Maytag Bravos Wasmachine Probleemoplossing & Foutcodes

Wasmachines zijn een hoofdbestanddeel in het huishouden. Na verloop van tijd zullen onderdelen echter slijten, breken of wegglijden waardoor uw Maytag Bravo wasmachine defect raakt, ongeacht of deze commerciële technologie bevat of niet.

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen in wasmachines met boven- en voorlader. U leert ook de problemen die waarschijnlijk de problemen veroorzaken en hoe u deze in uw Maytag Bravos-wasmachine kunt oplossen.

Inhoudsopgave
  • Foutcodes bij De wasmachine van Maytag Bravos
  • Maytag Bravos Wasmachine Problemen
  • Hoe lang gaat een Maytag Wasmachine mee?
  • Hoe reset ik mijn Maytag Wasmachine?
  • Hoe voer je diagnostiek uit op een Maytag Bravos Wasmachine?
  • Problemen met Maytag Bravos Wasmachine oplossen

Foutcodes bij De wasmachine van Maytag Bravos

Hier zijn enkele veelvoorkomende Foutcodes van maytag bravos wasmachines die u kunt tegenkomen en wat ze betekenen.

Foutcode Betekenis
ol De belasting is te groot en de machine is overbelast.
SD Suds gedetecteerd.
UL De belasting is ongebalanceerd.
F5 E2 De wasmachine kan het dekselslot niet inschakelen omdat iets het blokkeert.
LD Wasmachine duurt te lang om af te tappen.
LF Wasmachine duurt te lang om te vullen.
C0 Langzame spin tot 23 tpm.
C1 Warm & koud water kleppen open.

Maytag Bravos Wasmachine Problemen

Heeft u hulp nodig bij het oplossen van problemen met de Maytag Bravos wasmachine? Hier is een lijst met enkele veelvoorkomende problemen die een wasmachine kan ontwikkelen en waar u naar de oplossing kunt zoeken.

Maytag Bravos top load wasmachine

Problemen inschakelen

Een van de meest voorkomende problemen met Maytag Bravo wasmachines is wanneer de machine niet kan worden ingeschakeld. Hier volgen verschillende oorzaken en hoe u problemen kunt oplossen om een oplossing te vinden.

Wasmachine vast op “Sensing”

Als uw wasmachine vastzit op ‘sensing’, betekent dit dat de motor het gekozen commando niet kan gebruiken of dat het deksel niet goed sluit.

Dit kan worden veroorzaakt door een vastgelopen of vastgelopen toetsenbord. Het kan ook gebeuren als u een onderdeel hebt vervangen en bent vergeten de codes te recyclen. U kunt het probleem oplossen door de codes opnieuw in te stellen via een diagnostische test.

Configuratiescherm werkt niet

Controleer de stroomaansluiting. Zorg ervoor dat uw wasmachine is aangesloten en dat de huishoudelijke brekers zijn ingeschakeld. Als uw wasmachine stroom krijgt maar nog steeds niet functioneert, moet u mogelijk het display en de bedieningspanelen vervangen.

U kunt ook het bedieningspaneel controleren door op de knoppen te drukken om het te testen. Als sommige knoppen niet reageren, zijn het paneel en het displaybord mogelijk defect en moeten ze worden vervangen.

Kan niet worden ingeschakeld

Wanneer een wasmachine niet kan worden ingeschakeld, controleert u of deze is aangesloten en stroom kan ontvangen. Controleer vervolgens of uw stopcontact een actieve zekering heeft en dat de stroomonderbreker voor thuis is ingeschakeld. Sluit andere apparaten aan waarvan u weet dat ze werken en kijk of ze stroom uit het stopcontact ontvangen.

Controleer ook of de wasmachine rechtstreeks op het stopcontact is aangesloten. Het moet voldoende stroom ontvangen om te werken, dus een netsnoer van lage kwaliteit zal niet genoeg stroom overdragen om de wasmachine te laten werken. Als u een netsnoer moet gebruiken, gebruikt u er een die wordt aanbevolen door Maytag.

Cyclus problemen

Wasmachines kunnen ook cyclusproblemen ontwikkelen, zoals een wasmachine die niet draait of mag niet leeglopen. Hier volgt een lijst met de veelvoorkomende problemen die u kunt vinden en hoe u het probleem kunt oplossen.

Wasmachine zal niet draaien

Een wasmachine die niet draait is frustrerend; je eindigt met soppende natte kleding. Als uw wasmachine niet in de centrifuge komt, controleert u de dekselschakelaar die het deksel vergrendelt. Als het deksel niet is ingeschakeld, draait de wasmachine niet.

Reinig de contactpunten van het deksel door een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol te dopen om al het vuil en pluisjes dat zich heeft opgebouwd te verwijderen.

Als dit niet werkt, moet u mogelijk de dekselschakelaar vervangen.

Controleer ook de deurvergrendeling, omdat deze mechanisch of elektrisch kan falen. Kijk naar de deurvergrendeling en inspecteer deze op tekenen van slijtage of schade. Gebruik vervolgens een multimeter om te testen op continuïteit.

Als u fysieke schade ziet of geen continuïteit vindt, moet u de deurvergrendeling vervangen.

Het volgende probleem dat kan voorkomen dat uw wasmachine draait, is de aandrijfriem. Als de aandrijfriem los, versleten of gebroken is, kan uw Bravo’s niet draaien of roeren. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om uw aandrijfriem te vinden en te controleren.

Als het versleten of kapot is, moet u de riem vervangen.

Een ander item dat moet worden geïnspecteerd, is de motorkoppeling. Als het versleten of kapot is, zal je wasmachine ook niet draaien of roeren.

Controleer de motorkoppeling om er zeker van te zijn dat deze in goede staat is. Zo niet, dan moet u het vervangen.

De motorbesturingskaart is de belangrijkste besturingseenheid die een signaal naar de motor stuurt om hem te vertellen dat deze moet starten of niet moet starten. Als er een probleem is met het board, werkt je wasmachine niet goed. Gebruik een multimeter om het besturingsbord te controleren om te zien of het signalen naar de motor verzendt.

Als het besturingsbord de test niet doorstaat, moet u deze vervangen.

Wasmachine zal niet leeglopen

Een ander probleem dat optreedt bij wasmachines is dat het water niet uit de trommel loopt. Het eerste dat u moet controleren, is de afvoerpomp. Het raakt vaak verstopt.

Controleer de afvoerpomp op obstakels zoals sokken, knopen en munten, evenals klompen. Maak de afvoerpomp schoon. Luister ook naar de afvoerpomp die werkt. Een luidruchtige afvoerpomp betekent dat er een probleem mee is en dat u deze moet vervangen.

Een verstopte slang voorkomt ook dat uw wasmachine goed afloopt. Om de slang te controleren, verwijdert u deze en kijkt u naar binnen. Verwijder alle obstakels die u kunt vinden, omdat de slang gemakkelijk verstopt kan raken met kleine voorwerpen.

De slang kan ook geknikt, gedraaid of gebogen raken, waardoor uw wasmachine niet kan leeglopen. Als je ziet dat de slang geknikt is, zet hem dan recht zodat je wasmachine kan leeglopen.

Controleer ook de deurslotmotor en schakelaarmontage, want een wasmachine werkt alleen als de klink goed sluit en vergrendelt. In dit geval loopt uw wasmachine niet leeg als het deurslot of de schakelaar defect raakt. Gebruik een multimeter om het slot op continuïteit te controleren en vervang het mechanisme als dat er niet is.

Controleer ook de riem van de waterpomp, omdat deze na verloop van tijd versleten of gebroken kan raken.

Hard geluid maken

Er zijn verschillende problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw wasmachine een hard geluid maakt. Het kuiplager kan versleten of gebroken zijn. U moet de wasmachine uit elkaar halen om het kuiplager te vervangen.

Dus als u het moet vervangen, vervangt u tegelijkertijd zowel de binnenkuip als de buitenste kuiplagers.

Een gebarsten of versleten aandrijfpoelie kan zich ook achter het harde geluid van uw wasmachine bevinden. Controleer de aandrijfpoelie op eventuele beschadigingen en scheuren. Vervang het als u problemen ondervindt.

U moet ook de aandrijfriem controleren die kan worden uitgebrand of gebarsten. Nogmaals, inspecteer het op problemen en vervang het indien nodig.

De motorkoppeling verbindt de motor met de transmissie en normale slijtage zal ervoor zorgen dat deze uitvalt. Controleer de motorkoppeling op schade en vervang deze als deze kapot is.

Schudt heftig

Als uw wasmachine hevig begint te schudden, zijn er verschillende delen van uw wasmachine die u kunt controleren op tekenen van schade.

De schokdemper absorbeert de trillingen, dus controleer of deze kapot of verplaatst is. Als dat zo is, moet u de verplaatsing corrigeren of de schokdemper vervangen.

Je wasmachine heeft ook een ophangstang om de trillingen te verminderen. Controleer of de stang kapot is en vervang deze indien nodig.

De tegenbalansveer helpt om de ruitensproeierkuip in evenwicht te brengen en kan zijn afgebroken. Controleer of je een gebroken veer hebt. Als er een kapot is, moet u alle veren vervangen.

Een verende veer dempt de trillingen. Als het kapot is, moet u opnieuw eenll de veren.

De achterste trommel heeft lagers en defecte kuiplagers zullen resulteren in overmatig geluid en trillingen afkomstig van uw wasmachine. Inspecteer de lagers en vervang ze indien nodig.

Waterproblemen

Wasmachines werken met liters water elke keer dat ze worden gebruikt, dus het is gebruikelijk om te ontdekken dat uw machine een waterprobleem heeft ontwikkeld dat u moet oplossen.

Kleding en water in wasmachine

Lekkend water

Lekkend water uit je wasmachine is niet alleen vervelend. Het kan de structuur van uw huis beschadigen als het niet snel wordt gerepareerd.

U moet eerst controleren of de afvoerpomp beschadigd is. Als u een scheur of schade ziet, moet u de afvoerpomp vervangen.

Controleer ook de afvoerslang, want deze kan lekken, vooral in de buurt van de aansluiting. Als het lekt, moet u mogelijk de slang vervangen. Pas op dat u de afvoerslang niet beschadigt wanneer u de wasmachine tegen de muur duwt of trekt.

De afdichting van de ruitensproeier kan water lekken en lagerproblemen veroorzaken omdat het water op de lagers lekt. Dus als u merkt dat de kuipafdichting lekt, zorg er dan voor dat u zowel de kuipafdichting als de kuiplagers vervangt.

De afdichting van de kofferbak kan ook worden gescheurd, wat lekkage zal veroorzaken. Vervang de afdichting indien nodig.

Vult langzaam

Wanneer uw wasmachine langzaam volloopt, is de eerste plaats om te controleren de waterinlaatklep. Hoewel het een scherm heeft om vuil uit de klep te houden, zal het soms verstoppen. Zoek naar klompen en verwijder al het puin dat je kunt vinden.

Zorg ervoor dat u de schermen aan beide uiteinden van de klep reinigt.

Controleer ook de waterdruk van uw huis en bevestig dat deze ten minste 20 psi is. Anders heb je niet genoeg druk om je wasmachine tijdig te vullen.

Als deze oplossingen niet werken, overweeg dan om de waterinlaatklep te vervangen, omdat deze beschadigd kan zijn.

Vult niet

Wanneer uw wasmachine niet vol raakt, controleer dan de druk van uw huis om er zeker van te zijn dat deze ten minste 20 psi is. Controleer daarnaast uw waterinlaatklep om eventuele verstoppingen te verwijderen.

Mogelijk moet u de waterinlaatklep vervangen als deze defect is.

Andere problemen

Wasmachines kunnen ook andere problemen ontwikkelen, zoals het achterlaten van pluisjes op kleding of het ontwikkelen van een vieze geur. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Laat pluisjes achter op kleding

Overtollig pluis en haar dat op je kleding verschijnt, is vervelend.

De eerste remedies om te proberen zijn om een extra spoelcyclus toe te voegen om de pluisjes en het haar te verwijderen. Gebruik ook 1 kopje gedistilleerde witte azijn in plaats van wasverzachter. De azijn helpt de vezels van je kleding te ontspannen en eventuele pluisjes en haren op de kleding los te laten.

Als deze niet werken, maak dan je wasmachine schoon met behulp van de zelfreinigende cyclus. HE (high-efficiency) wasmachines gebruiken niet genoeg water om alle pluisjes weg te spoelen, dus dit zal helpen om het overtollige pluis van uw machine te spoelen.

Zorg ervoor dat u voor elke cyclus de juiste hoeveelheid HE-wasmiddel aan uw wasmachine toevoegt. He-wasmiddel vereist niet meer dan 2 theelepels om aan elke lading te worden toegevoegd.

Controleer of uw waterpompfilter verstopt is. U moet de aanwijzingen in de handleiding van uw wasmachine volgen om toegang te krijgen tot de waterpomp. Controleer of er pluisjes, munten, knopen of zelfs een sok zijn die een langzame afvoer veroorzaakt die pluisjes op je kleding achterlaat.

Ruikt slecht

Een rotte eieren geur betekent dat je een groei van bacteriën, schimmels en meeldauw in je machine hebt. U moet uw wasmachine schoonmaken om de geur te verwijderen.

Als u een geur van brandend rubber ontdekt die uit uw wasmachine komt, schakel deze dan onmiddellijk uit om brand te voorkomen. Open dan de panelen van je wasmachine. Je bent op zoek naar tekenen van verkleuring of slijtage.

De rubberen aandrijfriem kan zijn uitgegleden waardoor wrijving en de brandende rubbergeur zijn ontstaan. Als dit het geval is, moet u deze vervangen.

Er kan ook een elektrisch probleem zijn geweest met de motor, transmissie of het bedieningspaneel. Als deze onderdelen zijn opgebrand, moeten ze worden vervangen.

Gebruik je wasmachine niet voordat deze is gerepareerd. Anders kan uw wasmachine in brand vliegen.

Hoe lang gaat een Maytag Wasmachine mee?

Een Maytag wasmachine gaat minstens 10-11 jaar mee bij normaal gebruik. U weet wanneer het tijd is om te overwegen uw machine te vervangen wanneer deze niet langer vriendelijk is voor uw kleding, niet groot genoeg is voor uw gezin of te luidruchtig is.

Overweeg ook om het te vervangen als het water niet langer uit de trommel loopt of als de trommel aan het einde niet draait van de cyclus.

Hoe reset ik mijn Maytag Wasmachine?

Reset uw Maytag wasmachine door op de knop POWER/CANCEL te drukken. Druk vervolgens op de knop om een nieuwe cyclus te kiezen, gevolgd door op de START / PAUSE-knop te drukken. Uw machine moet worden gereset.

Voor het oplossen van problemen is echter soms een masterreset vereist. Om dit te doen, koppelt u eerst uw wasmachine los van het stopcontact. Laat het 1 minuut los en sluit het vervolgens weer aan.

Open en sluit je wasmachinedeur 6 keer snel. U wilt de 6 openingen en sluitingen binnen 12 seconden voltooien, omdat dit een resetsignaal naar alle componenten stuurt en uw wasmachine opnieuw instelt.

Hoe voer je diagnostiek uit op een Maytag Bravos Wasmachine?

Voer een diagnose uit op uw Maytag Bravos-wasmachine door ervoor te zorgen dat het apparaat is aangesloten en in de stand-bymodus staat met de indicatoren uit.

Kies één knop op de console van je wasmachine om in te drukken, behalve de POWER/START/STOP-knoppen.

  1. Houd die knop 3 seconden ingedrukt en laat vervolgens 3 seconden los.
  2. Houd de knop nogmaals 3 seconden ingedrukt en laat vervolgens 3 seconden los.
  3. Houd de knop voor de derde keer 3 seconden ingedrukt en laat vervolgens los.

Als de diagnostische modus met succes is geopend, branden alle indicatielampjes gedurende 5 seconden met 88 weergegeven op het tijddisplay.

Als het niet werkt, probeer het dan opnieuw met een andere knop.


Problemen met Maytag Bravos Wasmachine oplossen

Als u problemen met de Maytag Bravos XL wasmachine of problemen met andere Maytag Bravo’s zoals de Maytag Bravo MCT bent tegengekomen, gebruik dan deze lijst met problemen om u te helpen bij het oplossen van problemen. Zodra u erachter komt wat het probleem is, kunt u het kapotte onderdeel repareren of vervangen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe kunstgras schoonmaken