Beste paneelklare vaatwassers van 2022

Als u uw keuken renoveert, is het geen wonder dat u wilt dat alles overeenkomt. Gelukkig zijn er een paar geweldige aanpasbare vaatwassers op de markt. Hierdoor kun je een vaatwasser vinden die past bij de rest van je keukenkastjes.

Met onze beoordelingen van de beste paneelklare vaatwassers, vindt u zeven geweldige producten. Onze beoordelingen, voor- en nadelen en aanvullende specificaties zullen u helpen erachter te komen welke het beste bij u past!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bosch 800-serie CrystalDry White
Beste stille paneelklare vaatwasser
Bosch 800 Serie Kristaldry Wit
 • Geavanceerde droogtechnologie
 • 24 uur vertraging start
 • 4-delige lekbescherming
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bosch 800-serie met crystaldry bad
Beste droogpaneelklare vaatwasser
Bosch 800-serie met kristalgrijs bad
 • Stil geluid van 42 decibel
 • 16 couverts
 • 10 cyclus instellingen
Prijs controleren
Productafbeelding van roestvrij staal uit de Bosch 500-serie
Beste ruime paneelklare vaatwasser
Bosch 500-serie roestvrij staal
 • Goede luchtstroom
 • Opvouwbare bekerplanken
 • Stil geluid van 44 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van Frigidaire Gallery 24
Meest stijlvolle paneelklare vaatwasser
Frigidaire Galerij 24
 • Dubbel orbitclean wassysteem
 • Flexibel laden
 • Verwarmd droog
Prijs controleren
Productafbeelding van de KitchenAid inbouwvaatwasmachine
Beste milieuvriendelijke paneelklare vaatwasser
KitchenAid Inbouw vaatwasser
 • Grondige reiniging
 • Geschikt voor alle gerechten
 • 6 handige wasbeurten
Prijs controleren
Productafbeelding van de Monogram Ingebouwde Vaatwasser
Het beste voor hard water
Monogram Inbouw vaatwasser
 • Ruim ontwerp
 • Verwarmde droge functie
 • 3 extra functies
Prijs controleren
Productafbeelding van de Thermador Custom Panel Vaatwasser
Beste budgetpaneelklare vaatwasser
Thermador Custom Panel Dishwashaar
 • 24 uur vertraging start
 • 15 couverts
 • Ontsmet 99,9% van de bacteriĆ«n
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat zijn paneelklare vaatwassers?
 • Kun je een paneel op elke vaatwasser plaatsen?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Past er precies in


Product beoordelingen

Na urenlang deskundig advies, echte klantrecensies en het toepassen van ons eigen inzicht, hebben we de lijst met de zeven beste paneelklare vaatwassers.

1. Bosch 800 Serie Kristalkristall Wit

Beste stille paneelklare vaatwasser

Productafbeelding van de Bosch 800-serie CrystalDry White

Prijs controleren

Luidruchtige vaatwassers behoren tot het verleden. Moderne vaatwassers zijn er echter nog steeds in verschillende geluidsniveaus. De rustigste zijn tussen de 39 en 42 decibel.

De Bosch 800-serie CrystalDry in wit is slechts 42 decibel, wat betekent dat hij bijna stil is. Dit is onze topaanbeveling als u een stille paneelklare vaatwasser wilt. Het onderbreekt je slaap, gesprekken of koffiedates in de keuken niet.

Wat we leuk vinden

CrystalDryā„¢ Technologie

Deze geavanceerde droogtechnologie maakt gebruik van een natuurlijk voorkomend mineraal genaamd Zeoliet (1). Het absorbeert vocht en zet het om in warmte die terugwaait door het bad om de gerechten te drogen. Dus zelfs als je plastic items hebt, zal dit zeker beter werk doen dan andere vaatwassers op de markt.

24 uur vertraging start

Met de optie om de opstarttijd van de vaatwasser tot 24 uur uit te stellen, kunt u ervoor zorgen dat deze vaatwasser past in uw drukke schema.

AquaStop Lekbescherming

Voorkom lekken 24/7 met deze functie. Het vierdelige lekpreventiesysteem stopt lekken in zijn sporen met behulp van sensoren om ze te lokaliseren voordat ze een puinhoop hebben gemaakt. Dit werkt of de vaatwasser nu aan of uit staat, wat erg handig is.

Wat we niet leuk vinden

Heet, Heet, Heet!

Deze vaatwasser wordt erg heet, dus wees voorzichtig met je plastic items. Het kan ze een beetje kromtrekken. Plaats altijd plastic items op het bovenste rek en vermijd het gebruik van superhete cycli met deze items.

Beperkingen van het derde rack

Je kunt het derde rek altijd verwijderen als je het niet leuk vindt. De meeste klanten zijn er dol op, maar velen niet. Het neemt een beetje ruimte in beslag, zodat je geen hoge items in het bovenste rek kunt plaatsen. Bovendien heeft de vaatwasser soms moeite om alles op het derde rek schoon te maken.

Productspecificaties

Grootte 23.7 x 23.54 x 33.85 inch
Lawaai 42 dB
Wascycli 10
Droge cycli Kristaldry
Capaciteit 16 couverts

2. Bosch 800-serie met crystaldry bad

Beste droogpaneelklare vaatwasser

Productafbeelding van de Bosch 800-serie met crystaldry bad

Prijs controleren

De CrystalDry-kuip van Bosch is een van de meest praktische droogvaatwasmachines op de markt. Het werkt 60 procent beter dan andere droogfuncties en droogt alles in de vaatwasser – zelfs kunststoffen.

De CrystalDry kuip werkt door vocht om te zetten in warmte die vervolgens elk item in de vaatwasser optilt. De vaatwasser is natuurlijk ook paneelklaar, zodat u het naadloos kunt stylen om in uw keukeninrichting te passen.

Wat we leuk vinden

EcoSilence

Geniet van de stille werking van deze vaatwasser. Met slechts 42 decibel is dit bijna stil. Je weet niet eens dat het loopt, tenzij je er echt naar luistert.

16 Couverts

Deze vaatwasser is perfect voor grote gezinnen of opruimen na etentjes. Met ruimte voor 16 couverts hoef je geen enkel item met de hand te wassen!

10 Cyclusinstellingen

Deze vaatwasser heeft 10 cyclus instellingen waaruit u kunt kiezen. Nu kunt u de beste resultaten krijgen voor uw specifieke belasting. Deze omvatten normaal, auto, eco wash, sanitair en nog veel meer.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijkheidsgraad bij laden

Sommige klanten vinden het inladen van de vaatwasser een beetje een uitdaging. Het derde rek is bijvoorbeeld ondiep en past dus niet op standaard mokken en kommen.

Het tweede rek verliest wat ruimte door het derde rek erboven. Ten slotte wordt het bestekrek op de onderste laag op een onhandige plek geplaatst. Hoge botermessen kunnen interfereren met de spuitarm, waardoor vaat niet goed wordt schoongemaakt.

Glansspoelmiddel vereist

Klanten raden aan om het glansspoelmiddel bij deze te gebruiken. Zelfs als je niet in een gebied met hard water woont, kunnen de mineralen die worden gebruikt voor de CrystalDry-functie zich ophopen op je gerechten.

Productspecificaties

Grootte 23.7 x 23.54 x 33.85 inch
Lawaai 42 dB
Wascycli 10
Droge cycli Kristaldry
Capaciteit 16 couverts

3. Bosch 500-serie roestvrij staal

Beste ruime paneelklare vaatwasser

Productafbeelding van roestvrij staal uit de Bosch 500-serie

Prijs controleren

Voor iets ruimer, bekijk de Bosch 500-serie paneelklare vaatwasser. Het heeft 16 couverts, dus er is zeker genoeg voor ieders dagelijkse gerechten.

Dit model heeft ook een derde rek om keukengerei plat aan de bovenkant van de vaatwasser te leggen. In feite is de hele laadervaring zeer flexibel. De bovenste mand kan worden aangepast aan de hoogte van uw voorkeur. De tanden kunnen vouwen en er zijn ook FlexSpace-tanden.

Wat we leuk vinden

AutoAirā„¢

Wanneer de cyclus is voltooid, gaat de deur automatisch open om een goede luchtstroom mogelijk te maken. Dit helpt om de gerechten helemaal droog te krijgen. Het is vooral handig als je een tijdje niet thuis zult zijn, omdat het vochtige geuren voorkomt.

Opvouwbare bekerplanken

De opvouwbare bekerplanken maken het laden supereenvoudig. Je kunt deze uitklappen om ruimte te maken voor een verscheidenheid aan kopjes en gebruiksvoorwerpen. Alles heeft zijn plaats in deze vaatwasser.

44 decibel

Met slechts 44 decibel zal deze superstille vaatwasser je niet onderbreken. Hoewel het misschien een beetje lawaai maakt, vergelijkbaar met het geluid van je handen wassen, verdwijnt het mooi naar de achtergrond.

Wat we niet leuk vinden

Plastic items mogen niet drogen

Deze vaatwasser doet goed droogwerk, vooral als je hem een beetje uitlaadt nadat de deur open is. Het heeft echter nog steeds moeite om plastic items volledig te drogen.

Moeite met laden

Als je gewend bent aan een eenvoudige vaatwasser, dan kan het laden van deze een beetje lastig zijn om mee te beginnen. Het derde rek zorgt ervoor dat het bovenste rek wat ruimte verliest, wat het stapelen van grotere items, zoals hoge glazen, erg moeilijk maakt.

Productspecificaties

Grootte 23.7 x 23.5 x 33.85 inch
Lawaai 44 dB
Wascycli 10
Droge cycli AutoAir
Capaciteit 16 couverts

4. Frigidaire Galerij 24

Beste stijlvolle paneelklare vaatwasser

Productafbeelding van Frigidaire Gallery 24

Prijs controleren

Natuurlijk zullen alle paneelklare vaatwassers uiteindelijk stijlvol zijn, omdat u uw eigen paneel kunt toevoegen. Maar ondertussen is deze Frigidaire vaatwasser al strak, stijlvol en opvallend!

Het is verkrijgbaar in zwart of roestvrij staal. Dus terwijl u wacht om uw paneel klaar te maken en te monteren, kunt u genieten van een mooi uitziend apparaat in de keuken.

Wat we leuk vinden

Dubbel OrbitClean wassysteem

Deze vaatwasser is uitgerust met iets dat Dual OrbitClean wordt genoemd. Dit pakt taaie vlekken en gedroogd voedsel aan, zodat u nooit meer hoeft voor te spoelen! Het heeft ook een ontsmettingscyclus die 99,9 procent van de schadelijke bacteriƫn doodt.

Flexibel laden

Laad uw vaatwasser in een paar verschillende manieren met dit apparaat. De bovenste mand is verstelbaar, zodat je meer ruimte kunt maken waar je hem nodig hebt. Bovendien is de vaatwasser uitgerust met een SpaceWise-systeem dat een supergrote zilverwerkcaddy biedt, zodat er ruimte is voor alles!

Verwarmd Droog

De verwarmde droge functie droogt uw gerechten snel en effectief, zodat ze in een mum van tijd klaar zijn om te worden opgeborgen.

Wat we niet leuk vinden

Compacte maatvoering

Deze vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts, maar het is meer een compact ontwerp binnenin. Veel vaatwassers hebben nu drie rekken, maar dit heeft er maar twee, waardoor het iets moeilijker is om een plek te vinden voor sommige items.

Aan de Noisier Kant

Met 49 decibel is dit niet een van de meest stille vaatwassers. Het is op geen enkele manier luid, maar je kunt verwachten dat het een beetje lawaai maakt. Vergelijk het met het geluid van normale gesprekken.

Productspecificaties

Grootte 25 x 24 x 35.23 inch
Lawaai 44 dB
Wascycli 10
Droge cycli AutoAir
Capaciteit 16 couverts

5. KitchenAid inbouw vaatwasser

Beste milieuvriendelijke paneelklare vaatwasser

Productafbeelding van de KitchenAid inbouwvaatwasmachine

Prijs controleren

Wilt u besparen op water en energie? De KitchenAid vaatwasser is een milieuvriendelijke optie.

Deze keuze is Energy Star-gecertificeerd, scoort een tier one CEE-rating en kost slechts ongeveer $ 32 per jaar. Het gebruikt 7,9 liter water per cyclus – veel minder dan handen wassen. Deze vaatwasser bespaart u tijd, kost u minder geld en ziet er ongelooflijk uit in uw keuken!

Wat we leuk vinden

Grondige reiniging

Niets maakt ons gelukkiger dan het openen van onze vaatwasser om sprankelend schone vaat te zien. Met dit model ervaart u hetzelfde. De drie wasarmen en 40 spuitstralen schakelen vastzittend voedsel uit, zodat uw vaat elke keer zo schoon mogelijk is.

Geschikt voor alle gerechten

Deze vaatwasser heeft 14 couverts, plus een derde rek voor extra spullen. Er is ook een neerklapbare plank voor steelware!.

ProWash Cyclus

Deze vaatwasser heeft zes handige wascycli, waaronder ProWash. Deze cyclus is ideaal voor zwaar vervuilde items. Het maakt zelfs aanpassingen tijdens de cyclus als het voelt dat de vaat meer of minder reinigingskracht nodig heeft.

Wat we niet leuk vinden

Items op top rack mogen niet drogen

Items op het bovenste rek, vooral plastic items, drogen mogelijk niet super goed. Deze vaatwasser wordt echter zeer geprezen om zijn droogmogelijkheden.

Hoge platen

Hoewel dit een vrij ruime optie is, zeiden sommige klanten dat het niet bij hun specifieke items paste. Als je superhoge platen hebt, controleer dan van tevoren of ze erin passen.

Productspecificaties

Grootte 23.75 x 23.87 x 34.5 inch
Lawaai 46 dB
Wascycli Zes
Droge cycli Verwarmd Droog
Capaciteit 14 couverts

6. Monogram ingebouwde vaatwasser

Beste paneelklare vaatwasser voor hard water

Productafbeelding van de Monogram Ingebouwde Vaatwasser

Prijs controleren

Als je in een gebied met hard water woont, is het het beste om een vaatwasser met stoomwas te kopen, omdat dit de harde watervlekken elimineert. Afgezien van deze Monogram vaatwasser zijn er niet veel op de markt.

Gelukkig maakt deze super geweldige gebruik van een gecertificeerde NSF-standaard 184 en stoominstelling. Deze instelling creƫert op natuurlijke wijze krachtige stoom in de vaatwasser om watervlekken te helpen elimineren. Natuurlijk moet u ook een glansspoelmiddel toevoegen om sprankelend schone vaat te garanderen.

Wat we leuk vinden

Ruim ontwerp

Deze vaatwasser heeft een instellingscapaciteit van 16 plaatsen, dus er is veel ruimte voor ieders gerechten. Er is ook een derde rek voor alle bits en bobs die je nergens anders in kunt passen, zoals grote messen en andere gebruiksvoorwerpen. Ten slotte is er een bekerplank, zodat je deze items ook kunt organiseren.

Verwarmd Droog

Gebruik de verwarmde droogfunctie om ervoor te zorgen dat uw gerechten na elke cyclus droog zijn. Dit betekent dat je ze direct kunt wegleggen zonder dat je ze met de hand hoeft te drogen.

Drie extra functies

Naast de zeven wascycli zijn er drie extra functies die de afwaservaring een stuk beter maken. Ten eerste TempBoost die een extra hete temperatuur aan de cycli toevoegt, vervolgens Zone Wash die zich richt op specifieke zones en ten slotte vooraf weken voor aangekoekt voedsel.

Wat we niet leuk vinden

Over ontworpen

Sommige klanten vinden deze vaatwasser een beetje over-ontworpen. Er zijn veel functies in deze vaatwasser die een beetje in de weg kunnen zitten.

Ten eerste zijn er veel fysieke kenmerken die niet voor elk gezin nodig zijn. De vaatwasser speelt bijvoorbeeld een liedje als je hem opent, wat vervelend kan worden. Er is een flessenwasser die niet voor elke lading nodig is.

Problemen met derde racks

Het derde rek beperkt de ruimte in het bovenste rek, vooral voor grotere items zoals saladeschalen. Maar soms worden de items op het derde rek niet schoon.

Productspecificaties

Grootte 24 x 23.74 x 34.01 inch
Lawaai 42 dB
Wascycli Zeven
Droge cycli Verwarmd droog
Capaciteit 16 couverts

7. Thermador 24 Inch Aangepaste Paneel Vaatwasser

Beste budgetpaneelklare vaatwasser

Productafbeelding van de Thermador 24 Inch Custom Panel Vaatwasser

Prijs controleren

Voor degenen met een beperkt budget, overweeg de Thermador 24 inch vaatwasser. Het is zeer betaalbaar, vooral in vergelijking met andere Thermador vaatwassers. U kunt uw eigen paneel op maat kiezen, zodat deze krachtige vaatwasser precies past bij de rest van uw keukeninrichting.

Naast zijn esthetiek heeft deze vaatwasser nog een aantal andere praktische functies. Zodra dit bij u thuis is, zult u merken dat opruimen na het diner een totale fluitje van een cent is.

Wat we leuk vinden

24 uur vertraging start

Als je een weekend weggaat en wilt dat je gerechten droog en vers zijn voor als je terug bent, in plaats van een tijdje in de machine te zitten, is dit er een om te overwegen.

De 24-uurs vertraging start betekent dat u de starttijd tot 24 uur na uw vertrek kunt programmeren. Deze vaatwasser past in jouw schema!

15 Couverts

Deze vaatwasser is gemaakt voor het hele gezin. Met 15 couverts is deze ruime vaatwasser perfect voor ieders dagelijkse afwas of opruimen na een feestje.

Extra droge optie

Gebruik voor droge gerechten de extra droge cyclus. De hogere droogtemperatuur op een langere lengte geeft je kurkdroge gerechten, zelfs op plastic voorwerpen. Bovendien ontsmet het 99,9 procent van de bacteriƫn!

Wat we niet leuk vinden

Hook Up Kit wordt apart verkocht

Niet alleen de panelen en handgrepen worden apart verkocht, maar ook de hook-up kit. Dit is een beetje onhandig, maar niet het einde van de wereld. Houd er rekening mee, zodat u een snelle installatie kunt hebben.

Slechts twee wascycli

Hoewel veel moderne vaatwassers minstens vijf wasopties hebben, is het feit dat dit er maar twee heeft een beetje teleurstellend. Natuurlijk houdt het de dingen eenvoudig, maar het geeft geen enorme variƫteit.

Productspecificaties

Grootte 23.06 x 23.56 x 33.88 inch
Lawaai 48 dB
Wascycli Twee
Droge cycli Extra droog
Capaciteit 15 couverts

Productvergelijkingstabel

Product Best Grootte Lawaai Wascycli Droge cycli Capaciteit
Bosch 800 Serie Kristaldry Wit Stille vaatwasser 23,7 x 23,54 x 33,85″ 42 dB 10 Kristaldry 16 couverts
Bosch 800-serie met kristalgrijs bad Vaatwasser drogen 23,7 x 23,54 x 33,85″ 42 dB 10 Kristaldry 16 couverts
Bosch 500-serie roestvrij staal Ruim 23,7 x 23,5 x 33,85″ 44 dB 10 AutoAir 16 couverts
Frigidaire Galerij 24 Stijlvol 25 x 24 x 35,23″ 44 dB 10 AutoAir 16 couverts
KitchenAid Inbouw vaatwasser Milieuvriendelijk 23,75 x 23,87 x 34,5″ 46 dB 6 Verwarmd Droog 14 couverts
Monogram Inbouw vaatwasser Hard Water 24 x 23,74 x 34,01″ 42 dB 7 Verwarmd droog 16 couverts
Thermador 24 Inch Aangepaste Paneel Vaatwasser Budgetkeuze 23,06 x 23,56 x 33,88″ 48 dB 2 Extra droog 15 couverts

Wat zijn paneelklare vaatwassers?

Paneel kant-en-klare vaatwassers zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de rest van uw keukenkastjes. In plaats van een roestvrijstalen, zwarte, witte of grijze afwerking, die er niet in elke keuken goed uitziet, kunt u uw eigen aangepaste paneel toevoegen.

Houd er rekening mee

Het aangepaste paneel en de handgreep moeten afzonderlijk worden aangeschaft en geĆÆnstalleerd.

Kun je een paneel op elke vaatwasser plaatsen?

Nee. Je moet er een kopen die klaar is voor het paneel. Er zijn er niet veel op de markt, maar er zijn een paar geweldige keuzes. Paneelklare vaatwassers gaan ook door de naam van “volledig geĆÆntegreerd.” Dus als je die zin opmerkt tijdens het winkelen, is dat er ook een om te overwegen.

Hoe te kiezen (koopgids)

Wanneer u kijkt naar het kopen van een paneelklare vaatwasser, zijn hier de belangrijkste details die u moet overwegen.

Grootte

U moet rekening houden met de grootte van uw vaatwasser en de kastruimte die u hebt om ervoor te zorgen dat deze past.

Hoe weet ik of een vaatwasser past?

Let op de diepte van de vaatwasser. De standaard tellerdiepte is 24 inch. Hoewel de meeste panelen 3/4 inch dik zijn, moet je vaatwasser minder dan 23,25 inch diep zijn, zodat deze naadloos past en niet uitsteekt. Over het algemeen, let gewoon op de afmetingen om ervoor te zorgen dat het past en zorg ervoor dat het correct is geĆÆnstalleerd.

Lawaai

Alle geluidsniveaus van de vaatwasser worden gemeten in decibel (dB). Hoe hoger dit getal, hoe luider het is. De meest stille vaatwasser op de markt is 39 dB, ter referentie.

Begroting

Houd rekening met uw budget bij het kopen van uw vaatwasser. Houd er rekening mee dat het paneel en de handgreep afzonderlijk moeten worden aangeschaft.

Voorstelling

Bedenk hoe krachtig en betrouwbaar de vaatwasser zelf is.

Wascycli

Kijk naar hoeveel wascycli er zijn en of ze passen bij je gerechtgewoonten. Als je bijvoorbeeld veel zwaar vervuilde potten en pannen hebt, zorg er dan voor dat je vaatwasser een zware of intensieve cyclus heeft.

Droogcapaciteit

Denk aan de droogcapaciteit. Dit kan condensdrogen, verwarmd drogen of een combinatie zijn. Sommige vaatwassers gebruiken zelfs hun eigen droogtechnologie, bijvoorbeeld CrystalDry van Bosch.

Capaciteit vaatwasser

Zorg ervoor dat u controleert of de vaatwasser groot genoeg is voor de behoeften van uw gezin. Kijk ook naar de instellingscapaciteit van de plaats en of er een derde rack is, of verstelbare racks.

Milieuvriendelijk

Controleer op een Energy Star-certificering om ervoor te zorgen dat de vaatwasser energiezuinig en betaalbaar is om te gebruiken.

Installatiegemak

Overweeg hoe eenvoudig het is om de vaatwasser te installeren en de panelen en handgrepen toe te passen. Mogelijk moet u het paneel toevoegen en uzelf behandelen, dus u moet voorbereid zijn op deze taak.

Garantie

Controleer de fabrieksgarantie. Meestal is dit ongeveer Ć©Ć©n tot twee jaar, maar sommige merken hebben een langere garantie. U kunt altijd extra dekking toevoegen bij het afrekenen.

Ontwerpen

Hoewel u het ontwerp kunt aanpassen, hebben sommige paneelklare vaatwassers al een voorkant om u doorheen te helpen totdat u uw eigen paneel hebt. Overweeg of je dit leuk vindt, want het kan een tijdje in je keuken zijn totdat je onderdelen aankomen.

Extra functies

Overweeg ten slotte eventuele extra functies. Sommige mensen geven prioriteit aan bepaalde details zoals LED-verlichting, opvouwbare tanden, mobiele apps, kinderslotmogelijkheden en meer.


Past er precies in

Wanneer je kiest voor een paneelklare vaatwasser, krijg je iets dat precies past bij je keukeninrichting. Afgezien van deze coole functie, hebben deze top zeven vaatwassers andere geweldige functies.

Om de beste voor u te kiezen, moet u rekening houden met de grootte, geluidsniveaus, was- en droogcycli, capaciteit en garantie.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe schapenvacht schoonmaken