PERMETEX reisbladen met insectenwerend middel

UPDATE 2020: Helaas bestaat de provider PERMETEX niet meer.

Het PERMETEX reisblad met insectenwerend middel Ook bekend als 7flies Bedwantsvrij Beschermende lakens voor reizen is ontwikkeld voor reizigers die een insectenvrije oase willen creëren om in een buitenlandse accommodatie te slapen. Voor dit doel wordt het beschermende laken eenvoudig over het bed verspreid, inclusief het kussen en creëert zo een effectieve barrière voor de bedwantsen. Het is daarom geschikt voor iedereen die een mogelijke bedwantsbesmetting niet wil achterlaten tijdens een reis naar het toeval.

Permetex Travel Sheet Insectenwerend middel-Benzine-3
Zicht op Permetex

Het PERMETEX reisblad weegt slechts 620 gram en kan daarom gemakkelijk in uw bagage worden opgeborgen. Om ervoor te zorgen dat het niet wegglijdt na het smeren en het nog steeds aangenaam aanvoelt op de huid, heeft de fabrikant PERMETEX een katoenmixstof gebruikt die is gemaakt van 70% katoen en 30% polyester.

Tot nu toe is het bedwantsenvrije reisbeschermingslaken positief beoordeeld met 4 sterren (voorganger product). Het punt van kritiek – niet alle buitenkanten zijn afgenaaid met een zoom – werd door de fabrikant zo gerechtvaardigd dat het bedwantsenvrije reisbeschermingslaken opzettelijk zo is ontworpen, anders zou ongeveer 4 cm materiële bescherming verloren zijn gegaan en omdat de naad als storend kan worden ervaren bij het gebruik van 2 beschermende lakens op een tweepersoonsbed. Dit brengt ons bij de enige echte nadelen: Het bedwantsenvrije reisbeschermingslaken kan alleen in één maat worden besteld – 240 x 160 x 0,1cm – en niet bepaald goedkoop, maar met de hand genaaid van gerecyclede stoffen en Made in Germany.

Lees ook:   Hoe een wasmachine schoon te maken en stinkende kleding te voorkomen

Update 18-10-2015: Met het nu beschikbare herziene PERMETEX reisblad met insectenbescherming van de nieuwe fabrikant (7flies –> PERMETEX) werd rekening gehouden met het genoemde punt van kritiek en werden alle exterieurs gemist. Daarnaast biedt Permetex aan dat speciale maten voor bijvoorbeeld tweepersoonsbedden of kinderbedden op aanvraag kunnen worden opgemaakt. Dergelijke verzoeken kunnen worden gedaan op de website van de fabrikant. Vanwege de productupdate is de rating naar boven bijgesteld.

Bijgewerkt 25.09.2019: De samenstelling van het materiaal is enigszins veranderd. 50% polyester en 50% katoen werden 30% polyester en 70% polyester. Daarnaast is het gewicht wat veranderd. Daarom heb ik de informatie in de tekst aangepast.

PERMETEX kortingscode: Betaal 5% minder in de Permetex shop met de code Bedwants probleem.

Effect tegen bedwantsen

Vergelijkbaar met de COCOON TravelSheets / Ticking with InsectShield, de PERMETEX Insectenwerende vellen Het actieve ingrediënt permethrin verankert direct in het weefsel tijdens de productie, wat bedwantsen en andere kruipende insecten afstoot. Als gevolg hiervan wordt het insectenwerende effect gedurende een lange periode gehandhaafd. Bovendien is permethrin volgens informatie van de fabrikant geurloos, onschadelijk voor de gezondheid en niet extern zichtbaar.

Het aandeel van het actieve ingrediënt in het weefsel is iets minder dan 1%, wat voldoende is om te beschermen tegen bedwantsen en nog steeds ver onder de toegestane dagelijkse limiet ligt. Natuurlijk is er geen 100% bescherming tegen bedwantsen. Er moet echter worden gezegd dat de Bundeswehr bijvoorbeeld uniformen en apparatuur gebruikt die zijn behandeld met permethrin tegen onder andere bedwantsen.

Lees ook:   AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN

Juridische mededeling: Gebruik biociden zorgvuldig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

Bijzonderheden PERMETEX Reisbladen met insectenwerend middel

  • geïntegreerde insectenbescherming
  • Gemakkelijk schoon te maken &sinevriendelijk
  • onschadelijk voor de gezondheid
  • Getest op schadelijke stoffen
  • Reukloos
  • Bescherming tegen bedwantsen, vlooien, mijten en andere kruipende insecten tijdens het reizen
  • alternatief gebruik als picknickkleed ter bescherming tegen teken
  • Productie “handgemaakt” en in Duitsland volgens ÖKO-Tex Standard 100

Kenmerken PERMETEX Reisbladen met insectenwerend middel

Statistieken: S: 240 x 160 x 0,1 cm
M: 240 x 220 x 0,1 cm
Gewicht: S: 620 g
M: 800 g
Werkzame stof: Permethrin
Materiaal: 70% katoen, 30% polyester