je kunt je suede laarzen beter niet dragen in de regen. Suede is namelijk niet waterdicht en kan beschadigen als het nat wordt. Draag daarom altijd waterdichte schoenen als het regent.

Lees ook:   HG ruitenontdooier Voor snel en effectief ontdooien

4. Kan ik mijn suede laarzen behandelen met haarlak?

Nee, het is niet aan te raden om je suede laarzen te behandelen met haarlak. Haarlak kan het suede beschadigen en vlekken achterlaten. Gebruik daarom altijd de hierboven beschreven stappen om je laarzen schoon te maken en te onderhouden.

5. Kan ik mijn suede laarzen behandelen met azijn?

Ja, je kunt je suede laarzen behandelen met azijn. Meng een beetje azijn met water en breng het mengsel aan op de laarzen met een zachte doek. Wrijf voorzichtig over de laarzen en laat ze vervolgens drogen.

Conclusie

Als je een paar mooie suede laarzen hebt, dan is het belangrijk om deze op de juiste manier schoon te maken en te onderhouden. Volg de hierboven beschreven stappen om je laarzen mooi en stijlvol te houden. En onthoud: voorkomen is beter dan genezen. Bescherm je suede laarzen daarom altijd tegen vuil en vlekken met behulp van een suede spray.