hoe wasmachine trommel schoonmaken

Hoe Wasmachine Trommel Schoonmaken

Als je een wasmachine hebt, is het belangrijk om hem schoon te houden. De trommel van de wasmachine is een van de belangrijkste onderdelen die je moet schoonmaken, omdat vuil en bacteriën zich hier gemakkelijk kunnen ophopen. In deze handleiding leer je hoe je de wasmachine trommel op de juiste manier kunt schoonmaken.

Waarom is het belangrijk om de wasmachine trommel schoon te maken?

De wasmachine trommel is een van de belangrijkste onderdelen van de wasmachine. Hier wordt de was in gewassen en hierin kunnen vuil en bacteriën zich ophopen. Als je de wasmachine trommel niet regelmatig schoonmaakt, kan dit leiden tot problemen zoals:

  • Vieze geuren in de wasmachine en op de was
  • Vlekken op de was
  • Vervelende geluiden tijdens het wassen
  • Verminderde wasprestaties
  • Verkorte levensduur van de wasmachine

Stap-voor-stap gids om de wasmachine trommel schoon te maken

Stap 1: Maak de buitenkant van de wasmachine schoon

Voordat je begint met het schoonmaken van de wasmachine trommel, is het belangrijk om de buitenkant van de wasmachine schoon te maken. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Veeg de buitenkant van de wasmachine af en droog hem daarna af met een schone doek.

Stap 2: Maak de wasmachine leeg

Haal al het wasgoed uit de wasmachine en controleer of er geen kleine voorwerpen zoals munten, knopen of haarspelden in de trommel zijn achtergebleven. Deze voorwerpen kunnen de trommel beschadigen tijdens het wassen.

Stap 3: Maak de wasmachine trommel schoon met azijn

Gebruik een kopje azijn en giet dit in de wasmachine trommel. Laat de wasmachine draaien op de heetste stand. De azijn zal helpen om vuil en bacteriën uit de trommel te verwijderen. Na het draaien van de wasmachine, veeg je de trommel schoon met een vochtige doek.

Lees ook:   HG ECO glasreiniger De ultieme glasreiniger voor een glanzend en streeploos resultaat

Stap 4: Maak de wasmachine trommel schoon met baking soda

Gebruik een half kopje baking soda en giet dit in de wasmachine trommel. Laat de wasmachine draaien op de heetste stand. De baking soda zal helpen om nare geuren uit de trommel te verwijderen. Na het draaien van de wasmachine, veeg je de trommel schoon met een vochtige doek.

Stap 5: Maak de wasmachine trommel schoon met een speciaal reinigingsmiddel

Er zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor het schoonmaken van de wasmachine trommel. Volg de instructies op de verpakking om het reinigingsmiddel te gebruiken. Gebruik geen gewoon reinigingsmiddel, omdat dit de trommel kan beschadigen.

FAQs

Wat moet ik doen als mijn wasmachine nog steeds stinkt na het schoonmaken van de trommel?

Als je wasmachine nog steeds stinkt na het schoonmaken van de trommel, kun je proberen om de wasmachine te laten draaien met een kopje bleekmiddel. Laat de wasmachine draaien op de heetste stand. Na het draaien van de wasmachine, veeg je de trommel schoon met een vochtige doek.

Kan ik gewoon afwasmiddel gebruiken om de wasmachine trommel schoon te maken?

Nee, gebruik geen afwasmiddel om de wasmachine trommel schoon te maken. Afwasmiddel kan de trommel beschadigen en dit kan leiden tot problemen met de wasmachine.

Hoe vaak moet ik de wasmachine trommel schoonmaken?

Je moet de wasmachine trommel minstens één keer per maand schoonmaken om vuil en bacteriën te verwijderen.

Hoe kan ik voorkomen dat de wasmachine trommel vies wordt?

Om te voorkomen dat de wasmachine trommel vies wordt, kun je de volgende tips gebruiken:

  • Laat de wasmachine na elke wasbeurt openstaan om te luchten
  • Verwijder het wasgoed direct na de wasbeurt uit de wasmachine
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel
  • Gebruik af en toe een speciaal reinigingsmiddel voor de wasmachine
Lees ook:   Beste Plug-In Luchtverfrissers van 2023

Conclusie

Het schoonmaken van de wasmachine trommel is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de wasmachine. Door regelmatig de trommel schoon te maken, voorkom je problemen zoals vieze geuren, vlekken op de was en verminderde wasprestaties. Gebruik deze gids om de wasmachine trommel op de juiste manier schoon te maken en voorkom problemen met je wasmachine.