Hoe u uw herfstseizoenkastwissel kunt beheren


Hoe u uw herfstseizoenkastwissel kunt beheren

Uw checklist voor de omschakeling van het herfstseizoen

  • Repareer en reinig kleding zodat het in goede staat blijft voor de volgende slijtage.
  • Reinig uw opslagruimtes grondig
  • Kies de juiste soorten opslag die bij uw kledingkast passen en houd kleding uit de buurt van licht-, vocht- of drukschade
  • Vernieuw of vul uw hervulbare kastmottenvallen en vergeet dat niet ceder chips en oliën moet ook worden vervangen of nieuw leven worden ingeblazen.
  • Sorteer kleding in bewaren, doneren of weggooien
  • Bepaal uw favoriete garderobe-arrangement – kleurgecodeerd, per gelegenheid, afdeling of capsule
  • Zet om de paar maanden een datum in je agenda om jezelf eraan te herinneren dat je je opgeslagen zomerkleding moet luchten

Is het tijd om over te stappen op een Herfst Garderobe? Begin je een beetje kil in de lucht te voelen? Nu de zomervakantie voorbij is en de herfst op komst is, voel je je misschien niet warm genoeg om die lichte zomerkleding te dragen. Dit is de tijd van het jaar om de heerlijke zonnejurken te sorteren, linnen broek en t-shirts die de hele zomer zo hard voor je hebben gewerkt en erover nadenken om ze op te bergen tot volgend voorjaar. Tegelijkertijd wilt u uw warmere kleding die de afgelopen zes maanden veilig is opgeborgen, nieuw leven inblazen.

In deze gids geven we u advies over hoe u uw zomergarderobe en krijg je winter in vorm, klaar voor koelere tijden die voor je liggen.

Herwerk je zomergarderobe

Misschien merk je dat tijdens de zomermaanden je garderobe een beetje ongeorganiseerd is geworden. Je hebt waarschijnlijk een paar items met lange mouwen aan je garderobe toegevoegd en mogelijk af en toe laarzen gedragen.

We gooien truien nogal losjes terug in lades en mengen onze modefavorieten met andere items die we bijna nooit dragen.

Er is die gedachte ‘Ooit zal ik dit dragen’ of ‘Dit is voorlopig niet helemaal goed, maar werkt misschien wel met een nieuwe top’.

Dit is het moment om een beetje streng voor jezelf te zijn en de vragen te stellen ‘Ga ik dit ooit nog dragen?’. ‘Zie ik er nog goed uit’?

Kledingstukken die er een beetje onderbenut of zelfs overgebruikt, ongemakkelijk of gewoon ronduit onpraktisch uitzien, kunnen uitstekend zijn om te worden weggegooid. Breng ze naar een kringloopwinkel, recyclen of verkopen. Je kunt die high fashion items opnemen die dit jaar zo on point waren, maar volgend jaar ziet er misschien belachelijk uit!

Lees ook:   Beste wand strijkplanken van 2023

vrouw die een donatiebox vol kleding vasthoudt

Lichtgewicht truien, blazers en vesten hebben misschien al in je herfstgarderobe terechtgekomen als de temperaturen veranderen en je je kleding dienovereenkomstig aanpast. Zorg ervoor dat je een paar lichtere items achterhoudt, zodat je voorbereid bent voor het geval er een laatste uitbarsting van de zomer is!

Je zomerkleding voorbereiden voor opslag

Nu je hebt besloten welke kledingstukken voor de komende zomer bewaard blijven, moet je elk stuk zorgvuldig onderzoeken en meteen aandacht besteden aan eventuele vlekken en haken en ogen. Vergeet niet dat vlekken zoals grasvlekken en zonnebrandcrème moeilijk te verwijderen zijn naarmate je ze langer laat staan.

Misschien moet je zelfs een beetje licht herstellen, samen met het controleren op ontbrekende knopen en lastige ritsen. Al uw zomerkleding moet schoon worden opgeborgen, dus zorg ervoor dat ze zijn gewassen volgens hun onderhoudsetikettenof indien nodig chemisch gereinigd.

Opslagruimte en opbergtips

Kleerkast

Je hebt misschien een grote kledingkast die zowel je nieuw opgeslagen zomergarderobe kan hosten als je verfriste herfstgarderobe op één plek kan bewaren. Als alternatief, met een beetje kastplanning en -organisatie je kunt je zomergarderobe omgooien naar de opbergruimtes die momenteel bij je winterkleding liggen.

beheer uw valkast

Plastic Containers

Deze zijn geweldig voor het opbergen van gevouwen kleding, maar pas op voor kartonnen dozen omdat ze insecten en andere vervelende dingen kunnen aantrekken. Kleding Motten hou van donkere spleten en zal schade toebrengen aan je natuurlijke vezels zoals katoen en zijde. Als je twijfelt, voeg dan een paar cederchips toe en gebruik zuurvrij tissuepapier tussen de lagen.

Kledingstuk Tassen

Blijf kleding ophangen in kledingmotbestendige kledingzakken en, als je ze bij de hand hebt, dan zijn vacuüm verzegelde zakken geweldig om ruimte te besparen als je weinig opslagruimtes hebt. Zorg ervoor dat je geen truien ophangt, anders lopen ze het risico hun vorm.

Onder het bed

Opbergdozen onder het bed zijn een andere geweldige ruimtebesparing voor kleding en schoenen. Zorg ervoor dat ze de juiste maat \ diepte hebben, want sommige bedden hebben een zeer lage basis en er is niets frustrerender dan een doos die er niet onder past! Dozen op wielen zijn nog beter voor gemakkelijke toegang.

Kledingrek

Dit is perfect voor slaapkamers die geen kast hebben of als je extra ruimte nodig hebt. Evenals een hangende rail je kunt er een krijgen met planken die kunnen helpen om opgevouwen items en schoenen allemaal op één plek te houden.

Lees ook:   Wat is het beste natuurlijke mottenafweermiddel?

Boomstam

kofferbak vol kleding

Natuurlijk, als je het geluk hebt om een grote kofferbak te hebben, is dit misschien precies de oplossing die je zoekt. Nogmaals, uw kleding moet netjes worden gerangschikt en gevouwen en idealiter worden afgesloten in beschermende dozen en zakken. We noemen zuurvrij vloeipapier heel veel in onze blogs, maar het is echt een geweldige manier om kostbare kledingstukken te scheiden en ze fris en vochtvrij te houden. Het toevoegen van een paar cederchips of een spritz lavendelolie zou moeten helpen om ongewenste bezoekers weg te houden!

Voor meer informatie tips voor het opbergen van seizoensgebonden kleding, bekijk de link!

Je herfstgarderobe uitpakken

Dit is de spannende tijd waarin je de kleding die je afgelopen voorjaar hebt opgeborgen. Afhankelijk van hoe nauwgezet je was toen je ze allemaal inpakte, wil je misschien nog steeds een paar malafide bezittingen opnieuw beoordelen die deze winter niet helemaal de cut zullen halen.

Controleer of al je kleding nog vers en onbeschadigd is en zet alles terzijde waarvan je denkt dat het de moeite waard is om te doneren of mee te nemen naar de recycling.

Zorg ervoor dat je kast of rails nu klaar zijn om je winterkleding in op te bergen. Hang je jassen, jurken, overhemden en op maat gemaakte items op.

Bereid lades voor met trekvoeringen om stoffen vochtvrij te houden en fris te laten ruiken. Vouw alle kleding die niet in gevaar is om te kreuken.

Zware jassen en wintersportkleding hebben mogelijk een speciale ruimte of container nodig die gescheiden is van uw dagelijkse beperkte opslagruimte. Vergeet niet dat grote gezellige truien en breisels ook veel ruimte innemen, dus je zult ze waarschijnlijk in een diepe lade of een paar grote plastic dozen met veilige deksels moeten huisvesten.

Zorg ervoor dat u uw kast en laden niet overspoelt, omdat dit kan trek kledingmotten aan, zou je kunnen overwegen om een paar cederzakjes toe te voegen om ze geparfumeerd en beschermd te houden.

Bekijk ons aanbod van effectieve kleding mot vallen voor uw kast als u preventieve maatregelen tegen motten nodig heeft.

Het organiseren van je herfstgarderobe

Het vinden van het item dat je zoekt in een drukke kledingkast kan tijdrovend zijn. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt overwegen om uw kleding te regelen;

Lees ook:   Kaarsvet verwijderen | Hoe haalt u kaarsvet uit kleding?

Kleurcodering

kleurcodering herfstkleding

Onze wintergarderobe heeft de neiging om te bestaan uit donkerdere kleuren van gezellige marine knitwear, grijs kasjmieren en zachte taupes. Wanneer je kleding van vergelijkbare kleuren samenstelt, kun je je outfits gemakkelijker coördineren. U kunt vervolgens patronen groeperen of ze mengen op basis van hun kleurenpalet en een sectie maken voor fellere kleuren en zelfstandige stukken.

Er is geen harde en snelle regel voor kleurcodering, dus veel plezier ermee en laat het voor u werken!

Capsule

Er is niets beter dan ’s ochtends je kledingkast te openen en begroet te worden met een prêt-à-porter outfit!

Als je haast hebt of je gewoon ongeïnspireerd voelt over wat je moet dragen, dan is het hebben van je kledingkast ingericht met belangrijke stukken en bijpassende accessoires de juiste keuze.

Je kunt het grootste deel van je kleding in een aparte ruimte of kast bewaren, als je voldoende ruimte hebt voor deze methode, en een select aantal kleding kiezen dat voor elke dag werkt.

Gelegenheid

Dit is beter geschikt voor degenen die specifieke kleding voor werk of uniformen hebben en helpt de verandering van dag naar avondkleding super eenvoudig te maken. Je casual weekendkleding kan ook een eigen sectie hebben, zodat je naadloos in je weekendstijlen kunt glijden.

Warenhuis

Het sorteren van je kledingkast op een manier die lijkt op een warenhuis is een van de eenvoudigste manieren om georganiseerd te worden. Het samenstellen van groepen tops, shirts, rokken, broeken en jurken helpt je om outfits met finesse te coördineren!

herfstseizoen

Het beheren van uw seizoenswissel kan u op de lange termijn veel tijd en hard werk besparen. Als je eenmaal een regelmatige routine hebt, moet het ervoor zorgen dat de overgang relatief eenvoudig is, waardoor je een frisse kledingkast hebt en het meeste uit je broodnodige kastruimte voor de komende jaren.

Bekijk ons bericht op kast organisatie met het hele jaar door tips!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.