Hoe WeatherTech vloermatten thuis te reinigen

WeatherTech vloermatten kunnen heel snel heel vies worden. Van modderige laarzen tot drankjes, je kunt je schamen voor hoe smerig je vloermatten zijn.

We hebben onderzocht wat de beste manier is om uw WeatherTech vloermatten te reinigen. Dus of u nu op zoek bent naar de beste reinigingsmiddelen, de beste methoden of hoe u ze weer zwart kunt krijgen – wij kunnen u helpen.

Tegen het einde bent u klaar om uw WeatherTech-vloermatten helemaal zelf schoon te maken, zodat ze er gloednieuw uitzien.

Inhoudsopgave
 • Beste reiniger voor WeatherTech-matten
 • Hoe WeatherTech-matten te verwijderen
 • Hoe WeatherTech-matten thuis te reinigen
 • Hoe WeatherTech Matts Weer Zwart Te Krijgen
 • Hoe houd je WeatherTech-matten er nieuw uit?
 • Veelgestelde vragen

Beste reiniger voor WeatherTech-matten

Om uw WeatherTech-matten sprankelend schoon te krijgen, wilt u misschien investeren in een aantal handige reinigingsproducten. Laten we een paar van onze favorieten doornemen.

1. WeatherTech Reinigingskit

WeatherTech heeft een eigen reinigingskit gemaakt om u te helpen uw vloermatten op te fleuren. Dit duo bevat een schuimende reiniger voor het verwijderen van vuil en vuil. Het bevat ook een beschermer die een slip- en vlekbestendige afwerking biedt om ervoor te zorgen dat uw vloermatten er langer beter uitzien.

Deze sprays zijn gemakkelijk te gebruiken en perfect ontworpen voor uw WeatherTech-matten, zodat u weet dat er geen kans is dat u ze verpest.

2. Chemische Jongens Mat Renew

Een ander populair product op de markt is de Chemical Guys Mat Renew. Het is ontworpen voor rubberen vloermatten, dus het werkt briljant op uw WeatherTech-matten. Dit is een grote keuze, of je nu vers vuil of ingebed vuil schoonmaakt.

Het werkt om het uiterlijk van de vloermatten te herstellen, zodat ze er goed uitzien als nieuw. Je kunt ook verwachten dat het je vloermatten beschermt tegen scheuren en vervagen.

3. Afwasmiddel of wasmiddel

Als u niet naar buiten wilt gaan om een nieuw product te kopen, kunt u gebruiken wat er al in huis is. Een milde afwasmiddel (zoals Dawn Original) of wasmiddel is absoluut geschikt voor het reinigen van WeatherTech vloermatten.

4. Banden- en rubberreiniger

Een andere handige tip is om een banden- en rubberreiniger te gebruiken voor je vloermatten. Zo is de 303 Tire and Rubber Cleaner een goede keuze. Het schuimt op en lost vuil en vuil van rubberproducten op, dus het doet de truc ook op WeatherTech vloermatten! Bovendien is het veelzijdig, dus u kunt geld besparen, omdat u dit kunt gebruiken op vloermatten, banden en andere rubberen items in uw garage.

Hoe WeatherTech-matten te verwijderen

Wanneer u aan de slag gaat met het schoonmaken van uw vloermatten, is de eerste stap weten hoe u ze kunt verwijderen. Je wilt ze niet in de auto schoonmaken, anders spuit je overal elders schoonmaakmiddelen en water. Verwijder ze eerst en maak de matten buiten of in de garage schoon. Bonus: het is gemakkelijk om ze op deze manier schoon te maken.

Uw vloermatten worden aan uw auto bevestigd via knopclips, draaisloten of haken.

Ga als volgt te werk om knopclip vloermatten te verwijderen:

 1. Schuif je hand onder de mat die het dichtst bij de knopclip ligt en til de mat iets op.
 2. Houd met je andere hand de knopclip stevig op zijn plaats.
 3. Trek de mat met je eerste hand omhoog.
 4. Je hoort een knallend geluid, wat betekent dat de mat is losgemaakt.
 5. Til de mat volledig op en haal hem uit de auto.

Ga als volgt te werk om twist-lock clips te verwijderen:

 1. Draai de clips om de mat te ontgrendelen.
 2. Eens het wordt ontgrendeld, til de mat voorzichtig van de vloer en verwijder deze uit het voertuig.

Ga als volgt te werk om haakclips te verwijderen:

 1. De haken bevinden zich meestal aan de zijwand van de voetenruimte van de auto, het dichtst bij de stoel.
 2. Gebruik één hand om de vloermat iets op te tillen.
 3. Maak met de andere hand de vloermat los door de mat dichter bij de stoel te plaatsen, rond en vervolgens van de haak.
 4. Eenmaal losgemaakt, verwijdert u de vloermat uit het voertuig.

Hoe WeatherTech-matten thuis te reinigen

Als u uw auto niet naar een professionele schoonmaker wilt brengen, kunt u als volgt uw vloermatten thuis grondig reinigen. Deze methode omvat geen hogedrukreiniger, omdat niet iedereen er een heeft. Als je er echter een hebt, voel je dan vrij om het te gebruiken in plaats van de slang.

 • Tijd: 3-4 uur
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Bandenborstel
 • Slang
 • Reiniger naar keuze

1. Verwijder de vloermatten

Gebruik een van de bovenstaande methoden om de vloermatten uit uw voertuig te verwijderen.

2. Spoel de vloermatten af

Gebruik je slang, of een hogedrukreiniger als je die hebt, om de matten af te spoelen. Verwijder zoveel mogelijk overtollig vuil, want dit maakt de volgende stappen gemakkelijker.

3. Cleaner aanbrengen en weken

Verzadig de matten met de reiniger van uw keuze. Laat ze maximaal 30 minuten weken, vooral als ze bijzonder vies zijn.

4. Scrub met een bandenborstel

Gebruik je bandenborstel om de vloermatten goed te schrobben. Zorg ervoor dat u aangekoekt vuil verwijdert en werk hard aan bevlekte gebieden. Let vooral op groeven. Dit is waar vuil zich ophoopt.

Top Tip

WeatherTech matten zijn erg stevig, dus wees niet bang om krachtig te poetsen.

5. Spoelen en aan de lucht drogen

Spoel de vloermatten af met uw slang of elektrische wasmachine. Plaats ze verticaal om aan de lucht te drogen. Dit kan een paar uur duren, dus leun achterover, ontspan en wacht.

Hoe WeatherTech Matts Weer Zwart Te Krijgen

Afhankelijk van hoe lang het geleden is dat je je WeatherTech-matten voor het laatst hebt schoongemaakt en hoe oud ze zijn, kunnen ze er behoorlijk vervaagd uitzien. Zelfs nadat je ze grondig hebt schoongemaakt. Om ze weer zwart te krijgen, hebben we twee methoden voor je.

Een daarvan betreft een vloermatbeschermer of bandenverbandoplossing.

De tweede optie betreft Solution Finish. Volg deze methode voor de ultieme glans.

Bandenverband

 • Tijd: 20 minuten + extra droogtijd
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Vloermatbeschermer of bandenverband
 • Vochtige spons

1. Vloermat Protector aanbrengen

Nadat u de bovenstaande reinigingsmethode hebt gevolgd en de matten droog zijn, volgt u de verpakkingsinstructies om uw vloermatbeschermer of bandenverband aan te brengen.

Misschien wilt u de beschermer of het verband aanbrengen met een vochtige spons. Zorg ervoor dat je in alle groeven komt.

2. Droog de matten aan de lucht

Laat de vloermatten horizontaal drogen tot ze 100 procent droog zijn. Breng de matten terug naar het voertuig.

Oplossing voltooien

 • Tijd: 20 minuten + extra droogtijd
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Handschoenen
 • Oude handdoek
 • Oplossing Afwerking in zwart
 • Een oude vod

1. Oplossingsafwerking gebruiken

Om ze weer zwart te maken, wilt u misschien Solution Finish gebruiken, wat lijkt op een speciale kleurstof voor matten. Draag handschoenen omdat het rommelig is.

2. Breng de oplossingsafwerking gelijkmatig aan

Giet een beetje Solution Finish op de mat en nog een beetje meer op je handdoek. Veeg het gelijkmatig over de mat. Dit duurt ongeveer 10 minuten per mat, vooral als je op de groeven let.

3. Zelfs down klonterige onderdelen

Zodra je alle Solution Finish hebt aangebracht, gebruik je je doek om eventuele klonten te egaliseren. De afwerking moet in het plastic worden opgenomen, zodat er misschien niet veel overtollig is.

4. Volledig aan de lucht drogen

Laat de matten een paar uur drogen. Zodra ze volledig droog zijn, breng je de matten terug naar het voertuig.

Hoe houd je WeatherTech-matten er nieuw uit?

De realiteit is dat WeatherTech-matten er niet elke dag gloednieuw uitzien. Ze zijn er om de tapijten van uw auto te beschermen, dus het is goed als ze een beetje versleten raken. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat ze zien er zo goed mogelijk uit:

 1. Stofzuig regelmatig. Je hebt minder kans om de matten te vlekken of te schuren als je regelmatig puin verwijdert.
 2. Als er zout uit je laarzen op de mat ligt, verwijder het dan zo snel mogelijk. Het zout kan krassen maken op de vloermatten, waardoor het moeilijk is om er ooit weer gloednieuw uit te zien.
 3. Maak regelmatig schoon. Laat geen maanden tussen het schoonmaken, vooral tijdens het sneeuwseizoen wanneer er veel puin in en uit uw auto zal zijn.
 4. Conditioneer uw vloermatten na elke reiniging om ze te beschermen.
 5. Gebruik geen zware ontvetters of agressieve reinigingsmiddelen tijdens het schoonmaken. Dit kan beschermende afwerkingen slijten.
 6. Als je geen tijd hebt om diep schoon te maken, verwijder dan elke week of zo de vloermatten en schud ze uit om groot vuil te verwijderen.
 7. Als je een hogedrukreiniger hebt, gebruik deze dan in plaats van een slang. Dit zorgt voor een diepere en snellere reiniging.

Veelgestelde vragen

Zijn WeatherTech-matten het waard?

Het hangt ervan af waar je je auto voor gebruikt. Hier zijn enkele redenen waarom u WeatherTech-matten de moeite waard vindt:

 1. Ze zijn aanpasbaar voor elke auto. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm in uw voertuig, wat uw tapijt beter kan beschermen.
 2. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Het rubberachtige materiaal wordt Thermoplastisch Elastomeer genoemd en bevat geen PVC’s, lood, latex of cadmium. Het is ook 100 procent recyclebaar. Al het materiaal is afkomstig uit de Verenigde Staten.
 3. Ze beschermen uw tapijten. Het hoogwaardige en dikke materiaal zorgt ervoor dat er geen morsen door de mat in uw tapijt komt.
 4. Ze zijn relatief eenvoudig schoon te maken. Zelfs als je geen tijd hebt voor een diepe reiniging, kun je altijd overtrekken, de mat verwijderen en vloeistof en puin uitgieten.
 5. WeatherTech-matten zijn eenvoudig te installeren en uit uw voertuig te verwijderen.
 6. Ze hebben geen rare geur.
 7. Ze blijven goed op hun plaats.
 8. WeatherTech biedt een levenslange garantie.
 9. Omdat uw auto beter beschermd is, heeft u een hogere inruilwaarde wanneer u uw voertuig verkoopt, omdat uw auto in betere staat verkeert.

Hoewel de matten duur zijn, kunnen ze je op de lange termijn veel geld besparen.

Kun je Armor-All gebruiken op WeatherTech vloermatten?

WeatherTech raadt Armor-All expliciet af bij het reinigen van hun vloermatten (1). Het is een agressieve reiniger gemaakt van siliconen, dus het kan de matten beschadigen en glad maken.

Kunt u eenvoudig groen gebruiken op WeatherTech-vloermatten?

Omdat Simple Green een huishoudelijk schoonmaakproduct is en daarom wat agressiever, raadt WeatherTech af om het op hun vloermatten te gebruiken. (2).

Kunnen WeatherTech-matten worden geverfd?

Het kan verleidelijk zijn om je WeatherTech matten funky kleuren te schilderen. Maar de verf kan het materiaal verpesten (3). Het andere nadeel is dat het ook uw levenslange garantie met WeatherTech ongeldig maakt.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   wat mag je niet schoonmaken met azijn?