Hoe te stoppen motten die uw kleding eten – 10 stappen naar kleding Mottenpreventie


Hoe stop ik motten die mijn kleding eten?

 • Identificeer de kledingmot
 • Beoordeel de intensiteit van uw stofmottenplaag
 • Schoonmaken van kasten, laden en kasten waar motten kunnen leven
 • Verminder het fokken van kledingmotten in uw huis
 • Controleer je kleding op mottengaten en mottenlarven
 • Kleding schoonmaken
 • Elimineer motteneieren & mottenlarven
 • Doorlopende levenscyclus van motten
 • Kleding opslag
 • Blijf kledingmotten in de gaten houden

Een van de meest voorkomende vragen die klanten stellen is “Eten motten kleding?”

De snel toenemende aanwezigheid van kledingmotten riskeert schade aan uw kostbare kleding. Hopelijk vindt u de bronnen op deze website nuttig om uw begrip van de problemen te vergroten en u de kennis te geven om eventuele gevallen van kledingmotten in uw huis aan te pakken.

Als u een kledingmottenplaag in uw huis vermoedt, moet de nummer één gedachte zijn: handel snel; kledingmotten broeden heel snel en met een korte levenscyclus, kunt u gealarmeerd zijn over hoe snel ze zich vermenigvuldigen.

Stap 1 – Identificeer de kledingmot

De webbing kleding mot is de meest waarschijnlijke kledingmot die je zult vinden, gevolgd door de case-dragende kledingmot die tapijten en kleding zal aanvallen. Bruine huismotten en witschoudermotten komen minder vaak voor, maar zijn mogelijk even schadelijk.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen kledingmotten en voorraadkast motten – ze worden aangetrokken door zeer verschillende feromonen / mottenvallen. Het is onwaarschijnlijk dat je voorraadkast motten in je kasten of slaapkamers, maar in woonruimtes heb je misschien een of beide soorten. Onze oplossing om voorraadkastmotten uit uw huis te verwijderen, is het ophalen van enkele van onze voorraadkast mot vallen.

Bekijk de mot identificatie gidsen op deze site voor meer informatie.

webbing kleding mot identificeren hoe stop ik motten eten mijn kleding

case-dragende kleding mot identificeren hoe stop ik motten eten mijn kleding

Stap 2 – Beoordeel de intensiteit van uw stofmottenplaag

Gebruiken Kleding Moth Traps om te identificeren hoeveel van een probleem je hebt – in tegenstelling tot veel andere soorten motten, geven kledingmotten de voorkeur aan donkere, ongestoorde plaatsen (denk aan kasten!) en je hebt waarschijnlijk de hulp nodig van feromoonmotvallen om een idee te krijgen van het niveau van besmetting waar je echt mee te maken hebt.

Kleding mot vallen vang ook alleen de volwassen actieve mannelijke motten door het vrouwelijke feromoon te gebruiken om ze aan te trekken. Ze helpen om de groei van het aantal kledingmotten in uw huis te beperken door de mannetjes uit de broedcyclus te halen.

Stap 3 – Kasten, laden en kasten schoonmaken waar motten kunnen leven

Stof zal waarschijnlijk kledingmotten aantrekken – stof heeft een hoog gehalte aan menselijk haar en de huidcellen die we elke dag afwerpen – keratine inbegrepen!

Zitten je kasten en planken tot de nok toe gevuld met kleding? Stofzuig en stof je je kasten, planken en laden regelmatig? Trek je wel eens je kleren uit en schud en lucht je ze?

Rommelige kast kledingkast kleding mot larven kleding motten

Er zijn hier aanwijzingen in het antwoord “hoe stop ik motten met het eten van mijn kleding?”. Kledingmotten zijn graag ongestoord. Ze houden van donkere plekken. Kleding die slechts af en toe wordt aangeraakt en/of uit de kast wordt gehaald, loopt het grootste risico.

We raden u ten zeerste aan om uw kasten en laden niet te overvullen en dat uw schoonmaakroutines het stofzuigen van kledingopslagmeubels omvatten – zowel de vloeren als de muren / zijkanten, of het nu ingebouwde of vrijstaande kasten zijn, en in laden en planken. Bekijk ons bericht op kleding organisatie tips.

Kijk ook regelmatig onder meubels en stofzuig daar – we vinden een groot aantal kledingmottenplagen beginnen in wollen tapijten en vervolgens over te zetten op kleding in kasten. Zo ook langs plinten, achter deuren en andere potentiële ongestoorde, en waarschijnlijk onzichtbare gebieden. Onder meubels (bedden, banken, vrijstaande opslageenheden enz.) is de meest waarschijnlijke plaats voor kledingmotten om gedurende langere perioden onopgemerkt te liggen – ze kunnen zich ongezien vermenigvuldigen en uiteraard veroorzaken de larven schade, voordat je ze hebt opgemerkt. Als u motten heeft die uw tapijt beschadigen, heeft u baat bij een tapijt mot killer kit.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van geur in laarzen

Ten slotte, bij het stofzuigen, leeg uw stofzuiger buiten in een zak die vervolgens stevig wordt vastgebonden en in de prullenbak wordt weggegooid om het risico te voorkomen dat er motteneieren en of larven in huis achterblijven.

Hoe stop ik motten die mijn kleding eten

Stap 4 – Verminder het fokken van kledingmotten in uw huis

Gebruiken mot afweermiddel voor kleding om de bevolkingsgroei te verminderen – als je de juiste krijgt kleding mot vallen en handel snel, dan MAG je voorkomen dat ze eieren op je kleding leggen. Op zijn minst zult u het probleem indammen en de hoeveelheid beschadigde kleding verminderen.

Vergeet niet dat het de kleding is mottenlarven die uitkomen uit de eieren die de schade aan je kleding aanrichten – volwassen vliegende kledingmotten eten niet, maar als ze in staat zijn om te paren, leggen de vrouwtjes vervolgens honderden eieren in hun korte leven. Eieren komen uit in larven en larven verpoppen zich tot kledingmotten.

Afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsomstandigheden kunnen kledingmotlarven tot 30 maanden leven (je kleding eten!) – dat is voor koudere klimaten. In warmere gebieden kunnen ze in iets meer dan een maand van ei naar verpopping gaan in volwassenen. Hoe dan ook, aangezien het de larven zijn die de schade aanrichten, is je kleding NIET veilig als er kledingmotlarven in je kasten aanwezig zijn.

Stap 5 – Controleer je kleding op mottengaten en mottenlarven

Wat eten kledingmotten? Kledingmotlarven eten alleen Keratine – het eiwit in natuurlijke dierlijke vezels – ze zullen GEEN katoen en synthetische stoffen eten, tenzij ze zwaar bevuild zijn met voedsel of zweet. Zoek naar tekenen van schade in wollen, zijde en eventuele veren, vachten of zachte leer Items. Denk bijvoorbeeld aan kasjmier truien en Ugg-laarzen – helaas lopen de duurste kledingstukken in je kasten en de zachtste materialen het grootste risico. Het is onwaarschijnlijk dat je de eieren gemakkelijk zult herkennen – ze zijn klein, maar je kunt enkele larven zien voordat ze verpoppen en in volwassen motten veranderen. Bekijk onze kleding motten identificatie gids voor meer informatie. U kunt ook een aantal zeer fijne kleverige webbing op uw kleding of in nabijgelegen tapijten zien.

Zoek naar tekenen van schade – onregelmatige gaten zijn de voor de hand liggende verklikkertekens, hoewel sommige vezels van je geliefde kasjmier trui mogelijk zijn gegeten zonder duidelijke zichtbare gaten te creëren. Je moet heel goed kijken en zoeken naar vezels die van je kleding kunnen vallen.

Waarom heb ik mottengaten in mijn kleding Kan motten door kleding kauwen

Stap 6 – Kleding schoonmaken

Menselijk zweet en voedselvlekken zullen ook kledingmotten naar uw kleding trekken – regelmatig schoonmaken is essentieel.

Hete wasbeurten in een huishoudelijke wasmachine zijn vaak niet praktisch voor de items die u moet beschermen – fijn breiwerk zal krimpen, jassen om voor de hand liggende redenen, zijde kan beschadigd raken.

Alle kleding moet naar buiten worden gebracht en om te beginnen worden geschud voordat de volgende stap wordt gezet. Dit geeft u ook lege ruimte om grondig te stofzuigen, te stofzuigen en, indien nodig, specialistische behandelingen toe te passen op kledingopslagplaatsen (kasten, laden, rekken, enz.).

Hoe stop ik motten die mijn Clothes_ droge schone kleren motten

Stap 7 – Elimineer motteneieren &mottenlarven

Chemisch reinigen is een wapen in je arsenaal; diepvriezen is een andere, nadat je de kleding in verzegelde zakken hebt gedaan en ervoor hebt gezorgd dat ze minstens 72 uur bevroren zijn, en bij voorkeur een week. Een kistvriezer is hiervoor ideaal.

Je hoort misschien dat het blootstellen van de kleding aan zonlicht te maken heeft met larven; dit is niet waar. Zoals het verhogen van uw verwarming naar maximaal – dit kan er gewoon voor zorgen dat larven in motten veranderen, aangezien een toename van de omgevingstemperatuur in de lente meestal het begin is van het ‘mottenseizoen’. Wat je nu wel weet is dat het actieve seizoen niet per se de enige keer is dat er schade aan je kleding ontstaat.

Vervolgens moet de lege kast worden aangepakt – we raden u aan een kleding mot killer kit om te gaan met resterende motten, eieren en larven die zich waarschijnlijk verbergen in hoeken en spleten, of in tapijten, inclusief het gebruik van resterende afweer die gedurende twee weken na de behandeling werkt.

Lees ook:   Hoe een luchtbevochtiger te reinigen

Stap 8 – Doorlopende levenscyclus van motten

Blijf alert op de mogelijke terugkeer van kledingmotten – om dit te doen raden we aan om mot bescherming voor kleding op zijn plaats en actief (vergeet niet dat de feromoonplanken een effectief leven van 12 weken hebben bij het uitstoten van de vrouwelijke kledingmotferomoon). Dit is vooral belangrijk tijdens het piekmottenseizoen van Matot november wanneer het warmere weer de broedcyclus activeert en je de meeste kans hebt om volwassen motten te zien vliegen.

Vergeet niet dat je niet alle vliegende kledingmotten in deze zult vangen mottenvallen – het vrouwelijke feromoon vangt geen vrouwelijke of juveniele kledingmotten, alleen seksueel actieve mannelijke motten.

Stap 9 – Kleding opbergen

De meesten van ons hebben effectief “twee kasten” voor lente / zomer en herfst / winter – de juiste opslag van kleding ‘buiten het seizoen’ is van cruciaal belang in je verdediging tegen motten die je kleding opeten! De seizoenswisseling geeft u ook een geweldige kans om uw kasten en laden op te ruimen om naar de vrije ruimtes te gaan en de schoonmaak en behandeling uit te voeren die hierboven is beschreven.

Bij het opruimen van uw kleding van het vorige seizoen, kunt u controleren op bewijs van kledingmotactiviteit en, belangrijker nog, bewijs van eieren en larven.

Alle kleding moet schoon en droog worden bewaard (kledingmotlarven hebben vocht nodig, evenals de keratine in uw kleding). We raden aan om vacuüm verzegelde zakken om te voorkomen dat vrouwelijke kledingmotten eieren leggen terwijl deze kleding een aantal maanden wordt bewaard.

Je hebt misschien gehoord van suggesties om te bewaren met lavendel of ceder geparfumeerde zakken – dit is niet nodig als de kleding vacuüm is verzegeld.

Wat je ook doet, vermijd het ophangen van kleding buiten het seizoen in kasten, zolders of andere ongestoorde gebieden die ideale omstandigheden bieden voor kledingmottenlarven om je kleding op te eten!

vacuüm-opbergzak-voor-kleding-bescherming

Stap 10 – Blijf controleren op de aanwezigheid van motten

Voorkomen is beter dan genezen! Wees waakzaam.

Als u schade heeft opgelopen, wilt u misschien kleding mot controle vallen gedurende het hele seizoen (maart tot november) om hun potentiële aanwezigheid te monitoren. In warmere zuidelijke staten van Florida tot Texas en vervolgens tot Californië zijn kledingmotten vaak het hele jaar door een probleem.

Veel van de kleding mot vallen op de markt een ineffectief Chinees feromoon gebruiken dat beter geschikt is voor pantry motten vallen. Als u bij Amazon koopt, pas dan op voor nep-productrecensies op veel van de minder voorkomende merken en zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet voordat u koopt – hoe langer u het laat voordat u de juiste vindt kleding mot vallen die echt werken, hoe meer tijd de kledingmotten in je huis hebben om zich te verspreiden.

Veelgestelde vragen over hoe motten te stoppen met het eten van kleding en andere mottenpreventietips

Motten in je huis kunnen erg frustrerend zijn. Niemand wil immers mottengaten in kleding! Als je je afvraagt hoe je kunt voorkomen dat motten je favoriete truien, sjaals of kostbaar textiel eten, heb je geluk! Hier zijn enkele nuttige tips om van dit ongedierte af te komen.

Eten motten kleding?

Het is een veel voorkomende misvatting dat motten kleding eten, maar het zijn eigenlijk hun hongerige larven die de schade aanrichten. Clothes Moth Larvae eten bijvoorbeeld natuurlijke vezels die keratine bevatten, een eiwit dat voorkomt in dierlijke vezels.

Volwassen vrouwelijke kledingmotten worden aangetrokken door rustige, donkere, afgelegen plaatsen waar deze materialen te vinden zijn als voedselbron voor hun larven. In de natuur leggen kledingmotten eieren in de buurt van vogelnesten, kadavers van dieren en dergelijke. Deze eieren komen dan uit in hongerige larven en kunnen zeer destructief zijn.

Lees ook:   vissenkom schoonmaken hoe vaak

Hoe te voorkomen dat motten kleding eten?

Dus hoe voorkom je dat motten je kleding opeten? Ten eerste, ken je vijand. Het zijn de Clothes Moth Larvae die de vraatzuchtige kleine beestjes zijn. Ze verstoppen zich graag in donkere, afgelegen gebieden en zullen plaatsen met veel natuurlijk licht of luchtstroom vermijden. Dus, als u op zoek bent naar mottenlarven (of eieren), begin dan met het zoeken in scheuren, spleten, achter meubels of onder tapijten. Vervolgens moet u de hele plaag grondig behandelen om alle volwassenen, eieren en larven in uw huis te elimineren. Gebruik na het goed behandelen en reinigen van alle besmette gebieden mottenafstotende natuurlijke sprays en oliën om een nieuwe besmetting te voorkomen.

Wat is het beste afschrikmiddel voor motten?

Ceder is een groot mottenafschrikmiddel. Overweeg om cederhouten kisten, kasten of rekken te kopen om je kasten een frisse geur te geven en motten weg te houden. Je kunt motten ook afschrikken met behulp van natuurlijke kruiden zoals lavendel, rozemarijn, tijm, kruidnagel en munt.

Wat doodt kledingmotten?

Motten die kleding eten zijn relatief gemakkelijk te doden. Je kunt alle kledingstukken invriezen die besmet zijn met larven of eieren bevatten. Moth Killer Kits bevatten sprays en foggers die zeer effectief kunnen zijn. Bij het doden van Clothes Moths is het de kunst om ervoor te zorgen dat je alle potentiall behandelty besmette gebieden uitputtend.

Waarom blijven motten mijn kleding opeten?

De wormachtige larven van de Clothes Moth tunnelen door dierlijke vezels terwijl ze ze opeten. Ze gedijen op stoffen zoals wol, kasjmier, zijde en soms katoen. In het larvale stadium kunnen clothes moths zelfs leer en veren beschadigen. Ze zullen ook plantaardige materialen eten als ze zweet- of bloedvlekken hebben. Als je steeds motten in huis krijgt, stel jezelf dan deze vragen:

 • Breng je besmette spullen uit kringloopwinkels binnen?
 • Zijn motteneieren ergens verborgen die moeilijk te vinden zijn?
 • Laat je vaak je ramen of deuren open?
 • Heb je een zolder of schoorsteen?

Als je kledingmottenlarven blijft krijgen, heb je misschien een onderliggende plaag die ergens verborgen gedijt. Als zodanig moet u overwegen uw kleding anders op te bergen, alle afgelegen gebieden schoon te maken en uw huis te behandelen met een Moth Killer Kit.

Hoe kom je op natuurlijke wijze van Clothes Moths af?

Er zijn veel natuurlijke manieren om kledingmotten te elimineren. Als u zich in de preventiefase bevindt, overweeg dan om cederhouten rekken en natuurlijke kruidenzakjes te gebruiken om kledingmotten af te schrikken. Maak deze zakjes met kruiden zoals rozemarijn, lavendel, tijm, munt en cederkorrels, om te voorkomen dat motten uw kasten of andere kleine ruimtes bezoeken waar u kleding, beddengoed, tapijten of decor bewaart.

Hoe stop ik motten die mijn kleding eten? Laatste gedachten

We hopen dat dit artikel de vraag heeft beantwoord “Hoe stop ik met motten die mijn kleding eten?” – het voelt misschien als veel werk om dit grondig te doen, en wat kosten, maar het zal je kleding en veel geld besparen in schade aan hen. U kunt een professionele ongediertebestrijder vragen om een behandeling toe te passen, hoewel veel klanten niet willen dat iemand in hun slaapkamers en kasten werkt of de aanzienlijke kosten.

Bovendien zul je nu hopelijk begrijpen dat het omgaan met en het voorkomen van de terugkeer van kledingmotten voortdurende monitoring en routines vereist om je te helpen voorkomen dat motten je kleding op langere termijn opeten.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.